BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Corola

#1801 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Corola »

1pajdo wrote:Što je sa Krstanovićem, najboljim strijelcem HNL-a sa 20 pogodaka? :roll: Vidim da je Sušić pozvao samo 3 napadača , i to treći Muslimović koji je čini mi se bio dosta ozlijeđen, ispravite me ako griješim?

Koja je najvjerojatnija formacija reprezentacije protiv Rumunjske, nek netko napiše ako nije problem?
Nije nista sa Krstanovicem, sta ce biti.Tip je ''vatreni'' i izjavio da je razocaran sto ga ......................Bilic nije zvao :-)
I da, mi kao napadaca imamo za izvoz,Pa su ''samo'' tri napadaca pozvani.Muslimovic je davno prezvakao povredu i ceka kao zapeta puska.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1802 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:90 minuta tiki-taka i 0:2 recimo... vrijeme je da steknemo pobjednički mentalitet. Ako to imamo, prosječne reprezentacije protv Rumuna nas ne mogu ugroziti ;-)
Sigurno da je ovakva Rumunija dusu dala za protivnika u ovom momentu. Samo da nam se to ne obije o glavu, jer smo dosta ''dobijenih'' utakmica znali izgubiti :roll:
MyCore

#1803 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by MyCore »

Ma nekako imam osjecaj da ce biti ko sa Belgijum, da cemo ih bas nagaziti...
Topla voda

#1804 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Topla voda »

ovo je mec lopta za baraz.
kao sto sam govorio pred belgiju u proslim kvalifikacijama,tako govorim i sad.

moramo dobiti,da skinemo pritisak sa utakmica sa bjelorusijom.

nije frka,al ako ne dobijemo ,moracemo uzeti bjelorusiju 2 puta.a znamo kako odigramo tekmu,koja je tri dana poslije nakon loseg rezultata.sjetite se belgije 4-1 i rezultata i raspada sistema poslije.plasio bih se albanije doma ako ovo ne prodje dobro.

ako uzmemo,stvari ce ici laganije,treba ici hrabro na pobjedu,jer nam pobjeda zbilja mnogo znaci i vrijedi rizikovati,kako god da zavrsi.
nemam_ideje

#1805 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by nemam_ideje »

Topla voda wrote:ovo je mec lopta za baraz.
kao sto sam govorio pred belgiju u proslim kvalifikacijama,tako govorim i sad.

moramo dobiti,da skinemo pritisak sa utakmica sa bjelorusijom.

nije frka,al ako ne dobijemo ,moracemo uzeti bjelorusiju 2 puta.a znamo kako odigramo tekmu,koja je tri dana poslije nakon loseg rezultata.sjetite se belgije 4-1 i rezultata i raspada sistema poslije.plasio bih se albanije doma ako ovo ne prodje dobro.

ako uzmemo,stvari ce ici laganije,treba ici hrabro na pobjedu,jer nam pobjeda zbilja mnogo znaci i vrijedi rizikovati,kako god da zavrsi.
Nope. Ako remiziramo sa Rumunima trebaju nam 4 boda protiv Bjelorusa i pobjeda protiv Albanije i u baražu samo. Sumnjam da će Bjelorusija opet dobiti Francuze.

Idemo na tri boda, jedan ko mijadža :D
lulica

#1806 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by lulica »

ja bi licno bio zadovoljan sa bodom iz rumunije, posto ce rumuni igrati veoma ostro i prljavo da dodju do rezultata. sada je pitanje kako ce susic pripremiti ekipu na takve duele i na samu utakmicu, dali da i oni igraju ostro , dali da reaguju na njihove provokacije i tako neke stvar. bez 2 napadaca nemamo nigdje nista traziti , jer 1 spic ne moze probiti , kao sto smo vidili do sada. dzeko povuce loptu sa centra , pretrci 2 igraca jos 1 predribla i 4. igrac mu uzme loptu a dzeko se polomi tokom utakmice. 4-4-2 sve ostalo bi bilo glupo
mire - ložač

#1807 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by mire - ložač »

Ono što bi po meni bilo ispravno je u startu uvesti Muslimovića sa Džekom. Čovjek je stamen k'o stijena i zna se hrvački boriti za loptu, a ovi će prirediti ragbi utakmicu to sam siguran, jer su poznati kao prljavi igrači.
Poturiti im Džeku da odvuče 2 - 3 za sobom ali da radi kako je i navikao - dodaje otvorenom Muslimoviću ili Misketu i tu je "90% posla u napadu gotova priča".

Veoma važno je da se naši uozbilje u startu i da im ne dozvole veliki polet, jer onda ode sve u helać. U Zenici se i moglo vaditi ali u Rumuniji čisto sumnjam da bi to bilo izvodivo, ali tu je Safet.
Tekma, zna se već sada je proglašena susretom maksimalnog rizika, biće jako teška i do bola prljava, tako da nikoga ne čudi "lupanje" zmajeva od samog starta, jer oni neće birati sredstva.

Oni koji planiraju ići direktno na tekmu preporuka je da se pripreme da dožive mnoštvo neugodnosti, kako od policije a posebno od navijača, oni će tražiti bilo kakvu mogućnost za incident, kako sa zastavama i raznim natpisima politički uvredljivog karaktera (pokušali su to i u Zenici da urade pa im nije pošlo za rukom - HVALA POLICIJI BiH)...

Nismo mi svemirska Španija u fudbalu pa da nas se boje, a posebno smo sada ranjivi oko ove suspenzije itd... i imamo relativno slab uticaj u EUFI i FIFI, tako da svi koji idu na tekmu - PAMET U GLAVU... jer će za sitnicu da hapse i prebijaju i naravno upisuju izazivanje nereda.....
arzuhal

#1808 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by arzuhal »

Ovo je ODLUČUJUĆA tekma :D
ultima_palabra

#1809 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by ultima_palabra »

arzuhal wrote:Ovo je ODLUČUJUĆA tekma :D
E nije nego (h)istorijska :D
arzuhal

#1810 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by arzuhal »

ultima_palabra wrote:
Eh, to, to! Kontam šta ono ide, pokušavam se sjetit, pa gurnuh ''odlučujuća'' :lol:

:thumbup:
ultima_palabra

#1811 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by ultima_palabra »

arzuhal wrote:
ultima_palabra wrote:
Eh, to, to! Kontam šta ono ide, pokušavam se sjetit, pa gurnuh ''odlučujuća'' :lol:

:thumbup:
A najgore je kad selektor i novinari poslije utakmice govore koliko je još bodova ostalo u igri... to znači da smo izgubili :roll:
Max Bunker

#1812 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Max Bunker »

ultima_palabra wrote:
E nije, nego UTAKMICA ZIVOTA :D
arzuhal

#1813 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by arzuhal »

Kad malo staneš, ovo i jest historijska utkamica. Prva nakon suspenzije :D A bilo mi drago da ih povalimo samo zbog onog njihovog kalkuliranja sa suspenzijom i oduzimanja bodova :bih:
mikogoago

#1814 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by mikogoago »

Evo ga brko se javio,sada jos da cujemo misljenje @hrasnog,@s bjelava ,@hz semira @ zecko,@juventus i ostali dosta je bilo supljiranja da onako fino napisite o taktici i igracima.Jebem mu citam sve postove i kojekakve budalastine,ajde zasluzio sam nekoliko finih komentara :mrgreen:
mikogoago

#1815 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by mikogoago »

Usput sta bi sa @burekom on samo nestade? :?
smoki_choko

#1816 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by smoki_choko »

mikogoago wrote:Usput sta bi sa @burekom on samo nestade? :?
eno ga vratio se,
Obuca9

#1817 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Obuca9 »

mikogoago wrote:Evo ga brko se javio,sada jos da cujemo misljenje @hrasnog,@s bjelava ,@hz semira @ zecko,@juventus i ostali dosta je bilo supljiranja da onako fino napisite o taktici i igracima.Jebem mu citam sve postove i kojekakve budalastine,ajde zasluzio sam nekoliko finih komentara :mrgreen:
Evo da se javi prozvani :D

Nadam se da ce Pape u ovoj utakmici ostaviti Vedu na klupi (ali cisto sumnjam) i grati 4-5-1 ili da ce krenuti sa dva špica, pa igrati isto kao u Zenici klasični 4-4-2.

Samo da ne bude improvizacije sa Vedom na krilu, kao protiv Njemačke ili Francuske, jer evidentno je da to ne ide, te da Vedo nije igrač za krilne pozicije.

Žao mi je što se Sejoi povrijedi, jer sam očekivao onu istu postavu koja je rasturila Slovake i s kojom bih bio ubijeđen u pobjeduu Bukureštu, ovako očekujem ovu postavu na terenu:

-------------------Hasagić-----------------
Mujdža--Mravac :-)----Spahić----Lulić
-------Medunjanin-----Rahimić----------
Misimović--------------------------Pjanić
----------Ibišević-------Džeko------------

S tim, kao što rekoh ja bih na Papetovom mjestu pokušao sa varijantom Vede na klupi, a u da se sredina pojača Štilićem ili Ibričićem.
Charuga
Globalni moderator

#1818 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Charuga »

Rumuni očekuju invaziju bh. navijača

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u 3. juna u Bukureštu će odmjeriti snage sa Rumunijom, a naš nacionalni tim s tribina stadiona Giuesti-Valentin Stanescu trebao bi imati veliku podršku.
Uoči duela Rumunije i Bosne i Hercegovine u tamošnjim medijima velika pažnja poklanja se bh. navijačima za koje Rumuni tvrde da su jedni od najvjernijih na Starom kontinentu.

U Fudbalskom savezu Rumunije očekuju dolazak velikog broja naših navijača, a mediji tvrde da će na stadionu Giuesti-Valentin Stanescu sasvim sigurno biti više od 1.000 bh. navijača, iako su iz rumunskog saveza poručili da je za gostujuće tifoze predviđeno 760 karata.

Svi naši navijači karte mogu nabaviti preko Fudbalskog saveza Rumunije, a cijene su 15 i 20 leja (oko 4 i 5 eura).
BSn

#1819 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BSn »

jeftinije ulaznice u rumuniji, nego u Zenici. Ta ce oni. :oops:
smoki_choko

#1820 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by smoki_choko »

Plavih_11 wrote:Rumuni očekuju invaziju bh. navijača

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u 3. juna u Bukureštu će odmjeriti snage sa Rumunijom, a naš nacionalni tim s tribina stadiona Giuesti-Valentin Stanescu trebao bi imati veliku podršku.
Uoči duela Rumunije i Bosne i Hercegovine u tamošnjim medijima velika pažnja poklanja se bh. navijačima za koje Rumuni tvrde da su jedni od najvjernijih na Starom kontinentu.

U Fudbalskom savezu Rumunije očekuju dolazak velikog broja naših navijača, a mediji tvrde da će na stadionu Giuesti-Valentin Stanescu sasvim sigurno biti više od 1.000 bh. navijača, iako su iz rumunskog saveza poručili da je za gostujuće tifoze predviđeno 760 karata.

Svi naši navijači karte mogu nabaviti preko Fudbalskog saveza Rumunije, a cijene su 15 i 20 leja (oko 4 i 5 eura).
a ovi nasi bi samo da se sto vise opare :-)

Zapad 30 KM, Istok 20 KM, a Sjever i Jug 15 KM
oD DANAS U PRODAJI ULAZNICE

http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/od-d ... nice/57966
Stari

#1821 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Stari »

Max Bunker wrote:
ultima_palabra wrote:
E nije, nego UTAKMICA ZIVOTA :D
Ja nekako vise imam utisak da se ipak radi samo o ....sudbonosnoj utakmici ... :cry: :-) :D

Kako onomad neko rece ... bitno je da nasi momci zaigraju kako najbolje znaju ...a ako se bas zalomi i sreca nam okrene ledja ... ono znate vec .... :x ...

E pa necemo tako vise ... barem ne uoci ove utakmice ... ako nasi momci zaigraju najbolje sto znaju ... nema tu vise sreca , sudac, publika, los teren, uefina zavjera, Munib prodo bodove, ...ili sta ti ja vec znam...

Nek oni odigraju onako kako su odigrali birvaktile u Zenici ... i da se batale onakvih stvari (Spahic i Mravac) pri kojima im Marica prima loptu na prsa u sred 16-terca - sasvim lijepo - ko na teningu ....Ako se Spahic Mravac i ostali iz odbrane uspiju suzdrzati takvih kixeva ... nema izvlakusa ...
Ridjobrki

#1822 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Ridjobrki »

Jašta je neg' odlučujuća - kao i svaka druga uostalom. Svaka ona odlučuje... Ovdje bi trebalo mlatnuti tri boda jer se može i ako sebi zacrtano određeni kvantum bodova bolje ih je, je li, skupiti što prije. Nemoj da nam opet rastu teoretske šanse svakom novom utakmicom...

Stvar je u tome da mi sebi možemo priuštiti i poraz ovdje a bod je brada. S druge strane, Rumuni ako već nisu odustali od baraža MORAJU dobiti i moraju napasti. Formacijski sad to i nije tako bitno koliko taktički, formacija se u pet sekundi premetne i našteli - taktika je jasna. Ako su odustali od kvalifikacija onda super, a ako nisu dati im loptu, uzeti prostor, malo ih udarati i zgaziti ih kontrama. Zvuči prejednostavno ali tako stvari stoje i Sušić do kraja kvalifikacija neće imati taktički jednostavniju utakmicu.

Sad, to na terenu može ići svakako, možemo mi napasti prvi presingom ne bi li im razvalili koncepciju ranim golom ili sasjekli im napade prije nego i počnu, možemo im dati loptu a visoko postaviti odbranu pa ubiti tekmu dok se ne unervoze, možemo mi uzeti loptu pa mrcvariti dodavanjima... U svakom slučaju ako igdje treba tražiti šansu za bodove treba ovdje. Gore i teže će biti igrati sa Albancima za četiri dana - ako se iko razumije o gradnju bunkera razumiju se sinovi Envera Hodže...
Stari

#1823 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Stari »

Ridjobrki wrote:Jašta je neg' odlučujuća - kao i svaka druga uostalom. Svaka ona odlučuje... Ovdje bi trebalo mlatnuti tri boda jer se može i ako sebi zacrtano određeni kvantum bodova bolje ih je, je li, skupiti što prije. Nemoj da nam opet rastu teoretske šanse svakom novom utakmicom...

Stvar je u tome da mi sebi možemo priuštiti i poraz ovdje a bod je brada. S druge strane, Rumuni ako već nisu odustali od baraža MORAJU dobiti i moraju napasti. Formacijski sad to i nije tako bitno koliko taktički, formacija se u pet sekundi premetne i našteli - taktika je jasna. Ako su odustali od kvalifikacija onda super, a ako nisu dati im loptu, uzeti prostor, malo ih udarati i zgaziti ih kontrama. Zvuči prejednostavno ali tako stvari stoje i Sušić do kraja kvalifikacija neće imati taktički jednostavniju utakmicu.

Sad, to na terenu može ići svakako, možemo mi napasti prvi presingom ne bi li im razvalili koncepciju ranim golom ili sasjekli im napade prije nego i počnu, možemo im dati loptu a visoko postaviti odbranu pa ubiti tekmu dok se ne unervoze, možemo mi uzeti loptu pa mrcvariti dodavanjima... U svakom slučaju ako igdje treba tražiti šansu za bodove treba ovdje. Gore i teže će biti igrati sa Albancima za četiri dana - ako se iko razumije o gradnju bunkera razumiju se sinovi Envera Hodže...
Slozio bih se uvazenim tobom ridjobrki sto se tice prikaza taktike ... medjutim s tvojim izlaganjem o nasim adutima (na prethodnoj stranici ... ako te nisam zamijenio za nekog drugog - izvinjavam se u tom slucaju)....Ja sam misljenja da je nas najjaci adut ... motiv ... psihicki bi trebali nasi momci biti u prednosti ...

obrazlozenje...

Vratili smo se ...da izvine prisutni skup na vulgarnosti ...skoro iz septicke jame u kojoj smo lezali dovoljno dugo da su si u jednom momentu nasi istocni suparnici vec bili uknjizili ciglih 6 bodeva ... Dakle ne samo da su ipak morali pobrisati sve olako isplanirane imaginarne pobjede nad nama ...(a i samo to je dovoljno da budu nadrk... tj ozlojedjeni ) nego ce sad imati posla sa momcima koji ce ih "priupitati" ..."e , a jel sta ste vi onomad prdunjauli po novinama a....kojih ba 6 bodeva ?"

To smatram nasim adutom u ovoj utakmici ... mozda grijesim ali eto ... Do Susica je da ih nahuska ...a taktika ...o tome po tom.
Ridjobrki

#1824 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Ridjobrki »

Stari wrote:... nego ce sad imati posla sa momcima koji ce ih "priupitati" ..."e , a jel sta ste vi onomad prdunjauli po novinama a....kojih ba 6 bodeva ?"

Dodao bih još jedno pitanje: "A đe vam je sad oni Chivu kad je 'nako pametan?"
Stari

#1825 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Stari »

Da se ne bi sad ovo protumacilo kao moj pokusaj miniranja teme ...evo malo i mojih "nesto ozbiljnijih" razmisljanja o eventualnom toku ove nadolezece utakmice.

Znam , moji komentari nemaju bas preveliki krug obozavalaca na ovom dijelu foruma jer ... ponekad sam se znao izraziti tako - da se to velikom broju ovdje prisutnih ucinilo zehricu (ili dvije) depresivno ...ili kako se to vec sad kaze.

Od ovih taktickih pristupa koje je @ridjobrki vrlo precizno pobrojao i poslozio u svom nedavnom komentaru - slazem se sa sve i jednim spomenutim...a ako treba izabrati jedan (nesto kao licni favorit) to bi svakako morao biti onaj ... "dati im loptu, uzeti prostor, malo ih udarati i zgaziti ih kontrama"...ne bi bilo zgoreg da se jedna od tih kontri desi u ranoj fazi igre ...

Dakle otraga Spahic i Mravac ne bi smjeli raditi onakve stvari kao kod primljenog gola u prosloj utakmici ...bekovi treba grizu non-stop ... Rahimic (tog momka obozavam) u sredini ce svoj dio posla vec obaviti ... Vezisti - samo da ne budu inspirisani FC Barcelonom sa proslonedjeljne utakmice ... zasto ?... pa zato sto mi nismo Barcelona ... situacije na sredini terena treba rjesavati ostro i brzo ...nemamo mi ekipu koja moze heklati onaokolo bez da izgubimo loptu... dakle to si trebaju izbiti iz glave ... Napad treba pomoci vezistima .

formacija ...bas kao sto ridjobrki veli ...vrlo sporedna stvar...
Locked