Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Stari kenjac

#1801 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Stari kenjac »

Zna li neko jel ovo u regulacionom planu ucrtano usvojeno?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1802 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

johntra wrote:Ne postoji ova višespratnica na L...
jes dobro si
onoj pored čini se već odlazi fasada :D i to na spoju gdje će se nova zgrada nastaviti
sorcerer

#1803 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by sorcerer »

Stari kenjac wrote:Zna li neko jel ovo u regulacionom planu ucrtano usvojeno?
ne znam da li je usvojeno,ali u mjesnoj zajednici postoje nacrti i projekat koje sam licno gledao ,visina je samo trebala biti kao ova postojeca zgrada.vjerovatno je nekome zinula guzica pa je sad narasla na 20 spratova....
nosara

#1804 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

sorcerer wrote:
ne znam da li je usvojeno,ali u mjesnoj zajednici postoje nacrti i projekat koje sam licno gledao ,visina je samo trebala biti kao ova postojeca zgrada.vjerovatno je nekome zinula guzica pa je sad narasla na 20 spratova....
Veleselo... Ne postoji dovoljno visoka zgrada i dovoljno miliona kubika betona za papkarsko shvatanje grada i gradskog zivota... A ako finansijer stavi media-fasadu mozda dobije i ulicu jos za zivota...!?

I kakav kurcevi regulacioni plan, koga briga sta ce bit sutra...? Puno gore ne moze...
Stari kenjac

#1805 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Stari kenjac »

sorcerer wrote:
Jeste, prostor je ucrtan. Kao i onaj ispred poste do"nagiba". :-x
nosara

#1806 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

Stari kenjac wrote:
sorcerer wrote:
Jeste, prostor je ucrtan. Kao i onaj ispred poste do"nagiba". :-x
:shock:

Pa ne misle valjda i tu "gradit"...?
neki

#1807 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

nosara wrote:
Stari kenjac wrote: Jeste, prostor je ucrtan. Kao i onaj ispred poste do"nagiba". :-x
:shock:

Pa ne misle valjda i tu "gradit"...?
Po RP iz 2007 tu je predvidjen objekat gabarita kao KUD "Lola". Da li je u medjuvremenu doslo do povecanja ne znam...vjerovatno jeste
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1808 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

srušiše onu straćaru i ćevabdžinicu pored žiša
ogradiše onaj prostor pored pijace

oće li se tu išta graditi više
lokacija je beton
nosara

#1809 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

Black swan wrote:srušiše onu straćaru i ćevabdžinicu pored žiša

lokacija je beton
Prave park i igraonicu... Zvat ce se "no papak"... Bit ce i skate staze, fontana, tobogan, mini trim staza... :D
sorcerer

#1810 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by sorcerer »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hajvan

#1811 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Hajvan »

nosara wrote:

lokacija je beton
Prave park i igraonicu... Zvat ce se "no papak"... Bit ce i skate staze, fontana, tobogan, mini trim staza... :D
:D
I 28 potpuno novih biljnih vrsta u 'hortikulturnom albumu' grada… a-ha :mrgreen:

nažalost, samo san
BadCopy

#1812 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by BadCopy »

Pa iskesiraj ti 50 do 100 hiljada iz svog novcanika i posadi fikus :roll:
najlakse se tudjim parama rasipati
nosara

#1813 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

BadCopy wrote:Pa iskesiraj ti 50 do 100 hiljada iz svog novcanika i posadi fikus :roll:
najlakse se tudjim parama rasipati
Kakvim tudjim parama, ta zemlja oko koje ce se olos rastalit je i moja... Nataknem ih pohlepne i nezasitne na kurac... :D
graditelj

#1814 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by graditelj »

Ta Vaša zajednička zemlja (u kojoj je sve bilo Vaše zajedničko) je otišla u "honduras" ima i 25 godina...
Zar Vam još nisu javili???

Ako se potrudite na ovoj planeti ima još takvih zemalja, pa potražite skupa sa Denisom Rodmanom obećanu zajedničku zemlju ;-)
StupskaBitanga

#1815 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

lokacija je beton
gdje koje? to Tibra do Mercatora što je ovdje rečeno
nosara

#1816 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

graditelj wrote:Ta Vaša zajednička zemlja (u kojoj je sve bilo Vaše zajedničko) je otišla u "honduras" ima i 25 godina...
Zar Vam još nisu javili???

Ako se potrudite na ovoj planeti ima još takvih zemalja, pa potražite skupa sa Denisom Rodmanom obećanu zajedničku zemlju ;-)
Ne znam o cemu zboris... :?

Graditelj... :lol:
graditelj

#1817 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by graditelj »

Slabo ti išta znaš, ali te to ne sprječava da natučeš 5000 postova, i okolo "natakinješ" na onu stvar.

nosara :lol:
nosara

#1818 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

graditelj wrote:Slabo ti išta znaš, ali te to ne sprječava da natučeš 5000 postova, i okolo "natakinješ" na onu stvar.

nosara :lol:
Natuces... :lol:

Moji postovi od ovog grada ne prave svinjac kao vase zgrade...

Image

Jel' rijesena kanalizacija ili to nije prioritet...? :D
DaffyDuck

#1819 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by DaffyDuck »

Mozda bi graditelj volio da samom Brajković Tihomiru napravimo spomenik, jer nam je obogatio grad svojim novcem i investicijama :D
graditelj

#1820 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by graditelj »

Graditelj je protiv spomenika bilo kakvih i bilo kome ;-) a pogotovo tom tvom Tihomiru

Samo me iritiraju ovi koji bi u svom gradu od Sarajke preko Marin Dvora do Stupa gradili parkove, tobogane, i biciklističke staze... i to sve nekim imaginarnim novcem, nečijim tuđim naravno. Protiv svega su, posebno protiv vjerskih objekata (tu bi gradili fabrike) itd. itd.
drndalo

#1821 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

Da trebaju nam ti vjerski objekti, jer nemamo ih jos 1/glavi stanovnika... Pa da svako u svojoj 1/1 dzamiji bude sam-svoj-efendija, i da sam sebi pise hutbu za Dzumu, i snimi je na MP3, pa je onda cijele sljedece hefte preslusava, i divi se sam svojoj pameti i elokventnosti, kao i time da se njegov licni svjetonazor bas toliko (110%) podudara sa efendijinim... :roll:
Last edited by drndalo on 10/01/2014 12:35, edited 1 time in total.
DaffyDuck

#1822 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by DaffyDuck »

Ja nisam "tibras", pa nije ni moj Tihomir :wink:
Najbolje da se svaka travka u gradu pokrije betonom :? I kojim ba, tudjim parama?? O cemu pricas? Jesu li se ti "investitori" rodili na toj zemlji ili je mozda kao djedovinu naslijedili?? Oni sa svojim novcem nek rade sta hoce, samo bi ja sve odgovorne, za ekspresna mijenjanja dozvola i urbanistickih planova u zatvor zatvorila.
dabarizmabra

#1823 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dabarizmabra »

DaffyDuck wrote:Najbolje da se svaka travka u gradu pokrije betonom I kojim ba, tudjim parama?? O cemu pricas? Jesu li se ti "investitori" rodili na toj zemlji ili je mozda kao djedovinu naslijedili?? Oni sa svojim novcem nek rade sta hoce, samo bi ja sve odgovorne, za ekspresna mijenjanja dozvola i urbanistickih planova u zatvor zatvorila.
Potpis.

Ovo je ispravno razmisljanje. I ja sam npr. skupio 15-20 hiljada KM, pa ne mogu na sred ceste ili na tramvajskoj pruzi poceti graditi objekat, jer mi se svidja lokacija 8)

Neka gradi ko sta hoce i investira ko gdje hoce, samo se moraju postovati neka osnovna pravila urbanizma, gradjenja i standardi zivljenja i svi sretni.
balooon

#1824 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by balooon »

bilic wrote:
balooon wrote:ako mi moze neko reci,kolike su u prosjeku cijene stanova koje ste placali,da li je ona 1500 na licu mjesta kako sam cuo ili cak i nize.. i da li je ova navedena cijena garaze fiksno 7000 km ili se i tu daje neki popust mozda...hvala
Cijene su bile kod mene 1480 po kvadratu , al sam kupio dva stana i odmah platio ... Inace je cijena oko 1530 do 40 SAD..

a GARAZNO MJESTO JE 700 KM PO METRU ZNACI 15 M2 JE 10,500 KM ,
a na minus -2 je 650 km 9750 KM 15 kvadrata ..
. nema ni sad nekih vecih izmjena...
a sta znaci ovo minus 2 pa jeftinije kao dodje...a sta znaci ovo odmah sam platio..i kad se dignr kredtit oni odmah dobiju ako sam dobro upucen,,ili ima i neka vrsta privatnog kreditiranja pa zato govorite odmah sam platio
milojicabrzi

#1825 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

balooon wrote:a sta znaci ovo minus 2 pa jeftinije kao dodje...a sta znaci ovo odmah sam platio..i kad se dignr kredtit oni odmah dobiju ako sam dobro upucen,,ili ima i neka vrsta privatnog kreditiranja pa zato govorite odmah sam platio
Ovo -2 znaci da je to druga etaza ispod zemlje, u kojoj su garaze. Logicno da je nesto jeftinija, jer si dalje od ulaza i imas vise peglanja kroz uske tunele do izlaza (slicno kao sto stan sa boljim polozajem ima nesto vecu cijenu).

Varijanta da si odmah platio, znaci da je bila kes uplata, bez notara i kreditne procedure, koja kosta i oduzima vrijeme. Takodjer, kupnja vise nekretnina i veceg broja kvardrata, normalno da u svakoj ekonomiji daje nesto povoljniju cijenu (isto kao sto je na pijaci povoljnije ako kupujes nesto kamionom, drugacije je ako kupujes vrecom,a sasvim druga cijena je pri kupovini na kilo :D )

Bilo bi dobro da se ovi Brajkovici sjete, pa uvedu neki interni leasing npr. da se garaza otplacuje ratama od po 100 KM, pa kad izadjes za par godina, prepisuje se tebi. Za to vrijeme garazu koristis, a ako u medjuvremenu odustanes, ono sto si dao ti propada.

Na taj nacin bi "prodavali" 1-2 garaze mjesecno, a za par godina bi sve bilo prodato :)
Post Reply