Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
Maraschino

#1801 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Maraschino »

daddy-kool wrote:
Maraschino wrote:
Thorgerson wrote:
Upravo tako.

Da je kojim slucajem obrnuta situacija, da smo mi ovo radili, pa srbi bi angazovali ne 10 ,nego 10.000 advokata pokopali bi nas, crno ispod nokata bi nam uzeli.

Bakir nesto kaze svi se izvinjavaju, nije to mislio. Ma jest jebote sta niej mislio koji kurac, ja bih izasao i rekao, to sam upravo mislio sto sam rekao. Jebote Dodik crta karte po stolu, niko nista. Kroji frajer mape, tudjih drzava. To je ok.

Al bosnjo tupavi se izvinjava. Ne znamo jednostavno da se nosimo drzavnicki, valjda kad smo bili pod necijom cizmom uvijek, nemamo to u sebi i dzaba.
:thumbup:
Kakvi advokati i sudovi?
Kao što Emir reče, pravda stanuje u cijevima haubica 155mm.
Svako se kurci koliko ima s'cim.
uglavnomja

#1802 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by uglavnomja »

smrad, dabogda trun'o jos decenijama :twisted:
mirsek

#1803 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mirsek »

daddy-kool wrote:
Maraschino wrote:
Thorgerson wrote:
Upravo tako.

Da je kojim slucajem obrnuta situacija, da smo mi ovo radili, pa srbi bi angazovali ne 10 ,nego 10.000 advokata pokopali bi nas, crno ispod nokata bi nam uzeli.

Bakir nesto kaze svi se izvinjavaju, nije to mislio. Ma jest jebote sta niej mislio koji kurac, ja bih izasao i rekao, to sam upravo mislio sto sam rekao. Jebote Dodik crta karte po stolu, niko nista. Kroji frajer mape, tudjih drzava. To je ok.

Al bosnjo tupavi se izvinjava. Ne znamo jednostavno da se nosimo drzavnicki, valjda kad smo bili pod necijom cizmom uvijek, nemamo to u sebi i dzaba.
:thumbup:
Kakvi advokati i sudovi?
Kao što Emir reče, pravda stanuje u cijevima haubica 155mm.
:bih:
muha_sa

#1804 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

DonieBrasco wrote:Ogromna šteta za ovih šest općina !

Neshvatljivo i tuzno, ko je tu utjecao ili djelovao, zaista steta da se pravda zadovolji u potpunosti.
da su ubili one što razmjeniše i ostaviše ih u životu možda bi i presudili genocid--mali broj ubijenih :-) :-) :-)

sve vec vidjeno :(
daddy-kool

#1805 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by daddy-kool »

Maraschino wrote:

Svako se kurci koliko ima s'cim.
Sa advokatima se mi nemamo šta kurčit, ta priča je završena.
Ono što nam predstoji, sa ovim silnim Srbima koji isto razmišljaju kao 92, je novi sukob.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#1806 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Nurudin »

zašto uopće nekome dati ime "Ratko"...ne kontam :?
Last edited by Nurudin on 22/11/2017 12:47, edited 1 time in total.
Hendrix

#1807 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Hendrix »

Današnjom presudom generalu Ratku Mladiću Haški tribunal spušta zavesu na najveću sramotu u istoriji svetskog pravosuđa. Rezultat rada Haškog tribunala je da su oni koji su najviše stradali, najviše i osuđeni. Srbi su ukupno osuđeni na 12 vekova robije, a Hrvati, Muslimani i Albanci na oko 200 godina. S tim da su Hrvati uglavnom osuđeni za zločine nad muslimanima i obrnuto - naveo je DraganMarković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
Znaci opste ludilo, pometnja uma, lobotomija...
DonieBrasco

#1808 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by DonieBrasco »

muha_sa wrote:

Neshvatljivo i tuzno, ko je tu utjecao ili djelovao, zaista steta da se pravda zadovolji u potpunosti.
da su ubili one što razmjeniše i ostaviše ih u životu možda bi i presudili genocid--mali broj ubijenih :-) :-) :-)

sve vec vidjeno :(
To je ono sto se pricalo "radi mira i stabilnosti regiona, neke svijetle buducnosti ..."

Tragedija.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1809 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

dok je ovaj čitao to za 6 opština,baš mi je laknulo kad pročita da genocida nije bilo....prevelik bi to teret bio na leđima rs i budućih generacija
Dakle, svjesno lažu sami sebe.
Svjesni su zločina, svjesni su da se izbjeglo da se dokumentuje da je RS nastala na genocidu, pa je lakše. Je li ljudski?
ovom presudom republika srpska nije genocidna na vecini svoje teritorije....vec samo na jednom malom izolovanom djelu teritorije,tj srebrenici, se desio genocid
Nisam ubio 1 000 000 ljudi, ubio sam 100 000 ljudi...nije čitava genocidna, ali smo se posrali u jednom ćošku :roll:
Džabe je pričati o ovome. Ništa se neće promijeniti.
Treba gledati da se proživi ovaj život što dalje od politike i govana koja se njome bave. Nema tu nikakve nafake za normalnog čovjeka.
House

#1810 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by House »

Hendrix wrote:
Današnjom presudom generalu Ratku Mladiću Haški tribunal spušta zavesu na najveću sramotu u istoriji svetskog pravosuđa. Rezultat rada Haškog tribunala je da su oni koji su najviše stradali, najviše i osuđeni. Srbi su ukupno osuđeni na 12 vekova robije, a Hrvati, Muslimani i Albanci na oko 200 godina. S tim da su Hrvati uglavnom osuđeni za zločine nad muslimanima i obrnuto - naveo je DraganMarković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
Znaci opste ludilo, pometnja uma, lobotomija...
dijagnoza, burazeru
hizo ramidovic

#1811 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by hizo ramidovic »

treba zivjeti i raditi kao da ce 100 godina biti mir, a ocekivati i spremati se kao da ce sutra opet biti rat....
nazalost, to je usud ovih prostora i ovakvog 'komsijskog' okruzenja
muha_sa

#1812 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:
dok je ovaj čitao to za 6 opština,baš mi je laknulo kad pročita da genocida nije bilo....prevelik bi to teret bio na leđima rs i budućih generacija
Svjesni su zločina, svjesni su da se izbjeglo da se dokumentuje da je RS nastala na genocidu, pa je lakše. Je li ljudski?
ovom presudom republika srpska nije genocidna na vecini svoje teritorije....vec samo na jednom malom izolovanom djelu teritorije,tj srebrenici, se desio genocid
Nisam ubio 1 000 000 ljudi, ubio sam 100 000 ljudi...nije čitava genocidna, ali smo se posrali u jednom ćošku :roll:
Treba gledati da se proživi ovaj život što dalje od politike i govana koja se njome bave. Nema tu nikakve nafake za normalnog čovjeka.
:thumbup: :thumbup:

eno je hizo dobro napiso :thumbup:
Streptokok

#1813 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Streptokok »

srbija naravno amnestirana. e tako će i hrvatska biti, ono im se omaklo u prvostepenoj presudi.
muha_sa

#1814 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

hizo ramidovic wrote:Mozda necemo docekati njihovog Brandta ali smo zato vec docekali nove 'djenerale i dabice'
pamet u glavu!!!
vrijedi citirat
O'zone
Globalni moderator

#1815 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by O'zone »

Ukoliko bi se donijela presuda da je bio genocid u ovih 6 opština onda pravno iz toga slijedi da je rs nastala na genocidu a onda samim time se može tražiti njeno ukidanje jer nije ni pravno ni normalno da postoji nešto što je nastalo na zločinu a taj postupak otvara novo bure baruta što nikome van ove zemlje nije u interesu zato i nema presude u tom obliku.

Nama ostaje rahat patnja.
Drvosjeca iz Dejcica

#1816 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

hizo ramidovic wrote:treba zivjeti i raditi kao da ce 100 godina biti mir, a ocekivati i spremati se kao da ce sutra opet biti rat....
nazalost, to je usud ovih prostora i ovakvog 'komsijskog' okruzenja
Nema druge, nema druge moj Hizo do nekog boljeg vakta.
Maraschino

#1817 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Maraschino »

muha_sa wrote:
Tomahawk11 wrote:
:thumbup: :thumbup:

eno je hizo dobro napiso :thumbup:
Za mene ce to biti geocidni brlog sve dok se vecina zitelja iz tog entiteta ne ogradi od zlocina.
muha_sa

#1818 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

Maraschino wrote:
Za mene ce to biti geocidni brlog sve dok se vecina zitelja iz tog entiteta ne ogradi od zlocina.
nece ti to ni unucad docekat--na žalost :(
BHCluster

#1819 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by BHCluster »

O'zone wrote:

Ukoliko bi se donijela presuda da je bio genocid u ovih 6 opština onda pravno iz toga slijedi da je rs nastala na genocidu a onda samim time se može tražiti njeno ukidanje jer nije ni pravno ni normalno da postoji nešto što je nastalo na zločinu a taj postupak otvara novo bure baruta što nikome van ove zemlje nije u interesu zato i nema presude u tom obliku.

A ostali zlocini (ratni, protiv covjecnosti, strebljenje te genocid u Srebrenici i Doboju (postoje presude) itd..) nisu dovoljne?
seln

#1820 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by seln »

daddy-kool wrote:
Драган Пик-лoнпре 35 минута
Читање пресуде је прекинуто пре 20 минута.Судија Ори је дао кратку паузу од 5 минута,због тоалета.Онда сам у комјутеру добио опомену од Мајкрософта да одмах искључим компјутер због хакерског напада који може да ми направе велику шзету.Порука је била звучна и у полицијском тону.Ево поново сам укључио комјутер али читање је скинуто из етра.Нешто страшно се догодило!!!
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
kruhtejebo, koja paranoja....
DonieBrasco

#1821 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by DonieBrasco »

BHCluster wrote:
O'zone wrote:

A ostali zlocini (ratni, protiv covjecnosti, strebljenje te genocid u Srebrenici i Doboju (postoje presude) itd..) nisu dovoljne?
Badava sve to kao sto gore napisa "mora ostati mir"

A bure baruta se otvara, ovi se ne naoruzavaju tek tako !
insomnia78

#1822 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by insomnia78 »

Slabo Jugoslovena na temi. Sud ćera vodu na Dodikov mlin? Ne vodi ovo pomirenju
DuckZz

#1823 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by DuckZz »

Ljudi su postigli ono što su imali u planu.
Imaju "svoj" teritorij na kojem orgijaju kako žele.
Jedna osoba se žrtvovala za njih hiljade koji su se borili za isti cilj.

I zašto ga ti isti danas nebi slavili ?
Vi kao mislite da ga slave zato što je covjek od mira, nevinasce, heroj i otpor protiv Zapada.
Ne.
Heroj je zato što je ostvario njihov cilj, i morao je pobiti toliko, drugacije nije moglo.
daddy-kool

#1824 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by daddy-kool »

DuckZz wrote:Ljudi su postigli ono što su imali u planu.
Imaju "svoj" teritorij na kojem orgijaju kako žele.
Jedna osoba se žrtvovala za njih hiljade koji su se borili za isti cilj.

I zašto ga ti isti danas nebi slavili ?
Vi kao mislite da ga slave zato što je covjek od mira, nevinasce, heroj i otpor protiv Zapada.
Ne.
Heroj je zato što je ostvario njihov cilj, i morao je pobiti toliko, drugacije nije moglo.
To je to razmišljanje.
Banksy

#1825 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Banksy »

Mnogi se vjerovatno osjećaju prazno, kao da nešto fali, da je moglo bolje, da ni doživotna robija nije adekvatna kazna, ali sjetite se dugog i teškog puta koji je pređen da bi se dočekao današnji dan. Od dugogodišnjeg sakrivanja i traganja za njim, hapšenja, prikupljanja materijala i svjedoka, pa pet godina samog procesa, hiljada stranica i miliona riječi, sve do današnjeg dana. Dug je put pređen, ali krug je završen - zlikovac je živ dočekao presudu, djela su naglas pročitana, i maksimalna presuda je izrečena. Slaba je to utjeha onima kojima ostaje da se sad sa svojim gubitkom bore sami, u svoja četiri zida, ali bolje od ovog ne može. Sad nam slijedi borba s djelima i tekovinama...
Post Reply