Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Eborg

#1801 Re: Zeničani

Post by Eborg »

motorola01 wrote:
Zna li neko gdje ce se i kada vrsiti potpisivanje peticije protiv gradnje?
Peticija kod nas nema nikakvu pravnu a pogotovo političku težinu i to ljudi nikako da nauče. Skupi se 5000 potpisa i onda to ima vrijednost kao i promo-letak iz Binga gdje reklamiraju sniženje deterdženta i suhog mesa. Ako već hoćete da napravite nešto skupite po marku-dvije od vrata do vrata i unajmite advokata i tužite općinu.
kamen spoticanja

#1802 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

dustaban wrote:
samo_ti wrote:Djecije igraliste ? :D
Zabranite djeci internet, video igrice, smart telefone, pa tek se onda borite za igralista. Djeteta zivog nigdje napolju, a ovi ubise pricu o nekim igralistima :)
U pravu ste vi, treba dole jos klupa napraviti pa da vam Gremos kuzira stanove i peljesi ih ;-)
Malo vam klosara na krugu i na socijalnom, daj ih jos u mrak na livadu sa klupama.
Mislim, lokacija je diskutabilna cisto zbog blizine prozora okolnih zgrada i to je to.
Ovi otrcani razlozi propalih komunjara sa igralistima, radnim mjestima su mi na vrh qurca.
Na internetu imas i Kuran i hutbe, ali i bez toga dzamije su uglavnom prazne.
To medjutim ocito nije razlog da ih se jos ne napravi, cak i tamo gdje nije ni kiosku mjesto!

Ali vama zenicanima ocito ne fali zelenila, djecijih igralista i novih radnih mjesta, fali vam dzamija!
Dakle samo ispravka par krivih navoda...dzamije nisu prazne...naprotiv sve su punije...ako mi ne vjerujes navrati sutra na podne npr u kocevu ili ensar ili gdje zelis pa se licno uvjeri...
Dalje,nama nazalost ne fali igralista nego djece koja bi se uopste igrala...izadji u prvi park i u to se licno uvjeri...a onda prosetsj to prve kladionice pa vidi gdje su djeca...
I naravno radna mjesta...definitivno ce ih biti isto ako ne i vise s dzamijom...tako da
Eborg

#1803 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Koja ba radna mjesta? Jedan hodža i možda jedan čuvar/domar? I nekih 400-500 KM komunalija koje će plaćati mjesečno. I zbog toga da ljudi u neposrednoj blizini moraju da izgube zelenu površinu?
Warashii

#1804 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Istina dzamije su pune, krcate su petkom na dzumi.
Samo brdo ih jedno dodje da budu vidjeni, da su bili na dzumi.
Sta ja znam ja ipak mislim da trebalo malo ozbiljnije pristupiti planiranju. Mislim, kao sto je vec navedeno ovdje, da bi lokacije oko biss tursa, odnosno nekadasnjeg Zeninga bila sasvim dobra lokacija, al valjda tamo nebi bila dovoljno vidljiva :roll: . Ne znam ni sam, misljenja su mi nekako podjeljena. neki covjek hoce dzamiju da pravi i sta se tu moze, ima pravo da je pravi, ali ako je vec htio da zaradi sevapa i da mu Allah ukabuli ( tako nekako vele :roll: ) i da nam Zenicu "ucini ljepsom", bolje da je finansirao izgradnju onog zapocetog kod carsijske dzamije do Obalnog.
Last edited by Warashii on 09/05/2013 16:54, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#1805 Re: Zeničani

motorola01 wrote:
Zna li neko gdje ce se i kada vrsiti potpisivanje peticije protiv gradnje?
Ja se nesto ne sjecam da su vrle "zenicanke blog" ikad pisale peticiju za uklanjanje one dvije reklame za tuborg i pan koje se vide iz kaknja ili za zabranu otvaranja kladionica u carsiji...jok to djeci neće skodit...al kad je dzamija u pitanju spremne su kako one kazu i za "radikalne metode"
A sve ista kuhinja...sdp uhljupi...i jos kake o radnim mjestima ko sa nisu vlast u kantonu zadnje tri godine u kojem je broj nezaposlenih svaki dan sve veći. ..
Zato ih huso podere svake izbore...cisto sto stanovnike zenice smatraju budalama
kamen spoticanja

#1806 Re: Zeničani

Eborg wrote:Koja ba radna mjesta? Jedan hodža i možda jedan čuvar/domar? I nekih 400-500 KM komunalija koje će plaćati mjesečno. I zbog toga da ljudi u neposrednoj blizini moraju da izgube zelenu površinu?
Dakle vise nego da nije bilo džamije. ..prica o radnim mjestima zdrao
Eborg

#1807 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Pa ne smije sve biti podređeno radnim mjestima, o tome se milion puta diskutovalo, počevši od Mittala pa nadalje. Na onako skučenom prostoru i zelenoj površini se ne smije ništa graditi.

Hoćemo li onda na Kamberovića polju napraviti odlagalište otpada da zaposlimo četvoricu bagerista? :roll:

Taman se odustalo od izgradnje u Parku rudara pa sad ovo. Šta je sljedeće? Kafić u parku Prve gimnazije, realizacija izgradnje onih poslovnih prostora u parku između glavne ulice i Kineskog zida, džamija kod "Amicija", shopping centar na Jaliji, štamparija umjesto spomen-kosturnice kod Papirne?
kamen spoticanja

#1808 Re: Zeničani

Eborg wrote:Pa ne smije sve biti podređeno radnim mjestima, o tome se milion puta diskutovalo, počevši od Mittala pa nadalje. Na onako skučenom prostoru i zelenoj površini se ne smije ništa graditi.

Hoćemo li onda na Kamberovića polju napraviti odlagalište otpada da zaposlimo četvoricu bagerista? :roll:

Taman se odustalo od izgradnje u Parku rudara pa sad ovo. Šta je sljedeće? Kafić u parku Prve gimnazije, realizacija izgradnje onih poslovnih prostora u parku između glavne ulice i Kineskog zida, džamija kod "Amicija", shopping centar na Jaliji, štamparija umjesto spomen-kosturnice kod Papirne?
Onda je trebalo na zgradi napravit. ..pod uslovom da krov zgrade nije zelene boje :roll:
Hajde pticama je jasno da nije problem u zelenilu nego u dzamiji i husi...istim likovima uglavnom smetaju i dzamije i huso...jes onim istim sto se provaljuju ove tri godine koliko su na vlasti...jer onibi dok su na vlasti samo znaju kakit...nista vise
splend

#1809 Re: Zeničani

Post by splend »

kamen spoticanja :thumbup:

ovdje je dzamija manje bitna, koliko je bitno popljuvati nacelnika. al' jedino ga i mogu pljuvati, dobro ih je onomad nazvao.
i ja se slazem da je bilo boljih mjesta za izgradnju dzamije u tom dijelu grada, al' Bog zna sto se nije tamo planirlaa. mozda je zemljiste privatno, mozda je trusno tlo, i sta sve ne. niko pojma nema - al bitno je da znaju lupiti ovo za fabrike (jebale ih fabrike vise - nek ih otvaraju sami sebi kad su tako sposobni :-) )
huso napravi stadion - lopov, bolje da je otvorio fabrike
huso pravi magistralu - lopov bolje da je otvorio fabrike
huso dao zemljiste za UEFIN centar - lopov, bolje da je dao za fabriku
huso nasao investitora za trzni centar - lopov, bolje da je dao za fabrike
huso napravio arenu - lopov, arena prazna, bolje da je napravio fabriku
huso renoviro haman citavu gradsku cestu - lopov, bolje da je pravio fabrike
huso dao zemljiste za jebene fabrike u zeljezari- e nema tu fabrika, jer debili ne znaju nista otvoriti i pokrenuti!

samo neka ga omalovazavaju, iduce izbore ce opet ici preko 80 % :!:
kamen spoticanja

#1810 Re: Zeničani

Pitao sam za zemljiste...lik je zamjenio parcelu negdje kod mupa za onu dole...dakle privatna svojina...
Nego treba pitat ove sto kritikuju sta su oni napravili za tri godine od kako su vlast
kakavdanakneiskustvu

#1811 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

da ponovim,gdje god imamo travnjak džamiju i crkvu sagraditi,jebo djecu koja se nemaju gdje igrati i jebo građane kojima će ova džamija bukvalno biti na dva metra od prozora,ali bukvalno na dva metra od prozora,bukvalno će im zakloniti bilo kakav pogled sa prozora
motorola01

#1812 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

kamen spoticanja wrote:Pitao sam za zemljiste...lik je zamjenio parcelu negdje kod mupa za onu dole...dakle privatna svojina...
Nego treba pitat ove sto kritikuju sta su oni napravili za tri godine od kako su vlast
Otkud njemu zemlja kod mupa?
motorola01

#1813 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

kakavdanakneiskustvu wrote:da ponovim,gdje god imamo travnjak džamiju i crkvu sagraditi,jebo djecu koja se nemaju gdje igrati i jebo građane kojima će ova džamija bukvalno biti na dva metra od prozora,ali bukvalno na dva metra od prozora,bukvalno će im zakloniti bilo kakav pogled sa prozora
A sto je jos zalosnije, ta zgrada nema ni balkona!
kamen spoticanja

#1814 Re: Zeničani

motorola01 wrote:
kamen spoticanja wrote:Pitao sam za zemljiste...lik je zamjenio parcelu negdje kod mupa za onu dole...dakle privatna svojina...
Ne njemu...zemlja je vakufska
kakavdanakneiskustvu

#1815 Re: Zeničani

motorola01 wrote:

koja je to parcela kod mup-a?
kakavdanakneiskustvu

#1816 Re: Zeničani

motorola01 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:da ponovim,gdje god imamo travnjak džamiju i crkvu sagraditi,jebo djecu koja se nemaju gdje igrati i jebo građane kojima će ova džamija bukvalno biti na dva metra od prozora,ali bukvalno na dva metra od prozora,bukvalno će im zakloniti bilo kakav pogled sa prozora

tako da će građani biti prisiljeni gledati jedino u džamiju,htjeli ne htjeli
kamen spoticanja

#1817 Re: Zeničani

kakavdanakneiskustvu wrote:
motorola01 wrote:

koja je to parcela kod mup-a?
Ne znam tacno...budem i to saznao
kakavdanakneiskustvu

#1818 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:
motorola01 wrote:
Ne njemu...zemlja je vakufska

ova zemlja kod socijalnog je njegova?
kamen spoticanja

#1819 Re: Zeničani

motorola01 wrote:

Sto ce nekim gradjanima nanijeti takav dusevni bol da ce zakucati daske na te prozore samo da je ne gledaju...
Kazem ja, nije problem zelenilo, problem je pogled na dzamiju
kamen spoticanja

#1820 Re: Zeničani

ova zemlja kod socijalnog je njegova?
Sad je vakufska
Warashii

#1821 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Ma smor mi je ove drzave kao i Zenice.
kakavdanakneiskustvu

#1822 Re: Zeničani

motorola01 wrote:

Sto ce nekim gradjanima nanijeti takav dusevni bol da ce zakucati daske na te prozore samo da je ne gledaju...
Kazem ja, nije problem zelenilo, problem je pogled na dzamiju[/quote]

jedino u džamiju,jedino,jer će im biti na dva metra od prozora,ja prvi ne bio volio da mi je bilo šta sagrađeno na dva metra od prozora pa ni džamija
Konjanik

#1823 Re: Zeničani

Post by Konjanik »

splend wrote:kamen spoticanja :thumbup:

ovdje je dzamija manje bitna, koliko je bitno popljuvati nacelnika. al' jedino ga i mogu pljuvati, dobro ih je onomad nazvao.
i ja se slazem da je bilo boljih mjesta za izgradnju dzamije u tom dijelu grada, al' Bog zna sto se nije tamo planirlaa. mozda je zemljiste privatno, mozda je trusno tlo, i sta sve ne. niko pojma nema - al bitno je da znaju lupiti ovo za fabrike (jebale ih fabrike vise - nek ih otvaraju sami sebi kad su tako sposobni :-) )
huso napravi stadion - lopov, bolje da je otvorio fabrike
huso pravi magistralu - lopov bolje da je otvorio fabrike
huso dao zemljiste za UEFIN centar - lopov, bolje da je dao za fabriku
huso nasao investitora za trzni centar - lopov, bolje da je dao za fabrike
huso napravio arenu - lopov, arena prazna, bolje da je napravio fabriku
huso renoviro haman citavu gradsku cestu - lopov, bolje da je pravio fabrike
huso dao zemljiste za jebene fabrike u zeljezari- e nema tu fabrika, jer debili ne znaju nista otvoriti i pokrenuti!

samo neka ga omalovazavaju, iduce izbore ce opet ici preko 80 % :!:
:thumbup: odlicno receno i poslozeno,
Warashii

#1824 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Ma sta je bolan Huso renovir`o?
Nemoj me da lajem. Koja je poveznica uopste Huse i ovog slucaja?
Huso je uradio neke stvari i za to mu hvala, al jbte nije svojim parama plac`o, nemojte brkat babe i zabe.
Sta sad treba sve ulice preimenovat u Huso1, Huso2, Huso3 itd. , kao i onaj Obalni u Ezu ( ga Ezo ) .
Nemam ja nista protiv Huse, neka ga, i zaslugom mog glasa je tu, neka ga, al nemojte mi ga idolizirat.
Opet kazem kakve veze imaju dzamija i Huso?
motorola01

#1825 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

Imam ja jedno pitanje i molim upucene da objasne pojam "uvakufiti", pa cemo onda dalje?
Post Reply