Raskidi dugih veza...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
vesela_sveska

#1801 Re: Raskidi dugih veza...

Post by vesela_sveska »

nightvision wrote:
Matzan wrote: Uredu. Ne uvijek, ali ima i toga.
Kalkulanti/ce se najčešće preračunaju.
:thumbup:
Sve receno!
ja se vazda preracunam :D
bang and blame

#1802 Re: Raskidi dugih veza...

Post by bang and blame »

vesela_sveska wrote:
nightvision wrote:
Matzan wrote: Uredu. Ne uvijek, ali ima i toga.
Kalkulanti/ce se najčešće preračunaju.
:thumbup:
Sve receno!
ja se vazda preracunam :D
Jel' "odeš" u plus ili minus :lol: :mrgreen:
Walther

#1803 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Walther »

ZenaZbrkovima wrote:sve ja to kontam al su me vazda fascinirali parovi koji hodaju po 5-10 godina i onda jedno od njih samo prevrne, raskine i nadje nekoga, pa se uda/ozeni u roku od pola godine.
sta to bude tim ljudima. da li im je u vezi bilo tako lose pa im je bilo ko poslije zlatan i bolji, il se toliko zaljube da vise nemaju sta cekati il.. a poznajem masu takvih slucajeva.

P.S. znam samo da je potrebna nevjerovatna hrabrost za takav korak i odredjena doza sebicnosti, i ravnodusnosti prema osjecajima druge strane.
Nema nista u tim ljudima. Doslovce!
Taj obrat je zbog toga sto takvi ljudi glume u svakoj vezi drugu ulogu. Glume ono sto druga strana ocekuje i stvar ne traje dugo. Ako je u drugoj vezi "pozeljno" vjencanje odrade oni i to ali ne zbog vjecanja samog. Zbog svog ego tripa. Ljudi koji su nekad mrzili sport postaju sportas, prestaju ili pocinju pusiti/piti/..., promijene nacin govora, generalno sve sto je potrebno da se izradi zrtva. Kad postignu svoje krecu u lov za novom zrtvom.
Matzan

#1804 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Matzan »

Walther wrote:
ZenaZbrkovima wrote:sve ja to kontam al su me vazda fascinirali parovi koji hodaju po 5-10 godina i onda jedno od njih samo prevrne, raskine i nadje nekoga, pa se uda/ozeni u roku od pola godine.
sta to bude tim ljudima. da li im je u vezi bilo tako lose pa im je bilo ko poslije zlatan i bolji, il se toliko zaljube da vise nemaju sta cekati il.. a poznajem masu takvih slucajeva.

P.S. znam samo da je potrebna nevjerovatna hrabrost za takav korak i odredjena doza sebicnosti, i ravnodusnosti prema osjecajima druge strane.
Taj obrat je zbog toga sto takvi ljudi glume u svakoj vezi drugu ulogu. Glume ono sto druga strana ocekuje i stvar ne traje dugo. Ako je u drugoj vezi "pozeljno" vjencanje odrade oni i to ali ne zbog vjecanja samog. Zbog svog ego tripa. Ljudi koji su nekad mrzili sport postaju sportas, prestaju ili pocinju pusiti/piti/..., promijene nacin govora, generalno sve sto je potrebno da se izradi zrtva. Kad postignu svoje krecu u lov za novom zrtvom.
:thumbup: Objasnio čovjek.
velikibrnjo

#1805 Re: Raskidi dugih veza...

Post by velikibrnjo »

Matzan wrote:
Walther wrote:

:thumbup: Objasnio čovjek.
To je vjerovatno s aspekta ovih ostavljenih
a mozda je toj strani koja ostavlja nesta da izvinete doku.cilo, mozda nema više nikakvih osjećaja, prevara, možda ljudi nakon 5-10 godina shvate ( a treba im dugo da shvate) da ne mogu nastaviti dalje, mozda i postoji neki razuman razlog, ko zna!
Walther

#1806 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Walther »

velikibrnjo wrote:To je vjerovatno s aspekta ovih ostavljenih a mozda je toj strani koja ostavlja nesta da izvinete doku.cilo, mozda nema više nikakvih osjećaja, prevara, možda ljudi nakon 5-10 godina shvate ( a treba im dugo da shvate) da ne mogu nastaviti dalje, mozda i postoji neki razuman razlog, ko zna!
To ti je s aspekta psihologije.Takvi ljudi se ne ponasaju tako samo u ljubave vec i poslu, obitelji, ... To da neko nakon 7 (ili koliko vec godina) kaze da nema osjecaja pa se uda u pola godine znaci da se se je neko svrljao i prije toga i trazio izgovor pred rajom. Nema tu nista dusevno ili filozofski, cisti interes.
velikibrnjo

#1807 Re: Raskidi dugih veza...

Post by velikibrnjo »

Walther wrote:
velikibrnjo wrote:To je vjerovatno s aspekta ovih ostavljenih a mozda je toj strani koja ostavlja nesta da izvinete doku.cilo, mozda nema više nikakvih osjećaja, prevara, možda ljudi nakon 5-10 godina shvate ( a treba im dugo da shvate) da ne mogu nastaviti dalje, mozda i postoji neki razuman razlog, ko zna!
To ti je s aspekta psihologije.Takvi ljudi se ne ponasaju tako samo u ljubave vec i poslu, obitelji, ... To da neko nakon 7 (ili koliko vec godina) kaze da nema osjecaja pa se uda u pola godine znaci da se se je neko svrljao i prije toga i trazio izgovor pred rajom. Nema tu nista dusevno ili filozofski, cisti interes.

Pretpostavljam da si vrstan psiholog :-)

ne djelim mišljenje, jer znam dosta primjera, da su ljudi nakom 6-7 godina smogli snage da ostave nekog, ko je njima manipulisao, maltretirao ih, emotivno ucjenjivao i slicno

Sto se tice udaje ( a bogme i zenidbe) nakon pola godine, to ne bih komentarisao
mozda se to radi i iz nekakvog inata, ili se ljudi prosto zatreskaju, zalete se u zanosu poslije 7-8 godina uspavanosti :D
vesela_sveska

#1808 Re: Raskidi dugih veza...

Post by vesela_sveska »

minus,naravno :D
Ramzess Veliki

#1809 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ramzess Veliki »

velikibrnjo wrote: Sto se tice udaje ( a bogme i zenidbe) nakon pola godine, to ne bih komentarisao
mozda se to radi i iz nekakvog inata, ili se ljudi prosto zatreskaju, zalete se u zanosu poslije 7-8 godina uspavanosti :D
Strah od samoće ...
A samoća ima svojih prednosti. Središ misli.
bang and blame

#1810 Re: Raskidi dugih veza...

Post by bang and blame »

Ramzess Veliki wrote:
velikibrnjo wrote: Sto se tice udaje ( a bogme i zenidbe) nakon pola godine, to ne bih komentarisao
Strah od samoće ...
Eh.. Koliko dugo treba za sređivanje misli?
Neki ih, ono baš, podugo sređuju.
berenice

#1811 Re: Raskidi dugih veza...

Post by berenice »

Black swan wrote:zasto je onda tolko losih veza i brakova?
lose zbrajaju :mrgreen: ?
More bit' da im je bolje da (se) ponekad oduzimaju - bilo bi realnije, pa bi mozda i vjerovatnoca uspjesnosti veza bila na malo zavidnijem nivou.

Mislim, ne samo kontati "daj, daj, daj", nego malo i "evo, evo, evo"...
Ramzess Veliki

#1812 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ramzess Veliki »

bang and blame wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Strah od samoće ...
Eh.. Koliko dugo treba za sređivanje misli?
Neki ih, ono baš, podugo sređuju.
Ti su mi najbolji. PLaćaju ti pivo dok ih slušaš za šankom. :thumbup:
marlenona

#1813 Re: Raskidi dugih veza...

Post by marlenona »

Walther wrote:

to su ciste gluposti. ako sam ja s deckom 5-10 godina, i nije mi vise to to, upali smo u naviku, forsiramo i nije nam gust provoditi vrijeme zajedno, zasto bi ostala s njim? jer smo proveli tolike godine skupa? zbog godina da nastavim zivjeti zivotom kakvim ne zelim, umjesto da dam priliku sebi i nekom drugom da me usreci... :-?
Walther

#1814 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Walther »

marlenona wrote:
Walther wrote:

to su ciste gluposti. ako sam ja s deckom 5-10 godina, i nije mi vise to to, upali smo u naviku, forsiramo i nije nam gust provoditi vrijeme zajedno, zasto bi ostala s njim? jer smo proveli tolike godine skupa? zbog godina da nastavim zivjeti zivotom kakvim ne zelim, umjesto da dam priliku sebi i nekom drugom da me usreci... :-?
Onda kazes decku "da to nije to" i nastavis svojim putem, zar ne? Ali neces to uraditi jer ti je ego prevelik. Ipak moras pruziti sansu "nekom drugom da te usreci"? :shock: Tvoja sreca je tvoj problem i nije to tudja obaveza. Ti moras biti sretna zbog sebe. Niko te nece nikad "usreciti" ako ti sama po sebi nisi sretna. Svima ce to dopid!ti prije ili kasnije. Usput, ako si ti sa "deckom" 5-10 godina i jos uvijek je samo "decko" on tu nesto nije ok vec dugo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1815 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Truba »

mislim da je ipak najgore kada dobiješ pedalu nakon što mlada diplomira/magistrira ( u tridesetoj :D ) a ti već dugo radio u vezi ste godinama
onda je još veća pedala što se mom rođi dogodilo pred svadbu u hercegovini dakle sve zakazano to je dole katastrofa ( ona sarajka :D ) nakon 14 godina veze...lik se novom oženio nakon 3-4 godine od toga i na svadbi mu bili od te sarajke roditelji i braća... eto što misle o svojoj kćerci i sestri nakon svega LUDO jarane 14 000 kuna plaće poremeti um
sljedeća velika pedala je kad dobiješ nogu u vezi na daljinu nakon nekoliko godina zavlašenja
JThomas

#1816 Re: Raskidi dugih veza...

Post by JThomas »

doktorica?

oni kad završe, misle da su završili sve nauke ovog svijeta a ne samo medicinu. a tek kad dobiju specijalizaciju, ne d'o bog nikome.
kritichar

#1817 Re: Raskidi dugih veza...

Post by kritichar »

kako su too stresni raskidi
JThomas

#1818 Re: Raskidi dugih veza...

Post by JThomas »

kad jedan partner misli da je napredovao u životu i da može bolje. što može, a i ne mora biti istina...
ZenaZbrkovima

#1819 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ZenaZbrkovima »

vjerujem da je to cesto i posljedica guranja nekih, na oko beznacajnih, stvari pod tepih. sitne svadje, prepirke.. a ti sutis, skupljas, sutis, skupljas, i godinama tako. e onda jednog dana stanes, skontas da je to "dohakalo" komplet odnosu i vezi. i kapak, tada tu nema vise nista, i razlaz cesto ostaje kao jedina realna opcija.
quarterback

#1820 Re: Raskidi dugih veza...

Post by quarterback »

tipicno zenski
bang and blame

#1821 Re: Raskidi dugih veza...

Post by bang and blame »

quarterback wrote:tipicno zenski
Zašto samo "tipično ženski"?
ultima_palabra

#1822 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ultima_palabra »

Ma kod nas se ljudi trebaju riješiti vizije po kojoj je brak kraj svih briga, odnosno da nakon vjenčanja svi žive sretno i zadovoljno. Tad će biti i manje razvoda.
bang and blame

#1823 Re: Raskidi dugih veza...

Post by bang and blame »

ultima_palabra wrote:Ma kod nas se ljudi trebaju riješiti vizije po kojoj je brak kraj svih briga, odnosno da nakon vjenčanja svi žive sretno i zadovoljno. Tad će biti i manje razvoda.
Niko nema pojma šta je brak, dok ne uđe u isti. Ljudi, pri stupanju u brak, trebaju da se riješe nake vizije "biće onako kako ja hoću" i bez da se pristaje na kompromise. Sad brak izgleda kao ratno poprište, gdje se svako miješa i suflira "stranama" - šta će i kako će.
I onda, da se dokažu da su "face", takvi čine gluposti i dokazuju se okolini, a ne shvaćaju šta im je najbitnije. Brak- porodica=jezgro života.
ultima_palabra

#1824 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ultima_palabra »

bang and blame wrote:
ultima_palabra wrote:Ma kod nas se ljudi trebaju riješiti vizije po kojoj je brak kraj svih briga, odnosno da nakon vjenčanja svi žive sretno i zadovoljno. Tad će biti i manje razvoda.
Niko nema pojma šta je brak, dok ne uđe u isti. Ljudi, pri stupanju u brak, trebaju da se riješe nake vizije "biće onako kako ja hoću" i bez da se pristaje na kompromise. Sad brak izgleda kao ratno poprište, gdje se svako miješa i suflira "stranama" - šta će i kako će.
I onda, da se dokažu da su "face", takvi čine gluposti i dokazuju se okolini, a ne shvaćaju šta im je najbitnije. Brak- porodica=jezgro života.
Ma da... često čujem onu priču "prekinuli nakon 5,6,7,...10 godina, a malo im je falilo da se uzmu". Pa da su se vjenčali, čarobni štapić bi riješio sve probleme? :-)
bang and blame

#1825 Re: Raskidi dugih veza...

Post by bang and blame »

ultima_palabra wrote:
bang and blame wrote:
Ma da... često čujem onu priču "prekinuli nakon 5,6,7,...10 godina, a malo im je falilo da se uzmu". Pa da su se vjenčali, čarobni štapić bi riješio sve probleme? :-)
Ja,baš, i ne vidim smisao tako dugih veza. Mislim, ni u braku nije ljubav istog intenziteta kako vrijeme odmiče, ali u braku imaš puno više obaveza, djeca- neraskidiva veza, zajednički ciljevi i napori da se ti ciljevi ostvare.
Kad je duga veza na izdisaju, brak je neće spasiti. Nema budućnosti taj brak. Isto kao i "spašavanje" braka rađanjem djeteta.
Post Reply