Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
vanad

#1801 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

mrzim da idem doktoru sa zdravim djetetom - kad dodjem u cekaonicu a tamo svi smrcu i kisu, odmah bi se okrenula i :run:
otherside

#1802 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

u vrazovoj postoje odvojene cekaonice za zdravu i bolesnu djecu.
beautyfool

#1803 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by beautyfool »

Alhemicarkaa wrote:Ljudi kakvo je stanje u ambulanti u Vrazovoj. Ne znam da li da vodim ovu moju na kontrolu ili ne, da ne pokupi šta. A i brine me ono crvenilo na šakama.
Jeli ima jos negdje crvenilo ? na stopalama ili u ustima mozda ?

Da nije sta dirala ili da joj mozda sapun nisi dobro saprala ?
beautyfool

#1804 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by beautyfool »

Otherside jesi se uhodala s dvije bebe :-D kako vodis stariju kad idete u setnju, jeli hoce sama hodati ?

Joj ja sam vidjela jednu zenu s onim kolicima kao za blizance, jedna bebica tek rodjena a druga mozda ima godinu i po-2 , preslatke su bile.
otherside

#1805 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

hoce :-D nju smo delozirali iz kolica :D
necemo ni kupovati sad nova kolica vec na proljece jer sad i kad izlazimo negdje, to je samo iz auta u kucu...bas je prehladno vani.
ma super sam se uhodala zahvaljujuci obdanistu :D starija ujutru ode u obdaniste, beba i ja smo same i uzivamo :-)
vanad

#1806 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

mi necemo ni kupovati nova kolica za dvoje...mi svaki dan idemo vani bar sat, dva i ovo nam se pokazalo kao fenomenalno rjesenje

Image

zakacis za kolica, kad se dijete umori, stane i ti ih vozas skupa.
otherside

#1807 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

kod nas nema ovoga. barem ja nisam vidjela.
steta...mislim da bi se ova moja razbojnica vise voljela ovako vozati.
Cholina_Lokica

#1808 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Cholina_Lokica »

otherside wrote:kod nas nema ovoga. barem ja nisam vidjela.
Nekidan sam vidjela neku tetu da vozi ovako djecu, ako je sretnem opet, da je ptiam gdje je kupila? :lol:
niko_niko_kao_ja

#1809 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

mislim da se ova spravica ima kupiti u baby centru u BBI.
safran

#1810 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

otherside wrote:kod nas nema ovoga. barem ja nisam vidjela.
Vidjela sam negdje u nekoj prodavnici ali blage veze nemam - ali sam sigurna da sam ove hepeke viđala na pik.ba
otherside

#1811 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

pitaj tetu :lol:
haj' pogledacu u BBI i PIK-u :wink:
vanad

#1812 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

samo pripazi da odgovaraju tvojim kolicima. Mi smo jedno tri isprobali dok smo nasli pravi. Ali vrijedi svake pare...
Danas sam uz kolica jos i vukla ili na ledjima nosala plasticne sanke. Sta covjek nece sve za svoju djecu uraditi.
putujucidzindas

#1813 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

Ja sam se sad zabrinula za ovu Alhemicarku. Niti da se javi, niti išta...
Alhemicarkaa

#1814 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Evo mene, nismo otišli doktoru. Neka viša sila nas sprijećila. Došla mama crvenog nosa i vijećamo, da idemo ili ne. Ako krenemo kasnije, kad otopli, biće kasno za vakcinu. I odlučimo se da krenemo, ja uzmem knjižicu nije ovjerena :skoljka:
A ono joj se povlaći. Pomislila sam isto što i džindas, ali odvojeno, da je od vode, jer joj tačno tu pada voda kad pere rukice (oduševljena je česmom), a malo se pojavilo i na licu, jedva vidljivo. E i po licu je umivam. Ali mi nije jasno zašto samo tu, jer i kupam je istom vodom, a i guzu peremo. Guzu direktno na česmi, a kupanje iz onog za polijevanje cvijeća. Nije od hrane 100% jer se to pojavilo u periodu kad joj unazad 5 dana ništa novo nisam uvela.
otherside, taj nastavak za kolica ima u onoj novoj radnji za bebe u BBI, na petom spratu. Čini mi se da je za graco kolica, ali nisam 100% sigurna. Ali znam 100 % da ima, jer sam vidjela i još pitala prodavačicu je li to to.
putujucidzindas

#1815 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Hajde super što se povlači. Kod nas isto ili gore. Ja više počela ignorisati. Probala sm svu hranu ukinuti po par dana, ne mogu da nađem ni s čim vezu. Sad ga hranim ko da to ni ne postoji. Kontam, da je ikakva alergija, bilo bi je još negdje.
otherside

#1816 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

@dzindas-jesi li pokusala sa izdojenim mlijekom?
moja starija curica je imala slicne promjene i mlijeko joj je vrlo brzo ocistilo lice.
@alhemicarka-hvala za info. kod nas je chicco ali pogledacemo svakako :wink:
putujucidzindas

#1817 Re: Bebe - ALL ABOUT!

probala, ne pomaže :(
otherside

#1818 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

putujucidzindas wrote:probala, ne pomaže :(
ajoj...vidi...ako se to pogorsava namazi afloderm kremom. jeste da je kortikosteroidna ali je najblaza i koristi se kod beba i djece-ovo je preporuka dermatologa, ne moja :D
bojim se ako budes cekala dugo da se ne stvori pravi ekcem a onda atopijski dermatitis. e to je mucenje :sad:
2-3 mazanja aflodermom moze biti dovoljno :wink:
a ja opet muku mucim sa slinavim nosicem. obje sline ali bebe mi je pravo zao jer tesko dise i navece cesto place, valjda joj je tokom noci najgore jer je zrak suh zbog centralnog grijanja :sad:
stalno cistim nosic fizioloskom i pumpicom ali vec poslije sat vremena opet je zacepljen, ukapavanje mlijeka u nos nazalost nije pomoglo. mislim da cu posegnuti za nekom hemijom samo dok vidim ima li ista sto se bebama smije ukapati. vec tri dana se pati, ne mogu to vise gledati.
beautyfool

#1819 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by beautyfool »

Vidjela sam i ja u BBI u baby centru a ona gore na 5tom spratu ti je bimaco, pa pogledaj i na njihovoj web stranici.

Alhemicarka namazi bepanten kremom.

Potrazite na google bolest saka, stopala i usta pa vidite jeli ima kakve slicnosti to crvenilo na sakama s tim, iako ne vjerujem da je to, vec vjerovatno osjetljivost na nesto.

Da nije od hladnoce, jeste li ih vodili vani ?
niko_niko_kao_ja

#1820 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

otherside wrote:
putujucidzindas wrote:probala, ne pomaže :(
ajoj...vidi...ako se to pogorsava namazi afloderm kremom. jeste da je kortikosteroidna ali je najblaza i koristi se kod beba i djece-ovo je preporuka dermatologa, ne moja :D
bojim se ako budes cekala dugo da se ne stvori pravi ekcem a onda atopijski dermatitis. e to je mucenje :sad:
2-3 mazanja aflodermom moze biti dovoljno :wink:
a ja opet muku mucim sa slinavim nosicem. obje sline ali bebe mi je pravo zao jer tesko dise i navece cesto place, valjda joj je tokom noci najgore jer je zrak suh zbog centralnog grijanja :sad:
stalno cistim nosic fizioloskom i pumpicom ali vec poslije sat vremena opet je zacepljen, ukapavanje mlijeka u nos nazalost nije pomoglo. mislim da cu posegnuti za nekom hemijom samo dok vidim ima li ista sto se bebama smije ukapati. vec tri dana se pati, ne mogu to vise gledati.
ako sta skontas za nosic javljaj :D ni ovog mog ne popusta, jeste da je on vec veliki :-) ali zao mi da ga muci, a i vec je poceo praviti probleme kad mu cistimo :sad:
otherside

#1821 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

evo nadjoh da se poslije treceg mjeseca zivota smije koristiti reukap - kapi za nos.
moja jos nema 3 mjeseca pa se ne smijem usuditi ali ti mozes probati.
ja cu nastaviti ukapavati fiziolosku i muciti je sa pumpicom :roll:
je li neka od vas kupila ovlazivac zraka i gdje? koliko to cudo kosta?
na netu to svi preporucuju kod slinavih bebecih nosica...
safran

#1822 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Luk :razz:
otherside

#1823 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

ma stavicu ja i luk ako ce otcepiti nos. je li luk pomaze kod nosa koji se stalno puni slinama?
znaci, nije ono klasicno bebece zacepljenje nego sline nadolaze, bas prehlada :roll:
safran

#1824 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Joj ovaj forum me od jutros pravo nervira - treći put kucam

Pomaže - slinke lakše izlaze. Problem su njima slinke koje se zadržavaju. Nareckaj kao za ćevape i u najlonku (dokoljenku ili nogavicu) pa onda svežeš čvor i okačiš o krevetac blizu bebine glave.

Luka, luka, luka dajte deci ....
otherside

#1825 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

safran wrote:Joj ovaj forum me od jutros pravo nervira - treći put kucam

Pomaže - slinke lakše izlaze. Problem su njima slinke koje se zadržavaju. Nareckaj kao za ćevape i u najlonku (dokoljenku ili nogavicu) pa onda svežeš čvor i okačiš o krevetac blizu bebine glave.

Luka, luka, luka dajte deci ....
ok, i koliko cu morati da trpim taj smrad? :D
haj' reci da ta procedura kratko traje, plizzzz :D
i koliko blizu glave? :roll: u cm? :D
Post Reply