Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Jeff Bingham

#1801 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Jeff Bingham »

Ne znam zasto se pravdate, naravno da nam i Osim smeta, ali ne zbog klupskih boja nego upravo zbog "posla" koji je uradio na svojoj vrlo odgovornoj funkciji.
tcz

#1802 Re: Komitet za normalizaciju

Post by tcz »

veljaca wrote:
dzeno123 wrote:Zeljovci sto se sjebajete sto vam prozivaju Osima i komitet? Pa covjek ima zivotnog iskustva vise nego mi svi zajedno na forumu i znao je u sta se upusta i kakvi ce biti komentari ako ne bude napretka (zna nas mentalitet). Ubjedjen sam da je on tu doveden da samo sredi stvari oko reprezentacije a za ligu manje vise jer tu tesko da ce biti napretka sve dok bude ovakvo politicko stanje u drzavi. Treba biti objektivan i reci da oni postavljaju ljude u komisije koje delegiraju sudije i da laik moze vidjet da 3 tima imaju ekstra sudjenje a ostatak manje vise normalno ali u slucaju ako se ne igra protiv te trojke ili utakmica prije gdje se osakate kartonima. Lako je navijacima Zelje govorit ima napretka kada ni jednom ove sezone nisu pokradeni a neke odluke u njihovu korist koje su sumnjive su im donijele bodove. Pitat cu vas kad vam ode Osim iz kluba hocete li se praviti naivni i govoriti kako su sudije cvijece, kako je Sarajevo naviklo da mora pobjedjivat na Kosevu pa kad im neko bod uzme hoce slag da ih strefi i sl. Malo objektivnost, Osim je velika licnost ali godine su tu i volio bih da ode sto prije iz komiteta da ga ljudi ne pamte po necemu losem jer mu to ne treba.
Moze on izmisliti i lijek protiv raka i side - opet ce ga pojedinci mrziti i pljuvati ( a znamo odakle oni dolaze - nemojmo se lagati ) ....

Svako dobronamjeran ( a to nikako nisu oni koji ovdje blate Osima ) ce reci da nije bilo i njega prvenstveno a i ostalih clanova Komiteta za normalizaciju - ne bi bilo ni skidanja suspenzije .....
Samo naivni ne vide da je sve bilo pripremljeno za ukidanje zajednicke lige - sto bi bio prvi korak ka ukidanju Drzave Bosne i Hercegovine ....Na svu srecu i na srecu da imamo Osima - to im nije uspjelo ....
Komitet radi i dobre stvari, ali po meni losa im je stvar ova odluka o suspenziji organizovanog dolaska gostujucih navijaca. Mogu shvatiti da sa oni to uradili da ne bi pala mrtva glava, ali morali su vise energije uputiti ka policiji i sigurnosnim agencijama.
Samo se nadam da nece napraviti gresku u slucaju derbija i promijeniti svoju odluku - jer bi time izvrsili majorizaciju pojedinih klubova ....
Sasvim realan post :thumbup: sem ovog blondiranog
Da moze bolje MOZE i MORA. Da li se smije kritikovat odluke komiteta? SMIJU
Da li se smiju pohvaliti dobri potezi? SMIJU

Evo ti si ispostovo odluku komiteta :thumbup: a ovi sto su cjelo vrjeme bunili protiv parole otisli su na gostovanje i pljunuli u lice ...

Komitet poslje Otoke mora ukinuti zabranu ili je ovo smjesno.
kokuz_sa

#1803 Re: Komitet za normalizaciju

Post by kokuz_sa »

Jeff Bingham wrote:Ne znam zasto se pravdate, naravno da nam i Osim smeta, ali ne zbog klupskih boja nego upravo zbog "posla" koji je uradio na svojoj vrlo odgovornoj funkciji.
mislis propustio da uradi? :D
Jeff Bingham

#1804 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Jeff Bingham »

da, to mislim :)
veljaca

#1805 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

tcz wrote:
veljaca wrote:
dzeno123 wrote:Zeljovci sto se sjebajete sto vam prozivaju Osima i komitet? Pa covjek ima zivotnog iskustva vise nego mi svi zajedno na forumu i znao je u sta se upusta i kakvi ce biti komentari ako ne bude napretka (zna nas mentalitet). Ubjedjen sam da je on tu doveden da samo sredi stvari oko reprezentacije a za ligu manje vise jer tu tesko da ce biti napretka sve dok bude ovakvo politicko stanje u drzavi. Treba biti objektivan i reci da oni postavljaju ljude u komisije koje delegiraju sudije i da laik moze vidjet da 3 tima imaju ekstra sudjenje a ostatak manje vise normalno ali u slucaju ako se ne igra protiv te trojke ili utakmica prije gdje se osakate kartonima. Lako je navijacima Zelje govorit ima napretka kada ni jednom ove sezone nisu pokradeni a neke odluke u njihovu korist koje su sumnjive su im donijele bodove. Pitat cu vas kad vam ode Osim iz kluba hocete li se praviti naivni i govoriti kako su sudije cvijece, kako je Sarajevo naviklo da mora pobjedjivat na Kosevu pa kad im neko bod uzme hoce slag da ih strefi i sl. Malo objektivnost, Osim je velika licnost ali godine su tu i volio bih da ode sto prije iz komiteta da ga ljudi ne pamte po necemu losem jer mu to ne treba.
Moze on izmisliti i lijek protiv raka i side - opet ce ga pojedinci mrziti i pljuvati ( a znamo odakle oni dolaze - nemojmo se lagati ) ....

Svako dobronamjeran ( a to nikako nisu oni koji ovdje blate Osima ) ce reci da nije bilo i njega prvenstveno a i ostalih clanova Komiteta za normalizaciju - ne bi bilo ni skidanja suspenzije .....
Samo naivni ne vide da je sve bilo pripremljeno za ukidanje zajednicke lige - sto bi bio prvi korak ka ukidanju Drzave Bosne i Hercegovine ....Na svu srecu i na srecu da imamo Osima - to im nije uspjelo ....
Komitet radi i dobre stvari, ali po meni losa im je stvar ova odluka o suspenziji organizovanog dolaska gostujucih navijaca. Mogu shvatiti da sa oni to uradili da ne bi pala mrtva glava, ali morali su vise energije uputiti ka policiji i sigurnosnim agencijama.
Samo se nadam da nece napraviti gresku u slucaju derbija i promijeniti svoju odluku - jer bi time izvrsili majorizaciju pojedinih klubova ....
Sasvim realan post :thumbup: sem ovog blondiranog
Da moze bolje MOZE i MORA. Da li se smije kritikovat odluke komiteta? SMIJU
Da li se smiju pohvaliti dobri potezi? SMIJU

Evo ti si ispostovo odluku komiteta :thumbup: a ovi sto su cjelo vrjeme bunili protiv parole otisli su na gostovanje i pljunuli u lice ...

Komitet poslje Otoke mora ukinuti zabranu ili je ovo smjesno.
I od tebe sasvim realan post :thumbup:
Mislim da ovo boldirano ipak stoji ....

A tvoja konstatacija da poslije Otoke Komitet mora ukinuti zabranu -ja se sa njom ne slazem. Kada to nije ucinio proslo kolo PL - onda svaka takva odluka - steti vise nego sto koristi ... A pogotovo u slucaju samo jedne utakmice ( derbija ) ....
Za eventualne propuste na Otoci - odgovornost snosi organizator ...
Ja koliko sam upucen - nije bilo ORGANIZOVANOG dolaska gostujucih navijaca na Otoku. Da se razumijemo ovo ORGANIZOVANOG znaci da su se najavili, dobili odobrenje od domacina i onda u korteu ( ili vozilima ) dosli na utakmicu. TM87 nece ( a smatram i nijedna druga grupacija - pa time ni HZ ) da ilegalno i bez obiljezja da ide na utakmice, da se kriju kao da nisu oni ....
Komitet za normalizaciju je donio pogresnu odluku i mora sa time da se nosi ( a ko ne zna - ciljevi te odluke su bili da ne bude nereda i da ne padne mrtva glava, kao i da skinu odgovornost sa sebe u slucaju istih ) ...
tcz

#1806 Re: Komitet za normalizaciju

Post by tcz »

ako je do organizatora onda se on mora kazniti. Eto da vidimo hoce li ih kazniti, zbog toga sto su se na njihovoj utakmici oglasili navijaci gostujuceg tima a ti isti nisu ispraceni sa stadiona.

Odluka je takva kakva jest i mora se postovati na Otoci je ocigledno neko progledo kroz prste i sad se pitam sta sad?

Evo na primjer na Kosevu da igra Sarajevo - Slavija dodje 30 navijaca bez obiljezja i udju na zapad, niko ne zna da su iz Lukavice. Slavija zabije gol oni skoce raduju se i zapjevaju jednu. Da li se moraju ispratiti izvan stadiona? samo bez odgovora nemaju muda i sl.
Redakcija Ulice

#1807 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Redakcija Ulice »

To je suplja da nije bilo org odlaska, nije se navijalo al je itekako bilo organizovanog odlaska. :) Licemjerstvo nema kraja.
ultima_palabra

#1808 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Da sam na tvom mjestu, ne bih stao dok se ne pronađu odgovorni... čuj oglasiti se na stadionu ccc, trpaj sve u maricu :-x
campa_xxx

#1809 Re: Komitet za normalizaciju

Post by campa_xxx »

Joj likova i palamude pa to je strasno :mrgreen:
tcz

#1810 Re: Komitet za normalizaciju

Post by tcz »

ultima_palabra wrote:Da sam na tvom mjestu, ne bih stao dok se ne pronađu odgovorni... čuj oglasiti se na stadionu ccc, trpaj sve u maricu :-x
ma Ok, smijesan si :thumbup:

ubrzo ce derby, kad hiljadu navijaca Sarajeva udje na sjever kad se oglase i neko im nesto dobaci ili murija krene da ih istjera. Hoces li se smijati ako kakvo djet ili penzioner nastrada? ma ti ces biti kul i smisljaces rime :-)
veljaca

#1811 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

tcz wrote:ako je do organizatora onda se on mora kazniti. Eto da vidimo hoce li ih kazniti, zbog toga sto su se na njihovoj utakmici oglasili navijaci gostujuceg tima a ti isti nisu ispraceni sa stadiona.

Odluka je takva kakva jest i mora se postovati na Otoci je ocigledno neko progledo kroz prste i sad se pitam sta sad?

Evo na primjer na Kosevu da igra Sarajevo - Slavija dodje 30 navijaca bez obiljezja i udju na zapad, niko ne zna da su iz Lukavice. Slavija zabije gol oni skoce raduju se i zapjevaju jednu. Da li se moraju ispratiti izvan stadiona? samo bez odgovora nemaju muda i sl.
Opet ponavljam - Organizator nije dozvolio ORGANIZOVAN dolazak ( u smislu najave gostiju, prihvatanja broja gostiju, sprovodjenju do stadiona i obezbjedjenj za vrijeme utakmice, kao i obezbjedjenju u odlasku sa utakmice ) . Da su bili neredi na utakmici - onda je organizator te koji prave nerede i koji nisu dosli organizovano - trebao izbaciti sa stadiona. Ponavljam, ja koliko znam nije bilo nereda nikakvih ...
Samo pitanje je da Olimpic ima svoje navijace - da li bi oni sve mirno gledali ....
Zato organizator ( na njemu je najveca odgovornost ) mora obezbjediti normalne uslove za odigravanje utakmice.
Na mnogim utakmicama, i na Grbavici i na Kosevu, ima navijaca koji psuju domacima, koji aplauzom nagradjuju protivnika i kada domacin primi gol - pa se ne izbacuju. ....
Ali treba govoriti otvoreno, bez uvijanja, ovdje ( opravdano ) pojedini navijaci FKS - misle na derbi ....
Ali to je utakmica od posebnog znacaja i naboja i ona se ne moze porediti sa drugim. Zato ponavljam, odluka Komiteta o zabrani gostujucih navijaca je POGRESNA. Jos bi gore bilo SAMO u toj utakmici je prekrsiti.
Rekao sam ranije: organizator FK Zeljeznicar bi trebao obezbjediti dio Sjevera i Istok, za navijace FKS koji neorganizovano dodju - jer svako mijesanje na Sjeveru Grbavice - nije dobro .... ili da HZ ( jer mislim da ni oni kao ni TM87 na Otoci, nebi dozvolili sebi bruku da glume ilegalce ) ispostuju odluku o zabrani organizovanog dolaska gostujucih navijaca ...
ultima_palabra

#1812 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

tcz wrote:
ultima_palabra wrote:Da sam na tvom mjestu, ne bih stao dok se ne pronađu odgovorni... čuj oglasiti se na stadionu ccc, trpaj sve u maricu :-x

ubrzo ce derby, kad hiljadu navijaca Sarajeva udje na sjever kad se oglase i neko im nesto dobaci ili murija krene da ih istjera. Hoces li se smijati ako kakvo djet ili penzioner nastrada? ma ti ces biti kul i smisljaces rime :-)
Kao prvo, navijači Sarajeva neće doći na derbi ako ostane odluka, u to sam siguran. Možda dođe 50-100 onih koji su bili i na prošlom derbiju na Grbavici, ali će biti razasuti u grupice po sjeveru i neće smjeti glasa pustiti.

Kao drugo, ako već moram crtati... utakmice sa Olimpicom su iznimka u svakom smislu, navijačkom, organizacionom, sportskom... na njihovim utakmicama ćeš vidjeti stvari koje se nigdje drugo ne dešavaju. Znači, sama odluka je ispoštovana... nije bilo organizovanog prisustva gostujućih navijača na stadionu. To što se na Olimpicovom stadionu gostujući SIMPATIZERI mogu osjećati kao kod kuće, a gostujući NAVIJAČI mogu navijati ISPRED stadiona je samo jedna od specifičnosti tog vještačkog klubića. To nije stvar odluke Komiteta, nego organizacijske procjene policije i organizatora.
odsutraopetultra

#1813 Re: Komitet za normalizaciju

Post by odsutraopetultra »

ultima_palabra wrote:
tcz wrote:

Kao prvo, navijači Sarajeva neće doći na derbi ako ostane odluka, u to sam siguran. Možda dođe 50-100 onih koji su bili i na prošlom derbiju na Grbavici, ali će biti razasuti u grupice po sjeveru i neće smjeti glasa pustiti.

Kao drugo, ako već moram crtati... utakmice sa Olimpicom su iznimka u svakom smislu, navijačkom, organizacionom, sportskom... na njihovim utakmicama ćeš vidjeti stvari koje se nigdje drugo ne dešavaju. Znači, sama odluka je ispoštovana... nije bilo organizovanog prisustva gostujućih navijača na stadionu. To što se na Olimpicovom stadionu gostujući SIMPATIZERI mogu osjećati kao kod kuće, a gostujući NAVIJAČI mogu navijati ISPRED stadiona je samo jedna od specifičnosti tog vještačkog klubića. To nije stvar odluke Komiteta, nego organizacijske procjene policije i organizatora.
ko ce zabraniti da pustimo glas ?
elSaik

#1814 Re: Komitet za normalizaciju

Post by elSaik »

Eto, Komitet je poslušao zahtjeve Hz i omogućio da gosti ipak gledaju svoje igrače u nedjelju. Na TVu. :thumbup:
Lakat Jebić

#1815 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Lakat Jebić »

:-) :-) :-)

ultima, malo si razmazao taj crtez u gornjem desnom cosku :D
Baudelaire

#1816 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Baudelaire »

Mojih par zamjerki na rad Komiteta. Travnik - Borac, išlo se u korist Darku Ljubojeviću. Ukidanje gostujućih navijača, išlo se u korist fašistima. Nereagiranje na karton za Spahića i povredu Mujdže, totalni amaterizam. Neću spominjati nikakve odluke o FK Sarajevu da ne bude da zato kritikujem, jer ne mislim da postoji neka urota protiv nas.

Ovo troje gore navedeno, naglašavam, nije ni u kom slučaju napad na Ivicu Osima. Ovo je kritika na račun Komiteta i Komisija pri Savezu BiH odgovornih za rješenje ovih situacija. Te Komisije su pod direktnom nadležnosti Komiteta, tako da je Komitet morao izvršiti pritisak na njih, ako već u njima sjede amateri.
ultima_palabra

#1817 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:Travnik - Borac, išlo se u korist Darku Ljubojeviću. Nereagiranje na karton za Spahića i povredu Mujdže, totalni amaterizam. Neću spominjati nikakve odluke o FK Sarajevu da ne bude da zato kritikujem, jer ne mislim da postoji neka urota protiv nas.
:thumbup:
Baudelaire wrote:Ukidanje gostujućih navijača, išlo se u korist fašistima.
Drug, ti fašisti su na vlasti u više od pola države. Kada 200-300 Hordi ili Manijaka ide u takva mjesta, njihova sigurnost je u rukama tih fašista, što smo nažalost već iskusili na svojoj koži. Tom odlukom je možda spašen nečiji život... a kakva će situacija biti na proljeće, vidjećemo.
veljaca

#1818 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

Baudelaire wrote:

Korektan post :thumbup:

( Osjeti se neka negativna atmosfera na ovoj temi - pa zato sam ovako poceo ) ....
Baudelaire wrote: Mojih par zamjerki na rad Komiteta. Travnik - Borac, išlo se u korist Darku Ljubojeviću.

Nisam bas siguran za ovo ....Mada dozovljavam da ti tako mislis .... Kod nas su sve neke teorije zavjere .... Niko nije ovako govorio kad je recimo Buducnost kaznjena ...
/ Btw - uvijek se za svaki primjer mogu naci argumenti i kontraargumenti - zavisno sta se zeli dokazati /
Baudelaire wrote: Ukidanje gostujućih navijača, išlo se u korist fašistima.
Mislim da se nije islo u korist fasista - jer im je oduzeta jedna od mogucnosti da taj svoj fasizam pokazu ...
Baudelaire wrote: Nereagiranje na karton za Spahića i povredu Mujdže, totalni amaterizam. Neću spominjati nikakve odluke o FK Sarajevu da ne bude da zato kritikujem, jer ne mislim da postoji neka urota protiv nas.
Na ove kartone bi trebao reagirati neko iz Reprzentacije ( necu namjerno da spominjem Papeta - jer ce diskusija otici u suprotnom pravcu ) i mislim da je Slavica kriva za to ...
Baudelaire wrote: Ovo troje gore navedeno, naglašavam, nije ni u kom slučaju napad na Ivicu Osima. Ovo je kritika na račun Komiteta i Komisija pri Savezu BiH odgovornih za rješenje ovih situacija. Te Komisije su pod direktnom nadležnosti Komiteta, tako da je Komitet morao izvršiti pritisak na njih, ako već u njima sjede amateri.
Komisije su izabrane od svojih baza - a tamo je stanje upravo tako kako je i u komisijama. Ali dzaba kada je takav Zakon ...... Ne postoji pojedinac ili grupa koja bi u kratkom roku eliminisala sve nepravilnosti prethodnika .... Ali bitno je da se ide naprijed - pa makar puzevim korakom , a ja bih volio ( a nadam se i svi dobronamjerni ) da idemo puno vecom brzinom naprijed ....
Charuga
Globalni moderator

#1819 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Charuga »

Komitet za normalizaciju je napravljen od strane UEFA i dogovoreno je da njihov mandat traje jednu godinu a da se do 31.12.2011. moraju, na svim nivoima, provesti izbori da se izabere rukovodstvo FS/NS BiH. Sad UEFA hoce da produzi mandat Komitetu a iz FSRS traze da se odrze izbori i da Komitet, kao takav, prestane sa radom. Sta ce od svega biti, vidjet cemo.
BHF_Manijak

#1820 Re: Komitet za normalizaciju

Post by BHF_Manijak »

odsutraopetultra wrote: ko ce zabraniti da pustimo glas ?
Jednostavno i logicno, dobice po pi***, cuj ko ce zabranit! :roll: :oops:
Redakcija Ulice wrote:Ajde veljaca ne kaka sviju ti. Glavni si provokator ovdje i prefrigani kompleksas. Prvi ste se bunili sto su ukinuti gostujuci navijaci iako Manijaka ode 80 maximalno bilo gdje van grada.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da vadimo slike sa gostovanja aa??! :oops: :zzzz:
sistematski pregled

#1821 Re: Komitet za normalizaciju

Post by sistematski pregled »

Ma j.ebo Komitet i zabranu! Laganini za derbi na jug. Tamo svakako ulazi ko hoće i kada hoće!
odsutraopetultra

#1822 Re: Komitet za normalizaciju

Post by odsutraopetultra »

BHF_Manijak wrote:
odsutraopetultra wrote: ko ce zabraniti da pustimo glas ?
Jednostavno i logicno, dobice po pi***, cuj ko ce zabranit! :roll: :oops:
Redakcija Ulice wrote:Ajde veljaca ne kaka sviju ti. Glavni si provokator ovdje i prefrigani kompleksas. Prvi ste se bunili sto su ukinuti gostujuci navijaci iako Manijaka ode 80 maximalno bilo gdje van grada.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da vadimo slike sa gostovanja aa??! :oops: :zzzz:

od koga ?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1823 Re: Komitet za normalizaciju

Post by JoseMujica »

de malo ohladite ljudi....nije ni Komitet svemoćan, a isto tako Komitet nije zadužen za sve živo. Savez postoji i tamo treba svako raditi svoj posao bilo da Komitet i ne postoji.

Glede i unatoč gostujućih navijača, kakva je situacija i šta se sve dešava trebalo bi trajno zabraniti gostovanja sve dok klubovi ne budu imali para da uvede britanske mjere na svojim stadionima. Štaviše gostovanaj bi se trebala zabraniti na području cijelog Balkana.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1824 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Velkoski »

JoseMujica wrote:de malo ohladite ljudi....nije ni Komitet svemoćan, a isto tako Komitet nije zadužen za sve živo. Savez postoji i tamo treba svako raditi svoj posao bilo da Komitet i ne postoji.

Glede i unatoč gostujućih navijača, kakva je situacija i šta se sve dešava trebalo bi trajno zabraniti gostovanja sve dok klubovi ne budu imali para da uvede britanske mjere na svojim stadionima. Štaviše gostovanaj bi se trebala zabraniti na području cijelog Balkana.

Tako je. U Engleskoj nikako vise nema problema :lol:

Sreca pa takvi kao ti nista ne odlucuju :zzzz:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1825 Re: Komitet za normalizaciju

Post by JoseMujica »

na opću nesreći izgleda da takvi kao ti odlučuju :( ....valjda nam je zato ovako dobro ;-) i "normalno" uz krilatice Gazi, gazi ustaše, "Nož-Žica..." Kolji balije" itd. i gdje je jedini vid komunikacije kamen u glavu
Locked