SDA-All about

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#1801 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

kix.ba wrote:I ja mislim cda je to učinio on lično i personalno, a ne mnogi koji su uplaćivali u stambene fondove, a stana ni na slici nisu vidjeli. Čak se, kažu, i odrekao babovine na Brijunima i po raznoraznim lovištima, sve u korist radničke klase i radničkog im samoupravljanja. Neka malo i rudari love jelene!
Mah, stoka sitnog zuba je sve pušila.
Inače, bravar je samo grudi Sofije Loren zadržao za sebe - sve ostalo je bilo narodno... :-) :-) :-)
Image
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 18/07/2012 11:27, edited 1 time in total.
kix.ba

#1802 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Nije to Sofija, neko neka lokalna skojevka.
Bosnjak333

#1803 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
kix.ba wrote:I ja mislim cda je to učinio on lično i personalno, a ne mnogi koji su uplaćivali u stambene fondove, a stana ni na slici nisu vidjeli. Čak se, kažu, i odrekao babovine na Brijunima i po raznoraznim lovištima, sve u korist radničke klase i radničkog im samoupravljanja. Neka malo i rudari love jelene!
Mah, stoka sitnog zuba je sve pušila.
Inače, bravar je samo grudi Sofije Loren zadržao za sebe - sve ostalo je bilo narodno... :-) :-) :-)
Image
Mogao je on. :lol: :lol: :lol: :lol:
Za 10 godina ce i on otici na deponiju,njegov lik ce mladje generacije Bosnjaka zaboraviti i tek kad se to desi mozemo pricati o nekoj normalnoj drzavi.Sve dok je ovih komunjara za nas nema napretka...
PapakizSarajeva

#1804 Re: SDA-All about

Post by PapakizSarajeva »

Nego da ja nesto priupitam ... Evo od kako se "dogadja" ovo rasturanje vlade, odnosno ciscenje iste od SDA, niti jedan javni istup ni komentar "princa prestolonasljednika" na ovu temu ne procitah u novinama, a ni vidjeh na TV-u.

Da nije i on promjenio dres k'o Desnica ili mali Hadzibajric ??? Sto to ne brani SDA i njihove "kadrove"???

Sto nam to Kibe suti k'o zaliven ? Jesu li se to "novi koalicioni partneri" dokopali kakvih povjerljivih informacija pa ga drze u sahu ?
Bosnjak333

#1805 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

PapakizSarajeva wrote:Nego da ja nesto priupitam ... Evo od kako se "dogadja" ovo rasturanje vlade, odnosno ciscenje iste od SDA, niti jedan javni istup ni komentar "princa prestolonasljednika" na ovu temu ne procitah u novinama, a ni vidjeh na TV-u.

Da nije i on promjenio dres k'o Desnica ili mali Hadzibajric ??? Sto to ne brani SDA i njihove "kadrove"???

Sto nam to Kibe suti k'o zaliven ? Jesu li se to "novi koalicioni partneri" dokopali kakvih povjerljivih informacija pa ga drze u sahu ?
Bake je mozda nesposoban,ali nije pokvarenjak u dusi kao Lagumdzija i Radoncic.Nema on potrebe da se oglasava po medijima,da vrijedja i okrivljuje druge.Po smirenosti i stalozenosti je na rahmetli oca,nije hulja i kabadahija kao SDP-ovci i SBB-ovci...
PapakizSarajeva

#1806 Re: SDA-All about

Bosnjak333 wrote:
PapakizSarajeva wrote:Nego da ja nesto priupitam ... Evo od kako se "dogadja" ovo rasturanje vlade, odnosno ciscenje iste od SDA, niti jedan javni istup ni komentar "princa prestolonasljednika" na ovu temu ne procitah u novinama, a ni vidjeh na TV-u.

Bake je mozda nesposoban,ali nije pokvarenjak u dusi kao Lagumdzija i Radoncic.Nema on potrebe da se oglasava po medijima,da vrijedja i okrivljuje druge.Po smirenosti i stalozenosti je na rahmetli oca,nije hulja i kabadahija kao SDP-ovci i SBB-ovci...
Ali ne mogu da razumijem da suti na ovakvu prljavu igru koju igra SDP, nikako ... Ipak, kao Podpredsjednik stranke, kao neko ko je aktivno ucestvovao u njenom stvaranju i kreiranju politike iste ( svih oblasti politike, pocevsi od kadrovske pa nadalje ...).

Posto znam cijeli "princev" politicki put, jer smo nekada bili stranacke "kolege" ( i ja sam poletio k'o pile u halu kada se osnivala SDA ...). Samo da napomenem, iz SDA sam istupio 94., na svoj licni zahtijev, jer se nisam slagao sa nekim kadrovskim rjesenjima (recimo npr. Bicakcic ...)

Sto se tice ovih tvojih konstatacija o Kibetovom "liku i djelu", mogu samo dodati iz svog ugla : nesposoban i jeste i nije (zavisi koje podrucje djelovanja gledas, sposoban za sebe i one koji ga okruzuju, nesposoban za vodjenje naroda, stranke i drzave), pokvarenjak jeste, smiren i stalozen jeste (dok je uspio progurati ovolike nestrucne na polozaje, privatizovati sta je trebalo, graditi gdje je trebalo). O njegovom djelovanju sa pozicije sile (hulja i kabadahija) bi mogli sto-sta napisati. Pogotovo iz perioda rata i onemogucavanja pristupa rahmetli Aliji i davanja realnih vidjenja situacije Aliji, a pogotovo o kojekvim upletenostima u kriminal ...
Bosnjak333

#1807 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

Ti si jedan od onih sto nisu uspjeli da se probiju u policitkom svijetu pa su sada jako izrevoltirani i bore se protiv onih koji su ih zaustavili.Hajd budi sretan sto je tako,jer da su te Bakir i SDA pogurali sada bi vec bio kandidat za zatvora,ne bi ostao politicar cistog obraza.Umjesto da im budes zahvalan ti ih pljujes...
PapakizSarajeva

#1808 Re: SDA-All about

Bosnjak333 wrote:Ti si jedan od onih sto nisu uspjeli da se probiju u policitkom svijetu pa su sada jako izrevoltirani i bore se protiv onih koji su ih zaustavili.Hajd budi sretan sto je tako,jer da su te Bakir i SDA pogurali sada bi vec bio kandidat za zatvora,ne bi ostao politicar cistog obraza.Umjesto da im budes zahvalan ti ih pljujes...
Hahahahahaaaaaa

More bit' ...

Ovako, hvala Bogu imam svoju firmu, pomalo radim i pomalo zaradjujem. Nista pretjerano, al' moze se normalno ziviti. Samo ne znam sto ga ti toliko branis ? Jesi li se registrov'o gdje na kakvu SDA listu, vidim tek se probijas u politicki svijet.
Bosnjak333

#1809 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

PapakizSarajeva wrote:
Bosnjak333 wrote:Ti si jedan od onih sto nisu uspjeli da se probiju u policitkom svijetu pa su sada jako izrevoltirani i bore se protiv onih koji su ih zaustavili.Hajd budi sretan sto je tako,jer da su te Bakir i SDA pogurali sada bi vec bio kandidat za zatvora,ne bi ostao politicar cistog obraza.Umjesto da im budes zahvalan ti ih pljujes...
Hahahahahaaaaaa

More bit' ...

Ovako, hvala Bogu imam svoju firmu, pomalo radim i pomalo zaradjujem. Nista pretjerano, al' moze se normalno ziviti. Samo ne znam sto ga ti toliko branis ? Jesi li se registrov'o gdje na kakvu SDA listu, vidim tek se probijas u politicki svijet.
Jok druze,ja sam kao i ti izrevoltirani gradjanin.Nisam clan niti jedne partije,mada me trenutna politicka situacija u BiH tjera da to postanem.Jednostavno ja sam ZA da svi kriminalci trebaju odgovarati za svoja djela,bez obzira iz koje su stranke.Medjutim,mene iznervira kad najpoznatiji kriminalac u BiH Fahro Radoncic za nekog drugog pocinje tvrditi to isto,ili kad cetnik Zlaja optuzi Tihica da unistava BiH,mada je vise od njega niko ne moze unistavati.
novi.dan.nova.nafaka

#1810 Re: SDA-All about

Bakir je hvala Bogu živ i zdrav, još uvijek je u SDA (barem je sinoć bio, dok je držao tribinu u Novom Gradu).
Včrs ima gostovanje u Ilijašu, pa bujrum svrati, čut ćeš dosta toga pametnog.
Baš jutros nešta razmišljam - šta se ima odgovarati na svako lajanje oko sebe. narod ZNA, i kao što sam već pisao, pogledajte kako se hAvaz prodaje pa ćete vidjeti. Bosanci jesu možda naivni, ali glupi nisu - kad shvate ko je Fahro kaznit će ga ko' nikoga, kao što je i Haris prošao. A da ima argumenata protiv Bakira, da "ima pola Sarajeva", pa optužbe oko naručivanja ubistava i tako to - mislim da će takve gluposti dugoročno koštati Fahrudina, živi bili pa vidjeli...
It_is_a_Leclerc

#1811 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Bakir je hvala Bogu živ i zdrav, još uvijek je u SDA (barem je sinoć bio, dok je držao tribinu u Novom Gradu).
Včrs ima gostovanje u Ilijašu, pa bujrum svrati, čut ćeš dosta toga pametnog.
Baš jutros nešta razmišljam - šta se ima odgovarati na svako lajanje oko sebe. narod ZNA, i kao što sam već pisao, pogledajte kako se hAvaz prodaje pa ćete vidjeti. Bosanci jesu možda naivni, ali glupi nisu - kad shvate ko je Fahro kaznit će ga ko' nikoga, kao što je i Haris prošao. A da ima argumenata protiv Bakira, da "ima pola Sarajeva", pa optužbe oko naručivanja ubistava i tako to - mislim da će takve gluposti dugoročno koštati Fahrudina, živi bili pa vidjeli...
Bakir Izetbegović je član Predsjedništva ove zemlje, a ne Nedeljko Bajić Baja ili Jovan Perišić da hoda s kraja na kraj BiH i "nastupa".
Bili bismo mu jako zahvalni kad bi se počeo baviti svojim poslom, a ne izgiravanjem bošnjačkog mesije koji hoda naokolo i propovijeda ljubav prema njemu samom, njegovoj stranci, i 3500 ljudi koje je SDA smjestila na državna jasla.
bambina78

#1812 Re: SDA-All about

Post by bambina78 »

It_is_a_Leclerc wrote: Bakir Izetbegović je član Predsjedništva ove zemlje, a ne Nedeljko Bajić Baja ili Jovan Perišić da hoda s kraja na kraj BiH i "nastupa".
Bili bismo mu jako zahvalni kad bi se počeo baviti svojim poslom, a ne izgiravanjem bošnjačkog mesije koji hoda naokolo i propovijeda ljubav prema njemu samom....
Kad bi ovo neko napisao za americkog predsjednika u izbornoj godini zavrsio bi na psihijatriji bar na posmatranju ;)
It_is_a_Leclerc

#1813 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

bambina78 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Bakir Izetbegović je član Predsjedništva ove zemlje, a ne Nedeljko Bajić Baja ili Jovan Perišić da hoda s kraja na kraj BiH i "nastupa".
Bili bismo mu jako zahvalni kad bi se počeo baviti svojim poslom, a ne izgiravanjem bošnjačkog mesije koji hoda naokolo i propovijeda ljubav prema njemu samom....
Kad bi ovo neko napisao za americkog predsjednika u izbornoj godini zavrsio bi na psihijatriji bar na posmatranju ;)
Izvinite, molim vas, a otkad je to počela predizborna kampanja za oktobarske izbore (barem zvanično) ? I, otkad se to član predsjedništva uključuje u kampanje za lokalne izbore ?

Ili bi to Princ i načelnik općine da bude ?
bambina78

#1814 Re: SDA-All about

Post by bambina78 »

Bili bismo mu jako zahvalni kad bi se počeo baviti svojim poslom, a ne izgiravanjem bošnjačkog mesije koji hoda naokolo i propovijeda ljubav prema njemu samom, njegovoj stranci, i 3500 ljudi koje je SDA smjestila na državna jasla.
It_is_a_Leclerc wrote:Izvinite, molim vas, a otkad je to počela predizborna kampanja za oktobarske izbore (barem zvanično) ? I, otkad se to član predsjedništva uključuje u kampanje za lokalne izbore ?

Ili bi to Princ i načelnik općine da bude ?
Izvini, ali odgovarati osobi koja napise ovakve kontradiktornosti u samo 4 minute zaista bi bio gubitak vremena ;)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1815 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Včrs ima gostovanje u Ilijašu, pa bujrum svrati, čut ćeš dosta toga pametnog. :D

Narod ZNA. :roll:
jazzer

#1816 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Princ je sinoc kmecao u N. gradu a veceras ce u kmecati u Ilijasu :) .

Iz higijenskih razloga ne idem na ovakve skupove ali bas bi ga volio vidjeti kako kmeci nad
zlom sudbinom :)
seln

#1817 Re: SDA-All about

Post by seln »

Ako su i uplacivali, bar su nesto dobili za to. Mnogi su dobili stanove, vecina je odmarala u sindikalnim odmaralistima,
mnogi su jeftinim kreditima kuce izgradili, kupili kola... i ako nista drugo, nije se moglo desiti da dojucerasnji saner postane preko noci vlasnik preduzeca i vozac skupog terenca.
A Brijuni su bili rezidencija, kao i Camp David. Ako nista drugo, nije ih ostavio sinovima, kao neki.
novi.dan.nova.nafaka

#1818 Re: SDA-All about

seln wrote:A Brijuni su bili rezidencija, kao i Camp David. Ako nista drugo, nije ih ostavio sinovima, kao neki.
Vjerujem da aludiraš na to da je Alija ostavio Bakiru nešta u nasljedstvo. Volio bih znati tačno - šta to Bakir ima. Daj info iz bilo kojeg izvora, nevazžno o kome se radi. Daj da vidimo bilo koji dokaz da Baki ima barem nešto od pola Sarajeva... :)
seln

#1819 Re: SDA-All about

Post by seln »

seln wrote:A Brijuni su bili rezidencija, kao i Camp David. Ako nista drugo, nije ih ostavio sinovima, kao neki.
Vjerujem da aludiraš na to da je Alija ostavio Bakiru nešta u nasljedstvo. Volio bih znati tačno - šta to Bakir ima. Daj info iz bilo kojeg izvora, nevazžno o kome se radi. Daj da vidimo bilo koji dokaz da Baki ima barem nešto od pola Sarajeva... :)
Znas onu narodnu "ni sam ne zna koliko ima". :wink:
Ne, nisam mislio njega, ali ima dovoljno "patriota" koji su "privatizirali" ono sto je bravar izgradio.
Nego, interesantan mi je tvoj refleks, kojim si se bacio da zastitis Sina...ni Secret Service to ne bi bolje.
kix.ba

#1820 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

seln wrote:
Ako su i uplacivali, bar su nesto dobili za to. Mnogi su dobili stanove, vecina je odmarala u sindikalnim odmaralistima,
mnogi su jeftinim kreditima kuce izgradili, kupili kola... i ako nista drugo, nije se moglo desiti da dojucerasnji saner postane preko noci vlasnik preduzeca i vozac skupog terenca.
A Brijuni su bili rezidencija, kao i Camp David. Ako nista drugo, nije ih ostavio sinovima, kao neki.
Mnogi jesu dobili stanve džabalesku, na račun još "mnogijih" koji nisu, posebno ne po elitnim naseljima. Tipična piramidalna šema i najveća tranzicijska pljačka, započeta u "socijalizmu" i okončana u "demokatiji".

Manjina jeste odmarala po odmaralištima, posebno vojnim, na sličan fazon. Bilo je jeftinih kredita, kako da ne, opet za odabrane. Posebno beskamatnih, u doba inflacije od 100 plus posto godišnje. Još jedna pljačka po principu Broja Jedan, "pet tebi, a jedan, dva, tri, četiri, pet meni".

Doduše, nije ni tema, ali poglupo je jedan debilizam braniti drugim, to je sve što sam htio pokazati.
kix.ba

#1821 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Braniti ili napadati gore, svejedno.
seln

#1822 Re: SDA-All about

Post by seln »

kix.ba wrote:
seln wrote:
Mnogi jesu dobili stanve džabalesku, na račun još "mnogijih" koji nisu, posebno ne po elitnim naseljima. Tipična piramidalna šema i najveća tranzicijska pljačka, započeta u "socijalizmu" i okončana u "demokatiji".

Manjina jeste odmarala po odmaralištima, posebno vojnim, na sličan fazon. Bilo je jeftinih kredita, kako da ne, opet za odabrane. Posebno beskamatnih, u doba inflacije od 100 plus posto godišnje. Još jedna pljačka po principu Broja Jedan, "pet tebi, a jedan, dva, tri, četiri, pet meni".

Doduše, nije ni tema, ali poglupo je jedan debilizam braniti drugim, to je sve što sam htio pokazati.
Halo, ba, pokusaj to prodati ovima rodjenim poslije rata.
Ja se jos uvijek sjecam kako je bilo. Bio sam dijete iz siromasne porodice, nismo dobili stan, ni uzeli jeftin kredit...
ali, ako me pitas u koje doba bih radije bio dijete iz siromasne porodice, onda nema sumnje: radije u doba, kako je ti zoves, "ublehe".
I to sa debilizmom si dobro pokazao.
kix.ba

#1823 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Pa i jesam, samo valjda treba naučiti čitati da bi se shvatila poenta, a ona je da iz vremena ubleha nismo ni izašli, samo što su ublehe malo drugačije. Nit smo izašli, niti ćemo uskoro.
seln

#1824 Re: SDA-All about

Post by seln »

kix.ba wrote:Pa i jesam, samo valjda treba naučiti čitati da bi se shvatila poenta, a ona je da iz vremena ubleha nismo ni izašli, samo što su ublehe malo drugačije. Nit smo izašli, niti ćemo uskoro.
Govori u svoje ime.
kix.ba

#1825 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

U pravu si, neko ko, kako sam reče, nikad nije dobio stana ni kredita, a brani taj sistem upravo jer "mnogi" jesu nije nimalo podložan ublehama i recitovanju parola.
Last edited by kix.ba on 18/07/2012 14:22, edited 1 time in total.
Post Reply