bio tv upaljen dok sam spremao kucu pa sam cuo par stvari izmedju usisavanja, prema tome sto sam cuo ne bih pozelio gledati emisiju...wolf07 wrote:Nedavno sam na AJB jednom prilikom vidio reklamu za emisiju koja govori o cetnickim zlocinima iz 2.Svj.rata u Srbiji u selu Vranic. Nazalost, nisam gledao taj dokumentarac niti znam da li je emitovan. Interesuje me da li je neko vidio taj dokumentarac i kakvi su utisci, a kad bi bio jos i kakav link na taj dokumentarni film bilo bi super!
Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
-
quarterback
#1801 Re: Al Jazeera Balkans
-
bemi
#1802 Re: Al Jazeera Balkans
Dokumentarac o TLN - Nele totalno i konačno razočarenje, odnosno potvrda da mu lijeka nema. I dalje živi ubjeđujući sebe u notorne neistine, što je potvrdio prvo kazavši da je otišao, a zatim da je protjeran, a zatim uprkos činjenici da se razgovor snima pokušava ubijediti reporterku da nije kontradiktoran. Šteta “briljantnog” uma, za koje je i medicina dokazala da hodaju linijom između zdravog razuma i ludila, između fikcije i realnosti. Đuro razočarenje broj 2, osim ličnog lamentiranja sintagmom „no land’s man“, tipično “europejski nebihdasepetljam” spikom pokazao koliko mu je značilo i znači njegovo porijeklo, njegovo Sarajevo, koje ne propusti spomenuti skoro u svakom intervjuu. Cijeli svijet zna, ali eto on ne zna, kaže zna Nele bolje, nadam se da je iz njega progovarala ironija. Zenit, tipično bosanski, mirotvorno, kompromisno, saburli, opraštajuće, ne svrstava se, jer je umjetnik, sve zarad pomirenja, nadajući se nemogućem, u iščekivanju boljeg. Ko’ i svi mi ovdje u Bosni. Meni oči na početku zasuziše, ali srećom dozva me intervju s Neletom i vrati u realnost. Hvala Al Jaazeeri na ovoj i drugim fantastičnim emisijama!
-
IgiPop
#1803 Re: Al Jazeera Balkans
Dokumentarac se zove "Crna noć, crna braća" i film je genijalan. Govori o tome kako su četnici poklali selo u Srbiji zato što su ovi, iako Srbi, bili pro-komunisti. Isto klanje kakvo su radili i po istočnoj Bosni. I onda se Srbi furaju na jedinstvo i četništvo, a sami svoje kolju. Jak film, prejak. Nažalost, nema ga na youtube...wolf07 wrote:Nedavno sam na AJB jednom prilikom vidio reklamu za emisiju koja govori o cetnickim zlocinima iz 2.Svj.rata u Srbiji u selu Vranic. Nazalost, nisam gledao taj dokumentarac niti znam da li je emitovan. Interesuje me da li je neko vidio taj dokumentarac i kakvi su utisci, a kad bi bio jos i kakav link na taj dokumentarni film bilo bi super!
-
IgiPop
#1804 Re: Al Jazeera Balkans
bemi wrote:Dokumentarac o TLN - Nele totalno i konačno razočarenje, odnosno potvrda da mu lijeka nema. I dalje živi ubjeđujući sebe u notorne neistine, što je potvrdio prvo kazavši da je otišao, a zatim da je protjeran, a zatim uprkos činjenici da se razgovor snima pokušava ubijediti reporterku da nije kontradiktoran. Šteta “briljantnog” uma, za koje je i medicina dokazala da hodaju linijom između zdravog razuma i ludila, između fikcije i realnosti. Đuro razočarenje broj 2, osim ličnog lamentiranja sintagmom „no land’s man“, tipično “europejski nebihdasepetljam” spikom pokazao koliko mu je značilo i znači njegovo porijeklo, njegovo Sarajevo, koje ne propusti spomenuti skoro u svakom intervjuu. Cijeli svijet zna, ali eto on ne zna, kaže zna Nele bolje, nadam se da je iz njega progovarala ironija. Zenit, tipično bosanski, mirotvorno, kompromisno, saburli, opraštajuće, ne svrstava se, jer je umjetnik, sve zarad pomirenja, nadajući se nemogućem, u iščekivanju boljeg. Ko’ i svi mi ovdje u Bosni. Meni oči na početku zasuziše, ali srećom dozva me intervju s Neletom i vrati u realnost. Hvala Al Jaazeeri na ovoj i drugim fantastičnim emisijama!
-
wolf07
#1805 Re: Al Jazeera Balkans
OK, hvala i tebi i @quarterbacku na info! Nadam se da ce biti repriziran, ili postavljen na internet, volio bih to pogledati!IgiPop wrote:Dokumentarac se zove "Crna noć, crna braća" i film je genijalan. Govori o tome kako su četnici poklali selo u Srbiji zato što su ovi, iako Srbi, bili pro-komunisti. Isto klanje kakvo su radili i po istočnoj Bosni. I onda se Srbi furaju na jedinstvo i četništvo, a sami svoje kolju. Jak film, prejak. Nažalost, nema ga na youtube...wolf07 wrote:Nedavno sam na AJB jednom prilikom vidio reklamu za emisiju koja govori o cetnickim zlocinima iz 2.Svj.rata u Srbiji u selu Vranic. Nazalost, nisam gledao taj dokumentarac niti znam da li je emitovan. Interesuje me da li je neko vidio taj dokumentarac i kakvi su utisci, a kad bi bio jos i kakav link na taj dokumentarni film bilo bi super!
- It_is_a_Leclerc
#1806 Re: Al Jazeera Balkans
Najbolji moment je kad Nele predloži da Zenit dođe u Beograd. Mislim, halo ?! Kome ?! Gdje ?! Nele će umrijeti željan Sarajeva, al' ne možeš pljuvati u sahan iz koga jedeš, i onda čekati da ti ga opet neko napuni. Ne ide, brate. Može on pričati šta hoće, al' on bi volio Sarajevo pogledati jednom svojim očima, pa nek' mu odmah nešto bude, al' zna da bi time pomnožio zadnjih svojih 20 godina života s nulom.
Đuro je neprijateljski nastrojen prema Neletu. Tako mu nije pobjeglo da u Tvoje lice zvuči poznato, kad je jedan od učesnika imitirao Neleta, na primjedbu voditelja - "Đuro, vi poznajete Neleta, šta mislite o ovom ?", kaže - "Poznavao sam ja jednog Neleta davno. Al' taj nije svirao ove narodnjake". Ipak, nekako je pregrubo deromantizirao cijelu priču. Ljudi se senzibiliziraju sa TLN, i nije onako lijepo reći.
Đuro je neprijateljski nastrojen prema Neletu. Tako mu nije pobjeglo da u Tvoje lice zvuči poznato, kad je jedan od učesnika imitirao Neleta, na primjedbu voditelja - "Đuro, vi poznajete Neleta, šta mislite o ovom ?", kaže - "Poznavao sam ja jednog Neleta davno. Al' taj nije svirao ove narodnjake". Ipak, nekako je pregrubo deromantizirao cijelu priču. Ljudi se senzibiliziraju sa TLN, i nije onako lijepo reći.
-
todd_smith
#1807 Re: Al Jazeera Balkans
ima li na netu snimak priloga o TLN?
- oldtajmer
- Lakat Jebić
#1809 Re: Al Jazeera Balkans
djuro je najrealniji bio. na pitanje ko je na kraju poceo rat, on nikad ne moze dat odgovor, jer ima poslove u srbije, sto bi sebe uvaljivao. na kraju, sto kaze, danas vise nije ni bitno. al je ispricao pricu o svom djedu i na kraju ironicno rekao "pitajte neleta". sasvim dovoljno da se skonta sta misli
-
VjecitiStudent
#1810 Re: Al Jazeera Balkans
Kako je ono o TLN samo površno napravljeno, ko nije iz Sarajeva, jedva da će skontati o čemu se radi.
-
todd_smith
#1811 Re: Al Jazeera Balkans
pa nije napravljeno da se objasni sta je TLN i sta je znacila ta grupa momaka i slicno, nego vise mogu li se Djuro, Nele i Zenit "pomiriti"VjecitiStudent wrote:Kako je ono o TLN samo površno napravljeno, ko nije iz Sarajeva, jedva da će skontati o čemu se radi.
Nele k`o Nele, ko ga jebe realno vidis po svemu i ova novinarka je vidjela "niko ne zna, osim mene" zato i forsira TLN za Beograd da bude ono na kraju njegova zadnja
Zenit...Ah fudo...nekako mi ga je zao, jedini je koji iskreno vidis da "pati" za TLN i da je spreman da ide tj isao je Neletu, i sada je vise ono neka on meni dodje, ja sam njemu vec isao tipa stvar...
Djuro, pa sasvim ok kao sto je rekao covjek ne zivi u 90tim vise, proslo je to, on je prosao sa vremenom, nema hajra od nostalgije
-
VjecitiStudent
#1812 Re: Al Jazeera Balkans
Ne vidim ja tu nikakve romanse, ni individualne, a pogotovo kolektivne.
Njihova individualna želja za ponovnim sastankom je prevashodno proporcionalna praznoći njihovih novčanika.
Usudio bi se prognozirati sljedeći nastavak TLN 2024., u originalnoj postavi, bez ikakvih uslova.
Njihova individualna želja za ponovnim sastankom je prevashodno proporcionalna praznoći njihovih novčanika.
Usudio bi se prognozirati sljedeći nastavak TLN 2024., u originalnoj postavi, bez ikakvih uslova.
- Zeljoooo
#1813 Re: Al Jazeera Balkans
Ma koga realno vise boli kurac hoce li se sastaviti ili nece. Bilo i proslo! Finito! The end!
-
todd_smith
#1814 Re: Al Jazeera Balkans
Ne bih se bas slozio.VjecitiStudent wrote:Ne vidim ja tu nikakve romanse, ni individualne, a pogotovo kolektivne.
Da bi gedali da zarade, da. Ali vise bi gledali da se skupe kao raja, mislim barem Zenit tako ipak su to ljudi koji su odrasli zajedno i najbolji period zivota proveli zajedno.
-
VjecitiStudent
#1815 Re: Al Jazeera Balkans
Tolika raja da im treba dokumentarac i engleskinja da ih spaja, kako da ne.todd_smith wrote:Ne bih se bas slozio.VjecitiStudent wrote:Ne vidim ja tu nikakve romanse, ni individualne, a pogotovo kolektivne.
Da bi gedali da zarade, da. Ali vise bi gledali da se skupe kao raja, mislim barem Zenit tako ipak su to ljudi koji su odrasli zajedno i najbolji period zivota proveli zajedno.
-
wolf07
#1816 Re: Al Jazeera Balkans
Ne daj Boze samo da se ponovo okupe! Ljudi zaboravljaju da za svaku stvar u zivotu covjek ima i neko doba kad mu to stoji ili ne stoji. Ona vrsta britkosti karakteristicna za TLN dolazila je prvenstveno iz njihove mladosti i cinjenice da su svaki dan skupa, da su bili raja. Nije bilo zene i djece za vratom, rate kredita, nije ga zajebavala bos-pumpa na autu, nije bilo sekiracije da li se sin mozda drogira i moze li se cerki nastimat posao u nekom zavodu (a da bi to uspjelo ne mozes se zajebavat s politicarima), nije bilo problema sa pritiskom i holesterolom... Sad je vec drugo vrijeme! Stvoreni su i neki dugovi u zivotu (posebno u Neletovom slucaju) i ne moze se sad zajebavat okolo kao da ne zavisi ni od koga i ni od cega. Nova TLN bi bilo cisto sranje u to sam potpuno ubijedjen, i zato je bolje da do takvog projekta nikad i ne dodje.
-
sumirprimus
#1817 Re: Al Jazeera Balkans
jedino izgleda zenit bi da ozivi mrtvog konja...
onoj dvojici izgleda i nije toliko lose...
onoj dvojici izgleda i nije toliko lose...
- Mahalac
#1818 Re: Al Jazeera Balkans
Savrseno tacno i precizno receno, BRAVO!bemi wrote:Dokumentarac o TLN - Nele totalno i konačno razočarenje, odnosno potvrda da mu lijeka nema. I dalje živi ubjeđujući sebe u notorne neistine, što je potvrdio prvo kazavši da je otišao, a zatim da je protjeran, a zatim uprkos činjenici da se razgovor snima pokušava ubijediti reporterku da nije kontradiktoran. Šteta “briljantnog” uma, za koje je i medicina dokazala da hodaju linijom između zdravog razuma i ludila, između fikcije i realnosti. Đuro razočarenje broj 2, osim ličnog lamentiranja sintagmom „no land’s man“, tipično “europejski nebihdasepetljam” spikom pokazao koliko mu je značilo i znači njegovo porijeklo, njegovo Sarajevo, koje ne propusti spomenuti skoro u svakom intervjuu. Cijeli svijet zna, ali eto on ne zna, kaže zna Nele bolje, nadam se da je iz njega progovarala ironija. Zenit, tipično bosanski, mirotvorno, kompromisno, saburli, opraštajuće, ne svrstava se, jer je umjetnik, sve zarad pomirenja, nadajući se nemogućem, u iščekivanju boljeg. Ko’ i svi mi ovdje u Bosni. Meni oči na početku zasuziše, ali srećom dozva me intervju s Neletom i vrati u realnost. Hvala Al Jaazeeri na ovoj i drugim fantastičnim emisijama!
Za moj ukus mozda malo preblago. Pogotovo Djurin stav prema ratu i njegovo tumacenje istog. Znamo mi da on vrlo dobro zna jel bio rat ili agresija i da su mu izjave u skladu s gostovanjima po Srbiji tj lovom koju tamo uzima ali bi se morao drzati neki stav radi postovanja prema mrtvima i ubijenoj djeci.
Ako je vec tako onda glupi Bosnjo kad ono cuje da se eto ne zna sta je bilo, unajmanju ruku ne bi trebao puniti sale Durologiji i sada vec izlizanim folovima tj pomagati njegovu sada vec zasigurno silaznu putanju.
Jeste i ja sam odrastao s njima i imam veliku nostalgiju ali ima prioriteta u zivotu i bitne stavove ne smijes prilagodjavati situaciji.
TLN su mogli samo onda i u to vrijeme napraviti i nikad vise..jednostavno nisu vise isti ljudi.
Siguran sam da ce se za nekoliko godina sastati bezuslovno opet zbog kokuzluka koji ih nece mimoici ali tada vec nece ni materi svojoj vise biti interesantni.
-
wolf07
#1819 Re: Al Jazeera Balkans
To bi bilo mamuzanje mrtvog konja zargonski receno. Isto kao i kad Brega okupi Bijelo Dugme. Sviraju a vidis na njima da svaki konta kako ce zatvorit kredit, nabacit jos koju hiljadu i renovirat stan od tih para.Mahalac wrote:Savrseno tacno i precizno receno, BRAVO!bemi wrote:Dokumentarac o TLN - Nele totalno i konačno razočarenje, odnosno potvrda da mu lijeka nema. I dalje živi ubjeđujući sebe u notorne neistine, što je potvrdio prvo kazavši da je otišao, a zatim da je protjeran, a zatim uprkos činjenici da se razgovor snima pokušava ubijediti reporterku da nije kontradiktoran. Šteta “briljantnog” uma, za koje je i medicina dokazala da hodaju linijom između zdravog razuma i ludila, između fikcije i realnosti. Đuro razočarenje broj 2, osim ličnog lamentiranja sintagmom „no land’s man“, tipično “europejski nebihdasepetljam” spikom pokazao koliko mu je značilo i znači njegovo porijeklo, njegovo Sarajevo, koje ne propusti spomenuti skoro u svakom intervjuu. Cijeli svijet zna, ali eto on ne zna, kaže zna Nele bolje, nadam se da je iz njega progovarala ironija. Zenit, tipično bosanski, mirotvorno, kompromisno, saburli, opraštajuće, ne svrstava se, jer je umjetnik, sve zarad pomirenja, nadajući se nemogućem, u iščekivanju boljeg. Ko’ i svi mi ovdje u Bosni. Meni oči na početku zasuziše, ali srećom dozva me intervju s Neletom i vrati u realnost. Hvala Al Jaazeeri na ovoj i drugim fantastičnim emisijama!
Za moj ukus mozda malo preblago. Pogotovo Djurin stav prema ratu i njegovo tumacenje istog. Znamo mi da on vrlo dobro zna jel bio rat ili agresija i da su mu izjave u skladu s gostovanjima po Srbiji tj lovom koju tamo uzima ali bi se morao drzati neki stav radi postovanja prema mrtvima i ubijenoj djeci.
Ako je vec tako onda glupi Bosnjo kad ono cuje da se eto ne zna sta je bilo, unajmanju ruku ne bi trebao puniti sale Durologiji i sada vec izlizanim folovima tj pomagati njegovu sada vec zasigurno silaznu putanju.
Jeste i ja sam odrastao s njima i imam veliku nostalgiju ali ima prioriteta u zivotu i bitne stavove ne smijes prilagodjavati situaciji.
TLN su mogli samo onda i u to vrijeme napraviti i nikad vise..jednostavno nisu vise isti ljudi.
Siguran sam da ce se za nekoliko godina sastati bezuslovno opet zbog kokuzluka koji ih nece mimoici ali tada vec nece ni materi svojoj vise biti interesantni.
-
todd_smith
#1820 Re: Al Jazeera Balkans
Pa dobro, ponos je gadna stvar tu.VjecitiStudent wrote:Tolika raja da im treba dokumentarac i engleskinja da ih spaja, kako da ne.todd_smith wrote:Ne bih se bas slozio.VjecitiStudent wrote:Ne vidim ja tu nikakve romanse, ni individualne, a pogotovo kolektivne.
Zenit nece da ide Neletu, jer mu je vec isao, ali otvoren je ideji i hoce da snima u Bg, ako bi se snimalo i u Sa. Ne vjerujem da bi on to za kamere rekao. Nele kakav da je, moras da postujes ono sto im je rekao kao trebali bi se vidjeti, ali bez kamera da vi to snimite, tj da ne zarade na njihovom prijateljstvu ili sta vec. Djuro, sasvim normalno, bilo proslo, ima drugih obaveza a ne moze preko Neletovih izjava i ponasanja.
Mislim suplja je sve, ali ne vjerujem da je sev tako bijelo na crno za njih, kao sto rekoh ipak su odrasli i proveli najbolje trenutke zivota zajedno.
- Irm@
#1821 Re: Al Jazeera Balkans
bemi wrote:Dokumentarac o TLN - Nele totalno i konačno razočarenje, odnosno potvrda da mu lijeka nema. I dalje živi ubjeđujući sebe u notorne neistine, što je potvrdio prvo kazavši da je otišao, a zatim da je protjeran, a zatim uprkos činjenici da se razgovor snima pokušava ubijediti reporterku da nije kontradiktoran. Šteta “briljantnog” uma, za koje je i medicina dokazala da hodaju linijom između zdravog razuma i ludila, između fikcije i realnosti. Đuro razočarenje broj 2, osim ličnog lamentiranja sintagmom „no land’s man“, tipično “europejski nebihdasepetljam” spikom pokazao koliko mu je značilo i znači njegovo porijeklo, njegovo Sarajevo, koje ne propusti spomenuti skoro u svakom intervjuu. Cijeli svijet zna, ali eto on ne zna, kaže zna Nele bolje, nadam se da je iz njega progovarala ironija. Zenit, tipično bosanski, mirotvorno, kompromisno, saburli, opraštajuće, ne svrstava se, jer je umjetnik, sve zarad pomirenja, nadajući se nemogućem, u iščekivanju boljeg. Ko’ i svi mi ovdje u Bosni. Meni oči na početku zasuziše, ali srećom dozva me intervju s Neletom i vrati u realnost. Hvala Al Jaazeeri na ovoj i drugim fantastičnim emisijama!
- strong69
#1822 Re: Al Jazeera Balkans
Tri čovjeka sa tri priče. Emotivni Zenit koji je rat proveo u Sarajevu, tu živi i radi i očito da mu ruže ne cvjetaju baš najbolje što se posla tiče. Spreman je na mnogo toga da se reaktivira TLN i njegov prag tolerancije prema Neletu je visok i spreman je na kompromise da bi ponovo počelo snimanje.
Nele je onaj stari kada priča o normalnim stvarima a čim se spomene rat i Sarajevo poprimi neljudski izgled i postane agresivan, iz očiju mu sija neki bijes. Ali i pored toga sto nema obraza i on ne može sam sebi da slaže da je iz Sarajeva otisao svojom voljom a na aerodrom su ga odvezli prijatelji koji su ostali u Sarajevu. Novinarka ga je ispizdila konstatacijom da jednom kaže da je otišao svojom voljom a drugi put da je protjeran i na kraju zaključila da je iznenađena koliko je jednostran jer samo su on i Srbi kao on u pravu a svi drugi su u krivu u vezi tumačenja rata u Sarajevu. Nele je licemjer i pravi, teski smrad koji je rođen u Sarajevu, Sarajevo mu je dalo mogućnost da se razvije i postane to što jeste a on i danas zivi i zarađuje od Sarajeva preko beogradskog Pušenja, emisije slične Nadrealistima i sada od knjige o Sarajevu. Iako su te priče ispunjene mržnjom dovoljno su zanimljive publici u Srbiji koja voli taj sarajevski humor.
Djuro je biznismen i veoma realno demistifikuje tu romansu o novim Nadrealistima. Između redova je Đuro rekao sta misli o Neletu koji mu je predlagao okupljanje a kroz pricu dede rekao je sta misli o ratu gledajući da ne izgubi određeni teren na kojem zarađuje.
Na kraju, jasna je Neletova poruka Zenitu da se nadju u hramu u nekoj selendri u Srbiji na promociji knjige o Principu pored ponuđenih Beograda, Ljubljane, CG. Time je rekao sve o sebi i koliko nisko je kao čovjek pao.
Da spomenem da je najljepše Boro Kontic na početku emisije objasnio mogućnost okupljanja TLN. On im je bio producent i kaze da je to bila ekipa, prijatelji i drugovi koji su dijelili iste stavove. Danas su to ljudi u različitim svemirima i da neće biti ništa od okupljanja.
Odlična novinarka i u par rijeci je razotkrila Neletovu suludu mrznju i jednostranost i ko zna kako bi reagovao da je nastavila sa nezgodnim pitanjima.
Nele je onaj stari kada priča o normalnim stvarima a čim se spomene rat i Sarajevo poprimi neljudski izgled i postane agresivan, iz očiju mu sija neki bijes. Ali i pored toga sto nema obraza i on ne može sam sebi da slaže da je iz Sarajeva otisao svojom voljom a na aerodrom su ga odvezli prijatelji koji su ostali u Sarajevu. Novinarka ga je ispizdila konstatacijom da jednom kaže da je otišao svojom voljom a drugi put da je protjeran i na kraju zaključila da je iznenađena koliko je jednostran jer samo su on i Srbi kao on u pravu a svi drugi su u krivu u vezi tumačenja rata u Sarajevu. Nele je licemjer i pravi, teski smrad koji je rođen u Sarajevu, Sarajevo mu je dalo mogućnost da se razvije i postane to što jeste a on i danas zivi i zarađuje od Sarajeva preko beogradskog Pušenja, emisije slične Nadrealistima i sada od knjige o Sarajevu. Iako su te priče ispunjene mržnjom dovoljno su zanimljive publici u Srbiji koja voli taj sarajevski humor.
Djuro je biznismen i veoma realno demistifikuje tu romansu o novim Nadrealistima. Između redova je Đuro rekao sta misli o Neletu koji mu je predlagao okupljanje a kroz pricu dede rekao je sta misli o ratu gledajući da ne izgubi određeni teren na kojem zarađuje.
Na kraju, jasna je Neletova poruka Zenitu da se nadju u hramu u nekoj selendri u Srbiji na promociji knjige o Principu pored ponuđenih Beograda, Ljubljane, CG. Time je rekao sve o sebi i koliko nisko je kao čovjek pao.
Da spomenem da je najljepše Boro Kontic na početku emisije objasnio mogućnost okupljanja TLN. On im je bio producent i kaze da je to bila ekipa, prijatelji i drugovi koji su dijelili iste stavove. Danas su to ljudi u različitim svemirima i da neće biti ništa od okupljanja.
Odlična novinarka i u par rijeci je razotkrila Neletovu suludu mrznju i jednostranost i ko zna kako bi reagovao da je nastavila sa nezgodnim pitanjima.
- OldMayor
#1823 Re: Al Jazeera Balkans
Ja mislim da su oni svi, osim mozda Zenita malo i prcali ovu novinarku - ko ono u smislu, sta si ti ba dosla koji qrac da nas miris, pa da smo htjeli sami bi se pomirli - valjda?
Jedini Zenit je pravi onaj bosanac, ono sto se kaze domacin. I jedini normalan od njih trojice, ne zbog toga sto je 'nas' i sto je ostao ovdje, nego sto ima realnu pricu, a njemu su najmanj puna usta Sarajeva i Bosne, a covjek bio tu sve vrijeme...
Zato su usta Bosne puna jednom Djuri, Colicu itd koji su se hinjski ispalili i A, A nikada nisu rekli protiv rata
halo bolan kolju ti narod i ti opet diplomatski planiras sta ces reci i sutra nasa bagra opet vise postuje i tog Djuru i tog Colica, vise nego npr Zenita, vise nego Tifu itd.. Ja Djuru volim i gotivim, ali realno nekad me ispizdi sa ovim svojim dvosmislenim komentarima, ok Srbija ti je trziste, ali jbt imas li muda ikad reci sta se desilo...
I Nele sutra da dodje u Ferhadiju i da stane i da se na sav glas izvine, opet bi ga svi zagotivili, mi smo takvi, Zenit je takav, mi smo jednostavno narod koji te ne moze mrziti ako si normalan, ako si postao normalan...ali nemoj me sad vuc za nos. I to se vidjelo, Zenit je bio spreman na sve, ali Nele provokator ga zove da dodje da se sastanu u nekakvom selu gdje je promocija knjige o Gavrilu Principu...ej, od toliko mjesta, ono dodji na promociju
a i ova novinarka ga jos to pita, ono sta mislis da odemo tamo...
I po mom misljenju totalno pogresna osoba je pravila ovu emisiju, ovu emisiju je morao praviti neko ili ko je bio u TLN ili ko je iz Sarajeva, i ko razumije svu ovu pricu i ko moze postavit konkretno pitanje sta i kako. Mislim svaka cast ovoj novinarki sto je ovo napravila, to samo dokazuje kakvi smo mi da nam treba stranac da dodje i napravi nesto, ali povrsno je ovo, previse...
Jedini Zenit je pravi onaj bosanac, ono sto se kaze domacin. I jedini normalan od njih trojice, ne zbog toga sto je 'nas' i sto je ostao ovdje, nego sto ima realnu pricu, a njemu su najmanj puna usta Sarajeva i Bosne, a covjek bio tu sve vrijeme...
Zato su usta Bosne puna jednom Djuri, Colicu itd koji su se hinjski ispalili i A, A nikada nisu rekli protiv rata
I Nele sutra da dodje u Ferhadiju i da stane i da se na sav glas izvine, opet bi ga svi zagotivili, mi smo takvi, Zenit je takav, mi smo jednostavno narod koji te ne moze mrziti ako si normalan, ako si postao normalan...ali nemoj me sad vuc za nos. I to se vidjelo, Zenit je bio spreman na sve, ali Nele provokator ga zove da dodje da se sastanu u nekakvom selu gdje je promocija knjige o Gavrilu Principu...ej, od toliko mjesta, ono dodji na promociju
I po mom misljenju totalno pogresna osoba je pravila ovu emisiju, ovu emisiju je morao praviti neko ili ko je bio u TLN ili ko je iz Sarajeva, i ko razumije svu ovu pricu i ko moze postavit konkretno pitanje sta i kako. Mislim svaka cast ovoj novinarki sto je ovo napravila, to samo dokazuje kakvi smo mi da nam treba stranac da dodje i napravi nesto, ali povrsno je ovo, previse...
Last edited by OldMayor on 21/01/2015 12:39, edited 1 time in total.
- OldMayor
#1824 Re: Al Jazeera Balkans
Djuro je po meni samo namazanija i naravno puno, puno umjerenija verzija Neleta.todd_smith wrote:Djuro, pa sasvim ok kao sto je rekao covjek ne zivi u 90tim vise, proslo je to, on je prosao sa vremenom, nema hajra od nostalgije
Dakle, uradio je fakticki sve isto sto i Nele, samo nije puno pricao o tome kao ovaj. Djuro je profesionalac, gleda dje lova i jebe mu se za narod, nacionalizam, za sve.
Mi nikad nismo culi sta Djuro misli o ratu u BiH, a to po meni znaci samo jedno da on sigurno misli da su svi krivi za taj rat. I zato uvijek izbjegava dati pitanje na taj odgovor. Dakle jebote moras imati misljenje o ovome, jednostavno moras, svako ga ima...samo je pitanje kako ces, hoces li se hinjski izvuci svaki put i citav zivot izbjegavati i brbljati kako to nije tvoj rat itd.. Jeste, ovaj rat je bio i Djurin i Colin...
Ponavljam meni je Djuro kralj, ali kao covjek, kao bosanac, tu je jbg pao na ispitu.
-
__Phoenix__
#1825 Re: Al Jazeera Balkans
Bolje i neutralan nego negativan...
Nagrada za životno djelo: https://www.youtube.com/watch?v=OXpn6RzLOYI
Nagrada za životno djelo: https://www.youtube.com/watch?v=OXpn6RzLOYI