i_ja_na_forumu wrote:ja samo da se pohvalim da sam izgubila jos 2 centrimerta u nogamaaaaaaaaaaaaaai 1 u rukama
![]()
![]()
sta si ti radila?
Moderator: anex
i_ja_na_forumu wrote:ja samo da se pohvalim da sam izgubila jos 2 centrimerta u nogamaaaaaaaaaaaaaai 1 u rukama
![]()
![]()
pa napisao si da jedes 2 obroka i onda voca, voce nije obrok niti moze biti kakva zamjena za obrok tip rucak/vecerahtcxone wrote:gdje sam napisao da ne jedemtodd_smith wrote:Lose ti je ovo, tijelo ti sagorijeva misice uz salo ovako, i onda nista ne dobijeshtcxone wrote:kombinujem plivanje i teretana-fitnes
oko 50 min. plivanja (naravno jos uvije ne konstantno, nego u intervalima, koliko mogu)
oko 1h teretane (po programu)
traka za trčanje (isto po mogucnosti)
jedem dva puta dnevno, dorucak oko 10h i ručak oko 16 ili 17h
poslije ide voće itd...
na kilazi nisam mnogo izgubio (nisam se ni nadao da ce odmah krenuti) ali se fizički osjećam odlično, na obliku mišića sam dobio mnogo... a tek sam nesto vise od 7 dana u ovom procesu.
I da, tokom treninga popijem oko 1l vode i pola litre zelenog čaja
Prije plivanja i fitnesa jedi, uzmi i jedi malo tosta ili kakve "pahuljice", bez secera. Nemoj nikada na prazan stomak.
Nije svrha da jedes sto manje, radis sto vise i onda izgubis kile. Kile mozes izgubiti, ali to je lazna slika. Znas da je misic tezi od sala, tako ako izgubis misice, vaga ce ti reci da si "smrsao", dok zaista nisi nista pomogao sebi.
Jedi vise puta dnevno, cilj je da to umjereno radis i da konzumiras hranu koja ti dostavlja proteine/vitamine i slicno kroz cijeli dan. Dva obroka to definitivno ne rade.![]()
Jedem ja ito kako![]()
voce povrce piletinu cak i slatko
ma ja jos nisam upoznala nekoga da mu ne lezi ovih kamaru obroka na dan.. to je zakon! tako ja radim evo vec koji dan i otisla je kila.. to je ustvari litar, jer tijelo sad gubi vodu, al' mi je sad super jer nema onog osjecaja tega u stomaku.. ne najedem se k'o majstor, nego uzmem koliko mi je dovoljno..adnansax wrote:Prijateljski savjet svima koji imaju probleme sa viskom kilograma, prije svega obrazujte se, citajte ukoliko ste u mogucnosti strucnu literaturu (bar osnovno) jer iskustva drugih ne moraju nista da znace, ono sto odgovara nekome ne znaci da odgovara svima.
Ipak je to za licno zdravlje tako da trud koji se ulozi, isplati se kasnije.
vivace wrote:ma super ti je sto si ostavila pusenje.
kod nas je mnogo zima a ja se kupala, prala kosu i td....Pitarrr82 wrote:vivace wrote:ma super ti je sto si ostavila pusenje.
Koliko krugova danas?
pa i ti se skidas i sa hrane i sa cigara? svaka cast. pa jel pusis ? znaci mi podrska sa foruma.....pakica_ wrote:vivace, ne zajebavaj se vise.. mislim, nemam ti ja sta pricat, obzirom da se skidam s hrane i cigara k'o i ti, al' makar ne trazim izgovore.. ako to stvarno zelim- mogu!
ali ne znam pred kime se pravdas i za cigare i za hranu, sebi ili nama.. ne radis to zbog nas, nego zbog sebe.. reduciraj jedno, izbaci drugo.. 98kg nije malo
najbolje ti je samarati i jedno i drugo skupa.. obzirom da nam se stalno nesto jede (dobila sam 6kg za mjesec dana kad sam bacila cigare) onda super dodje ovaj rezim- jedenje svakih 3 sata.. poslusaj me- uzmi manji tanjir nego onaj sa kojeg obicno jedes.. cak i ako ga natrpas punog, to je opet manje nego kad natrpamo pun veliki.. gledaj da imas 3 glavna obroka, i 2-3 sporedna.. i mani se opravdanja samoj sebi: oprala kosu, slomila nogu.. niko od tebe ne trazi da trcis maraton, ali danas 3 kruga, sutra 5, prekosutra 17.. koliko kad mozes.. ako imas psa ili znas nekoga ko ima psa, izadji sa njima, setaj.. ako ti je hladno, obuci se poboguvivace wrote:pa i ti se skidas i sa hrane i sa cigara? svaka cast. pa jel pusis ? znaci mi podrska sa fotuma.....pakica_ wrote:vivace, ne zajebavaj se vise.. mislim, nemam ti ja sta pricat, obzirom da se skidam s hrane i cigara k'o i ti, al' makar ne trazim izgovore.. ako to stvarno zelim- mogu!
ali ne znam pred kime se pravdas i za cigare i za hranu, sebi ili nama.. ne radis to zbog nas, nego zbog sebe.. reduciraj jedno, izbaci drugo.. 98kg nije malo
htcxone wrote:najbolji princip koji postoji je VOLJA!
da bi nekako natjerao sebe, a to je ta VOLJA, trebas naci neko zadovoljstvo u svemu tome...
evo npr, višak kilograma
počinjes ozbiljno da treniras i smanjujes hrranu...
vagaj se, slikaj, vidi naredak, svaki put kada vidis napredak ces se obradovati i trenirati još bolje
ne ocekuj velike rezultate, odmah sebi reci, zelim da za mjesec skinem 3 kg!!! a onda kada izgubis 6 bit ces prezadovoljna.... ako sebi u glavu stavis da ces za mjesec skinuti 10 kg, jer tako kazu na TV-u (jes aha) onda ces se razocarati sa 5kg a u biti to je odlican rezultat...
pokusaj da osjetis kako dises, koliko snage imas, kada vidis promjenu opet val zadovoljstva, ja priije termin kad igram trcim po sali da vazduha uhvatim, sad odigram termin sasvim normalno![]()
dakle trazi satisfakciju u tome sto radis, i pokazuj sebi da to ide na bolje.. ne postavljaj nerealne ciljeve, godinama se dobijaju kile, i onda bi za 20 dana da sve to ode? REALNO? nije....
vivace wrote:ma ja sam se nagojila naglo- za 9 meseci 30 kg. i sad sam troma u tom telu. ne mogu da ga nosim.
Pitarrr82 wrote:vivace wrote:ma ja sam se nagojila naglo- za 9 meseci 30 kg. i sad sam troma u tom telu. ne mogu da ga nosim.
Pa rijesi ga se
to ti je oko 3-4 kg mjesecno.. isto toliko mozes skinuti za period od 9 mjeseci.. mozes i brze, ali to su one brzinske dijete sa yo-yo efektomvivace wrote:ma ja sam se nagojila naglo- za 9 meseci 30 kg. i sad sam troma u tom telu. ne mogu da ga nosim.
veruj mi, jako je tesko. ja se jedva krecem.... jedva obucem pantalone i td... strasno, ali ne odustajem, jer nemam izbora. drugi ce morati uskoro da me kupaju ako nastavim ovako....Pitarrr82 wrote:Dobro zvuci malo kao zezancija ali rekao sam ti jucer, prekjucer zvucis lijeno jbg, nema ti pomoci tako dok ti sama sebi ne kazes da zelis i dok ne istrajes...
vivace wrote:veruj mi, jako je tesko. ja se jedva krecem.... jedva obucem pantalone i td... strasno, ali ne odustajem, jer nemam izbora. drugi ce morati uskoro da me kupaju ako nastavim ovako....Pitarrr82 wrote:Dobro zvuci malo kao zezancija ali rekao sam ti jucer, prekjucer zvucis lijeno jbg, nema ti pomoci tako dok ti sama sebi ne kazes da zelis i dok ne istrajes...
vivace wrote:veruj mi, jako je tesko. ja se jedva krecem.... jedva obucem pantalone i td... strasno, ali ne odustajem, jer nemam izbora. drugi ce morati uskoro da me kupaju ako nastavim ovako....Pitarrr82 wrote:Dobro zvuci malo kao zezancija ali rekao sam ti jucer, prekjucer zvucis lijeno jbg, nema ti pomoci tako dok ti sama sebi ne kazes da zelis i dok ne istrajes...
vivace wrote:izmerila sam se danas- 98 kila. jedva i hodam. naterala sam se 10 krugova po parkicu.crkla sam.
a kad treba u vezbama jillian 90 days da legnem, ja bukvalno tresnem na dupe, pa kad treba da ustanem, treba mi tegljac. strasno. i jos sam pojela parce torte.