ja se vazda preracunamnightvision wrote:Matzan wrote: Uredu. Ne uvijek, ali ima i toga.
Kalkulanti/ce se najčešće preračunaju.![]()
Sve receno!
Raskidi dugih veza...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- vesela_sveska
#1801 Re: Raskidi dugih veza...
-
bang and blame
#1802 Re: Raskidi dugih veza...
Jel' "odeš" u plus ili minusvesela_sveska wrote:ja se vazda preracunamnightvision wrote:Matzan wrote: Uredu. Ne uvijek, ali ima i toga.
Kalkulanti/ce se najčešće preračunaju.![]()
Sve receno!
-
Walther
#1803 Re: Raskidi dugih veza...
Nema nista u tim ljudima. Doslovce!ZenaZbrkovima wrote:sve ja to kontam al su me vazda fascinirali parovi koji hodaju po 5-10 godina i onda jedno od njih samo prevrne, raskine i nadje nekoga, pa se uda/ozeni u roku od pola godine.
sta to bude tim ljudima. da li im je u vezi bilo tako lose pa im je bilo ko poslije zlatan i bolji, il se toliko zaljube da vise nemaju sta cekati il.. a poznajem masu takvih slucajeva.
P.S. znam samo da je potrebna nevjerovatna hrabrost za takav korak i odredjena doza sebicnosti, i ravnodusnosti prema osjecajima druge strane.
Taj obrat je zbog toga sto takvi ljudi glume u svakoj vezi drugu ulogu. Glume ono sto druga strana ocekuje i stvar ne traje dugo. Ako je u drugoj vezi "pozeljno" vjencanje odrade oni i to ali ne zbog vjecanja samog. Zbog svog ego tripa. Ljudi koji su nekad mrzili sport postaju sportas, prestaju ili pocinju pusiti/piti/..., promijene nacin govora, generalno sve sto je potrebno da se izradi zrtva. Kad postignu svoje krecu u lov za novom zrtvom.
- Matzan
#1804 Re: Raskidi dugih veza...
Walther wrote:Nema nista u tim ljudima. Doslovce!ZenaZbrkovima wrote:sve ja to kontam al su me vazda fascinirali parovi koji hodaju po 5-10 godina i onda jedno od njih samo prevrne, raskine i nadje nekoga, pa se uda/ozeni u roku od pola godine.
sta to bude tim ljudima. da li im je u vezi bilo tako lose pa im je bilo ko poslije zlatan i bolji, il se toliko zaljube da vise nemaju sta cekati il.. a poznajem masu takvih slucajeva.
P.S. znam samo da je potrebna nevjerovatna hrabrost za takav korak i odredjena doza sebicnosti, i ravnodusnosti prema osjecajima druge strane.
Taj obrat je zbog toga sto takvi ljudi glume u svakoj vezi drugu ulogu. Glume ono sto druga strana ocekuje i stvar ne traje dugo. Ako je u drugoj vezi "pozeljno" vjencanje odrade oni i to ali ne zbog vjecanja samog. Zbog svog ego tripa. Ljudi koji su nekad mrzili sport postaju sportas, prestaju ili pocinju pusiti/piti/..., promijene nacin govora, generalno sve sto je potrebno da se izradi zrtva. Kad postignu svoje krecu u lov za novom zrtvom.
- velikibrnjo
#1805 Re: Raskidi dugih veza...
To je vjerovatno s aspekta ovih ostavljenihMatzan wrote:Walther wrote:Nema nista u tim ljudima. Doslovce!ZenaZbrkovima wrote:sve ja to kontam al su me vazda fascinirali parovi koji hodaju po 5-10 godina i onda jedno od njih samo prevrne, raskine i nadje nekoga, pa se uda/ozeni u roku od pola godine.
Taj obrat je zbog toga sto takvi ljudi glume u svakoj vezi drugu ulogu. Glume ono sto druga strana ocekuje i stvar ne traje dugo. Ako je u drugoj vezi "pozeljno" vjencanje odrade oni i to ali ne zbog vjecanja samog. Zbog svog ego tripa. Ljudi koji su nekad mrzili sport postaju sportas, prestaju ili pocinju pusiti/piti/..., promijene nacin govora, generalno sve sto je potrebno da se izradi zrtva. Kad postignu svoje krecu u lov za novom zrtvom.Objasnio čovjek.
a mozda je toj strani koja ostavlja nesta da izvinete doku.cilo, mozda nema više nikakvih osjećaja, prevara, možda ljudi nakon 5-10 godina shvate ( a treba im dugo da shvate) da ne mogu nastaviti dalje, mozda i postoji neki razuman razlog, ko zna!
-
Walther
#1806 Re: Raskidi dugih veza...
To ti je s aspekta psihologije.Takvi ljudi se ne ponasaju tako samo u ljubave vec i poslu, obitelji, ... To da neko nakon 7 (ili koliko vec godina) kaze da nema osjecaja pa se uda u pola godine znaci da se se je neko svrljao i prije toga i trazio izgovor pred rajom. Nema tu nista dusevno ili filozofski, cisti interes.velikibrnjo wrote:To je vjerovatno s aspekta ovih ostavljenih a mozda je toj strani koja ostavlja nesta da izvinete doku.cilo, mozda nema više nikakvih osjećaja, prevara, možda ljudi nakon 5-10 godina shvate ( a treba im dugo da shvate) da ne mogu nastaviti dalje, mozda i postoji neki razuman razlog, ko zna!
- velikibrnjo
#1807 Re: Raskidi dugih veza...
Walther wrote:To ti je s aspekta psihologije.Takvi ljudi se ne ponasaju tako samo u ljubave vec i poslu, obitelji, ... To da neko nakon 7 (ili koliko vec godina) kaze da nema osjecaja pa se uda u pola godine znaci da se se je neko svrljao i prije toga i trazio izgovor pred rajom. Nema tu nista dusevno ili filozofski, cisti interes.velikibrnjo wrote:To je vjerovatno s aspekta ovih ostavljenih a mozda je toj strani koja ostavlja nesta da izvinete doku.cilo, mozda nema više nikakvih osjećaja, prevara, možda ljudi nakon 5-10 godina shvate ( a treba im dugo da shvate) da ne mogu nastaviti dalje, mozda i postoji neki razuman razlog, ko zna!
Pretpostavljam da si vrstan psiholog
ne djelim mišljenje, jer znam dosta primjera, da su ljudi nakom 6-7 godina smogli snage da ostave nekog, ko je njima manipulisao, maltretirao ih, emotivno ucjenjivao i slicno
Sto se tice udaje ( a bogme i zenidbe) nakon pola godine, to ne bih komentarisao
mozda se to radi i iz nekakvog inata, ili se ljudi prosto zatreskaju, zalete se u zanosu poslije 7-8 godina uspavanosti
- vesela_sveska
#1808 Re: Raskidi dugih veza...
minus,naravno 
- Ramzess Veliki
#1809 Re: Raskidi dugih veza...
Strah od samoće ...velikibrnjo wrote: Sto se tice udaje ( a bogme i zenidbe) nakon pola godine, to ne bih komentarisao
mozda se to radi i iz nekakvog inata, ili se ljudi prosto zatreskaju, zalete se u zanosu poslije 7-8 godina uspavanosti
A samoća ima svojih prednosti. Središ misli.
-
bang and blame
#1810 Re: Raskidi dugih veza...
Eh.. Koliko dugo treba za sređivanje misli?Ramzess Veliki wrote:Strah od samoće ...velikibrnjo wrote: Sto se tice udaje ( a bogme i zenidbe) nakon pola godine, to ne bih komentarisao
Neki ih, ono baš, podugo sređuju.
- berenice
#1811 Re: Raskidi dugih veza...
More bit' da im je bolje da (se) ponekad oduzimaju - bilo bi realnije, pa bi mozda i vjerovatnoca uspjesnosti veza bila na malo zavidnijem nivou.Black swan wrote:zasto je onda tolko losih veza i brakova?
lose zbrajaju?
Mislim, ne samo kontati "daj, daj, daj", nego malo i "evo, evo, evo"...
- Ramzess Veliki
#1812 Re: Raskidi dugih veza...
Ti su mi najbolji. PLaćaju ti pivo dok ih slušaš za šankom.bang and blame wrote:Eh.. Koliko dugo treba za sređivanje misli?Ramzess Veliki wrote:Strah od samoće ...velikibrnjo wrote: Sto se tice udaje ( a bogme i zenidbe) nakon pola godine, to ne bih komentarisao
Neki ih, ono baš, podugo sređuju.
-
marlenona
#1813 Re: Raskidi dugih veza...
Walther wrote:To ti je s aspekta psihologije.Takvi ljudi se ne ponasaju tako samo u ljubave vec i poslu, obitelji, ... To da neko nakon 7 (ili koliko vec godina) kaze da nema osjecaja pa se uda u pola godine znaci da se se je neko svrljao i prije toga i trazio izgovor pred rajom. Nema tu nista dusevno ili filozofski, cisti interes.velikibrnjo wrote:To je vjerovatno s aspekta ovih ostavljenih a mozda je toj strani koja ostavlja nesta da izvinete doku.cilo, mozda nema više nikakvih osjećaja, prevara, možda ljudi nakon 5-10 godina shvate ( a treba im dugo da shvate) da ne mogu nastaviti dalje, mozda i postoji neki razuman razlog, ko zna!
to su ciste gluposti. ako sam ja s deckom 5-10 godina, i nije mi vise to to, upali smo u naviku, forsiramo i nije nam gust provoditi vrijeme zajedno, zasto bi ostala s njim? jer smo proveli tolike godine skupa? zbog godina da nastavim zivjeti zivotom kakvim ne zelim, umjesto da dam priliku sebi i nekom drugom da me usreci...
-
Walther
#1814 Re: Raskidi dugih veza...
Onda kazes decku "da to nije to" i nastavis svojim putem, zar ne? Ali neces to uraditi jer ti je ego prevelik. Ipak moras pruziti sansu "nekom drugom da te usreci"?marlenona wrote:Walther wrote:To ti je s aspekta psihologije.Takvi ljudi se ne ponasaju tako samo u ljubave vec i poslu, obitelji, ... To da neko nakon 7 (ili koliko vec godina) kaze da nema osjecaja pa se uda u pola godine znaci da se se je neko svrljao i prije toga i trazio izgovor pred rajom. Nema tu nista dusevno ili filozofski, cisti interes.velikibrnjo wrote:To je vjerovatno s aspekta ovih ostavljenih a mozda je toj strani koja ostavlja nesta da izvinete doku.cilo, mozda nema više nikakvih osjećaja, prevara, možda ljudi nakon 5-10 godina shvate ( a treba im dugo da shvate) da ne mogu nastaviti dalje, mozda i postoji neki razuman razlog, ko zna!
to su ciste gluposti. ako sam ja s deckom 5-10 godina, i nije mi vise to to, upali smo u naviku, forsiramo i nije nam gust provoditi vrijeme zajedno, zasto bi ostala s njim? jer smo proveli tolike godine skupa? zbog godina da nastavim zivjeti zivotom kakvim ne zelim, umjesto da dam priliku sebi i nekom drugom da me usreci...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1815 Re: Raskidi dugih veza...
mislim da je ipak najgore kada dobiješ pedalu nakon što mlada diplomira/magistrira ( u tridesetoj
) a ti već dugo radio u vezi ste godinama
onda je još veća pedala što se mom rođi dogodilo pred svadbu u hercegovini dakle sve zakazano to je dole katastrofa ( ona sarajka
) nakon 14 godina veze...lik se novom oženio nakon 3-4 godine od toga i na svadbi mu bili od te sarajke roditelji i braća... eto što misle o svojoj kćerci i sestri nakon svega LUDO jarane 14 000 kuna plaće poremeti um
sljedeća velika pedala je kad dobiješ nogu u vezi na daljinu nakon nekoliko godina zavlašenja
onda je još veća pedala što se mom rođi dogodilo pred svadbu u hercegovini dakle sve zakazano to je dole katastrofa ( ona sarajka
sljedeća velika pedala je kad dobiješ nogu u vezi na daljinu nakon nekoliko godina zavlašenja
- JThomas
#1816 Re: Raskidi dugih veza...
doktorica?
oni kad završe, misle da su završili sve nauke ovog svijeta a ne samo medicinu. a tek kad dobiju specijalizaciju, ne d'o bog nikome.
oni kad završe, misle da su završili sve nauke ovog svijeta a ne samo medicinu. a tek kad dobiju specijalizaciju, ne d'o bog nikome.
- kritichar
#1817 Re: Raskidi dugih veza...
kako su too stresni raskidi
- JThomas
#1818 Re: Raskidi dugih veza...
kad jedan partner misli da je napredovao u životu i da može bolje. što može, a i ne mora biti istina...
-
ZenaZbrkovima
#1819 Re: Raskidi dugih veza...
vjerujem da je to cesto i posljedica guranja nekih, na oko beznacajnih, stvari pod tepih. sitne svadje, prepirke.. a ti sutis, skupljas, sutis, skupljas, i godinama tako. e onda jednog dana stanes, skontas da je to "dohakalo" komplet odnosu i vezi. i kapak, tada tu nema vise nista, i razlaz cesto ostaje kao jedina realna opcija.
-
quarterback
#1820 Re: Raskidi dugih veza...
tipicno zenski
-
bang and blame
#1821 Re: Raskidi dugih veza...
Zašto samo "tipično ženski"?quarterback wrote:tipicno zenski
- ultima_palabra
#1822 Re: Raskidi dugih veza...
Ma kod nas se ljudi trebaju riješiti vizije po kojoj je brak kraj svih briga, odnosno da nakon vjenčanja svi žive sretno i zadovoljno. Tad će biti i manje razvoda.
-
bang and blame
#1823 Re: Raskidi dugih veza...
Niko nema pojma šta je brak, dok ne uđe u isti. Ljudi, pri stupanju u brak, trebaju da se riješe nake vizije "biće onako kako ja hoću" i bez da se pristaje na kompromise. Sad brak izgleda kao ratno poprište, gdje se svako miješa i suflira "stranama" - šta će i kako će.ultima_palabra wrote:Ma kod nas se ljudi trebaju riješiti vizije po kojoj je brak kraj svih briga, odnosno da nakon vjenčanja svi žive sretno i zadovoljno. Tad će biti i manje razvoda.
I onda, da se dokažu da su "face", takvi čine gluposti i dokazuju se okolini, a ne shvaćaju šta im je najbitnije. Brak- porodica=jezgro života.
- ultima_palabra
#1824 Re: Raskidi dugih veza...
Ma da... često čujem onu priču "prekinuli nakon 5,6,7,...10 godina, a malo im je falilo da se uzmu". Pa da su se vjenčali, čarobni štapić bi riješio sve probleme?bang and blame wrote:Niko nema pojma šta je brak, dok ne uđe u isti. Ljudi, pri stupanju u brak, trebaju da se riješe nake vizije "biće onako kako ja hoću" i bez da se pristaje na kompromise. Sad brak izgleda kao ratno poprište, gdje se svako miješa i suflira "stranama" - šta će i kako će.ultima_palabra wrote:Ma kod nas se ljudi trebaju riješiti vizije po kojoj je brak kraj svih briga, odnosno da nakon vjenčanja svi žive sretno i zadovoljno. Tad će biti i manje razvoda.
I onda, da se dokažu da su "face", takvi čine gluposti i dokazuju se okolini, a ne shvaćaju šta im je najbitnije. Brak- porodica=jezgro života.
-
bang and blame
#1825 Re: Raskidi dugih veza...
Ja,baš, i ne vidim smisao tako dugih veza. Mislim, ni u braku nije ljubav istog intenziteta kako vrijeme odmiče, ali u braku imaš puno više obaveza, djeca- neraskidiva veza, zajednički ciljevi i napori da se ti ciljevi ostvare.ultima_palabra wrote:Ma da... često čujem onu priču "prekinuli nakon 5,6,7,...10 godina, a malo im je falilo da se uzmu". Pa da su se vjenčali, čarobni štapić bi riješio sve probleme?bang and blame wrote:Niko nema pojma šta je brak, dok ne uđe u isti. Ljudi, pri stupanju u brak, trebaju da se riješe nake vizije "biće onako kako ja hoću" i bez da se pristaje na kompromise. Sad brak izgleda kao ratno poprište, gdje se svako miješa i suflira "stranama" - šta će i kako će.ultima_palabra wrote:Ma kod nas se ljudi trebaju riješiti vizije po kojoj je brak kraj svih briga, odnosno da nakon vjenčanja svi žive sretno i zadovoljno. Tad će biti i manje razvoda.
Kad je duga veza na izdisaju, brak je neće spasiti. Nema budućnosti taj brak. Isto kao i "spašavanje" braka rađanjem djeteta.