Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1801 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

Ma potpuno je besmisleno pričati o ovim stvarima. Bilo je kako je bilo i završilo je kako je završilo.

Treba samo istaći da je Pep taktički razvalio Mourinha. Alves je ostajao nazad više, pa je Di Maria bio praktično nevidljiv. Xavi je dobio instrukcije da ide više naprijed. Villa je igrao desno, a Pedro lijevo i imali su značajne prodore po stranama. Afellay je bio kao šlag na tortu. Villu je vratio na LW, a Afellaya ubacio na RW, a ovaj je pojeo Marcela za doručak. I, naravno, igrati sa 7 defanzivaca i mesarski kod kuće gdje trebaš pobjediti je... nemam riječi.
skenderija04

#1802 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skenderija04 »

fixer wrote:
skenderija04 wrote: Hvala jarane.Gledmo utakmicu, neko je za Barcu neko za Real.Ne zavisi nam zivot od ovoga.
Meni je samo zao sto je jedan sudija promijenio tok igre. Ove dvije ekipe zasluzuju da se obracunaju u postenoj utakmici.
Ja se slazem da je sranje kada se sudija posere u utakmicu i iskljuci igraca. Ponavljam, ako igras ostro mozes naletiti na crveni UPDATE: Mourinho je rekao na pocetku konferencije za stampu da sudije stite Barcu zato sto ima UNICEF na dresu?????????'' Od koga je previse je.
mrtva kokoš

#1803 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

pobjedio je fudbal...

fakat ne kontam pojedine simpatizere reala. ako su oni zadovoljni prikazanom igrom svoga tima u posljednja tri meca s onda ne znam, ja im zelim da ovako igraju jos barem 5 godina. pet je dosta, inace dosadi i pobjedjivati... :mrgreen:
u onoj ekipi nema 3 covjeka koja znaju igrati fudbala, samo udaraj, opstruisi, bas se pola ekipe poistovjetilo
sa smorinjovom koncepcijom igre. vidi se da uzivaju dok udaraju protivnicke igrace. bruka samo takva...
ovaj real je smijurija. klub kakav je real zasluzuje gospodina na klupi a ne onog psihoanaliticara...

barcelona je odigrala onako kako i treba, pametno, nisu zurili i cekali su svoju priliku. znao sam da ce se stvari promjeniti i vjerujte da mi je bilo drago sto ne igra iniesta jer protiv ovakvih timova ne pomaze ni tehnicko savrsenstvo, potreban je igrac tipa keite ili nekada toure-a koji ce uzvratiti na sakacenje..

ibrahim je uradio ono sto do tada nije mogao pedro a kasnije smusene realovce je dotukao messi. prizeljkivao sam jos jedan, jes da malo pretjerujem ali mogao se utrpati ondje jos koji gol. :mrgreen:
don vito

#1804 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by don vito »

fixer wrote:
skenderija04 wrote: Hvala jarane.Gledmo utakmicu, neko je za Barcu neko za Real.Ne zavisi nam zivot od ovoga.
Meni je samo zao sto je jedan sudija promijenio tok igre. Ove dvije ekipe zasluzuju da se obracunaju u postenoj utakmici.
Cuj sudija promijenio tok igre.

Barca do crvenog: 2 sanse, 0 golova
Barca poslije crvenog: 2 sanse, 2 gola

Real do crvenog: 0 sansi,
Real poslije crvenog: 0 sansi
nOke93

#1805 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by nOke93 »

addem wrote:Dzaba pises kad nece da shvate. Dzaba statistika, dzaba strani komentatori.
a vidim kume, uostalom, nemam obicaj ovako da se raspravljam o temama koje idu u nedogled.. tu obicno pobijede tvrdoglavi seljaci, jer te prvo spuste na svoj nivo, pa pobijede na iskustvo.. nema svrhe raspravljati o tome.
peace
fixer

#1806 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Plavih_11 wrote:
palermo wrote:Štimac sada reče na HTVu da je odluka o isključenju potpuno ppgrešna, i da su se čak i konsultovali sa sudijama.
I usput reče, da su čitavo vrijeme nastojali isprovocirati crveni karton.
Štimac, jok ja.
Na Areni su bili odlicni komentatori a jedan od njih, Dule Savić, rece da je penal bio cist ko suza. Kaze da je sudija svo vrijeme sudio 100% po pravilima. Ko je pratio Arenu i emisiju poslije utakmice mogao je cuti to.

A vi sad mozete danima naglabati jeli crveni ili nije ali nista necete promjeniti. Nista jos nije gotovo, ostalo je jos 90 minuta ..
Da ti nisi gledao snimak ligaske tekme?
lester burnham

#1807 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lester burnham »

kao sto zdenek zeman jednom prilikom rece "sto je duza tradicija lakse se rusi" ...messi je na sedmoj utakmici polufinala LS konacno dao gol (dva), sto je bilo sasvim dovoljno za jednu konstataciju tipa "ispade real ko fisek", dva gola reala na kamp nou iz ove perspektive spada u domen sf...

finale na vembliju man utd - barca, to je cinjenicno stanje!
a jel bio crveni nije, to je sada manje vazno...
cestitke
Šibicar

#1808 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Šibicar »

north wrote:Ma Barcelona realno jača, nema priče, jesam za Real naginjao, ali treba biti realan.....

Ali treba biti i realan pa reći da je crveni presudio utakmicu, a realno start isključivo za žuti i ništa više.....

Vjerovatno bi ostalo 0-o u tom slučaju, pa revanš bio puno interesantnii ovako je sve završeno....

Ne može Real završiti protiv Barcelone sa 11 igra da jebe rak raka.....
Realno u Realu igraju grubijani,a u Barsi simulatori,pa kako da se sudija postavi? :mrgreen:

Onaj krik Alvesa kod starta Pepea se čuo do Portugala :-) onda ono valjanje Pedra i držanje za lice :-)
sistematski pregled

#1809 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by sistematski pregled »

Joj jesu ovi realovi navijači djevojčice. Pa ima revanš, još ništa nije gotovo.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1810 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bordo gandalf »

Samo bi da cestitam igracima barce na uspjesno izvedenoj baletnoj predstavi Labuđe jezero :D
palermo

#1811 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by palermo »

Jebi ga, Mourihno je trebao više uigravati igru 10 proitv 11......njegova greška...... :D
don vito

#1812 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by don vito »

slobodni armirach wrote:Poznata katalonska igra,

-protiv ozbiljnog kluba, organizivati igru kako bi protivnicki igrac dobio crveni karton,
-stalno dosadjivati sudiji i pritiskati ga da su bijednici iz barcelone u pravu
-glumljenja faula
-sedmance koje se zove messi nesmije niko da dira jer sam dodir na argentiskog pekinezera zasluzuje karton, dok isti moze biti profesor simulacije

na isti nacin rahiticne babe iz barcelone su pobijedile Arsenal

valjanje i provokacije su odlike farsinog fudbala,
Evo jos jednog "strucnjaka" koji se sjeca prve utakmice u istoriji Lige prvaka u kojoj jedan tim (Arsenal) nije opucao po golu. Al, isto ko Realu "raspala" im se "igra" 8) poslije crvenog; Nisu se vise mogli braniti sa 10 igraca nego "samo" sa 9.
fixer

#1813 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

don vito wrote:
Cuj sudija promijenio tok igre.

Barca do crvenog: 2 sanse, 0 golova
Barca poslije crvenog: 2 sanse, 2 gola

Real do crvenog: 0 sansi,
Real poslije crvenog: 0 sansi
Ja dvije sanse najbolje ekipe na svijetu do 60 minute :-)
Izvini, nisam vidio. :D
nOke93

#1814 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by nOke93 »

ma nema rasprave jel' bilo za crveni il' nije.. covjek cijelu utakmicu udara gdje stigne, opstruise igru i onaj start ĐONOM, ne na loptu, nego ciljano na alvesovu NOGU.. i to nije za crveni?! sta je onda?
MrSejo38

#1815 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by MrSejo38 »

Ne kenjajte bezveze :)

Murinjo najavio drugaciju taktiku u LP a odigro isto ko i u ostalim utakmicama,e neka mu se odbilo o glavu...

Sada ce da suti na presici,jer sta god da kaze mogu ga samo ismijat...A od njega i njegovog napadackog fudbala se ne moze ocekivat 0-3 pfffff

Koliko je gadan Real bio , haman istom mjerom im je odgovorila Barcelona uz to sa jos 2 gola ... treba molit Del Bosqea da se vrati na klupu Reala :|
Johnny_x

#1816 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Johnny_x »

nOke93 wrote:Ovak'
na ovoj i slicnim temama, moze se raspravljati do beskonacnosti... zasto radije ne bi govorili u cinjenicama nego u nekim vlastitim, subjektivnim ubjedjenjima?! Na zivce mi idu ljudi koji nemaju veze sa sportom i jedina zanimacija im je da sjede ispred monitora i pljuju po boljima.. Zbog cega? samo da se o tome prica!
Činjenica je, da je Barca najbolji tim na planeti trenutno, cinjenica je da igraju najljepsi fudbal trenutno.. Cinjenica je da je Messi daleko najbolji igrac danasnjice...
Dalje, zbog cega napadati sudiju? zbog cega napadi da je sudija pomogao barci? Najlakse je napast sudiju ako protivnicka ekipa dobije... Pa ljudi, Murko je igr'o bunker fakticki sa 10 igraca, pa hej!? i onda se prica da je on veliki takticar?! :S Ali, Barcelona ih je nokautirala uprkos bunkeru ( Statisticki podatak iz 83min: Passes completed: Real-127! Barcelona-482!)..
Ali, ljudi moji, fudbal je sport, lopta je okrugla, nikad se ne zna.. utakmica se moze okrenuti u 2 minute... zato, ne kenjajte o tome ko je bolji a ko nije, ko su cigani a ko nisu, jednostavno uzivajte u ljepoti Barcelonine igre..
Real ima potencijal da bude strasna ekipa, ali kad onaj Murinho umrtvi onako igru to nema smisla.. U duelima ova dva tima, trebali bi da pljuste golovi, da pljuste sanse i sutevi sa svake strane, da SE IGRA FUDBAL!
eto, toliko.. respekt. pozdrav. mir ;)

P.S. Mes Que Un Club :D
KAko je najbolja po kojem zakljucku? Cinjenica je da je Inter aktuelni prvak Evrope kao i svjetskog klupskog prvenstva. Ko kaze da igraju najljepsi fudbal na svijetu ta teza ti je relativna.
Ja ne mogu uzivati u onoj ljepoti Barsine igre, jer cemu svrha onolikog dodavanja, vise volim pogledati utakmicu engleske lige nego Barselonine ljepota je relativna
Last edited by Johnny_x on 27/04/2011 23:15, edited 1 time in total.
Arma-Sarma

#1817 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Arma-Sarma »

Image
kamen spoticanja

#1818 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by kamen spoticanja »

samo je prosto nevjerovatna kolicina poganluka koju tzv special one ,mourinho,unese u svaku ekipu koju trenira i koliko je sirok diapazon poganstina koju taj unosi u najvazniju sporednu stvar na svijetu :x
ja mu jos nisam zaboravio kako je onomad dok je vodio chelsea ovlastio onog kloca del horna da mesiju skrsi nogu na stamford bridge-u,zaljevanja terena prije utakmice ili nesisanja trave pred tekme s barcom...
i hajd ti onda navijaj za klub koji vodi :-)
D spešl van

#1819 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by D spešl van »

kukavicka taktika..sramota je Ozila onako izraditi zarad taktike..

gledam klupu Reala

Kaka
Benzema
Higuain
Adebayor

Murinjo kreno' bez i jednog klasicnog spica.
ganjeta

#1820 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ganjeta »

Isplaci se bice to lakse :dance:
5 0 5

#1821 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Sudija je mogao dati Pedru zuti za simuliranje, a nije. Isto tako je mogao i Marcelo dobiti crveni za gazenje Pedra, dva puta s punim stopalom.

Cudno mi je da niko ne spominje ovaj drugi messijev gol:

Covjek je nanizao 6 igraca Madrida. I nikome to nije zanimljivo za prokomentarisati. :?
sinkaspud

#1822 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by sinkaspud »

Do kada ce sudije ovim simulatorima pobjedjivati utakmice, svaki put kad zapne crveni karton za smijesne stvari, nevjerovatna ciganija.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1823 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by anthraxQ »

don vito wrote:
anthraxQ wrote:mrzim kada neko s!ebe utakmicu ovako...

ne navijam ni sa Barsu ni Real... ali je glupo ovo. ne mogu se crvani davati tek tako u ovakvim utakmicama...
Ma ja, promijenit pravila. U polufinalu Lige prvaka crveni davati samo za slomljenu nogu i uz odgovarajuci rendgenski snimak.
s obzirom na utakmicu...

s obzirom na protivnike...

s obzirom da je polufinale...

nije ovo bilo za crveni. kada bi se ovako sudilo, na svakoj utakmici bi bilo po 2-3 crvena.
skafiskafsnjak

#1824 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skafiskafsnjak »

Evo da izjavim saucesce ovim Madridjanima :evil:
Charuga
Globalni moderator

#1825 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

fixer wrote:
Plavih_11 wrote:
palermo wrote:Štimac sada reče na HTVu da je odluka o isključenju potpuno ppgrešna, i da su se čak i konsultovali sa sudijama.
I usput reče, da su čitavo vrijeme nastojali isprovocirati crveni karton.
Štimac, jok ja.
Na Areni su bili odlicni komentatori a jedan od njih, Dule Savić, rece da je penal bio cist ko suza. Kaze da je sudija svo vrijeme sudio 100% po pravilima. Ko je pratio Arenu i emisiju poslije utakmice mogao je cuti to.

A vi sad mozete danima naglabati jeli crveni ili nije ali nista necete promjeniti. Nista jos nije gotovo, ostalo je jos 90 minuta ..
Da ti nisi gledao snimak ligaske tekme?
Jesi gledao ili po obicaju lupas?
Locked