Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
- RED SKY
#1801 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Niđe argumenata moj Roki 
- ravno
#1802 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
@"Liska": "Malo sam sačekao da rasčiste ove poznavatelje istorije...."
Da ti se samo puspasim - prisutan i nazoĆan – nisi jos ”rašĆistio”! Sto se tice Historije, funkcionise vrlo zivo (k'o da je juce bilo), no sikirikiki.
Da ti se samo puspasim - prisutan i nazoĆan – nisi jos ”rašĆistio”! Sto se tice Historije, funkcionise vrlo zivo (k'o da je juce bilo), no sikirikiki.
- Raymond Tango
#1803 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Argumeni su ti nema sta pucas postotoke kako ti se prohtje,RED SKY wrote:Niđe argumenata moj Roki
- RED SKY
#1804 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Još sam te naučio koje su to gradske mjesne zajednice a ti tako?Postotke ne pucam.To ti je tek regularni prijepis popisa iz 1991.Dobro,bilo je tu jamačno Hrvata koji su se pisali kao Jugosloveni pa je postotak možda premal.Ne mislim tu na Dragana Č.Raymond Tango wrote:Argumeni su ti nema sta pucas postotoke kako ti se prohtje,RED SKY wrote:Niđe argumenata moj Roki
- RED SKY
#1805 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Jedino su Zahum i Rudnik imali natpolovičnu Hrvatsku većinu.
Nešto sitno iznad 50%.
I to stolni?
Nešto sitno iznad 50%.
I to stolni?
- Raymond Tango
#1806 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Koliko je bilo muslimana te jugosloveni te bosnjaci te bosanci ..de bola .E jebga ti kao podveležac tesko da mene koji sam rodjen u mostaru i zivim tu mozes nauciti o mjesnim zajedinacama,..al da ne skrecemo sa teme..RED SKY wrote:Još sam te naučio koje su to gradske mjesne zajednice a ti tako?Postotke ne pucam.To ti je tek regularni prijepis popisa iz 1991.Dobro,bilo je tu jamačno Hrvata koji su se pisali kao Jugosloveni pa je postotak možda premal.Ne mislim tu na Dragana Č.Raymond Tango wrote:Argumeni su ti nema sta pucas postotoke kako ti se prohtje,RED SKY wrote:Niđe argumenata moj Roki
- RED SKY
#1807 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Jako loš pokušaj skretanja sa teme.
Hajde ti umjesto mene stavi rezultate popisa 1991.
GRADA Mostara.
Eto,dao sam ti mjesne zajednice da ne trpaš svašta.Hajde,meni za ljubav
GRADA Mostara.
- Raymond Tango
#1808 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Sad bi ti samnom mak na konac gonio kad bi stavio onda bi opet bilo po "jok nije toliko vec ovoliko"RED SKY wrote:Jako loš pokušaj skretanja sa teme.
GRADA Mostara.
- RED SKY
#1809 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
MA kakvi,samo iskreno i pošteno.
Ovako npr.-Mjesna zajednica Rondo(srce tzv. zapadnog dijela)
-Ukupno 2,598
-Hrvata 863 (33,2%)
-Muslimana 829 (31,9%)
-Srba 312(12%)
-Jugoslovena 499(19,2%)
-Ostalih 95 (3,65%)
Eto tako,sve crno na bijelo.Bez muljanja.Kad uhvatim malo više vremena,sortiraću ti svaku mjesnu zajednicu pojedinačno.
Game,set,match,rođo
-Ukupno 2,598
-Hrvata 863 (33,2%)
-Muslimana 829 (31,9%)
-Srba 312(12%)
-Jugoslovena 499(19,2%)
-Ostalih 95 (3,65%)
Eto tako,sve crno na bijelo.Bez muljanja.Kad uhvatim malo više vremena,sortiraću ti svaku mjesnu zajednicu pojedinačno.
Game,set,match,rođo
- Raymond Tango
#1810 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ok vazi samo, molim izvor, daj link ... i odmah cu ti reci" koliko je sati"RED SKY wrote:MA kakvi,samo iskreno i pošteno.
-Ukupno 2,598
-Hrvata 863 (33,2%)
-Muslimana 829 (31,9%)
-Srba 312(12%)
-Jugoslovena 499(19,2%)
-Ostalih 95 (3,65%)
Game,set,match,rođo
-
Liska
#1811 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ako dobro skontah, ukloniše ti post. Nema se tu što pričati sa nekime tko ti objašnjava da ti nisi ti, nego nešto drugo.ravno wrote:@"Liska": "Malo sam sačekao da rasčiste ove poznavatelje istorije...."
-
hercegovac_pravi
#1812 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
27 %Raymond Tango wrote:http://bs.wikipedia.org/wiki/Demografija_MostaraRED SKY wrote:Gledam danas,popis iz 1991.
U GRADU Mostaru 27% Hrvata.
I to stolni,vjekovni hrvatski grad![]()
Znači,dovoljno je 27% da neki grad bude stolni vjekovni.Da krenemo redom,da ih pečatimo![]()
Doduše taj stolni,to je samo pusta želja jer od tog nema ništa.
e dobro li si ćorav![]()
I ni milimetra više :dance:a o Starom moreš samo sanjat i ćulit sa balkona...
Kad smo već kod tog, ima dobra šala vezana za Stari...
Zašto srednjoškolci iz 27 % Mostara idu autobusom da vide Stari Most ??
Pa nije niko budala da se na Hum penje pješke
-
Lug
#1813 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
hercegovac_pravi wrote:Zašto srednjoškolci iz 27 % Mostara idu autobusom da vide Stari Most ??
Pa nije niko budala da se na Hum penje pješke![]()
-
hercegovac_pravi
#1814 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Gospodin Inzko je upravo potvrdio ono što sam već toliko puta pokušao objasniti "legitimnim".Neki ljudi su u zabludi kada misle da se mijenja Statut Grada Mostara. Ne mijenja se Statut, implementira se samo Odluka Ustavnog suda. Da je više volje moglo bi se to učiniti'', rekao je on.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/valentin ... /130315113
I šta ćemo sad? Koja je sljedeća glupost ? Doće "braća Rusi" da vas izbave iz kanĐi "zlih balija"
Ne kontaju blentovine da su samo brojevi koje Dodik i ekipa njegovih podguznih muha ubace u doboš, dobro zavrte pa onda šta ispadne....
- vaučer
#1815 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
http://www.mostarlife.com/mostarski-sre ... -na-jednoj
U srijedu, 20. ožujka 2013. godine s početkom u 13 sati u Mostaru na Titovom mostu učenici srednjih škola sa područja ovoga grada održat će uličnu akciju "Dvije strane na jednoj".
Pojedinosti akcije donesene su na sastanku Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara koji je održan u četvrtak, 14. ožujka gdje su prisustvovali predsjednici i potpredsjednici Vijeća učenika srednjih škola iz Mostara.
Mladi Mostarci mogu živjeti u miru
"Cilj ove akcije jeste da mladi ljudi iz Mostara pokažu svim građanima Bosne i Hercegovine, a i šire da Mostar nije grad slučaj kako ga mnogi smatraju, nego da i pored različitih religija i nacionalnih pripadnosti mladi Mostarci mogu živjeti zajedno u miru. Akcija ima jednu divnu poruku i jako sam zadovoljan da većina mladih srednjoškolaca želi učestvovati u ovome", kazao je Alica Oglić, predsjednik Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara.
Vijeće učenika srednjih škola Grada Mostara na sastanku u četvrtak donjelo je plan aktivnosti i za naredne mjesece, a već u travnju možemo očekivati novu akciju pod nazivom "ŠIT - Šuti i trpi".
U srijedu, 20. ožujka 2013. godine s početkom u 13 sati u Mostaru na Titovom mostu učenici srednjih škola sa područja ovoga grada održat će uličnu akciju "Dvije strane na jednoj".
Pojedinosti akcije donesene su na sastanku Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara koji je održan u četvrtak, 14. ožujka gdje su prisustvovali predsjednici i potpredsjednici Vijeća učenika srednjih škola iz Mostara.
Mladi Mostarci mogu živjeti u miru
"Cilj ove akcije jeste da mladi ljudi iz Mostara pokažu svim građanima Bosne i Hercegovine, a i šire da Mostar nije grad slučaj kako ga mnogi smatraju, nego da i pored različitih religija i nacionalnih pripadnosti mladi Mostarci mogu živjeti zajedno u miru. Akcija ima jednu divnu poruku i jako sam zadovoljan da većina mladih srednjoškolaca želi učestvovati u ovome", kazao je Alica Oglić, predsjednik Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara.
Vijeće učenika srednjih škola Grada Mostara na sastanku u četvrtak donjelo je plan aktivnosti i za naredne mjesece, a već u travnju možemo očekivati novu akciju pod nazivom "ŠIT - Šuti i trpi".
-
iz zadnje klupe
#1816 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ovi sa naknadnom pameću i procentima iz popisa 91. godine
Ne mozete porediti procente super homogenizovanih Srba i Hrvata iz 91. godine i Muslimana izgubljenih u vremenu i prostoru a tek ne Jugoslovene
Jača su tri Hrvata ili Srba kao politički element nego 20 muslimana koji nosaju Titne slike i djecu nazivaju snježana, Saša, što je posebno bili karakteristično za Mostar, prema tome rezultat rata u Mostaru je pokazatelj gdje su u stvari živjeli u Mostaru Bošnjaci, to i danas držr. a gdje titini muslimani
Šta znači super homogenizovana nacija sa jasnim ciljevima nek pogleda pod albance, ijako su bili vojnički i inferiorniji od Bošnjaka praktično su ostvarili sve svoje ciljeve.
Ali u Mostaru ništa nije izgubljeno, soliteri i stadion se mogu lako napraviti bil' u Sjevernom logoru ili Vrapčućuma, pare i poduzetnici sada trebaju Bošnjacima Mostara, tu je rješenje problema i opstanka u Hercegovini.
Ne mozete porediti procente super homogenizovanih Srba i Hrvata iz 91. godine i Muslimana izgubljenih u vremenu i prostoru a tek ne Jugoslovene
Jača su tri Hrvata ili Srba kao politički element nego 20 muslimana koji nosaju Titne slike i djecu nazivaju snježana, Saša, što je posebno bili karakteristično za Mostar, prema tome rezultat rata u Mostaru je pokazatelj gdje su u stvari živjeli u Mostaru Bošnjaci, to i danas držr. a gdje titini muslimani
Šta znači super homogenizovana nacija sa jasnim ciljevima nek pogleda pod albance, ijako su bili vojnički i inferiorniji od Bošnjaka praktično su ostvarili sve svoje ciljeve.
Ali u Mostaru ništa nije izgubljeno, soliteri i stadion se mogu lako napraviti bil' u Sjevernom logoru ili Vrapčućuma, pare i poduzetnici sada trebaju Bošnjacima Mostara, tu je rješenje problema i opstanka u Hercegovini.
- ravno
#1817 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
iz zadnje klupe wrote:Ovi sa naknadnom pameću i procentima iz popisa 91. godine
Slažem se sa dosta toga što iznosiš. Para vazda treba, to je tačno, ali prije para se nešto mora suštinski promijeniti u glavama Bošnjaka u Hercegovini, inače ni «američke» zalihe iz Fort Knox-a ne mogu zakrpiti rupu bez dna. U situaciji gdje je vrhunac političkog dostignuća prosperitet «samo moga plemena i plemenskih pašnjaka» (još malo fali pa da se počnu otvarati ambasade: drežnička, dubravska, stolačka, mostarska, nevesinjska, podveleška, gatačka i sl.), teško je razmišljati o državi i naciji. Ako se unutar svake od navedenih struktura ne nađe snage da se odmakne od takvog razmišljanja i generalizacija, teško će se išta promijeniti, a vrijeme leti. S druge strane, svi znamo da u stranačkim centralama sjedi jedan dio «stručnjaka» kojima to savršeno odgovara i koji su i sami tome svjesno doprinijeli, da bi zajedno sa svojim lokalnim pulenima lakše jahali na «gradu slučaju» i svu svoju pljačku pravdali onom otrcanom «vidi šta nam Hrvati (Srbi) rade, ne daju nam ništa». Kao, eto, oni mogu «svašta», a tebi ne daju ništa – to je za malu djecu. Ako je tako – što će onda Bošnjacima ikako politički predstavnici – svakako se, eto, Srbi i Hrvati pitaju za sve!
Zar nije činjenica da je u Hercegovini, kada su u pitanju unutarbošnjački odnosi, Bošnjacima najveći problem – «dijaspora»? Fuj riječ!
Sve je strpano u tu kategoriju, pa i oni koji su ratovali u Armiji, dopali Heliodroma ili drugog logora, preživjeli i protjerani vani. To je sramota za sve Bošnjake. Smeta im što neko iz dijaspore dođe na odmor sa dobrim autom, a ne smeta im što se Tihić ili Lagumdžija ili bilo ko drugi voza u Q7! I još neki roncaju «pa što se ne vraćaju» - što, da ga svaka budala udara po glavi kako stigne!? Ne smeta mu što mu je ratni komandant «stekao» 5-6 kuća (znači, naplatio masno svoj ratni angažman – pa za to je i ratovao, očito)! A dijaspora je bogom dana solucija, i za pare i za poduzetništvo, ali to ne može! Mogu i Heće i raznorazni mešetari o kojima niko ništa ne zna raditi šta god hoće po Hercegovini, jedino je dijaspora problem.
A da je izgubljeno – ma, nikad nije sve izgubljeno, u pravu si.
- vaučer
#1818 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
http://www.abrasmedia.info/content/dvij ... 20-03-2013
Bravo klinci, bravo Mostar.
Lijep poklon na prvi dan proljeća.
Bravo klinci, bravo Mostar.
Lijep poklon na prvi dan proljeća.
-
hercegovac_pravi
#1819 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Oćel taj "stoni"...
Što se ovo ušutiše da mije znat..
Što se ovo ušutiše da mije znat..
- fortaleza
#1820 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
jucer citav mostar slavio... 
- fortaleza
#1821 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
jucer citav mostar slavio... 
-
westt
#1822 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Točnije rečeno oba grada.fortaleza wrote:jucer citav mostar slavio...
-
hercegovac_pravi
#1823 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Nije tačno. Juče je slavio Mostar. To tamo naselje, koje se voli faliti kako su i oni Mostarwestt wrote:Točnije rečeno oba grada.fortaleza wrote:jucer citav mostar slavio...
Kako će bola biti Mostar nešto što neJma Starog Mosta...baš niđe veze..
-
BatoS
#1824 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ti znaci nisi zabrinut ovim dogovorima u Briselu?hercegovac_pravi wrote:Oćel taj "stoni"...![]()
Što se ovo ušutiše da mije znat..![]()
-
hercegovac_pravi
#1825 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ni malčiceBatoS wrote:Ti znaci nisi zabrinut ovim dogovorima u Briselu?hercegovac_pravi wrote:Oćel taj "stoni"...![]()
Što se ovo ušutiše da mije znat..![]()