Sve je ovo istina!ARBiH,odnosno 17. Krajiska je prva usla u Kupres.Ne citava jedinica,ali jedna ceta vojnika koja se kasnije morala povuci po naredjenju generala Alagica i prepustiti grad HVO-u.Nece ustase ovo nikada priznati,ali je istina.Škobo Habu wrote:O tome mogu više oni koji su iz Jajca. Ono što ja znam to su šture informacija iz rata, putem medija. Nakon ulaska HV-a u Jajce nije dozvoljen ulazak bošnjačkim izbjeglicama, čak se i potezalo oružje.RahatHurmašica wrote:
![]()
reci nam nešto više o ovome
No, to nije ništa novo kad je u pitanju HV i HVO, čini mi se da je bilo i otvorenog sukoba kod Kotor-Varoši sa njima.
Tacno je i za zabranu povratka Jajcanima sjeverno od Bravnica.Zbog toga su Bosnjaci 2004. odjednom preuzeli vlast u opcini i postali vecina.Od 2002. je poceo masovan povratak Jajcana iz Sanskog Mosta,Zenice i Travnika kojima je bilo onemoguceno da se vrate na svoja ognjista.Ni to ustase nece priznati,ali za razliku od njih mi nikada nismo vrsili ovakvu vrstu aparthejda nad njihovim stanovnistvom.Kada zelis da zakljucis kakav su narod pogledas tuzlansku,usorsku,bihacku,brcansku HVO brigadu koje su citav rat opstale na teritoriji ARBiH,a onda pogledas protjerani bosnjacki narod iz Stoca,Capljine i Mostara.Da su ujke kojim slucajem imale mogucnost da preuzmu Tuzlu brzo bi onizaratovali s nama kao sto su ucinli u Srednjoj Bosni vjerujuci da su jaci,ali to je njihov bolesni um.Gdje mozes vladati protjeraj i zavladaj,a gdje ne mozes poklopi se po usima.