Ali sto je najbitnije, izvor je jutarnji.hrBodkin wrote:smijesno je ovo povezivati sa wall street oporavkom. dow jones na vecem nivou nego prije krizeKaligula I wrote:http://www.jutarnji.hr/mracne-prognoze- ... -/1214480/
...u intervjuu za Globus Willian Engdhal kaže:
"Zašto mislite da je situacija u Ukrajini povezana s američkim oligarsima, kako ih nazivate?
- Zato što američki oligarsi, najmoćnije obitelji poput Rockefellerovih, nisu uspjeli vratiti Wall Street na stare staze slave. Wall Street je na koljenima i da bi pokrenuli industriju, moraju izazvati velike sukobe, započeti s ratom. Počelo je s Arapskim proljećem, nastavilo se u Siriji - ne zaboravite da su Sjedinjene Države željele u Siriji instalirati radikalne grupe koje su protivnici režima Bašara Al Asada, ali nisu uspjeli. Sve je to bilo sa samo jednim ciljem: žele vratiti svoju industriju i oslabiti moć i snagu koje danas imaju Rusija i Kina."
Ukrajina
-
detroit-mercy
#18001 Re: Ukrajina
-
detroit-mercy
#18002 Re: Ukrajina
Drago mi je da si se osvrnuo na lupetanje autora, samo ne znam sto unosis personalne emocije u nabavku oruzja jedne zemlje. Mislim, je li ti drago sto je Grcka kupila F25 umjesto GrippenaLajavikrelac wrote:Naveo sam primjer lupetanja autora texta, boli me patka za nabavku Srbije....ne budi bukvalan
-
jefferson
#18003 Re: Ukrajina
Nista, kao sto sam i mirseku rekao, napises kontra clanak. Kontaktiraj redakciju i objasni im sto autor teksta nema pravo.Lajavikrelac wrote:Naveo sam primjer lupetanja autora texta, boli me patka za nabavku Srbije....ne budi bukvalan
Jbg, nisu svi tako skromni kao ti i mirsek pa da nece da se eksponiraju, iako svi cekaju da ih svjetlo znanja obasja.
Garant ce poslije toga i Bombardier ponuditi tebi mjesto na kojem radi autor clanka.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#18004 Re: Ukrajina
Grčka je u NATO paktu i govnima do guše, njima je "prijateljski savjetovano" da kupe te modele, a ove godine su počeli da povlače Mirage i A-6 mislim iz naoružanja zato što nisu po standardima...de malo čitaj i edukuj se. Čuj Grčka...detroit-mercy wrote:Mislim, je li ti drago sto je Grcka kupila F25 umjesto Grippena . Nidje veze, nego priznaj omaklo ti se .
Joj izvini, zaboravio sam da tebi niko ne smije dirati zemlju slobodnih i hrabrih i njihove tekovine revolucije....jefferson wrote:Garant ce poslije toga i Bombardier ponuditi tebi mjesto na kojem radi autor clanka.
-
detroit-mercy
#18005 Re: Ukrajina
Halo, Grcku sam naveo samo kao primjer trece zemljeLajavikrelac wrote:Grčka je u NATO paktu i govnima do guše, njima je "prijateljski savjetovano" da kupe te modele, a ove godine su počeli da povlače Mirage i A-6 mislim iz naoružanja zato što nisu po standardima...de malo čitaj i edukuj se. Čuj Grčka...detroit-mercy wrote:Mislim, je li ti drago sto je Grcka kupila F25 umjesto Grippena . Nidje veze, nego priznaj omaklo ti se .
Joj izvini, zaboravio sam da tebi niko ne smije dirati zemlju slobodnih i hrabrih i njihove tekovine revolucije....jefferson wrote:Garant ce poslije toga i Bombardier ponuditi tebi mjesto na kojem radi autor clanka.
Da pokusamo ovako, je li ti drago kada cujes da je Zimbabve nabavio limuzine za clanove vlade koji su stedljiviji
- mirsek
#18006 Re: Ukrajina
Ne moram pisati clanke, samo pokazem ko ti je referenca za vojno tehnicke podatke .jefferson wrote:Nista, kao sto sam i mirseku rekao, napises kontra clanak. Kontaktiraj redakciju i objasni im sto autor teksta nema pravo.Lajavikrelac wrote:Naveo sam primjer lupetanja autora texta, boli me patka za nabavku Srbije....ne budi bukvalan
Jbg, nisu svi tako skromni kao ti i mirsek pa da nece da se eksponiraju, iako svi cekaju da ih svjetlo znanja obasja.
Garant ce poslije toga i Bombardier ponuditi tebi mjesto na kojem radi autor clanka.
Eno UN ti poziva bastion da postuje slobodu gradjana.
To su oni sto pametuju po svijetu o ljudskim pravima a u svom dvoristu nisu prljavstinu ocistili.
Last edited by mirsek on 21/08/2014 21:12, edited 1 time in total.
- Domaci izdajnik
#18007 Re: Ukrajina
Ajd da ti drug malo pojasni: Kad si u savezu moraš poštovati norme i odluke alijanse zbog unifikacije i zbog $$$ vojnim kompanijama koje imaju veoma jak lobi. Usrali su se sa F-22 koji poslije bruku problema nije niko htio da kupi, kao i Eurofighter koji je astronomski skup, pa sad lobiraju zemlje da učestvuju u razvoju novog aviona za RV (Turske kompanije su partneri u razvoju tog istog F-35) i onda im uz posao u razvoju uvale i pokoju eskadrilu istog aviona kao mirazdetroit-mercy wrote:Halo, Grcku sam naveo samo kao primjer trece zemlje stvarno ne znam ni sta Grcka posjeduje, Fantome, Grippene ili Migove. Nego ti ukazujem na anlogiju nelogicnosti .
Da pokusamo ovako, je li ti drago kada cujes da je Zimbabve nabavio limuzine za clanove vlade koji su stedljiviji , posto vidim da si cost conscious
Drugo kad smo potegli Miraž, Francuzi kad kupiš od njih flukcajge daju i dokumentaciju i licencu za remont, kao i Rusi, dok Amerikenjci daju šipak! Sve i šaraf moraš od njih da nabavljaš i vršiš remont u njihovim centrima i sa njihovim stručnjacima, pa ti zamisli da imaš eskadrilu kojoj je istakao resurs i koja košta tvoju zemlju koji miliončić po aparatu da budu operativni, a moraš da ih imaš u stroju pod konac. Kad imaš licencu upošljavaš domaće zavode i proizvođače dijelova i domaću radnu snagu, lova ostaje u zemlji i upošljavaš domaće kooperante....To je razlog zašto je SFRJ odustala od američkih modela aviona početkom 60tih - svi servisi i remonti su morali da se rade u Francuskoj i pare su odlazile iz zemlje, nabavkom sovjetske tehnike domaći zavodi i namjenska su radile za domaće RV, a usput smo i radili remonte istih tipova za Irak, Libiju, Kuvajt i za to dobijali $$$ u državnu kasu. Jel sad jasnije?
-
detroit-mercy
#18008 Re: Ukrajina
Izbjegavas da das odgovor na sustinsko pitanje, koji je tebi kurac ima biti drago da li druga drzava pravi ustede ili neLajavikrelac wrote:Ajd da ti drug malo pojasni: Kad si u savezu moraš poštovati norme i odluke alijanse zbog unifikacije i zbog $$$ vojnim kompanijama koje imaju veoma jak lobi. Usrali su se sa F-22 koji niko poslije bruku problema nije niko htio da kupi, kao i Eurofighter koji je astronomski skup, pa sad lobiraju zemlje da učestvuju u razvoju novog aviona za RV (Turske kompanije su partneri u razvoju tog istog F-35) i onda im uz posao u razvoju uvale i pokoju eskadrilu istog aviona kao mirazdetroit-mercy wrote:Halo, Grcku sam naveo samo kao primjer trece zemlje stvarno ne znam ni sta Grcka posjeduje, Fantome, Grippene ili Migove. Nego ti ukazujem na anlogiju nelogicnosti .
Da pokusamo ovako, je li ti drago kada cujes da je Zimbabve nabavio limuzine za clanove vlade koji su stedljiviji , posto vidim da si cost conscious![]()
Drugo kad smo potegli Miraž, Francuzi kad kupiš od njih flukcajge daju i dokumentaciju i licencu za remont, kao i Rusi, dok Amerikenjci daju šipak! Sve i šaraf moraš od njih da nabavljaš i vršiš remont u njihovim centrima i sa njihovim stručnjacima, pa ti zamisli da imaš eskadrilu kojoj je istakao resurs i koja košta tvoju zemlju koji miliončić po aparatu da budu operativni, a moraš da ih imaš u stroju pod konac. Kad imaš licencu upošljavaš domaće zavode i proizvođače dijelova i domaću radnu snagu, lova ostaje u zemlji i upošljavaš domaće kooperante....To je razlog zašto je SFRJ odustala od američkih modela aviona početkom 60tih - svi servisi i remonti su morali da se rade u Francuskoj i pare su odlazile iz zemlje, nabavkom sovjetske tehnike domaći zavodi i namjenska su radile za domaće RV, a usput smo i radili remonte istih tipova za Irak, Libiju, Kuvajt i za to dobijali $$$ u državnu kasu. Jel sad jasnije?
- Domaci izdajnik
#18009 Re: Ukrajina
Nije mi drago, nego mi je Mirage ljepši i daleko funkcionalniji avion, i da ga OS BiH uzima u razmatranje ja bi bio za njega prije nego za MIG-29. Jasnije? Članak je iz srbijanskih medija pa sam uzeo za primjer poređenje, nije pristrasno mišljenje 
- Challenger__
#18010 Re: Ukrajina
Ukro-vojna tehnika "nadograđena" i "usavršena" djelovanjem pobunjenika, Đakovo:

Jeste da je pao Lugansk, sutra pada Donjeck, prekosutra Moskva, ali da su ih artificirali, jesu.

Jeste da je pao Lugansk, sutra pada Donjeck, prekosutra Moskva, ali da su ih artificirali, jesu.
- mirsek
#18011 Re: Ukrajina
Ma da nam zadnje verzije fantoma hoce turska prodati mi bi bili presretni.Lajavikrelac wrote:Nije mi drago, nego mi je Mirage ljepši i daleko funkcionalniji avion, i da ga OS BiH uzima u razmatranje ja bi bio za njega prije nego za MIG-29. Jasnije? Članak je iz srbijanskih medija pa sam uzeo za primjer poređenje, nije pristrasno mišljenje
- Domaci izdajnik
#18012 Re: Ukrajina
Bi al u qrcu...objasnio sam gore zašto 
- Challenger__
#18013 Re: Ukrajina
Daj, molim te. To ne tvrde ni posmatrači EU, ni baroni Minhauzeni iz Porošenkovog štaba u Kijevu. Pogrešno si procjenio ishod i to je to.GAU8 wrote:Rusi su se umiješali direktno izgleda.
25. je za tri dana.
- Ali Kemal
#18014 Re: Ukrajina
Sta ce ti?mirsek wrote:Ma da nam zadnje verzije fantoma hoce turska prodati mi bi bili presretni.Lajavikrelac wrote:Nije mi drago, nego mi je Mirage ljepši i daleko funkcionalniji avion, i da ga OS BiH uzima u razmatranje ja bi bio za njega prije nego za MIG-29. Jasnije? Članak je iz srbijanskih medija pa sam uzeo za primjer poređenje, nije pristrasno mišljenje
- mirsek
#18015 Re: Ukrajina
Da vidim slike u letu iznad herecegovine.Ali Kemal wrote:Sta ce ti?mirsek wrote:Ma da nam zadnje verzije fantoma hoce turska prodati mi bi bili presretni.Lajavikrelac wrote:Nije mi drago, nego mi je Mirage ljepši i daleko funkcionalniji avion, i da ga OS BiH uzima u razmatranje ja bi bio za njega prije nego za MIG-29. Jasnije? Članak je iz srbijanskih medija pa sam uzeo za primjer poređenje, nije pristrasno mišljenje
-
jefferson
#18016 Re: Ukrajina
Izvini, ali fakat veze nemas o cemu pricas.Lajavikrelac wrote:Ajd da ti drug malo pojasni: Kad si u savezu moraš poštovati norme i odluke alijanse zbog unifikacije i zbog $$$ vojnim kompanijama koje imaju veoma jak lobi. Usrali su se sa F-22 koji poslije bruku problema nije niko htio da kupi, kao i Eurofighter koji je astronomski skup, pa sad lobiraju zemlje da učestvuju u razvoju novog aviona za RV (Turske kompanije su partneri u razvoju tog istog F-35) i onda im uz posao u razvoju uvale i pokoju eskadrilu istog aviona kao mirazdetroit-mercy wrote:Halo, Grcku sam naveo samo kao primjer trece zemlje stvarno ne znam ni sta Grcka posjeduje, Fantome, Grippene ili Migove. Nego ti ukazujem na anlogiju nelogicnosti .
Da pokusamo ovako, je li ti drago kada cujes da je Zimbabve nabavio limuzine za clanove vlade koji su stedljiviji , posto vidim da si cost conscious![]()
Prvo, SFRJ nije kupila MIG-ove zbog servisa, nego zato sto je SSSR pristao na robnu razmjenu, tj. ex-YU je isporucila milion pari cipela koje su proizvedene u Borovu i Borcu, za te MIG-ove. Da se pitala struka, SFRJ bi kupila F-5 i F-4, ali se struka nije pitala.
Drugo, vojno-tehnicki zavodi u SFRJ NIKAD, ali bas NIKAD nisu dobili od SSSR licencu za velike servise, osim redovnog odrzavanja i B-check servisa. Da su dobili, danas bi Srbija imala na raspolaganju sve svoje avione MIG-21 a ne 1 avion (slovom: JEDAN). U Srbiji su bili samo na redovnom remontu iracki, jemenski itd MIG-21 avioni, ali se produzavanje vremenskog i radnog resursa aviona STRIKTNO radio u Rusiji.
Svi zavodi u SFRJ su bili okrenuti ka zapadnoj tehnici, posebno francuskoj, i na kraju, Rusi nikad nama nisu ustupili licencu za proizvodnju mlaznog aviona, dok Britanci jesu.
Takodje, nije tacno da amerikanci ne daju know-how tehnologiju. Grcka ucestvuje u projektu F-16, kao i u projektu F-35, kao i Turska, Norveska, Italija, Holandija, Portugal, Australija, Izrael itd. U Turskoj se F-16 sklapaju po licenci.
SFRJ je mogla da napravi jeben deal sa SAD, da je kupila pocetkom 80-tih 40kom RF-5 aviona (koje je JNA testirala u Nevadi i Kaliforniji). U slucaju da smo uzeli, ameri su bili spremni da nam ustupe licencnu proizvodnju F-20 aviona kao i motor za Orla cime bi se eliminisao problem sa nedostatkom snage tog aviona.
Problem je sto smo mi uvijek htjeli da zajebemo one koji tu igru igraju duze od nas. Tako smo htjeli napraviti Novi Avion, ali nismo htjeli kupiti Mirage kao prelazno rjesenje nego smo kupili MIG-29 koji je dosao u YU kroz prebijanje duga, a ne zato sto je SFRJ htjela glasno i jasno reci zapadu: jebite se.
U sustini, mi smo uvijek htjeli da se jebemo, ali da nam ne udje.
-
detroit-mercy
#18017 Re: Ukrajina
Lete NATO-vi, mozes njih snimitmirsek wrote:Da vidim slike u letu iznad herecegovine.Ali Kemal wrote:Sta ce ti?mirsek wrote: Ma da nam zadnje verzije fantoma hoce turska prodati mi bi bili presretni.
- mirsek
#18018 Re: Ukrajina
Ali hocu da Erama srce ponosno zaigra kad to budu avioni sa BH oznakama.detroit-mercy wrote:Lete NATO-vi, mozes njih snimit
- Domaci izdajnik
#18019 Re: Ukrajina
U većini nisi u pravu, jer je uvijek bilo ono "ali" u većini navedenog, ali da ne idemo u off nećemo sad o tome polemisati. Ali za ovo boldovano se sa tobom 100% slažem! Kamo sreće da nismo tako mislili....jefferson wrote:Izvini, ali fakat veze nemas o cemu pricas.Lajavikrelac wrote:Ajd da ti drug malo pojasni: Kad si u savezu moraš poštovati norme i odluke alijanse zbog unifikacije i zbog $$$ vojnim kompanijama koje imaju veoma jak lobi. Usrali su se sa F-22 koji poslije bruku problema nije niko htio da kupi, kao i Eurofighter koji je astronomski skup, pa sad lobiraju zemlje da učestvuju u razvoju novog aviona za RV (Turske kompanije su partneri u razvoju tog istog F-35) i onda im uz posao u razvoju uvale i pokoju eskadrilu istog aviona kao mirazdetroit-mercy wrote:Halo, Grcku sam naveo samo kao primjer trece zemlje stvarno ne znam ni sta Grcka posjeduje, Fantome, Grippene ili Migove. Nego ti ukazujem na anlogiju nelogicnosti .
Prvo, SFRJ nije kupila MIG-ove zbog servisa, nego zato sto je SSSR pristao na robnu razmjenu, tj. ex-YU je isporucila milion pari cipela koje su proizvedene u Borovu i Borcu, za te MIG-ove. Da se pitala struka, SFRJ bi kupila F-5 i F-4, ali se struka nije pitala.
Drugo, vojno-tehnicki zavodi u SFRJ NIKAD, ali bas NIKAD nisu dobili od SSSR licencu za velike servise, osim redovnog odrzavanja i B-check servisa. Da su dobili, danas bi Srbija imala na raspolaganju sve svoje avione MIG-21 a ne 1 avion (slovom: JEDAN). U Srbiji su bili samo na redovnom remontu iracki, jemenski itd MIG-21 avioni, ali se produzavanje vremenskog i radnog resursa aviona STRIKTNO radio u Rusiji.
Svi zavodi u SFRJ su bili okrenuti ka zapadnoj tehnici, posebno francuskoj, i na kraju, Rusi nikad nama nisu ustupili licencu za proizvodnju mlaznog aviona, dok Britanci jesu.
Takodje, nije tacno da amerikanci ne daju know-how tehnologiju. Grcka ucestvuje u projektu F-16, kao i u projektu F-35, kao i Turska, Norveska, Italija, Holandija, Portugal, Australija, Izrael itd. U Turskoj se F-16 sklapaju po licenci.
SFRJ je mogla da napravi jeben deal sa SAD, da je kupila pocetkom 80-tih 40kom RF-5 aviona (koje je JNA testirala u Nevadi i Kaliforniji). U slucaju da smo uzeli, ameri su bili spremni da nam ustupe licencnu proizvodnju F-20 aviona kao i motor za Orla cime bi se eliminisao problem sa nedostatkom snage tog aviona.
Problem je sto smo mi uvijek htjeli da zajebemo one koji tu igru igraju duze od nas. Tako smo htjeli napraviti Novi Avion, ali nismo htjeli kupiti Mirage kao prelazno rjesenje nego smo kupili MIG-29 koji je dosao u YU kroz prebijanje duga, a ne zato sto je SFRJ htjela glasno i jasno reci zapadu: jebite se.
U sustini, mi smo uvijek htjeli da se jebemo, ali da nam ne udje.
-
jefferson
#18020 Re: Ukrajina
Uvijek je bilo "ali", ALI mi smo napustili zapadnu tehniku zbog onoga: jebali bi se ali da nam ne udje.
edit: ondje gdje sam rekao britanskog aviona, mislo sam an motor RR.
edit: ondje gdje sam rekao britanskog aviona, mislo sam an motor RR.
- Domaci izdajnik
#18021 Re: Ukrajina
Razumijemo se mi
Doduše RR Viper je bio civilni a ne vojni motor, zato su nam dali licencu, iako je bio anemičan motor neki su imali po 5000 sati leta što je impresivno 
-
jefferson
#18022 Re: Ukrajina
Pa eto.Lajavikrelac wrote:Razumijemo se mi![]()
Doduše RR Viper je bio civilni a ne vojni motor, zato su nam dali licencu, iako je bio anemičan motor neki su imali po 5000 sati leta što je impresivno
Stoga ne vidim u cemu ej sporan onaj clanak. Clanak ne govori o tome ciji ej veci, nego stvarnim problemima koji prate kupovinu MIG-29/M2 ili MIG-35.
Kada Rusi nisu u stanju pokazati avion koji je sklopljen kako treba, onda to govori u kakvom je stanju vojno-industrijski kompleks kao i sve ostalo. Mislim da je Putin svjestan tih problema, i da radi na tome da s eto rijesi, ali opet, on radi na Rusima svojstven ancin, a zbog tog nacina oni i imaju te probleme.
Da se vratim na ono sto sti rekao da li su Indijci glupi ili ne.
naravno da nisu. Sam clanak kaze da su im indijci rekli da ne dolaze sa tim avionom. Medjutim, indijcu su kupovinu K verzije uslovljavali SVOJOM avionikom, proizvodnjom odredjenih djelova itd, itd. Na kraju, Indija je sad u procesu kupovine primarnog borbenog aviona, i cisto sumnjam da ce to biti ruski avion.
Venecuela? da jesu glupi! Oni su kupili Su-30 cisto zbog populisticke politike, niceg vise.
Npr. Brazilci ce najvjerovanije kupiti Gripen, i Rusima koliko ja vidim sada na trzistu nije glavni konkurent USA< jer su njihovi avioni preskupi, i zna se koje drzave mogu to priustiti i na kraju koristiti ih, jer i sam znas da nije to tek tako preci sa recimo F-4 ili MIG-21 na F-35, cak i da imas pare.
Ove manje drzave ce se vecinom odlucivati za Gripen zbog cijene sata leta.
Stoga, sav taj aranzman Srbije sa Rusima je zavisio od robnog kredita, dobre stare prakse ex-Yu koja nas nije nigdje dovela. Ali, i to je otpalo neki dan jer su Rusi odustali od toga.
Koliko sam shvatio, postoje sada dvije opcije za Srbiju:
1. Kupovina aviona za kes (malo vjerovatno).
2. Kako se oni nadaju, sadaki katara u vidu nekoliko Miraza. Dok bi Srbija omogucila neke ekonomske ustupke na trzistu.
Ono sto ja mislim da ce se desiti je da ce kao i HR, zakrpiti nekoliko MIG-21 aviona, drzati na aparatu za vjestacko disanje MIG-29 i tako dok se sve to ne raspadne.
I tu dolazimo nazad na temu, da Rusi jos uvijek trebaju pure jesti da bi se vratili tamo gdje su nekada bili, a kamoli da stignu zapad. Ovo sve oko Ukrajine je prdimahovina jebaca za domacu publiku, ne bil ostao na vlasti jos deset godina, i otisao u Rusku istoriju kao neki Ruski jebac.
- Domaci izdajnik
#18023 Re: Ukrajina
Pa pazi Grippen je Švedski poluproizvod motor i naoružanje su USA
ali nije loš avion a nije ni preskup.
Mada ja bi ipak prije Mirage nego MIG em je funkcionalniji em je ljepši avion, ostavlja utisak elegantnog francuskog oficira dok migonja liči na grubog kozačkog atamana u suknenoj nošnji
A Mig-21 od Rvata, Rumuna, Srbijanaca će da španuju da lete dok ne pootpada i ovo malo pleha sa njih (što se već dešava, slučaj sa HRZ nedavno) a onda će da im uvale dabogsačuva kakve poluotpisane lamine
Članak je malo postariji čitao sam ga već negdje, mislim da je copy/paste tako da malo kakaju da je MIG sranje itd baš u vrijeme ponude Mirage i SAAB srbijanskom RV, ali nije tema i nećemo rekla - kazala. Indijci su dostigli tehnološki nivo da diktiraju uslove opreme i naoružanja dok većina država to nije, a Venecuela...hm...ne znam ja se ne bi ljutio za SU-30jefferson wrote:Stoga ne vidim u cemu ej sporan onaj clanak. Clanak ne govori o tome ciji ej veci, nego stvarnim problemima koji prate kupovinu MIG-29/M2 ili MIG-35.
Kada Rusi nisu u stanju pokazati avion koji je sklopljen kako treba, onda to govori u kakvom je stanju vojno-industrijski kompleks kao i sve ostalo. Mislim da je Putin svjestan tih problema, i da radi na tome da s eto rijesi, ali opet, on radi na Rusima svojstven ancin, a zbog tog nacina oni i imaju te probleme.
Da se vratim na ono sto sti rekao da li su Indijci glupi ili ne.
naravno da nisu. Sam clanak kaze da su im indijci rekli da ne dolaze sa tim avionom. Medjutim, indijcu su kupovinu K verzije uslovljavali SVOJOM avionikom, proizvodnjom odredjenih djelova itd, itd. Na kraju, Indija je sad u procesu kupovine primarnog borbenog aviona, i cisto sumnjam da ce to biti ruski avion.
Mada ja bi ipak prije Mirage nego MIG em je funkcionalniji em je ljepši avion, ostavlja utisak elegantnog francuskog oficira dok migonja liči na grubog kozačkog atamana u suknenoj nošnji
A Mig-21 od Rvata, Rumuna, Srbijanaca će da španuju da lete dok ne pootpada i ovo malo pleha sa njih (što se već dešava, slučaj sa HRZ nedavno) a onda će da im uvale dabogsačuva kakve poluotpisane lamine
Last edited by Domaci izdajnik on 21/08/2014 22:42, edited 2 times in total.
- Co0l
- Challenger__
#18025 Re: Ukrajina
- Ukrajina kao jedan od snadbjevača ISIS-a?

Novi ukrajinski BTR-4 u posjedu "halifata", izvor - Новый эксплуатант БТР-4

Novi ukrajinski BTR-4 u posjedu "halifata", izvor - Новый эксплуатант БТР-4