SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
supercali

#18001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

tu je vec psiholoski fenomen gdje se velica neko koji ti je bio uzor da ti isto imas kao on
jbg kad ja nisam mogao onda cu velicati celu koji je to postigao jos ako si uz to hajrovao nikad kraja uzdizanju
to je ta otprilike situacija
dječak sa šibicama

#18002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

Sjetimo se samo beogradskog "Robin Huda", Kneleta.

Lik je "profurao" citavu subkulturu, debeli lanci, trenerke utrpane u pantole, dizelasi takozvani. Ne samo tamo, vec sirom Balkana.
stakasa

#18003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by stakasa »

dječak sa šibicama wrote:Sjetimo se samo beogradskog "Robin Huda", Kneleta.

Lik je "profurao" citavu subkulturu, debeli lanci, trenerke utrpane u pantole, dizelasi takozvani. Ne samo tamo, vec sirom Balkana.
Ok, alfa kreten
JThomas

#18004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

stvari su u suštini vrlo jednostavne. ja razumijem da neko vrijeme bude nedodirljiv neko ko vrti milione mjesečno od droge, kurvi, šverca ili čega već. on može kupiti i politiku i sud i tužioce i sve što hoće, bar privremeno. ali da benjo delalić bude nedodirljiv? odgovorno tvrdim da se to pušta namjerno.
FreakyStyley

#18005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

JThomas wrote:stvari su u suštini vrlo jednostavne. ja razumijem da neko vrijeme bude nedodirljiv neko ko vrti milione mjesečno od droge, kurvi, šverca ili čega već. on može kupiti i politiku i sud i tužioce i sve što hoće, bar privremeno. ali da benjo delalić bude nedodirljiv? odgovorno tvrdim da se to pušta namjerno.
Ma naravno da se pusta. Najbronija policija per capita u Europi, nesposobna kakva jeste, bi zajedno sa ostalim organima reda rijesila sve ove probleme za 3 mjeseca, da za to postoji interes. Pogotovo jer sve jedni te isti cine djela, "Od prije poznat policiji"... nije to neki ogroman broj klosarcica.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#18006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by arman1 »

Dozer

#18007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dozer »

Logicno.
Sve ovo sto mi imamo je jedan kompletan paket-aranzman koji ima politicku pozadinu.
* Obrazovanje se namjerno degradira i srozava.
* Ekonomija se namjerno na unapredjuje i razvija.
* Sudovi namjerno razvlace sve sto mogu, i pri tome normalne ljude osudjuju za gluposti, dok kriminalce pustaju ili im daju nekakve mizerne kazne.
* Ni jedan jedini politicar, i pored dokaza za koje bi i djeca u vrticima rekla da su dovoljni za maksimalne robije, nikad nije osudjen, a uvijek radi "nedostatka dokaza".
* Kriminal svake vrste se maksimalno tolerise, a pogotovo kabadahijske nebuloze pojedinih kojima je glavna uzrecica "znas ti ko sam ja?!" (a ono sin nekakvog krimosa, kabadahije, generalcica, politicara ili "biznismena na budzetu".

Ovo je vrlo ciljano stanje, to treba da bude jasno svima, i nije rezervisano samo za Sarajevo, nego je isto i u Banja Luci, Mostraru, Prijedoru, Zvorniku, Tuzli, odnosno u cijeloj drzavi.

Poenta svega je odrzavanje nesigurnosti na ulicama, a iz toga je uvijek lako fabrikovati bilo kakve druge i ozbiljnije aktivnosti poput eksplozije nacionalizma, masovnih nereda, itd., a sve kako bi se zastitile postojece etno-nacional-vjerske elite i njihov kriminal koji im obezbjedjuje blagostanje cak i za cukun-cukun unuke.
Sve to treba potamaniti k'o zeceve, i mrs u 3PM...
šatirana_ljubičica

#18008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by šatirana_ljubičica »

Dozer wrote:Logicno.
Sve ovo sto mi imamo je jedan kompletan paket-aranzman koji ima politicku pozadinu.
* Obrazovanje se namjerno degradira i srozava.
* Ekonomija se namjerno na unapredjuje i razvija.
* Sudovi namjerno razvlace sve sto mogu, i pri tome normalne ljude osudjuju za gluposti, dok kriminalce pustaju ili im daju nekakve mizerne kazne.
* Ni jedan jedini politicar, i pored dokaza za koje bi i djeca u vrticima rekla da su dovoljni za maksimalne robije, nikad nije osudjen, a uvijek radi "nedostatka dokaza".
* Kriminal svake vrste se maksimalno tolerise, a pogotovo kabadahijske nebuloze pojedinih kojima je glavna uzrecica "znas ti ko sam ja?!" (a ono sin nekakvog krimosa, kabadahije, generalcica, politicara ili "biznismena na budzetu".

Ovo je vrlo ciljano stanje, to treba da bude jasno svima, i nije rezervisano samo za Sarajevo, nego je isto i u Banja Luci, Mostraru, Prijedoru, Zvorniku, Tuzli, odnosno u cijeloj drzavi.

Poenta svega je odrzavanje nesigurnosti na ulicama, a iz toga je uvijek lako fabrikovati bilo kakve druge i ozbiljnije aktivnosti poput eksplozije nacionalizma, masovnih nereda, itd., a sve kako bi se zastitile postojece etno-nacional-vjerske elite i njihov kriminal koji im obezbjedjuje blagostanje cak i za cukun-cukun unuke.
Sve to treba potamaniti k'o zeceve, i mrs u 3PM...
Možda prvi post na koji sam oduševljeno klimala glavom a potpisuje ga Dozer :thumbup:
Dozer

#18009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dozer »

Eeee...moja Ljubicice.... Ja sve ovo ponavljam vec godinama...a ti tek sad vidjela...
insomnia78

#18010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Jel ovo sa najbrojnijom policijom fakat ili je jos jedan mit kao "zemlja sa najvise vode" "prije prvog svjetskog sa najvise pruga" "narod sa najvecim kitama" isl?
razonoda

#18011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by razonoda »

Ovakvo stanje ce --sigurno biti ==i u neredne 4 god.
Pa , oet naredne 4 .....i tako u nedogled.
insomnia78

#18012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Koliko je policajaca na 100 000?
Dozer

#18013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dozer »

60-ak. Zavisi kolika im je plata :D
uglavnomja

#18014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

JThomas wrote:stvari su u suštini vrlo jednostavne. ja razumijem da neko vrijeme bude nedodirljiv neko ko vrti milione mjesečno od droge, kurvi, šverca ili čega već. on može kupiti i politiku i sud i tužioce i sve što hoće, bar privremeno. ali da benjo delalić bude nedodirljiv? odgovorno tvrdim da se to pušta namjerno.

:thumbup:

nisam ljubitelj zavjera, ali tata celo ne bi postao celo i opstao toiko dugo u 2 sistema i jednom ratu da nije imao mozga (za razliku od sincica :oops: ) i da se nije obezbijedio pred bogom, narodom i sudom nekim kvalitetnim "dokaznim" materijalom :zzzz: koji malom idiotu dozvoljava da radi sta hoce.

neko je spomenuo paralelu da je i mali benjo u raji isto sto i celo nekada ... e pa nije ... celo i cele su imali mozga i kapaciteta da postanu nesto vise od lokalnog sibicara, dok je mali samo naslijedio ime :roll: klsdicna poslijeratna uspjesna mladez, sve preko roditeljskih ledja, bez obzira je li tata celo ili politicar ili je mama pjevacica ...

ps. ne volim ih, nikad mi nisu bili raja, nekad susret u nekoj vecoj grupi, ali srecom bez blizeg kontakta.
insomnia78

#18015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Ne stvarno, vidim ponavlja se stalno to "najbrojnija policija u Evropi pa jel zna neko tacan broj policajaca na 100 000
Neka srednja evropska vrijednost je 300, preporuka je da se ne ide ispod 220 mada naravno ima zemalja koje su debelo ispod a i iznad
Lihtenstajn ima oko 80-tak policajaca na 100 000
A CG 800 :lol:
razonoda

#18016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by razonoda »

Dozer wrote:60-ak. Zavisi kolika im je plata :D
Mislim da ima vise --lezecih policajaca(hump) po br stanovnika nego .....
zgiba

#18017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zgiba »

Koliko ja znam najbrojnije policijske snage na svijetu ima Monako (i per-capita i po povrsini). Oko 500 policajaca na 40.000 stanovnika.
jao_situacije

#18018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:Ne stvarno, vidim ponavlja se stalno to "najbrojnija policija u Evropi pa jel zna neko tacan broj policajaca na 100 000
Neka srednja evropska vrijednost je 300, preporuka je da se ne ide ispod 220 mada naravno ima zemalja koje su debelo ispod a i iznad
nije mit tu je neđe sa CG
preko 2000 policajaca na budžetu u KS (govorim o MUPKS) plus FUP pa ti sad računaj :roll:
:lol:
saja_dj

#18019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saja_dj »

insomnia78 wrote:Jel ovo sa najbrojnijom policijom fakat ili je jos jedan mit kao "zemlja sa najvise vode" "prije prvog svjetskog sa najvise pruga" "narod sa najvecim kitama" isl?
Ne bi me cudilo, ipak raste broj gradjana koji su uspjeli ustedit para za vilu na poljinama, ako zagusti treba svaku vilu adekvatno obezbjediti.
VjecitiStudent

#18020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

jao_situacije wrote:
insomnia78 wrote:Ne stvarno, vidim ponavlja se stalno to "najbrojnija policija u Evropi pa jel zna neko tacan broj policajaca na 100 000
preko 2000 policajaca na budžetu u KS (govorim o MUPKS) plus FUP pa ti sad računaj :roll:
+ 500 pripadnika sudske policije + sipa + granična policija
stafi

#18021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by stafi »

VjecitiStudent wrote:
jao_situacije wrote:
sudska i granična se ne računaju.
VjecitiStudent

#18022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

U evropske statistike ulaze i oni.
Hajvan

#18023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hajvan »

Ili KS ima milion stanovnika ili ima previše zaposlenih policajaca?!

A sigurnosna situacija u totalno defektnm qrcu!
dječak sa šibicama

#18024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

Ja ne pamtim kad sam na ulici vidio policajca pozornika, ono klasika kao u normalnim drzavama, lik ide i patrolira okolo.

Oni to i ne rade vise. Mozes ih sresti samo oko buregdzinica, cevabdzinica i tako tih lokaliteta.
jao_situacije

#18025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

stafi wrote:
VjecitiStudent wrote:
sudska i granična se ne računaju.
ne može ni sipa ona djeluje po naredbi tužilaštva..
Locked