BH klubovi u Evropi - 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
karanana

#1801 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by karanana »

treba izbrisati ovo "2013" u naslovu teme.
perfect_guy

#1802 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by perfect_guy »

karanana wrote:treba izbrisati ovo "2013" u naslovu teme.
samo ga ostaviti za narednu godinu
vozač

#1803 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by vozač »

north wrote:
burek_in_space wrote:Ko je ono predlagao humanitarni broj za cvrchka, ako padne na kladionici?! :mrgreen:
Čini mi se kolega @lett, i ja sam ga odmah podržao, ako je cvrle čovjek od riječi, a vjerujem da jeste, predlažem da se danas pokrene akcija dobrovoljnih priloga za čovjeka, mora se u nevolji pokazati srce....

Nego, vidim objektive izjave kako je Levski karina od ekipe, naravno Sarajevo tome tu ništa nije doprinijelo, da je Levski zabio više golova sa Sarajevom bi se šprdalo, i košpama bi lakše bilo progutati gorku pipulu iz Maribora, ovako utjeha je da je Levski karina koji nikoga ozbiljnijeg ne bi nabušio...smijurija, priče za malu djecu, dosta licemjerne i pomalo bezobrazne...ali eto...samo mogu reći ponosan na svoje Sarajevo, pisao sam ranije da se nećemo obrukati i da se ne gleda rezultat iz Malte, i hvala bogu bio sam u pravu...biti će gušt otići na revanš i napuniti Koševo, neka igrači samo ponove pristup od sinoć i igru, i sve će biti ok, iako ne prođu...

najviše me raduje što nam komšije neće spavati do utakmice sa levskim, :zzzz: pojedoše se jadni, otišli u evropu, lafo protivnik po mjeri, to smo priželjkivali, a odigraju ko pravi seljački tim, sarajevo se barem nije obrukalo

sa svojim željom su se već oprostili, ali je njihov problem što pitari imaju priliku da odigraju utakmicu sa realnom nadom da mogu proći, ako ništa možemo se nadati utakmici koja će biti možda i do kraja potpuno neizvjesna

nije frka i ako ispadnu ko protiv bešiktaša, bitno je da se imamo čemu nadati ovih 7 dana, a bogami valja i komšijama dočekati da mi ispadnemo, ne bi im bio u koži u onom periodu kad završi utakmica sa mariborom pa do levskog, ja šta će se noktiju izgrickati i psovki preko jezika prevaliti, a sve u mubarek dane :lol:

to ti je naš mentalitet, nek komšiji crkne krava i meni je lakše, a meni je takve navijače najdraže malo :dance: :dance:
mikogoago

#1804 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by mikogoago »

Realno Maribor nije nista specijalno pokazao.Onaj rezultat je vise plod lose zeljine igre i lose taktike.Drugim rjecima,a ko Zeljo zaigra onako kako moze i zna ne bi me iznenadilo da janeze isprate s 3: 0 kuci.
Sarajevo je pruzilo solidnu partiju u gostima.Bugari nisu nista posebno .Totalno neuigrani,puno novih igraca i rekao bih los trener.Sto se tice Sarajeva ako ponovi igru od juce i malkice poboljsa efikasnost, morao bi proci dalje.Po meni Jovic je djoker Sarajeva.Strucnjak koji zna taktiku i zna pripremiti tim.
Siroki isto tako ima priliku u gostima.Oni su uvjek bolje igrali u gostima,bar kada su ove evropske utakmice u pitanju, ako pokazu malo vise hrabrosti i manje respekta prema ircima mogu proci dalje.
To je moj utisak poslije vidjenog.Nadam se da sam u pravu.
JThomas

#1805 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by JThomas »

mene ne bi iznenadilo, nego šokiralo.
karanana

#1806 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by karanana »

1-0 je pravo jeben rezultat za stizat. sta raditi? cekati, drzati 0-0 pa onda u drugom poluvremenu krenuti? a primis li gol, atmosfera i nada izlape nevjerovatnom brzinom.
mikogoago

#1807 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by mikogoago »

karanana wrote:1-0 je pravo jeben rezultat za stizat. sta raditi? cekati, drzati 0-0 pa onda u drugom poluvremenu krenuti? a primis li gol, atmosfera i nada izlape nevjerovatnom brzinom.
po meni Levski je juce izgledao uplaseno i konfuzno.Zasto cekati.Treba od prvog momenta napasti silovito i pomogucnosti uvaliti im sto vise golova.Ne znam mozda sam nerealan,ali ono od sinoc je bljeda slika Levskog i Sarajevo sa ponovljenom igrom od juce i boljom efikasnoscu moze hladno zabiti 2-3 gola.Jer ako to uspiju ovi ce se skroz izgubiti.
Ne vjerijem da Levski moze nesto drasticno popraviti svoju igru za 7 dana.Vidjecemo...
The 51st State

#1808 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by The 51st State »

Koji si ti samo iskompleksirani lik, nijedan nisam normalan tvoj post vidio(generalno na forumu, dakle i ostali pdf.ovi), uvijek pun nekakve mrznje, naboja, ironije, uzas jedan. Ima li sta bez Vukasovica? Kako ga nije bilo 2007.? Kako to da je sad odjednom liga kar'na i nidje veze, a na pocecima sezona kad ste u igri onda je ultra cool za pracenje?! Jeste li uvijek osudjeni na tu jadnu borbu "sami protiv svih"? Ispadoste Hrid, a ne FKS, lafo svi guraju Zelju a njih hude svi zapostavljaju, pateticna prica iskompleksiranih likova. :)
vjerovatno je bilo i mutljavine, mada ocigledno manje nego sto je potrebno glede ofiranja po evropi, ove ostale ad hominem gluposti sebi tovari..., da, ima nesto bez vukasovica, ima sa pajicem, skakicem...
vozač

#1809 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by vozač »

realno :lol:

željo ni u mislima ne može ništa napraviti protiv maribora, šta su se nafurali, pa taj isti maribor već 15-ak godina igra konstantno značajnu ulogu u evropi, igrali su grupnu fazu lige prvaka ako se dobro sjećam još negdje 97 ili 98, znam da sam se zatekao u sloveniji i baš su dobili dinamo kijev u gostima, ja zaista ne znam na čemu ovi željini navijači baziraju svoj optimizam, smiješno, ako šta i naprave možda 1:0, ispuhaće poslije pola sata, pa jebo te ne dolazi im ekipa iz druge lige federacije, grupa sjever, čuj da zabiju 3 gola, a ne prime nijedan, :lol: :lol: :lol:

sarajevo, biću presretan ako uspiju doći do produžetaka i možda penala, pa taman da ga ćušnu i u 90 iz poklonjenog penala, ne vjerujem da mogu dobiti 2:0, a još manje vjerujem da mogu ne primiti go na koševu, zato očekujem tvrdu utakmicu u kojoj bi sa 1:0 u prvih 90 minuta svi bili "zadovoljni", a onda šta bog da

široki, sinoć su me irci totalno razočarali, ispustiti vodstvo, promašiti penal i sve uz crveni karton protivnika, ovo mi nekako miriše na 1:1 i u revanšu i ne bi me iznenadilo da lištica prođe dalje, čime bih bio razočaran, želim im od sveg srca da ispadnu

btw ... onaj spaho je konj nad konjima, komentariše i kaže "pa eto čuli smo da na stadionu st patrika i ne vlada neka atmosfera, na utakmici u 1.pretkolu bilo je 1600 gledalaca, ", eto na onoj njihovoj pekari bilo je ko u brazilu, koji kreten
Charuga
Globalni moderator

#1810 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Charuga »

JThomas wrote:boli tebe briga, ti si ostao u mariboru bančiti i poslije tekme 8-)
Nisam vala, prebacio sam se kod susjeda i tu smo ostali malo duze. Nisam ih mogao gledati po Mariboru, iritirala me ona ljubicasta i zuta boja ... :mrgreen:
north

#1811 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by north »

ultima_palabra wrote:
north wrote:Nego, vidim objektive izjave kako je Levski karina od ekipe, naravno Sarajevo tome tu ništa nije doprinijelo, da je Levski zabio više golova sa Sarajevom bi se šprdalo, i košpama bi lakše bilo progutati gorku pipulu iz Maribora, ovako utjeha je da je Levski karina koji nikoga ozbiljnijeg ne bi nabušio...smijurija, priče za malu djecu, dosta licemjerne i pomalo bezobrazne...ali eto...samo mogu reći ponosan na svoje Sarajevo, pisao sam ranije da se nećemo obrukati i da se ne gleda rezultat iz Malte, i hvala bogu bio sam u pravu...biti će gušt otići na revanš i napuniti Koševo, neka igrači samo ponove pristup od sinoć i igru, i sve će biti ok, iako ne prođu...
Ti si jedan od realnijih... na šta je tebi ličila ona igra Levskog sinoć? Ja nisam očekivao da će Sarajevo doživjeti katastrofu, ali sam mislio da su Bugari puno bolja i uigranija ekipa.

Ako se sjećaš naše utakmice sa Šerifom prošle godine, većina nas je govorila da je iznenađena kako Moldavci nisu nikakav bauk... nismo uzdizali te konjeviće do nebeskih visina samo zato što smo ih prošli. Ja ću reći i da Maribor nije nikakva posebna ekipa i da smo sami sebe pobijedili u drugom poluvremenu.
Ma brate, naravno da igra Levskog nije bila toliko opasna, niko ne govori da je Sarajevo protiv evropskog giganta igralo, ali nije ok to omaložavati niti predstavljati kao karinaški Levski kojem bi svaka ekipa glat parirala....Samo da podsjetim na neke činjenice koje sam pisao na temi FCS, ja se zaista sjećam i pamtim svih evropskih poslijeratnih utakmica Sarajeva i na nijednom gostovanju protiv malo ozbiljnijih ekipa Sarajevo nije odigralo ovako borbenije, srčanije, taktički dobro, bez panike, bez straha, bez veće krize u igri osim onih 5 minuta kad smo gol primili, i možda 5 minuta u 1 poluvremenu kad je bio onaj slobodnjak....Naravno poraz je poraz i ne treba praviti od toga uspjeh kao da je pobjeda, ali ja ovdje pišem o načinu i pristupi igri gdje je Sarajevo bilo ravnopravan u pojedinim trenucima i bolji protivnik od bugara koji nisu tolika talašika koiliko bi "objektivni" volili predstaviti i tvrditi da je naravno Maribor Barcelona za Levski....Komično...

Slažem se sa tvojom ocjenom oko Maribora, sami ste sebe potcijenili, blesavo i naivno primali golove i sami ste uprskali sve dobro šte napravili u prvom poluvremenu.....Da barem niste primili onaj četvrti gol, postojala bi kakva takva nada, ovako bojim se da su šanse gotovo nikakve....Jebi ga, nije moje niti sam kompetentan toliko, ali mislim da je nakaradna taktika bila u drugom poluvremenu, niti ste igrali bunker niti ste bili opasni naprijed, i Slovenci ni krivi ni dužni dadoše 4 komada....da ste barem igrali bunker igrali cijelo drugo poluvrijeme ne bi više od dva gola primili i imali bi dernek u revanšu...
Charuga
Globalni moderator

#1812 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Charuga »

Plavih_11 wrote:Dosta vas je imalo srecu sto sam sinoc kasno dosao iz Dezele jer, da sam bio ovde, bio bi autobus onih koji ne bi mogli komentarisati igru svog tima sljedece hefte. Sreca pa niste psovali i vrijedjali inace bi bilo retroaktivnih banova. Hajde sada se lijepo drzite teme i manite se PL BiH, nasih sudija, komiteta i istorije nasih klubova u Evropi.
Ja zamolih, upozorih, kako hoces ali ti nista.
The 51st State wrote:vjerovatno je bilo i mutljavine, mada ocigledno manje nego sto je potrebno glede ofiranja po evropi, ove ostale ad hominem gluposti sebi tovari..., da, ima nesto bez vukasovica, ima sa pajicem, skakicem...
Hajde malo odmori, pa opet dodji.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “nepostivanje upozorenja moderatora”
» The 51st State

7 dana
vozač

#1813 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by vozač »

north wrote:
ultima_palabra wrote:
north wrote:Nego, vidim objektive izjave kako je Levski karina od ekipe, naravno Sarajevo tome tu ništa nije doprinijelo, da je Levski zabio više golova sa Sarajevom bi se šprdalo, i košpama bi lakše bilo progutati gorku pipulu iz Maribora, ovako utjeha je da je Levski karina koji nikoga ozbiljnijeg ne bi nabušio...smijurija, priče za malu djecu, dosta licemjerne i pomalo bezobrazne...ali eto...samo mogu reći ponosan na svoje Sarajevo, pisao sam ranije da se nećemo obrukati i da se ne gleda rezultat iz Malte, i hvala bogu bio sam u pravu...biti će gušt otići na revanš i napuniti Koševo, neka igrači samo ponove pristup od sinoć i igru, i sve će biti ok, iako ne prođu...
Ti si jedan od realnijih... na šta je tebi ličila ona igra Levskog sinoć? Ja nisam očekivao da će Sarajevo doživjeti katastrofu, ali sam mislio da su Bugari puno bolja i uigranija ekipa.

Ako se sjećaš naše utakmice sa Šerifom prošle godine, većina nas je govorila da je iznenađena kako Moldavci nisu nikakav bauk... nismo uzdizali te konjeviće do nebeskih visina samo zato što smo ih prošli. Ja ću reći i da Maribor nije nikakva posebna ekipa i da smo sami sebe pobijedili u drugom poluvremenu.
Ma brate, naravno da igra Levskog nije bila toliko opasna, niko ne govori da je Sarajevo protiv evropskog giganta igralo, ali nije ok to omaložavati niti predstavljati kao karinaški Levski kojem bi svaka ekipa glat parirala....Samo da podsjetim na neke činjenice koje sam pisao na temi FCS, ja se zaista sjećam i pamtim svih evropskih poslijeratnih utakmica Sarajeva i na nijednom gostovanju protiv malo ozbiljnijih ekipa Sarajevo nije odigralo ovako borbenije, srčanije, taktički dobro, bez panike, bez straha, bez veće krize u igri osim onih 5 minuta kad smo gol primili, i možda 5 minuta u 1 poluvremenu kad je bio onaj slobodnjak....Naravno poraz je poraz i ne treba praviti od toga uspjeh kao da je pobjeda, ali ja ovdje pišem o načinu i pristupi igri gdje je Sarajevo bilo ravnopravan u pojedinim trenucima i bolji protivnik od bugara koji nisu tolika talašika koiliko bi "objektivni" volili predstaviti i tvrditi da je naravno Maribor Barcelona za Levski....Komično...

Slažem se sa tvojom ocjenom oko Maribora, sami ste sebe potcijenili, blesavo i naivno primali golove i sami ste uprskali sve dobro šte napravili u prvom poluvremenu.....Da barem niste primili onaj četvrti gol, postojala bi kakva takva nada, ovako bojim se da su šanse gotovo nikakve....Jebi ga, nije moje niti sam kompetentan toliko, ali mislim da je nakaradna taktika bila u drugom poluvremenu, niti ste igrali bunker niti ste bili opasni naprijed, i Slovenci ni krivi ni dužni dadoše 4 komada....da ste barem igrali bunker igrali cijelo drugo poluvrijeme ne bi više od dva gola primili i imali bi dernek u revanšu...
upravo tako, igrali su ozbiljno, bez većeg kiksa i perioda kad se gube po terenu, adilović je bio fantastičan i najprijatnije me iznenadio od svih, pravi golman, da se pouzdaš u njega, a ne da komentarišeš "nije mogao ništa"

ekipa je baš djelovala smireno i rutinirano, nije bilo onih prolijetanja i panike, jest doduše "ćumur" par puta utrpo saigrače ali dobro, dešava se to i u jačim ekipama, ali što je najbitnije i što je i husref istakao, valjda su shvatili da mogu igrati sa njima, da im mogu zavaliti go, da ni u kom slučaju ne bi oni trebali biti superiorni na koševu

btw ... suljića na beka, :D kolko se puta uvalio bugarima uz korner zastavicu i uzeo im loptu na isti fazon, samo iskorak i zagradi loptu, pa ko da je u njemu 2 metra i metar preko leđa, nevjerovatno, bio je odličan, šteta što nije zavalio go
BHF_Manijak

#1814 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by BHF_Manijak »

Ovo oko Levrskog me sve asocira na nasu utakmicu sa Serifom prosle godine, ali bas sve (sem rezutatski)! Sarajevo ima sansu da ovaj momentum iskoristi, ovo im je idealna sansa i oovo realno govorim fakat.
Ko da nasu tekmu od prosle godine gledam: mi sjebani, kontamo naguzit ce nas ljudi, Serif nakva sila te milionska ulaganja te kampovi nakvi te zvijezde nekakve, te Dinama izbacili ovo ono, pitamo se samo kol'ko komada fasovati, oni promjenili haman cijeli tim, prva utakmica oni nakvi mrljavi, nista specijalno ali eto mi opet kontamo hajde nije to pravo lice Serifa, prosrat ce ih u revansu...I na tome osta. :mrgreen:
Tako evo i sa Levskim, neko spomenu da su bas pun qrac igraca promjenili, ipak je to novi, neuigran tim, tu vidim vasu sansu.

Sto se nas tice, apsolutno sami sebi krivi. Da smo pametnije odigrali drugi poluvakat daleko bi sad drugacija situacija bila, daleko! No ja i dalje vjerujem! 8-) :skoljka:
ice2cube

#1815 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ice2cube »

Treba dobro istuci cigane kada dodju ovdje, a rezultat manje-vise vazan.

Jbo nas ako se ne osvetimo za ono. :-)
mikogoago

#1816 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by mikogoago »

ice2cube wrote:Treba dobro istuci cigane kada dodju ovdje, a rezultat manje-vise vazan.

I Sarajevo bude diskvalifikovano zbog takve gluposti.Sine ovo je fudbal,a te ideje prosipaj po ulici i nije im mjesto ovdje.
Njima ce biti najveca kazna ako ih Sarajevo eliminise,sto realno moze.
north

#1817 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by north »

BHF_Manijak wrote:Ovo oko Levrskog me sve asocira na nasu utakmicu sa Serifom prosle godine, ali bas sve (sem rezutatski)! Sarajevo ima sansu da ovaj momentum iskoristi, ovo im je idealna sansa i oovo realno govorim fakat.
Ko da nasu tekmu od prosle godine gledam: mi sjebani, kontamo naguzit ce nas ljudi, Serif nakva sila te milionska ulaganja te kampovi nakvi te zvijezde nekakve, te Dinama izbacili ovo ono, pitamo se samo kol'ko komada fasovati, oni promjenili haman cijeli tim, prva utakmica oni nakvi mrljavi, nista specijalno ali eto mi opet kontamo hajde nije to pravo lice Serifa, prosrat ce ih u revansu...I na tome osta. :mrgreen:
Tako evo i sa Levskim, neko spomenu da su bas pun qrac igraca promjenili, ipak je to novi, neuigran tim, tu vidim vasu sansu.

Sto se nas tice, apsolutno sami sebi krivi. Da smo pametnije odigrali drugi poluvakat daleko bi sad drugacija situacija bila, daleko! No ja i dalje vjerujem! 8-) :skoljka:

To da je šansa što je Levski promijenio pun qrac igrača nije šansa za Sarajevo, jer je Sarajevo uradilo apsolutno isto, tako da smo tu na istom....Sarajevo realno ne može razvaliti bugare, može hrabro i disciplinovano odigrati kao sinoć, gdje trebe u prvom poluvremenu više voditi računa da ne primiš gol, jer gol se može zabiti i u 90-oj....ako mi prvi primimo moramo zabiti 3 i tu je bojim se kraj, zato je minimalan poraz od 1-0 najgori za ganajti, naročito ako za protvnika imaš ekipu koja može, a bugari mogu..Hvala bogu doduše pokazalo smo da možemo i mi, pa zato pobićemo se, pa vidjećemo...

Priželjkujem kišu u četvrtak, moji će pitari skontati zašto...
Smail Aga

#1818 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Smail Aga »

:D :D :D :D :D
Brutalno ali jebitacno. Evropski pohod nasih ekipa se zavrsava u cetvrtak 26.07.2012.
BHF_Manijak

#1819 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by BHF_Manijak »

E i ti sad North...Pa ne kazem ja da je idealan rezultat 1:0, naravno da je svaki rezultat u kojem nemas gol u gostima nezgodan, ali sigurno je bolje i lakse nego li 4:1, nemoj zezat bezze! :mrgreen: Pa i 0:0 gosti ne vole kad se zavrsi a kamo li kad zijanis 1:0, jer s 0:0 gost ti uvali i onda moras ti njima dva, no kazem ti opet bitno vam je da je itekako aktivan.
Nisam ni mislio da cete srljati u revansu, no sa sinocnjim nacinom igre mozete dosta toga uraditi.
north

#1820 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by north »

BHF_Manijak wrote:E i ti sad North...Pa ne kazem ja da je idealan rezultat 1:0, naravno da je svaki rezultat u kojem nemas gol u gostima nezgodan, ali sigurno je bolje i lakse nego li 4:1, nemoj zezat bezze! :mrgreen: Pa i 0:0 gosti ne vole kad se zavrsi a kamo li kad zijanis 1:0, jer s 0:0 gost ti uvali i onda moras ti njima dva, no kazem ti opet bitno vam je da je itekako aktivan.
Nisam ni mislio da cete srljati u revansu, no sa sinocnjim nacinom igre mozete dosta toga uraditi.
Ne zezam sviju mi BHF, samo samo te malo korigovao oko razloga šansi za prolaz...nisam ni mislio da si ti tvrdio gore navedeno....sve 5....
MightyMatch

#1821 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by MightyMatch »

Smail Aga wrote:
:D :D :D :D :D
Brutalno ali jebitacno. Evropski pohod nasih ekipa se zavrsava u cetvrtak 26.07.2012.
Gdje si poletio,ne igra Krajina iz Cazina. :-)
ice2cube

#1822 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ice2cube »

mikogoago wrote:
ice2cube wrote:Treba dobro istuci cigane kada dodju ovdje, a rezultat manje-vise vazan.

I Sarajevo bude diskvalifikovano zbog takve gluposti.Sine ovo je fudbal,a te ideje prosipaj po ulici i nije im mjesto ovdje.
Njima ce biti najveca kazna ako ih Sarajevo eliminise,sto realno moze.
Zbog tebe i takvih kao ti, uvijek ce nam ono raditi a i zasluzujemo kad smo takvi !!

Kospicaru :-)
Zavatoni

#1823 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Zavatoni »

U slučaju prolaza Levskog, mogli bi na Videoton... :D
ultima_palabra

#1824 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ultima_palabra »

Zavatoni wrote:U slučaju prolaza Levskog, mogli bi na Videoton... :D
Emotivan bi to meč bio za neke od vođa HZ :-D
Zavatoni

#1825 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Zavatoni »

ultima_palabra wrote:
Zavatoni wrote:U slučaju prolaza Levskog, mogli bi na Videoton... :D
Emotivan bi to meč bio za neke od vođa HZ :-D
A vama bi kao bilo svejedno da vas nakon bugara osvetimo i kod mađara? :D

Al' šalu na stranu...imamo dobre eventualne protivnike u narednom kolu...eskisehirspor, zeta, admira, neki islanđani ili aik...samo da je još proći bugare...
Locked