Logosoft
Moderator: Benq
- Qler
#1801 Re: Logosoft ALL ABOUT
Vala da mi sada HS ponudi za duplo manje para, duplo vece brzine, ne bih presao, samo iz razloga sto kada zovnem logosoft, neko se javi, dok da dobijem HS moram bar 15 minuta visiti na telefonu. I onda kada se napokon neko ili javi ili nije zauzeto, i kada iznesem problem, bacanje graha je kada ce neko doci. Imao sam HS par godina, jer nisam imao mogucnost LOL-a. Sve je kod HS-a super, nema sta, ali brate, dok imaju onu tehnicku podrsku, nema tih para za koje ja prelazim kod njih....
-
jastuk1
#1802 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam HS baš danas od uspostave u maju 2011. zvao (nešto bilo zaštopalo) i odmah sam ih dobio, resetovali modem, i to je to.Qler wrote:Vala da mi sada HS ponudi za duplo manje para, duplo vece brzine, ne bih presao, samo iz razloga sto kada zovnem logosoft, neko se javi, dok da dobijem HS moram bar 15 minuta visiti na telefonu. I onda kada se napokon neko ili javi ili nije zauzeto, i kada iznesem problem, bacanje graha je kada ce neko doci. Imao sam HS par godina, jer nisam imao mogucnost LOL-a. Sve je kod HS-a super, nema sta, ali brate, dok imaju onu tehnicku podrsku, nema tih para za koje ja prelazim kod njih....
A to za dolaske, pa nigdje nije supersjajno. Ja sam prošle godine skoro sedam dana čekao da iz LOl-a dođu i vide što nemam punu brzinu. Doduše, to nije bilo hitno.
Mene je od LOl-a najviše otjero upravo taj hladan odnos - "eto, nećete imat ugovorenu brzinu dok se ne uspostavi novo ostrvo." Ustvari način na koji mi je to rečeno - odrešito i bez izvinjenja... (znam, "malo" sam preosjetljiv
- Qler
#1803 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne znam, ja sam koristio HS bar 4-5 godina, i kada god sam zvao u 95% slucajeva ili je zauzeto ili se niko ne javlja. Jednostavno, nakon toliko godina natezanja, pravo je osvjezenje kad inazoves a ljudi kulturni i usluzni ti se jave...
-
jastuk1
#1804 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jašta je. Izuzetno deplasirano. Barem sad znam da moj fljuš TP link ruter može izdržat i 12 MB. A ako sam šta slago, po ovom pitanju, meni na dušu. Nemam nikakvog interesa da lažem, a i kad bih imao, opet ne bih lagao - internet konekcija nije vrijedna skupljanja grijeha, jarane.
I sad mi je pravo bezveze zbog tebe, jer si me lažno optužio da lažem, i to nije prvi put.
Ono što je meni
u vezi svega ovoga je što znam (samo iz viđenja) neke momke koji rade u Logosoftu. Fini momci. A ne znam ama baš nikoga u HS-u, a žiku ovo:

Ovo se HS-ovci sa mnom očigledno danas žestoko poigravaju i hoće da me srce strefi. Ok, možete me sad vratit na 35 mbps -
. A možete me i ostavit, obećajem da neću puno skidat. 
I sad mi je pravo bezveze zbog tebe, jer si me lažno optužio da lažem, i to nije prvi put.
Ono što je meni

Ovo se HS-ovci sa mnom očigledno danas žestoko poigravaju i hoće da me srce strefi. Ok, možete me sad vratit na 35 mbps -
- ala7
#1805 Re: Logosoft ALL ABOUT
@jastuk1
Koristim mojaTV Full i nisam korisnik Logosofta, ali brate odvadi malo za tih 100Mbit/s na speedtest-u..
I meni pokazuje 5,7,11 nekad kada radim prema nasim serverima tj. u BiH dok to nije slucaj prema serverima koji su vani nece preko 2,15Mbit/s da si pita.. Zamolio bi te da uradis test prema kopenhagenu, franfurtu, berlinu, parizu i da dokazes tih ~100Mbit/s ili cak pola tj. 50Mbit/s..
Logosoft je dobar, jedina steta po logosoftu je jos neliberalizovana mreza tako da pokrivaju mali broj korisnika .. Par velikih naselja iskljucivo stambenih zgrada je malo u odnosu na ostale.. Presao bi odma na Logosoft kad bi ponudili preko drzavne infrastrukture tj. BH Telecom-ove kao Europronet sto je nedavno uradio jer BH Telecom me guli evo treci mjesec cijenom, kvalitetni jesu ali cijena mi se ne svidja nimalo (podigli brzine ista cijena na netFlat paketima a na mojaTV nista isto placam internet kao netFlat4 dobijem 2Mbit/s sto je sramotno)..
Mora se priznati da je Logosoft preduhitrio BH Telecom kada se radi o DSL vezama.. Vjerovatno su ih preduhitrili jer i BH Telecom namjerava uvesti VDSL ukoliko se pogleda njihov tender i nabavka VDSL modema (ni manje ni vise nego 10 000 modema).. Logosoft samo naprijed, svaka cast toj firmi !!
Koristim mojaTV Full i nisam korisnik Logosofta, ali brate odvadi malo za tih 100Mbit/s na speedtest-u..
I meni pokazuje 5,7,11 nekad kada radim prema nasim serverima tj. u BiH dok to nije slucaj prema serverima koji su vani nece preko 2,15Mbit/s da si pita.. Zamolio bi te da uradis test prema kopenhagenu, franfurtu, berlinu, parizu i da dokazes tih ~100Mbit/s ili cak pola tj. 50Mbit/s..
Logosoft je dobar, jedina steta po logosoftu je jos neliberalizovana mreza tako da pokrivaju mali broj korisnika .. Par velikih naselja iskljucivo stambenih zgrada je malo u odnosu na ostale.. Presao bi odma na Logosoft kad bi ponudili preko drzavne infrastrukture tj. BH Telecom-ove kao Europronet sto je nedavno uradio jer BH Telecom me guli evo treci mjesec cijenom, kvalitetni jesu ali cijena mi se ne svidja nimalo (podigli brzine ista cijena na netFlat paketima a na mojaTV nista isto placam internet kao netFlat4 dobijem 2Mbit/s sto je sramotno)..
Mora se priznati da je Logosoft preduhitrio BH Telecom kada se radi o DSL vezama.. Vjerovatno su ih preduhitrili jer i BH Telecom namjerava uvesti VDSL ukoliko se pogleda njihov tender i nabavka VDSL modema (ni manje ni vise nego 10 000 modema).. Logosoft samo naprijed, svaka cast toj firmi !!
Last edited by ala7 on 18/03/2012 02:20, edited 2 times in total.
-
zilog
#1806 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne sumnjam da ce ti dati i 200 Mbps, da pokazes. Time samo pokazujes koliki je ocaj nastao kod tvog provajdera (i kod tebe).jastuk1 wrote:Jašta je. Izuzetno deplasirano. Barem sad znam da moj fljuš TP link ruter može izdržat i 12 MB. A ako sam šta slago, po ovom pitanju, meni na dušu. Nemam nikakvog interesa da lažem, a i kad bih imao, opet ne bih lagao - internet konekcija nije vrijedna skupljanja grijeha, jarane.
I sad mi je pravo bezveze zbog tebe, jer si me lažno optužio da lažem, i to nije prvi put.![]()
Ono što je meniu vezi svega ovoga je što znam (samo iz viđenja) neke momke koji rade u Logosoftu. Fini momci. A ne znam ama baš nikoga u HS-u, a žiku ovo:
Ovo se HS-ovci sa mnom očigledno danas žestoko poigravaju i hoće da me srce strefi. Ok, možete me sad vratit na 35 mbps -. A možete me i ostavit, obećajem da neću puno skidat.
Na zalost, kod HS-a je ogroman broj onih koji ne mogu ni preko 5 Mbps u peak-u.
Evo ti da paris oci:
http://www.netindex.com/download/2,123/ ... rzegovina/
-
jastuk1
#1807 Re: Logosoft ALL ABOUT
@ala7, tačno je da prema vanjskim serverima nikad nema brzine koja je lokalna, al ono što je interesantno je da meni jdownloader (premium account) uvijek ima najveću brzinu lokalnog speedtesta. I kad imam normalnu brzinu od 35 mpbs (ne ovo što sad testirau na meni), uvijek vuče na malo iznad 4 MB. Naravno da su serveri van Evrope, to vjerovatno ne bi moglo tako.
Evo baš sam maločas nešto stavio (čisto da testiram) i za 7, 8 minuta sleti famoznih 4.5 GB. Brzina je varirala od 10 do 13 MB. Znači od 80 do 105 mpbs. Nekad nije loše bit pokusni kunić.

Zilog, za tebe imam samo
Evo baš sam maločas nešto stavio (čisto da testiram) i za 7, 8 minuta sleti famoznih 4.5 GB. Brzina je varirala od 10 do 13 MB. Znači od 80 do 105 mpbs. Nekad nije loše bit pokusni kunić.

Zilog, za tebe imam samo
-
jastuk1
#1808 Re: Logosoft ALL ABOUT
@ala7, tačno je da prema vanjskim serverima nikad nema brzine koja je lokalna, al ono što je interesantno je da meni jdownloader (premium account) uvijek ima najveću brzinu lokalnog speedtesta. I kad imam normalnu brzinu od 35 mpbs (ne ovo što sad testirau na meni), uvijek vuče na malo iznad 4 MB. Naravno da su serveri van Evrope, to vjerovatno ne bi moglo tako.

Zilog, za tebe imam samo

Zilog, za tebe imam samo
-
IcedFlame
#1809 Re: Logosoft ALL ABOUT
Idi svega ti lezi i spavaj. Ili se otkaci vise s neta, da skinem bar jednu epizodu veceras.jastuk1 wrote:Zilog, za tebe imam samo
Evo imam i ja za tebe. Superior, 4:28 AM.

s'vidio? s'jos? cm'ici?
- fortaleza
#1810 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma što se svađate kad je Telemach najbolji..
:sve je to u 5 deka:
:sve je to u 5 deka:
-
zilog
#1811 Re: Logosoft ALL ABOUT
fortaleza wrote:Ma što se svađate kad je Telemach najbolji..![]()
Dobar
Dosadili vise oni o Muji i Sulji, treba ove inovativne...
-
manocom
#1812 Re: Logosoft ALL ABOUT
@lud i ponosan
Mislim da nisi u pravu kada kazes da korisnicima trio paketa ne treba uvoditi vdsl. Npr kada gledam hd kanale rzina interneta mi spada na 3mbps. Iako meni licno ovo ne smeta jer nesto pretjerano ne gledam hd kanale, mislim da bi ipak bilo fer prema korsnicima da u uvijek imaju dogovorenu brzinu.
Mislim da nisi u pravu kada kazes da korisnicima trio paketa ne treba uvoditi vdsl. Npr kada gledam hd kanale rzina interneta mi spada na 3mbps. Iako meni licno ovo ne smeta jer nesto pretjerano ne gledam hd kanale, mislim da bi ipak bilo fer prema korsnicima da u uvijek imaju dogovorenu brzinu.
-
manocom
#1813 Re: Logosoft ALL ABOUT
Imam ja, samo meni jos ledi non stopafannedim wrote:ima li još neko problema sa AMINO 130 ja nijedan kanal n mogu gledat a da slika na momenat ne zaledi sve mi super radilo zadnji mjesec možda mjesec i po to mi se dešava
-
zilog
#1814 Re: Logosoft ALL ABOUT
To je klasicni problem sa linijom i nece se nista popraviti VDSL-om. Treba zvati tehnicku da to pregledaju.manocom wrote:Imam ja, samo meni jos ledi non stopafannedim wrote:ima li još neko problema sa AMINO 130 ja nijedan kanal n mogu gledat a da slika na momenat ne zaledi sve mi super radilo zadnji mjesec možda mjesec i po to mi se dešava
Imam puno raje na xDSL-u i kada im je sve uredu "attainable rate" im nije ispod 22-23 Mbps. Kod vecine je iznad 24.
To je sasvim dovoljno za 10 Mbps interneta i 1 HD kanal, ili 2 sd kanala (ako se imaju dva STB-a).
-
manocom
#1815 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zvao sam, dolazili su vise puta, al evo nikako da rijesimo. Nikada prije nisam imao problem, ali je prije tri mjeseca bas sve krenulo da stopa, pada. Konekcija tv/internet/tel mi je strasno nestabilna, a brzina neta mi varira strasno. Imam neki osjecaj da je nesto do ovog modema.zilog wrote:To je klasicni problem sa linijom i nece se nista popraviti VDSL-om. Treba zvati tehnicku da to pregledaju.manocom wrote:Imam ja, samo meni jos ledi non stopafannedim wrote:ima li još neko problema sa AMINO 130 ja nijedan kanal n mogu gledat a da slika na momenat ne zaledi sve mi super radilo zadnji mjesec možda mjesec i po to mi se dešava
Imam puno raje na xDSL-u i kada im je sve uredu "attainable rate" im nije ispod 22-23 Mbps. Kod vecine je iznad 24.
To je sasvim dovoljno za 10 Mbps interneta i 1 HD kanal, ili 2 sd kanala (ako se imaju dva STB-a).
-
shambho
#1816 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja bih malo da pohvalim logosoft.. Imali smo dosta problema kad smo tek uveli, prvih pola godine mozda, al' kad bi bio problem mi smo zvali logosoft, i uvijek bi nam dosli cim prije i rjesavali jedno po jedno, dok nismo bili skroz zadovoljni..evo sad ima godina kako smo uveli, apsolutno dobivam sto placam.. I zadovlojni i internetom (posebno), i telefonom i TV-om.
- afannedim
#1817 Re: Logosoft ALL ABOUT
došli momci zamijenili mi AMINO 130 I donijeli AIRTIES sad nikakvih problema, bio je problem sa AMINOM definitivno tako mi je rećeno da je do STB-azilog wrote:To je klasicni problem sa linijom i nece se nista popraviti VDSL-om. Treba zvati tehnicku da to pregledaju.manocom wrote:Imam ja, samo meni jos ledi non stopafannedim wrote:ima li još neko problema sa AMINO 130 ja nijedan kanal n mogu gledat a da slika na momenat ne zaledi sve mi super radilo zadnji mjesec možda mjesec i po to mi se dešava
-
zilog
#1818 Re: Logosoft ALL ABOUT
@afannedim
Obrati paznju pojave li se kockice ponekad? AirTeis nesto bolje koriguje izgubljene pakete, ne mora biti da se linija popravila.
Obrati paznju pojave li se kockice ponekad? AirTeis nesto bolje koriguje izgubljene pakete, ne mora biti da se linija popravila.
-
@no403
#1819 Re: Logosoft ALL ABOUT
Za postojece korisnike super tv -
Na kojim je sve kanalima snimalica moguća i da li radi zadovoljavajuće?
Hvala
Hvala
-
zilog
#1820 Re: Logosoft ALL ABOUT
Slobodno uzmi, neces se pokajati.@no403 wrote:Za postojece korisnike super tv -
Hvala
- afannedim
#1821 Re: Logosoft ALL ABOUT
neznatno se al puno puno bolje radizilog wrote:@afannedim
-
caros
#1822 Re: Logosoft ALL ABOUT
Još neko ima problema trenutno ?
-
leeloo
#1823 Re: Logosoft ALL ABOUT
Snimalica radi na oko 30-40 kanala. Nisam kuci pa ne mogu brojati... Uglavnom na svim kanalima na kojima ima nesto da se gleda.@no403 wrote:Za postojece korisnike super tv -
Hvala
Ne znam kada sam posljednji put gledala live TV ili skinula neku seriju sa neta da gledam. Vise nista ne mogu propustit
Bilo kako bilo.. snimalica rulez...
- bankok
#1824 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja kad sam skuzio da su Arene dobile snimalicu srce mi je zakucalo ko bing beng
,
fakat sam se obradovao samo sto je steta sto ce biti do juna dostupne
.
Jos kad bi Sport KLub dobio snimalicu uhhhh
fakat sam se obradovao samo sto je steta sto ce biti do juna dostupne
Jos kad bi Sport KLub dobio snimalicu uhhhh
-
pridearijana
#1825 Re: Logosoft ALL ABOUT
Imam jedno pitanje...Imam trajni nalog za snimanje jedne emisije i u zadnje vrijeme mi prikazuje da se ce ta ista emisija biti snimljena na RTL 2 HR kanalu koji ne postoji jer ima samo RTL HR.A u navedeno vrijeme kad se emituje emisija na RTL 2 HR kanalu u snimalici nista ne ostane snimljeno....Sta je sad to?Da navedem da emisija koju snimam se emituje na Novoj TV.