Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hrvati su fizički nerealno dobro pripremljeni, barem za jednu ekipu s ovih prostora. Valjalo je držati bunker kontra španskog napada i pokušavati organizovati smislene akcije na drugoj strani, i u tome su bili prilično uspješni. I pored primljenog gola, nije bilo velikih padova koncentracije. Ostavili su daleko najbolji utisak od svih ispalih selekcija.
volta dzontra wrote:
Spanjolci jesu dobri ali dat ce im bog Njemacku da ih nakanta i konacno zavrsi ovaj njihov smor od nogometa....
Nisu bogami ni Švabe očarali u grupnoj fazi, istina, imali su teške protivnike, ali na EP-u uostalom nema laganih protivnika kao recimo na SP-u. Ja nešto nisam uvjeren u njihovo finale.
kad se sve sabere iz ove grupe su zaslužili ići hrvati i talijani.španci kao evropski i svjetski prvaci nisu puno pokazali.
brko čudan sa svojim formacijama i izmjenama.
Cuj Spanija nije nista pokazala. Primili su jedan gol, a dali 6. Ovaj zadnji je dat bunkeru koji se moze poredit sa onim Batkovim u nedjelju (28 manekenki na golu). To sto su igrali s rucnom i nisu se zalijetali je druga strana medalje. Tek sad idu utakmice koje ce pokazat ko je na cemu.
Edin H. wrote:Ma nije bio offside, ali jeste cisti penal nad Corlukom, to je onaj glupi Stark.
štark izgleda kao sudija zadatka.
ovaj beusan na hrtu reče da je bio penal i mandžukića na pikeu,nije bilo ofsajda.izgleda kao da nije ni za kog šiljio,al da je svirao oba penala išlo bi se ka rezultatu koji izbacuje talijane
Edin H. wrote:Ma nije bio offside, ali jeste cisti penal nad Corlukom, to je onaj glupi Stark.
ovaj beusan na hrtu reče da je bio penal i mandžukića na pikeu,nije bilo ofsajda.izgleda kao da nije ni za kog šiljio,al da je svirao oba penala išlo bi se ka rezultatu koji izbacuje talijane
Pa 2:1 rezultat je koji bi opet odgovarao Italiji.
Ide se previše u krajnosti sa pričom šta bi bilo kad bi bilo. Da su dosuđena 2 penala u utakmici ŠPA - HRV onda bi Italijani potezali priču da čist penal njima nije dosuđen kada je Oshea igrao rukom, i tako u nedogled.
Ma da, ne mozes reci ni da je previse siljio za Portugalce ni protiv nas, jer je grijesio na obje strane, ali nas je ipak definitvno ostetio, osobito kada nije Contrau dao crveni (drugi zuti) kada je Dzeku opalio s ledja.
Pa 2:1 rezultat je koji bi opet odgovarao Italiji.
Ide se previše u krajnosti sa pričom šta bi bilo kad bi bilo. Da su dosuđena 2 penala u utakmici ŠPA - HRV onda bi Italijani potezali priču da čist penal njima nije dosuđen kada je Oshea igrao rukom, i tako u nedogled.
Nije ono bio penal, nije povlacio ruku prema lopti, nego suprotno, to se ne svira.
Ma da, ne mozes reci ni da je previse siljio za Portugalce ni protiv nas, jer je grijesio na obje strane, ali nas je ipak definitvno ostetio, osobito kada nije Contrau dao crveni (drugi zuti) kada je Dzeku opalio s ledja.
ovaj na hrtu reče da je 4 sudija na rang listi i ja sam ga gledao u dosta utakmica da perfektno sudi.bi mi drago kad sam vidio da će nam suditi u portugalu,ali je definitivno imao previše grešaka za takav renome.
Ako cemo pošteno, u toj utakmici nas je zapravo najviše oštetio sam Lulić sa svojom glupošću...više nego Soko Štark...ali to je tema za druge emisije bilo, prošlo, ne ponovilo se.
A Štark ocito voli da pravi kontraverznu licnost od sebe, da se o njemu i njegovim odlukama piše više nego u samoj utakmici...to nabolje znaju ovi koji pomnije prate Bundes....možda je željan pažnje šire javnosti, ko ce ga znati...fura se na Kolinu, izgleda
Ma Hrvatima svaka cast, na kraju sam jos i navijo za njih. Mogli bi mi pofino nauciti od njih, talentom nisu nista bolji, cak bih rekao da trenutno imamo vise solidnih igraca nego oni, i po jednog vrhunskog, ali oni uvijek daju sve od sebe, taj nacionalni naboj kod njih je za ljubomore. Doduse imaju (imali) i strucnog selektora koji izvlaci maksimum maksimuma iz njih. Brao susjedi, iako ste ispali pokazali ste dosta.
Platini je bio veoma ljut na Hrvata nazivajući ih raznim imenima.
"Sve bi bilo dobro da nema hrvatskih šup...a!", izjavio je Platini,a potom je nastavio.
"Svi su navijači na Euru simpatični izuzev Hrvata. Bio sam prije godinu dana u Hrvatskoj. Lično zamolio predsjednika države Ivu Josipovića da se pozabavi problemom huliganizma navijačima. Zaprijetio sam drastičnim mjerama, izbacivanjem hrvatskih klubova i reprezentacije iz međunarodnih takmičenjima, no ništa se nije promijenilo," rekao je Platini, koji je ipak, priznao kako Hrvatska ima veoma dobru ekipu, ali navijači su ti koji kvare sliku.
"Nisam sretan ovime što se događa u Poljskoj kad su Hrvati u pitanju. Imaju momčad koja igra jako dobar nogomet, ali imati nekoliko stotina šup.... na stadionu jednostavno nije prihvatljivo," dodao je Platini.
Platini je bio veoma ljut na Hrvata nazivajući ih raznim imenima.
"Sve bi bilo dobro da nema hrvatskih šup...a!", izjavio je Platini,a potom je nastavio.
"Svi su navijači na Euru simpatični izuzev Hrvata. Bio sam prije godinu dana u Hrvatskoj. Lično zamolio predsjednika države Ivu Josipovića da se pozabavi problemom huliganizma navijačima. Zaprijetio sam drastičnim mjerama, izbacivanjem hrvatskih klubova i reprezentacije iz međunarodnih takmičenjima, no ništa se nije promijenilo," rekao je Platini, koji je ipak, priznao kako Hrvatska ima veoma dobru ekipu, ali navijači su ti koji kvare sliku.
"Nisam sretan ovime što se događa u Poljskoj kad su Hrvati u pitanju. Imaju momčad koja igra jako dobar nogomet, ali imati nekoliko stotina šup.... na stadionu jednostavno nije prihvatljivo," dodao je Platini.
Ah stari dobri Mišel...moralna vertikala i etički svetionik zapada.
Svaka cast Hrvatima,citiracu komentatora s svedske televizije "mogu kuci s uzdignutom zastavom"! protiv velesile Spanije su odigrali kao da su im ravnopravni na svaki nacin
and wrote:kad se sve sabere iz ove grupe su zaslužili ići hrvati i talijani.španci kao evropski i svjetski prvaci nisu puno pokazali.
brko čudan sa svojim formacijama i izmjenama.
A po cemu su to zasluzili italijani i hrvati u odnosu na spance??? Spanci dali 6 a primili 1 gol, Italijani dali 4 a primili 2 a hrvati dali 4 primili 3...Spanci igrali koliko im je trebalo i zasluzili dalje, hrvati su igrali odlicno i zasluzili su dalje ali eto talijani se provukli kao inace, sta je tu je spanci i talijani idu u cetvrtfinale
Bezveze se sad vaditi na nekakve penale, takvi penali se skoro nikad ne sviraju... samo se takvim pričama kvari dobar utisak kojeg je ostavila Hrvatska.