Federalna televizija
Moderator: anex
-
StupskaBitanga
#1801 Re: Federalna televizija
Gledam ovo na federalna.ba i u šoku sam
A Aida promukla i u čudnom izdanju vodi dnevnik
- karanana
#1802 Re: Federalna televizija
aida nesto prehladjena.
- nellington
#1803 Re: Federalna televizija
SBB brani FTV, ruka ruku mije 
- luckylaka
#1804 Re: Federalna televizija
Daj ba vise ti i tvoje sokiranje.Koju kod tv pogledas ti se sokiras.Ja da sam se do sada toliko puta sokirao ostao bi slagiran a tebi nistaStupskaBitanga wrote:Gledam ovo na federalna.ba i u šoku sam
- Halcyon
#1805 Re: Federalna televizija
Ovaj bi najviše odgovarao kad je FTV u pitanju: 

-
Holms
#1806 Re: Federalna televizija
malo sa zakašnjenjem ali za ZIZIJA
Ahmed je ponovo uradio nešto dobro
konačno sarajevski sleng ponovo na ekranima
Ahmed je ponovo uradio nešto dobro
konačno sarajevski sleng ponovo na ekranima
- sheilak
#1807 Re: Federalna televizija
amrica wrote:![]()
![]()
![]()
najprofesionalnija nezavisna tv koju napadaju rezimski mediji
ko o cemu...
ali, steta FTV. zao mi je zaista da se daju gurnuti u takvu zamku.
- Opetja033
#1808 Re: Federalna televizija
Nisam imao cast gledati dnevnik, jesu li pomenuli neuspjesni swinger party na Igmanu?
-
evo mene
#1809 Re: Federalna televizija
Kakav je ovo specijal, ko je kriv za rat???
-
matt9
#1810 Re: Federalna televizija
Specijal su reklamirali danima,a copy paste youtube 80% emisijeevo mene wrote:Kakav je ovo specijal, ko je kriv za rat???
- Banksy
#1811 Re: Federalna televizija
Federalna televizija: mi pokrivamo sve... gluposti vlasti!
Zašto se FTV tako jadno, poltronski, uvlakački stavila na raspolaganje SDP-u BiH?
Senad Avdić
Rastvorila se neku večer u kafani sarajevskog Media centra, nakon tribine posvećene temi „Novinarstvo nakon interneta“, među nas nekolicinom novinara sa podebelim radnim knjižicama i nagomilanim iskustvom rasprava na temu: zašto neki novinari, urednici, kompletne medijske kuće pristaju biti „sve što hoće“ (vladajuće partije).
Je li to zato što imaju povjerenje u ispravnost, nepogrešivost i vizonarsku moć vladajućih elita? Ili je razlog tomu, što su profesionalno nedorasli, nekompetentni? Možda se odgovor krije i u ponašanju prema obrascu linije manjeg otpora, što je svakako najbezbolniji model novinarskog, konformističkog, odnosno kukavičkog djelovanja.
Punudio sam vlastitu interpretaciju, bez ambicije da bude jedina ispravna i definitivna, ali sam je, vjerujem, dosta ilustrativno i potanko argumentirao. Dakle, novinari pristaju na nekritičko, podaničko partnerstvo sa vladajućim političkim (a samim tim i ekonomskim) oligarhijama najprije za to što su korumipirani! Fenomen korupcija ima svoj pravni, ali posjeduje i moralni kontekst. Korupcija se ne može svesti na primanje, ili davanje mita- korpcija se može prevesti i kao degradiranje, kompromitiranje javnog morala.
Zašto se, nastavio sam monolog, Federalna televizija tako jadno, poltronski, uvlakački stavila na raspolaganje Socijaldemokratskoj partiji BiH? Da li samo za to što su njeni urednici i novinari poltroni i jadnici? Možda ima i toga, ali glavni, preispoljni je motiv taj što se takva pozicija ljudima sa ovog javnoga servisa u lično/osobnom materijalnom, finacijskom, karijernom pogledu jako isplati, odnosno što se već isplatila.
Glavni urednik FTV Zvonimir Jukić, koji, inače, niti jedan profesionalno-moralni kriterij za tu dužnost nije zadovoljio, svoju je suprugu uhljebio u kabinetu ministra poljoprivrede Jerka Ivankovića Lijanovića. Prije toga mu je SDP BiH brata Branimira, nakon četiri godine Službovanja, sa veleposlaničkog mjesta u Podgorici prekomandovala na još atraktivniju diplomatsku sinekuru u Brisel.
Zvonimirov nadređeni polit-komesar Bakir Hadžiomerović brata je udomio kod načelnika Općine Centar; ljepša polovina glavnog informativnog operativca Damira Kaletovića u kabinetu je zamjenika ministra sigurnosti Mladena Čavara... I direktor FTV-a Džemal Šabić je svoju familiju pravilno rasporedio po kabinetskim budžacima nove platformaške vlasti - malo je falilo da mu punac prošle nedjelje bude izabran za direktora BHRT-a.
I kakvu objektivnost, kakvu profesionalnost, možete očekivati od takve kadrovske postave koja je po vertikali i po horizontali uzurpirala javni televizijski servis, osim bestidne servilnosti? Zar očekujete da će se Zvonimir Jukić angažirati u istraživanju gdje je završilo 70 miliona iz federalnog proračuna koje je šef njegove supruge Jerko Ivanović ilegalno i bez kriterija raskrčmio i po babi (starom Lijanu) i po burazerima? Da Bakir Hadžiomerović aminuje, ili odobri izvještavanje o pucnjavi, sa umalo smrtnim posljedicama, na Igmanu, tokom seminara mladih raspusnih SDP-ovaca i nestašnih SKOJ-evki koje je okupio Dževad Bećirević, šef njegovog brata. Utopistički se nadati da se na FTV-u pojavi sekundica kritičkog priloga o, kažu, blago retardiranom doministru sigurnosti BiH Mladenu Čavaru koji je zaposlio Kaletovićevu suprugu...
Ne očekujte, ne budalite, da će se FTV ikada osvrnuti na neizmjerljivi kriminal u Hrvatskim telekomunikacijama Mostar, zna li se da je veliki dio marketinškog novca završio i u džepovima upravljačkih i menadžerskih struktura ovog javnog servisa... Ili o aferi sa namještanjem tendera u „BH Telecomu“?!
Podaničko novinarstvo ima svoju pragmatičnu, konkretnu pozadinu - korumpiranost. Koja podjednako govorio o vlasti koju servisiraju, kao i o novinarskom, profesionalnom i moralnom profilu!
-
StupskaBitanga
#1812 Re: Federalna televizija
šta će Boris Bilić sada komentarisati?
-
palamuda
#1813 Re: Federalna televizija
Najbolje mu je da se prekvalifikuje u apsolutno, apsolutno novinara jer samo takvi trebaju federalnoj, to je bar lako vidiš po Aidi Mujan naučiš riječi tipa vožd, kabadahija, kriminalac, hodža pedofil, SDA mafija, Čović, Soko Mostar, Dodik i odmah si u top tri novinara ove kuće.StupskaBitanga wrote:šta će Boris Bilić sada komentarisati?
Ovo sa LP je još jedan detalj koji pokazuje besmislenost plaćanja RTV takse.
- jasko_ba
#1814 Re: Federalna televizija
eto im pretplata i boris bilic, jedino mi je to drago da taj nesposobnjak vise nece moci voditi utakmice
na drugoj strani, pola drzave nece moci gledati
na drugoj strani, pola drzave nece moci gledati
-
newnew
#1815 Re: Federalna televizija
Tacno. I sta je rjesenje? Moramo li cekati izbore? Izaci na ulice? Prestati placati pretplatu? Prestati ih gledati?Banksy wrote:
Federalna televizija: mi pokrivamo sve... gluposti vlasti!
Zašto se FTV tako jadno, poltronski, uvlakački stavila na raspolaganje SDP-u BiH?
Senad Avdić
Rastvorila se neku večer u kafani sarajevskog Media centra, nakon tribine posvećene temi „Novinarstvo nakon interneta“, među nas nekolicinom novinara sa podebelim radnim knjižicama i nagomilanim iskustvom rasprava na temu: zašto neki novinari, urednici, kompletne medijske kuće pristaju biti „sve što hoće“ (vladajuće partije).
Je li to zato što imaju povjerenje u ispravnost, nepogrešivost i vizonarsku moć vladajućih elita? Ili je razlog tomu, što su profesionalno nedorasli, nekompetentni? Možda se odgovor krije i u ponašanju prema obrascu linije manjeg otpora, što je svakako najbezbolniji model novinarskog, konformističkog, odnosno kukavičkog djelovanja.
Punudio sam vlastitu interpretaciju, bez ambicije da bude jedina ispravna i definitivna, ali sam je, vjerujem, dosta ilustrativno i potanko argumentirao. Dakle, novinari pristaju na nekritičko, podaničko partnerstvo sa vladajućim političkim (a samim tim i ekonomskim) oligarhijama najprije za to što su korumipirani! Fenomen korupcija ima svoj pravni, ali posjeduje i moralni kontekst. Korupcija se ne može svesti na primanje, ili davanje mita- korpcija se može prevesti i kao degradiranje, kompromitiranje javnog morala.
Zašto se, nastavio sam monolog, Federalna televizija tako jadno, poltronski, uvlakački stavila na raspolaganje Socijaldemokratskoj partiji BiH? Da li samo za to što su njeni urednici i novinari poltroni i jadnici? Možda ima i toga, ali glavni, preispoljni je motiv taj što se takva pozicija ljudima sa ovog javnoga servisa u lično/osobnom materijalnom, finacijskom, karijernom pogledu jako isplati, odnosno što se već isplatila.
Glavni urednik FTV Zvonimir Jukić, koji, inače, niti jedan profesionalno-moralni kriterij za tu dužnost nije zadovoljio, svoju je suprugu uhljebio u kabinetu ministra poljoprivrede Jerka Ivankovića Lijanovića. Prije toga mu je SDP BiH brata Branimira, nakon četiri godine Službovanja, sa veleposlaničkog mjesta u Podgorici prekomandovala na još atraktivniju diplomatsku sinekuru u Brisel.
Zvonimirov nadređeni polit-komesar Bakir Hadžiomerović brata je udomio kod načelnika Općine Centar; ljepša polovina glavnog informativnog operativca Damira Kaletovića u kabinetu je zamjenika ministra sigurnosti Mladena Čavara... I direktor FTV-a Džemal Šabić je svoju familiju pravilno rasporedio po kabinetskim budžacima nove platformaške vlasti - malo je falilo da mu punac prošle nedjelje bude izabran za direktora BHRT-a.
I kakvu objektivnost, kakvu profesionalnost, možete očekivati od takve kadrovske postave koja je po vertikali i po horizontali uzurpirala javni televizijski servis, osim bestidne servilnosti? Zar očekujete da će se Zvonimir Jukić angažirati u istraživanju gdje je završilo 70 miliona iz federalnog proračuna koje je šef njegove supruge Jerko Ivanović ilegalno i bez kriterija raskrčmio i po babi (starom Lijanu) i po burazerima? Da Bakir Hadžiomerović aminuje, ili odobri izvještavanje o pucnjavi, sa umalo smrtnim posljedicama, na Igmanu, tokom seminara mladih raspusnih SDP-ovaca i nestašnih SKOJ-evki koje je okupio Dževad Bećirević, šef njegovog brata. Utopistički se nadati da se na FTV-u pojavi sekundica kritičkog priloga o, kažu, blago retardiranom doministru sigurnosti BiH Mladenu Čavaru koji je zaposlio Kaletovićevu suprugu...
Ne očekujte, ne budalite, da će se FTV ikada osvrnuti na neizmjerljivi kriminal u Hrvatskim telekomunikacijama Mostar, zna li se da je veliki dio marketinškog novca završio i u džepovima upravljačkih i menadžerskih struktura ovog javnog servisa... Ili o aferi sa namještanjem tendera u „BH Telecomu“?!
Podaničko novinarstvo ima svoju pragmatičnu, konkretnu pozadinu - korumpiranost. Koja podjednako govorio o vlasti koju servisiraju, kao i o novinarskom, profesionalnom i moralnom profilu!
-
dobar,ti?
#1816 Re: Federalna televizija
Ne znam jel neko postavljao http://pescanik.net/2012/04/oda-gadosti/
Evo jos materijala za federalnu o bregi, mog'o bi neki specijal
Evo jos materijala za federalnu o bregi, mog'o bi neki specijal
- eldžo
#1817 Re: Federalna televizija
Ja što sam glas'o za SDP, glas'o sam.
A i većina raje tako počinje misliti. Hvala Bogu.
Jedva čekam sljedeće izbore da im vidim razočarana lica kad izgube vecinu glasova, i kad uđu u koalciju sa nekom tamo SHLŠŽSF strankom jer i SDP i SDA u totalu zajedno neće pokupiti vise od 50% glasova.
A FTV je krivac za sve to.
A i većina raje tako počinje misliti. Hvala Bogu.
Jedva čekam sljedeće izbore da im vidim razočarana lica kad izgube vecinu glasova, i kad uđu u koalciju sa nekom tamo SHLŠŽSF strankom jer i SDP i SDA u totalu zajedno neće pokupiti vise od 50% glasova.
A FTV je krivac za sve to.
- sheilak
#1818 Re: Federalna televizija
Nije FTV krivac.
Krivac je SDP.
Samo sto se tice glasanja za SDP-fakat nemaju alternativu. To je najtuznije u svemu ovom.
Krivac je SDP.
Samo sto se tice glasanja za SDP-fakat nemaju alternativu. To je najtuznije u svemu ovom.
- Better Man
#1819 Re: Federalna televizija
Za sve ima alternativa, pa tako i za SDP! Samo treba znati to uraditi, odnosno da se pravi ljudi udruže!sheilak wrote:Nije FTV krivac.
Krivac je SDP.
-
brucos7
#1820 Re: Federalna televizija
Pa ne moze FTV u centralnom devniku prije emotivati prilog kako je SUBNOR obiljezili godinjicu oslobođenja Sarajeva od onoga uzasa koji se svima nama desio prije 20 godina. To NE SMIJE na danasnji dana kada jos stoje one stolice na glavnoj ulici i kada se jos "osjeti" uzdah svih ljudi koji tamo upravo prolaze! Zato Bakiru i svima onima koji direktno ili indirektno uređuju se sjetim sve familije!
- Banksy
#1821 Re: Federalna televizija
I tako ...
Sve televizije bivše Jugoslavije, i lokalne i državne, prenijele su Florence Hartmann i njene riječi Carlu Bildtu,
sve sem FTV-a.
Samo gledatelji ove televizije ostali su uskraćeni za ovu informaciju,
pitam se zašto ...
Pa, evo, neka tih slika bar na njihovoj temi, ako veće ne može na televiziji ...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/hartmann ... /120406092
Sve televizije bivše Jugoslavije, i lokalne i državne, prenijele su Florence Hartmann i njene riječi Carlu Bildtu,
sve sem FTV-a.
pitam se zašto ...
Pa, evo, neka tih slika bar na njihovoj temi, ako veće ne može na televiziji ...
- Edinho2011
#1822 Re: Federalna televizija
Banksy wrote:I tako ...
sve sem FTV-a.
pitam se zašto ...
Bilo je i na FTV-u !
- Platformas
#1823 Re: Federalna televizija
Bilo je na Dnevniku IIBanksy wrote:I tako ...
sve sem FTV-a.
pitam se zašto ...
-
Holms
#1824 Re: Federalna televizija
Ako Senad Avdić kaže da nije, onda nije 
-
gerberica
#1825 Re: Federalna televizija
Gledam sinoc onog Adija Sarajlica /crna krava,bijelo mlijeko i oplakah.Bas je lik lud,ali pozitivno.Slabo kada i da gledam tv,ali njega vrijedi gledati.Gost mu bio onaj Abid Sataras
,lik pade niz stepenice dok silazi,poslije podje da ustane da pjeva, a dzemper mu se zavrnuo do pola ledja,pocupao kablove,ma ludilo.Poslije dosla i neka nazovi pjevacica i valjda sam zaspala,nije me uspjela zainteresovati pricom.Ali je Sataras bio jako zanimljiv.A Adi onako kao ozbiljan,a mezi li ga mezi.