nosara wrote:Mozda je on vise valjao njima... A mozda on ne moze valjat ni sebi...
Govorimo o govnima po izboru... Sto nije iz opozicije pravio gradjanski blok...? Zuri mu se...?
Ne znam za tebe, ali nama koji imamo tridesetak godina se itekako žuri, jer su nam djetinjstvo i mladost prošli dok smo gledali 24 godine klanja, svađa i međusobnih optuživanja, a realno su svi bili krivi i niko nije bio prav (neki manje, neki više).
Zato sam i glasao za Raguža, jer je čovjek prvi počeo pričati o POLITICI POMIRENJA (doduše, Čavić je već davno o tome počeo pričati, ali za njega nisam mogao glasati jer nisam glasač u RS-u). Sada to čujem i iz usta ovih ostalih stranaka koje su ušle u koaliciju i to mi se sviđa. Jasno mi je da će neki fucking vrag još dugo biti na vlasti u RS-u i u kamenjaru, i nemam nade da će se to promijeniti uskoro. Ipak, ako biram da se pomirimo ili da dalje ratujemo (pa i retorički), onda biram ovo prvo jer jednog dana ćemo se morati pomiriti, a tu će i dalje sjediti ljudi koji su za nešto bili krivi prije 20 godina. Nažalost, ali to je jedini način.
Pogledaj samo vlast u Srbiji i sve će ti biti jasno. Pričaju priču o EU, sastaju se sa Edijem Ramom, i jednostavno nešto se dešava. Ne kažem da je EU najbolji izbor, ali je sigurno bolji od konstantnog zastoja, stalnih priča za i protiv otcjepljenja RS-a, itd. Meni je muka od tih priča, a kad čujem kako neko "brani državu Bosnu i Hercegovinu" time što osipa paljbu po drugim strankama, jednostavno mi se povraća, jer su tu priču pričali svi, od Harisa, pa danas do Zlatka, a od njih nikad opstanak države nije i neće zavisiti.