Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- harač
#1801 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
OMFG... iz nekog razloga mislio sam da je ovaj tzv. "red wedding" u četvrtoj sezoni... hoooooly ...
- zoza
#1802 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja ove Starke nikako ne volim. Arya je ok, Ned je bio ok, John Snow mi je bio onak (do ove zadnje sezone). Ostali joj. Pogotov onaj mali što ne može da hoda. 
- Kyuss
#1803 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nakon što sam pregrmio Eddardovu, ni jedna dekapitacija poslije nije mi teško pala.
Iznenadila da, ufuraš se u knjigu i Martin ti ga 'ladno šukne, ali poslije Neda (moraš pročitati nekoliko puta to poglavlje, baš žešće zajebano), znao sam da je za svašta sposoban
Al ajde, kao što smo mogli da vidimo, niti su mrtvi uvijek mrtvi, niti možeš stavit ruku u vatru da su živi uvijek živi...
Iznenadila da, ufuraš se u knjigu i Martin ti ga 'ladno šukne, ali poslije Neda (moraš pročitati nekoliko puta to poglavlje, baš žešće zajebano), znao sam da je za svašta sposoban
Al ajde, kao što smo mogli da vidimo, niti su mrtvi uvijek mrtvi, niti možeš stavit ruku u vatru da su živi uvijek živi...
- Gandalf
#1804 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
za mene je red Weding bio blagoslov, iskreno neki likovi koje više nećemo sretati mi bez obzira na negativnost/pozitivnost njihovih karaktera nisu sjedali i dragocjene stranice knjige i minute u seriji posvećene njima i njihovim dosadnim doživljajima konačno će se prestati trošiti na njih - uostalom jedino što se i dalo predvidjeti je da će na Red Wedingu zaginuti k'o je već i zagin'o, to mi je bilo jasno i mnogo prije tog događaja
ps. biće još jedna svadba, a posljedice te svadbe i postsvadbeni učinci će uzdrmati Westeros do temelja
mnogo više od ove svadbe
- Red Weding će svima pasti u treći plan, k'o što je i Blackwater bitka svima pala u treći plan, dakle samo polako, najbolje tek slijedi, dosada Red Wedinga je iza nas
ps. biće još jedna svadba, a posljedice te svadbe i postsvadbeni učinci će uzdrmati Westeros do temelja
- Gandalf
#1805 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ta ti je za muštuluka, ako bude Oktbar 2013, makar da šestu knjigu podijele na dva dijela, pa da drugi dio izbace 2014 - bilo bi krajnje vrijeme da sav onaj preglomazni zaplet 5. knjige počnu više rješavat'Ja svakih par dana provjerim kada ce The Winds of Winter izici, i evo izgleda da ce stvarno biti nesto krajem Oktobra...
- Kyuss
#1806 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Poslije tog derneka, više ništa neće biti istoGandalf wrote:za mene je red Weding bio blagoslov, iskreno neki likovi koje više nećemo sretati mi bez obzira na negativnost/pozitivnost njihovih karaktera nisu sjedali i dragocjene stranice knjige i minute u seriji posvećene njima i njihovim dosadnim doživljajima konačno će se prestati trošiti na njih - uostalom jedino što se i dalo predvidjeti je da će na Red Wedingu zaginuti k'o je već i zagin'o, to mi je bilo jasno i mnogo prije tog događaja
ps. biće još jedna svadba, a posljedice te svadbe i postsvadbeni učinci će uzdrmati Westeros do temeljamnogo više od ove svadbe
- Red Weding će svima pasti u treći plan, k'o što je i Blackwater bitka svima pala u treći plan, dakle samo polako, najbolje tek slijedi, dosada Red Wedinga je iza nas
- Zmijuga loma
#1807 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
One down, two to go. Još uvijek nije kasno da padnete na koljena jedinom legalnom i legitimnom kralju Westerosa Stannisu Baratheonu. 
- Gandalf
#1808 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sve je moguće, ali ja se uzdam u pravu kraljicu, Denerys Targeryan
-
s@mson
#1809 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
huh, bas nesto umoran, spremio se da odgledam i to vjencanje pa na spavanje...
gdje sad lex da nadjem u pm...
gdje sad lex da nadjem u pm...
-
mali_balon
#1810 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jel ovo kraj sezone
-
DON_eARL
#1811 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije, ima još jedna epizoda.mali_balon wrote:Jel ovo kraj sezone
-
mali_balon
#1812 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Neko napisao na prethodnoj stranici da nema vise pa kontam nije valjda kraj na 9 epizoda, a valja sad malo narod smiriti i uliti novu naduDON_eARL wrote:Nije, ima još jedna epizoda.mali_balon wrote:Jel ovo kraj sezone
- Brkooo
#1813 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ev sagledao...
sta reci... koju posluku porati
al Jon je kralj... CROWS BEFORE HOES ..

sta reci... koju posluku porati
al Jon je kralj... CROWS BEFORE HOES ..
- vee-jay
#1814 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sta je ovo?!?!?!?
...definitivno najbolja epizoda do danas i jedna od najboljih od svih serija koje sam gledao!!!
- seoBIH
#1815 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Procitaj knjige, biti ce ti 10x bolje od serijevee-jay wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Sta je ovo?!?!?!?
...definitivno najbolja epizoda do danas i jedna od najboljih od svih serija koje sam gledao!!!
-
brain bubbles
#1816 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
dijelim misljenjevee-jay wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Sta je ovo?!?!?!?
ajde Martine, daj malo balansa
ovako, starkovi bannermani su se razisli, nema se ko boriti za sjever
- Zmijuga loma
#1817 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Red Wedding poglavlje iz knjige:
http://www.bestfree-book.com/Vampires/a ... ds/51.html
It hurts so much, she thought. Our children, Ned, all our sweet babes. Rickon, Bran, Arya, Sansa, Robb . . . Robb . . . please, Ned, please, make it stop, make it stop hurting . . . the white tears and the red ones ran together until her face was torn and tattered, the face that Ned had loved. Catelyn Stark raised her hands and watched the blood run down her long fingers, over her wrists, beneath the sleeves of her gown. Slow red worms crawled along her arms and under her clothes. It tickles. That made her laugh until she screamed. "Mad," someone said, "she's lost her wits," and someone else said, "Make an end," and a hand grabbed her scalp just as she'd done with Jinglebell, and she thought, No, don't, don't cut my hair, Ned loves my hair. Then the steel was at her throat, and its bite was red and cold.
-
brain bubbles
#1818 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
dakle, lordovi vecih kuca na sjeveru su ubijeni zajedno s ovima?
- Cyrax
#1819 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da. Sjever je zavrsio svoje.
- Atticus Finch
#1820 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jebote, gledam epizodu i znam šta slijedi i opet me razvali.
Ne sjećam se da me je nešto ovako potreslo na malim ekranima, sjeban sam totalno.

Ne sjećam se da me je nešto ovako potreslo na malim ekranima, sjeban sam totalno.
- Riddle
#1821 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja se ne mogu prestati smijati. "Holy shit. Did you guys know about this?"
Nikad me ovo nije moglo sokirati kao kad sam knjigu citao, ali moram reci da sam se dobro trznuo kad izbodose Talisu. Ono je bilo neocekivano i neopisivo jezivo. Malo mi jos i smeta sto je ovo spoiler za naredne knjige. Znaci da Robb nece imati nasljednika.
Mislim da nisu mogli bolje odraditi Red Wedding. Postigli su ono sto su svi prizeljkivali.
- Riddle
#1822 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I da ne zaboravim nevjerovatno dobru scenu borbe Joraha, Daaria i Grey Worma protiv onih cuvara. 
- Dasi
#1824 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
.
Last edited by Dasi on 16/12/2013 00:36, edited 1 time in total.
- vee-jay
#1825 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
WOWZmijuga loma wrote:Red Wedding poglavlje iz knjige:
It hurts so much, she thought. Our children, Ned, all our sweet babes. Rickon, Bran, Arya, Sansa, Robb . . . Robb . . . please, Ned, please, make it stop, make it stop hurting . . . the white tears and the red ones ran together until her face was torn and tattered, the face that Ned had loved. Catelyn Stark raised her hands and watched the blood run down her long fingers, over her wrists, beneath the sleeves of her gown. Slow red worms crawled along her arms and under her clothes. It tickles. That made her laugh until she screamed. "Mad," someone said, "she's lost her wits," and someone else said, "Make an end," and a hand grabbed her scalp just as she'd done with Jinglebell, and she thought, No, don't, don't cut my hair, Ned loves my hair. Then the steel was at her throat, and its bite was red and cold.
hebeno, pravo hebeno