GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

splend

#1801 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by splend »

LSD wrote:
hypko_nurko wrote:jel ovo ofsajd kako tvrde rvati, ako je lopta isla iniesti a ne navasu

Image
Na prvi pogled je sama linija, a kad se bolje zagledaš izgleda kao da je ruka Inieste u ofsajdu.
:lol: :lol: :lol:
cuj ruka mu u ofsajdu :shock: pa nece rukom dati gol :shock:

da znas za ubuduce, ruka se ne gleda u ovim situacijama ;-)
zecko_kupuz

#1802 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by zecko_kupuz »

Hrvati su fizički nerealno dobro pripremljeni, barem za jednu ekipu s ovih prostora. Valjalo je držati bunker kontra španskog napada i pokušavati organizovati smislene akcije na drugoj strani, i u tome su bili prilično uspješni. I pored primljenog gola, nije bilo velikih padova koncentracije. Ostavili su daleko najbolji utisak od svih ispalih selekcija. :thumbup:
volta dzontra wrote: Spanjolci jesu dobri ali dat ce im bog Njemacku da ih nakanta i konacno zavrsi ovaj njihov smor od nogometa....
Nisu bogami ni Švabe očarali u grupnoj fazi, istina, imali su teške protivnike, ali na EP-u uostalom nema laganih protivnika kao recimo na SP-u. Ja nešto nisam uvjeren u njihovo finale. :roll:
and

#1803 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by and »

kad se sve sabere iz ove grupe su zaslužili ići hrvati i talijani.španci kao evropski i svjetski prvaci nisu puno pokazali.
brko čudan sa svojim formacijama i izmjenama.
Atticus Finch

#1804 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Atticus Finch »

burgundy wrote:Zna li ko sta je sa Kielinijem?
Prema prvim informacijama, istegnuće mišića lijeve noge. Valjda nije ozbiljnije. :-)
LSD

#1805 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by LSD »

Splend, ma znam da se ne gleda ruka kod procjene ofsajda....nego ne znam ni šta sam ja pomenuo uopšte :shock: :-)

Previše je ovo mutna slika da bi se moglo reci bilo šta, to je poenta.
hordash

#1806 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by hordash »

Cuj Spanija nije nista pokazala. Primili su jedan gol, a dali 6. Ovaj zadnji je dat bunkeru koji se moze poredit sa onim Batkovim u nedjelju (28 manekenki na golu). To sto su igrali s rucnom i nisu se zalijetali je druga strana medalje. Tek sad idu utakmice koje ce pokazat ko je na cemu.
ultima_palabra

#1807 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ultima_palabra »

Nije ofsajd definitivno, jest pasivni Navasa koji se kasnije aktivirao... ali to se sad ne svira, a trebalo bi.
and

#1808 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by and »

Edin H. wrote:Ma nije bio offside, ali jeste cisti penal nad Corlukom, to je onaj glupi Stark.
štark izgleda kao sudija zadatka.
ovaj beusan na hrtu reče da je bio penal i mandžukića na pikeu,nije bilo ofsajda.izgleda kao da nije ni za kog šiljio,al da je svirao oba penala išlo bi se ka rezultatu koji izbacuje talijane
Bosanski_kralj

#1809 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Bosanski_kralj »

and wrote:
Edin H. wrote:Ma nije bio offside, ali jeste cisti penal nad Corlukom, to je onaj glupi Stark.
ovaj beusan na hrtu reče da je bio penal i mandžukića na pikeu,nije bilo ofsajda.izgleda kao da nije ni za kog šiljio,al da je svirao oba penala išlo bi se ka rezultatu koji izbacuje talijane
Pa 2:1 rezultat je koji bi opet odgovarao Italiji. :oops:

Ide se previše u krajnosti sa pričom šta bi bilo kad bi bilo. Da su dosuđena 2 penala u utakmici ŠPA - HRV onda bi Italijani potezali priču da čist penal njima nije dosuđen kada je Oshea igrao rukom, i tako u nedogled.
Edin H.

#1810 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Edin H. »

and wrote:
Ma da, ne mozes reci ni da je previse siljio za Portugalce ni protiv nas, jer je grijesio na obje strane, ali nas je ipak definitvno ostetio, osobito kada nije Contrau dao crveni (drugi zuti) kada je Dzeku opalio s ledja.
Edin H.

#1811 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Edin H. »

Bosanski_kralj wrote:
and wrote:
Pa 2:1 rezultat je koji bi opet odgovarao Italiji. :oops:

Ide se previše u krajnosti sa pričom šta bi bilo kad bi bilo. Da su dosuđena 2 penala u utakmici ŠPA - HRV onda bi Italijani potezali priču da čist penal njima nije dosuđen kada je Oshea igrao rukom, i tako u nedogled.
Nije ono bio penal, nije povlacio ruku prema lopti, nego suprotno, to se ne svira.
2407

#1812 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

Evo malo mafijasa 8-)
Image

Italija nezasluzeno, Italija na guzove... :zzzz: Italija ide dalje i daleko ce dogurati 8-)

Forza Italia!!!
and

#1813 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by and »

Edin H. wrote:
and wrote:
Ma da, ne mozes reci ni da je previse siljio za Portugalce ni protiv nas, jer je grijesio na obje strane, ali nas je ipak definitvno ostetio, osobito kada nije Contrau dao crveni (drugi zuti) kada je Dzeku opalio s ledja.
ovaj na hrtu reče da je 4 sudija na rang listi i ja sam ga gledao u dosta utakmica da perfektno sudi.bi mi drago kad sam vidio da će nam suditi u portugalu,ali je definitivno imao previše grešaka za takav renome.
Bosanski_kralj

#1814 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Bosanski_kralj »

Edin H. wrote: Nije ono bio penal, nije povlacio ruku prema lopti, nego suprotno, to se ne svira.
Beusan kaže drugačije. :oops:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1815 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by odesveuhonduras »

LSD wrote:
hypko_nurko wrote:jel ovo ofsajd kako tvrde rvati, ako je lopta isla iniesti a ne navasu

Image
Na prvi pogled je sama linija, a kad se bolje zagledaš izgleda kao da je ruka Inieste u ofsajdu.
ne može ruka nikad biti u offsideu ;-)

offside je samo kad je dio tijela sa kojim se može postići gol najbliži golmanu
LSD

#1816 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by LSD »

Edin H. wrote:
and wrote:
Ako cemo pošteno, u toj utakmici nas je zapravo najviše oštetio sam Lulić sa svojom glupošću...više nego Soko Štark...ali to je tema za druge emisije :mrgreen: bilo, prošlo, ne ponovilo se.

A Štark ocito voli da pravi kontraverznu licnost od sebe, da se o njemu i njegovim odlukama piše više nego u samoj utakmici...to nabolje znaju ovi koji pomnije prate Bundes....možda je željan pažnje šire javnosti, ko ce ga znati...fura se na Kolinu, izgleda :mrgreen:
Dead Man Walking

#1817 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Dead Man Walking »

Ma Hrvatima svaka cast, na kraju sam jos i navijo za njih. :oops: Mogli bi mi pofino nauciti od njih, talentom nisu nista bolji, cak bih rekao da trenutno imamo vise solidnih igraca nego oni, i po jednog vrhunskog, ali oni uvijek daju sve od sebe, taj nacionalni naboj kod njih je za ljubomore. Doduse imaju (imali) i strucnog selektora koji izvlaci maksimum maksimuma iz njih. Brao susjedi, iako ste ispali pokazali ste dosta. :thumbup:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1818 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by odesveuhonduras »

hrvatski penal je nešto što je trebao vidjeti onaj srećo iza gola, ne znam kojeg vraga tamo stoje.
and

#1819 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by and »

možda im je i ovo ubrzalo povratak kući

Platini je bio veoma ljut na Hrvata nazivajući ih raznim imenima.

"Sve bi bilo dobro da nema hrvatskih šup...a!", izjavio je Platini,a potom je nastavio.

"Svi su navijači na Euru simpatični izuzev Hrvata. Bio sam prije godinu dana u Hrvatskoj. Lično zamolio predsjednika države Ivu Josipovića da se pozabavi problemom huliganizma navijačima. Zaprijetio sam drastičnim mjerama, izbacivanjem hrvatskih klubova i reprezentacije iz međunarodnih takmičenjima, no ništa se nije promijenilo," rekao je Platini, koji je ipak, priznao kako Hrvatska ima veoma dobru ekipu, ali navijači su ti koji kvare sliku.

"Nisam sretan ovime što se događa u Poljskoj kad su Hrvati u pitanju. Imaju momčad koja igra jako dobar nogomet, ali imati nekoliko stotina šup.... na stadionu jednostavno nije prihvatljivo," dodao je Platini.
LSD

#1820 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by LSD »

and wrote:možda im je i ovo ubrzalo povratak kući

Platini je bio veoma ljut na Hrvata nazivajući ih raznim imenima.

"Sve bi bilo dobro da nema hrvatskih šup...a!", izjavio je Platini,a potom je nastavio.

"Svi su navijači na Euru simpatični izuzev Hrvata. Bio sam prije godinu dana u Hrvatskoj. Lično zamolio predsjednika države Ivu Josipovića da se pozabavi problemom huliganizma navijačima. Zaprijetio sam drastičnim mjerama, izbacivanjem hrvatskih klubova i reprezentacije iz međunarodnih takmičenjima, no ništa se nije promijenilo," rekao je Platini, koji je ipak, priznao kako Hrvatska ima veoma dobru ekipu, ali navijači su ti koji kvare sliku.

"Nisam sretan ovime što se događa u Poljskoj kad su Hrvati u pitanju. Imaju momčad koja igra jako dobar nogomet, ali imati nekoliko stotina šup.... na stadionu jednostavno nije prihvatljivo," dodao je Platini.
Ah stari dobri Mišel...moralna vertikala i etički svetionik zapada.
samina_swe

#1821 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by samina_swe »

Svaka cast Hrvatima,citiracu komentatora s svedske televizije "mogu kuci s uzdignutom zastavom"! protiv velesile Spanije su odigrali kao da su im ravnopravni na svaki nacin :thumbup: :bih:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1822 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by bordo gandalf »

and wrote:kad se sve sabere iz ove grupe su zaslužili ići hrvati i talijani.španci kao evropski i svjetski prvaci nisu puno pokazali.
brko čudan sa svojim formacijama i izmjenama.
A po cemu su to zasluzili italijani i hrvati u odnosu na spance??? Spanci dali 6 a primili 1 gol, Italijani dali 4 a primili 2 a hrvati dali 4 primili 3...Spanci igrali koliko im je trebalo i zasluzili dalje, hrvati su igrali odlicno i zasluzili su dalje ali eto talijani se provukli kao inace, sta je tu je spanci i talijani idu u cetvrtfinale
fortaleza

#1823 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by fortaleza »

vaučer wrote:Bravo Hrvatska!
Reprezentativan Euro i prošli bi vjerujem iz većine drugih skupina.
Ponosan na ovakvu izvedbu... :thumbup:

Šteta za nedosuđen jedanaesterac, mogli smo ih izbaciti, ipak Španjolci moraju proći... :(
ultima_palabra

#1824 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ultima_palabra »

Bezveze se sad vaditi na nekakve penale, takvi penali se skoro nikad ne sviraju... samo se takvim pričama kvari dobar utisak kojeg je ostavila Hrvatska.
fortaleza

#1825 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by fortaleza »

A zaleđe kod španjolskog gola?
Locked