Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
-
channel10
#1801 Re: Raiffeisen banka
Nisi jedini kojem su poslali. Salju svima pa ko se upeca.
- Daryl Dixon
#1802 Re: Raiffeisen banka
.
Last edited by Daryl Dixon on 12/08/2016 07:38, edited 1 time in total.
- holowey
#1803 Re: Raiffeisen banka
to kontam, ali sta je motiv? malo sam sumnjicav da je samo zarada od kamate u pitanju... rb slovenia se udala, jeli to i rbbh trazi dzuvegiju pa sebi dize cijenu?channel10 wrote:Nisi jedini kojem su poslali. Salju svima pa ko se upeca.
- Amazonka27
#1804 Re: Raiffeisen banka
meni nude ovaj keš i zamjenski kredit sa većom kamatnom stopom nego što je sada imam...reko, majke ti, što si me nazvala? konkurencija čuda čini...moraju plasirati kredite, a raja je prezadužena. kada sam jedne prilike pitala unicredit da mi prebace dokumente iz jedne opštine/poslovnice u drugu...kaže ne može, vi ste klijent te poslovnice...pa ja po svako obavještenje moram klapnuti maksuzije 15 km...reko ok, zatvorite račun i odem u drugu banku. bolan bolan...danas je najlakše otvoriti račun u drugoj banci...e sad... stvar je sto 80% korisnika kredita nisu sigurni kako kredit uopšte funkcionise. Prije se slatka zvala kad ti odobre kredit...to se štele ganjale...žiranti, pm. Eh kad se raja malo opametila... onda tuku ko neće
Ljudi iz prodaje su loši, sektori im nisu uvezani i samo kljucaju jedni na druge.
I dalje imamo velike kamate u odnosu na razvijene zemlje...
Ljudi iz prodaje su loši, sektori im nisu uvezani i samo kljucaju jedni na druge.
I dalje imamo velike kamate u odnosu na razvijene zemlje...
-
Hakiz
#1805 Re: Raiffeisen banka
Mene kada god nazovu ja im se zahvalim nakon prve rečenice.
Prvo, ne zovu me da bi mi pomogli, nego da još više novca uzmu za razne usluge koje mi, u stvari, i ne trebaju. 2 do 5 maraka po usluzi puta broj klijenata, ima se tu šta zaraditi.
Drugo, usluge koje meni trebaju oni i ne nude.
Sa druge strane, nisam previše nezadovoljan sa njima, pa ne odlazim drugdje.
A ako me zovu više nego što mi se sviđa, uvijek se može ljubazno reći "Ako me još jednom nazovete sa ponudom usluga, otići ću kod konkurencije."
Kada mi nešto treba, doći ću sam. Nemoj me pecati.
Prvo, ne zovu me da bi mi pomogli, nego da još više novca uzmu za razne usluge koje mi, u stvari, i ne trebaju. 2 do 5 maraka po usluzi puta broj klijenata, ima se tu šta zaraditi.
Drugo, usluge koje meni trebaju oni i ne nude.
Sa druge strane, nisam previše nezadovoljan sa njima, pa ne odlazim drugdje.
A ako me zovu više nego što mi se sviđa, uvijek se može ljubazno reći "Ako me još jednom nazovete sa ponudom usluga, otići ću kod konkurencije."
Kada mi nešto treba, doći ću sam. Nemoj me pecati.
- CaneBos
#1806 Re: Raiffeisen banka
Ja godinama kupujem preko interneta sa kreditnom karticom, ali kontam da je ukinem, pa me zanima moze li online kupovina preko debitne ici? Sumnjam ali eto..
-
Dzontra_Volta
#1807 Re: Raiffeisen banka
Naravno da može.CaneBos wrote:Ja godinama kupujem preko interneta sa kreditnom karticom, ali kontam da je ukinem, pa me zanima moze li online kupovina preko debitne ici? Sumnjam ali eto..
Jedino sa Maestro imaš ograničenje kad je PayPal u pitanju, a ostalo sve fercera, pogotovo sa MasterCard i Visa debitnim karticama. Samo moraš imati CVC kod na poleđini kartice.
- CaneBos
#1808 Re: Raiffeisen banka
E hvala, zaista o tom ne znam nikad nisam ni pokusavala preko debitne. Debitna je Maestro Raiffeisen. Koliko je ogranicenje na paypal-u ako znas?Dzontra_Volta wrote:Naravno da može.CaneBos wrote:Ja godinama kupujem preko interneta sa kreditnom karticom, ali kontam da je ukinem, pa me zanima moze li online kupovina preko debitne ici? Sumnjam ali eto..
Jedino sa Maestro imaš ograničenje kad je PayPal u pitanju, a ostalo sve fercera, pogotovo sa MasterCard i Visa debitnim karticama. Samo moraš imati CVC kod na poleđini kartice.
- CaneBos
#1809 Re: Raiffeisen banka
Bogme drug evo gledam Mastro ne moze uopste na paypal, nemaju opciju za nju.Dzontra_Volta wrote:Naravno da može.CaneBos wrote:Ja godinama kupujem preko interneta sa kreditnom karticom, ali kontam da je ukinem, pa me zanima moze li online kupovina preko debitne ici? Sumnjam ali eto..
-
Dzontra_Volta
#1810 Re: Raiffeisen banka
Možda se nisam dobro izrazio, Maestro ne može na PayPal, ali može da dosta drugih internet plaćanja (to je to "ograničenje").
Što se tiče PayPala, najbolja je Visa, jer možeš i plaćati i primati novac. Sa MasterCard debitnom možeš samo kupovati.
Što se tiče PayPala, najbolja je Visa, jer možeš i plaćati i primati novac. Sa MasterCard debitnom možeš samo kupovati.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1811 Re: Raiffeisen banka
Je l' ovo provjerena informacija?Dzontra_Volta wrote:Možda se nisam dobro izrazio, Maestro ne može na PayPal, ali može da dosta drugih internet plaćanja (to je to "ograničenje").
- CaneBos
#1812 Re: Raiffeisen banka
Entropio wrote:Je l' ovo provjerena informacija?Dzontra_Volta wrote:Možda se nisam dobro izrazio, Maestro ne može na PayPal, ali može da dosta drugih internet plaćanja (to je to "ograničenje").
Ja ne znam, zato sam i pitala. Sa debitnom nikad nisam vrsila online placanje, iskljucivo sa kreditnom i vecinom preko paypala.
-
Dzontra_Volta
#1813 Re: Raiffeisen banka
Tako su mi rekli u banci. Ja je imam, ali samo kupujem. Nisam nikad nešto prodavao, pa da znam iz ličnog iskustva.Entropio wrote:Je l' ovo provjerena informacija?Dzontra_Volta wrote:Možda se nisam dobro izrazio, Maestro ne može na PayPal, ali može da dosta drugih internet plaćanja (to je to "ograničenje").
- drndalo
#1814 Re: Raiffeisen banka
Ako na PayPalu pise da moze lova lijegati na MasterCard (makar i debitni bio) kao sto pise da na Maestro ne moze, onda je to tako. Kao sto za Visu pise da moze...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1815 Re: Raiffeisen banka
Znaci samo Visa. Ovo sam pitao iz razloga sto Unicredit vise nece izdavati Visu Electron nego samo MasterCard... U Raiffeisenu izdaju Visu i dalje kao i do sad, s tim da naplacuju i ovih 8KM godisnje + 2KM mjesecno za odrzavanje.•In order to receive payments into your PayPal account, you must link your US bank account or Visa credit card to your PayPal account and complete PayPal’s credit card and/or bank account verification process.
- zavezata-vreca
#1816 Re: Raiffeisen banka
Procedura zatvaranja racuna? Placa li se?
- DuckZz
#1818 Re: Raiffeisen banka
Imam malo pitanje.
Godinama koristim debitnu karticu samo zbog paypala, šaljem i primam novac preko njega.
Nemam tekući racun u banci, ponavljam samo karticu.
1.stvar
Prijatelj mi želi poslati novac (iz inostranstva) ali on nema paypal.
Da li mi može uplatiti bez obzira što nemam racun u banci ??
Ako se dobro sjecam, prijatelj je na isti nacin primao stipendiju a imao je samo karticu ? Znaci, neko je na neki nacin morao uplatiti novac.

2.stvar
Kad ja nekome želim poslat novac, a prijatelj se nalazi u inostranstvu, ne može preko uplatnice ? Ako ne, onda ne mogu na šalteru da povuku pare sa moje kartice pa nekako pošalju ? Jer isto mi ga dođe ako dignem na bankomatu pa njima donese, a kad to uradim, na koji se nacin moze poslati novac ?
Nemojte me citirat, bzvz duga stranica
Godinama koristim debitnu karticu samo zbog paypala, šaljem i primam novac preko njega.
Nemam tekući racun u banci, ponavljam samo karticu.
1.stvar
Prijatelj mi želi poslati novac (iz inostranstva) ali on nema paypal.
Da li mi može uplatiti bez obzira što nemam racun u banci ??
Ako se dobro sjecam, prijatelj je na isti nacin primao stipendiju a imao je samo karticu ? Znaci, neko je na neki nacin morao uplatiti novac.

2.stvar
Kad ja nekome želim poslat novac, a prijatelj se nalazi u inostranstvu, ne može preko uplatnice ? Ako ne, onda ne mogu na šalteru da povuku pare sa moje kartice pa nekako pošalju ? Jer isto mi ga dođe ako dignem na bankomatu pa njima donese, a kad to uradim, na koji se nacin moze poslati novac ?
Nemojte me citirat, bzvz duga stranica
- drndalo
#1819 Re: Raiffeisen banka
Mozda nemas tekuci ali imas racun, koji je pod brojem TRN 161xxxxxxxxxxxxxxxx
I kartica je vezana za njega. Ziro racun npr.
Prijatelj ti moze poslati pare na taj racun tako sto ces mu javiti IBAN broj tog racuna, to je za medjunarodne uplate. To ce liciti na nesto tipa BA39xxxxxxxxxxxxxxxx... To ti na zahtjev izracunaju u banci prema broju racuna.
Slanje para nekome vani? Nisi precizan dal je taj s nasom karticom vani ili je neko u npr. DK sa DK karticom... Ako je ovo zadnje, ti njemu u svojoj banci sa svog racuna uplacujes na njegov IBAN broj, a u drugom slucaju uplacujes kao da je ovdje, bez IBAN a.... Na 16 cifreni racun kakav ti se nalazi na slici ispod imena, ovdje 161 xxxxxxxxxxxxxxx...
Prijatelj ti moze poslati pare na taj racun tako sto ces mu javiti IBAN broj tog racuna, to je za medjunarodne uplate. To ce liciti na nesto tipa BA39xxxxxxxxxxxxxxxx... To ti na zahtjev izracunaju u banci prema broju racuna.
Slanje para nekome vani? Nisi precizan dal je taj s nasom karticom vani ili je neko u npr. DK sa DK karticom... Ako je ovo zadnje, ti njemu u svojoj banci sa svog racuna uplacujes na njegov IBAN broj, a u drugom slucaju uplacujes kao da je ovdje, bez IBAN a.... Na 16 cifreni racun kakav ti se nalazi na slici ispod imena, ovdje 161 xxxxxxxxxxxxxxx...
- DuckZz
#1820 Re: Raiffeisen banka
Jaran imao isti problem pa je otišao do banke, prošle godine.
Također ima samo debitnu karticu, ništa više.
Želio poslati novac u Tursku za prijatelja.
Na šalteru mu rekli da nije moguće jer on nema racun već samo karticu, tj. jedino preko western uniona da može poslat.

Na šalteru mu rekli da nije moguće jer on nema racun već samo karticu, tj. jedino preko western uniona da može poslat.
- Del_Boy1
#1821 Re: Raiffeisen banka
http://forum.klix.ba/raiffeisen-banka-p ... #p12698485zavezata-vreca wrote:Procedura zatvaranja racuna? Placa li se?
-
Dzontra_Volta
#1822 Re: RE: Re: Raiffeisen banka
Prijatelj u Turskoj je vjerovatno izdiktirao samo 16-cifreni broj kartice, umjesto transakcijski broj računa koji je vezan uz njegovu karticu, zato ovaj na salteru nije mogao uplatiti.DuckZz wrote:Jaran imao isti problem pa je otišao do banke, prošle godine.
![]()
- perfect_guy
#1823 Re: Raiffeisen banka
ne treba mu banka, dovoljno je pogledati izvod. IBAN je BA39161.... (puni ovaj broj). Potreban je i swift,koji bi se trebalo moći naći na stranici banke.drndalo wrote:Mozda nemas tekuci ali imas racun, koji je pod brojem TRN 161xxxxxxxxxxxxxxxx
-
rimano
#1824 Re: Raiffeisen banka
1 stvarDuckZz wrote:Imam malo pitanje.
Odes u banku i trazis instrukcije za uplatu novca iz inostranstva na tvoj racun za koji ti je vezana kartica. Posaljes podatke jaranu.
2 stvar
Moras imati devizni racun da bi poslao lovu izvan zemlje, ili reci jaranu da aktivira paypal.
-
EliasVeskot
#1825 Re: Raiffeisen banka
Zaboravise sitnicu oko provizije...