Bosnjak333 wrote:PapakizSarajeva wrote:Nego da ja nesto priupitam ... Evo od kako se "dogadja" ovo rasturanje vlade, odnosno ciscenje iste od SDA, niti jedan javni istup ni komentar "princa prestolonasljednika" na ovu temu ne procitah u novinama, a ni vidjeh na TV-u.
Da nije i on promjenio dres k'o Desnica ili mali Hadzibajric ??? Sto to ne brani SDA i njihove "kadrove"???
Sto nam to Kibe suti k'o zaliven ? Jesu li se to "novi koalicioni partneri" dokopali kakvih povjerljivih informacija pa ga drze u sahu ?
Bake je mozda nesposoban,ali nije pokvarenjak u dusi kao Lagumdzija i Radoncic.Nema on potrebe da se oglasava po medijima,da vrijedja i okrivljuje druge.Po smirenosti i stalozenosti je na rahmetli oca,nije hulja i kabadahija kao SDP-ovci i SBB-ovci...
Ali ne mogu da razumijem da suti na ovakvu prljavu igru koju igra SDP, nikako ... Ipak, kao Podpredsjednik stranke, kao neko ko je aktivno ucestvovao u njenom stvaranju i kreiranju politike iste ( svih oblasti politike, pocevsi od kadrovske pa nadalje ...).
Posto znam cijeli "princev" politicki put, jer smo nekada bili stranacke "kolege" ( i ja sam poletio k'o pile u halu kada se osnivala SDA ...). Samo da napomenem, iz SDA sam istupio 94., na svoj licni zahtijev, jer se nisam slagao sa nekim kadrovskim rjesenjima (recimo npr. Bicakcic ...)
Sto se tice ovih tvojih konstatacija o Kibetovom "liku i djelu", mogu samo dodati iz svog ugla : nesposoban i jeste i nije (zavisi koje podrucje djelovanja gledas, sposoban za sebe i one koji ga okruzuju, nesposoban za vodjenje naroda, stranke i drzave), pokvarenjak jeste, smiren i stalozen jeste (dok je uspio progurati ovolike nestrucne na polozaje, privatizovati sta je trebalo, graditi gdje je trebalo). O njegovom djelovanju sa pozicije sile (hulja i kabadahija) bi mogli sto-sta napisati. Pogotovo iz perioda rata i onemogucavanja pristupa rahmetli Aliji i davanja realnih vidjenja situacije Aliji, a pogotovo o kojekvim upletenostima u kriminal ...