Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mikele riva wrote:sto svakako nije model ponasanja koji bih prihvatio, a jos manje aroganciju po kojoj ti ne treba kartica nekog lokalnog operatera. tu se ne radi no novcu nego o bahatosti. mislim.. zoves se drustvom po makraskoj preko bh telecoma? ili ti njih zoves ako su oni malo normalniji pa imaju, stajaznam, tomato.. i ima li na svakoj plazi wireles?
opet cemo u offtopic ali moram da odgovorim
o kakvoj ti bahatosti govoris? to sto ja poslovnim partnerima moram biti dostupan na svoj broj? ili mi preporucujes nekog kikiriki operatera koji ce dodati ozbiljnost mom poslovnom imidzu?
plaze po makarskoj i makarska-like mjestima izbjegavam...idem na odmor na odmorim sa porodicom a ne da se guzvam i skacem preko nauljenih tijela...tamo gdje ja idem ima wireless nekad besplatan nekad se placa ali postoji, i sta sad?
mikele riva wrote:sto svakako nije model ponasanja koji bih prihvatio, a jos manje aroganciju po kojoj ti ne treba kartica nekog lokalnog operatera. tu se ne radi no novcu nego o bahatosti. mislim.. zoves se drustvom po makraskoj preko bh telecoma? ili ti njih zoves ako su oni malo normalniji pa imaju, stajaznam, tomato.. i ima li na svakoj plazi wireles?
o kakvoj ti bahatosti govoris? to sto ja poslovnim partnerima moram biti dostupan na svoj broj? ili mi preporucujes nekog kikiriki operatera koji ce dodati ozbiljnost mom poslovnom imidzu?
plaze po makarskoj i makarska-like mjestima izbjegavam...idem na odmor na odmorim sa porodicom a ne da se guzvam i skacem preko nauljenih tijela...tamo gdje ja idem ima wireless nekad besplatan nekad se placa ali postoji, i sta sad?
mikele riva wrote:hvala. market androin kaze da ne moze ovdje, u bosni, a ovaj drugi sam skino. sad idem roviti po forumu kako da ga instaliram. hvala jos jednom
Onda ne vjerujem da ce ti i ova druga moci ako su zabranili za BIH, uglavnom sve ove aplikacije koje nades na torrentima itd. su .apk a instaliras ih tako sto skines preko android marketa besplatan AppInstaller
zateznistub wrote:Kakva je logika kad neko trosi 5-10 KM na telefoniranje a razmatra telefon koji kosta 500+ KM.
Ja sam vise od deceniju na pretplati BH Telecom-a. Zadnji aparat koji sam uzeo je galaxy s plus i u paketu koji ja koristim kosta 465 plus PDV http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... d1fdd.html
sto iznosi nekih 560 KM u totalu. U jednoj radnji isti taj kosta 640 KM i nema na rate a ja mjesecno dajem 20 KM. Posto cu idalje koristiti isti taj paket u narednom periodu ja tu cifru jednostavno ne mogu uzeti u kalkulaciju cijene.
Nađite mi prodavnicu koja ce vam dati mogucnost placanja mobilnog uređaja na 24 mjesecne rate.
Ja sam upravo i govorio to da ako trošiš 5-10 KM nemaš potrebe da uzmeš telefon i pretplatu od 50 KM. A ako svakako imaš pretplatu onda onda možeš naći mobitel na rate relativno povoljno. O lopovluku BHT je suvišno govoriti i tu nemam šta da dodam
AdNaN88 wrote:Imam problem sa ovim Galaxy S, mijenjao dosad dvije baterije opet nista tj. telefon se puni nekih 6-7 sati iskljucim ga sa punjaca i ostavim ga onako da stoji preko noci, dakle nista ne cackam i baterija ne traje duze od 10sati, znaci ne radim nista ostavim ga punog navece a ujutru tj. za nekih 10sati je na 15-20% baterije. Baterije su one od 20KM za i9000 od 1380 mAh(kaze onaj u servisu nema razlike od originala, drze i po dva dana). Firmware version je 2.3.4
Kad udem u procese najvise mi baterije uzima ovaj neki CELL standby(Batery used by cell radio) pa Display a zatim Phone idle itd.itd.
Ima li neko ideju sta bi to moglo biti? Ogadi mi se android
Uzimanje telefona preko telecoma i nije lose. Evo neki dan je direktor uzeo X7 Nokia, 246KM platio + PDV, sto je daleko ispod cijene. Doduse on je na 100KM pretplati i ne planira raskidati ugovor, tako da njemu to super dodje. Svake dvije godine uzme novi telefon dobar, za male pare...
Qler wrote:Uzimanje telefona preko telecoma i nije lose. Evo neki dan je direktor uzeo X7 Nokia, 246KM platio + PDV, sto je daleko ispod cijene. Doduse on je na 100KM pretplati i ne planira raskidati ugovor, tako da njemu to super dodje. Svake dvije godine uzme novi telefon dobar, za male pare...
To je ono sto ja pokusavam da objasnim, ali ko mi je kriv kad sa djecom pocinjem raspravu.
Normalno da se isplati uzimati. Pa evo skontajte : Npr. na pretplati si 2 godine, nikada nisi uzeo telefon. Davao si 24 x 100KM . E sad , ako ces i dalje biti na istoj, zasto nebi iskoristio i uzeo mobitel u pola cijene ?
Jedino ne treba da uzima onaj koji nije siguran da ce biti na pretplati telekoma. Ali ima ljudi kojima pretplata treba i koji ce godinama jos biti na istoj. Zasto to nebi iskoristili i kupili mob u pola cijene ?
naravno da se i isplati i ne isplati ako je tek neki izasao mobitel i oni ga imaju u ponudi onda se isplati. Ako postoji vec odavno u ponudi, onda se ne isplati jer je obicno jeftinije uzeti u nekoj radnji posto je do tad telefon pojeftionio dok kod njih ista cijena bude
Chuckie wrote:Haha dodje jedan padobranac sa pretplatom 100KM i kaze isplati se uzimat na rate hahaha.
Tebi se isplati naravno kad su ti i mozak uzeli na rate.
Šta pokušavaš majke ti? Nikako te ne kontam. Vrijeđaš već nekoliko postova unazad. Brate ako si napaćen nekim stvarima nemoj nas smarati... Jel tebi neki problem što on ima pretplatu od 100 km?
jOFLA wrote:
Naravno ne. CyanogenMod nije ni AndroidOS niti Symbian, već je CyanogenMod ono što jest, i za sebe: CyanogenMod, koji je tek utemeljen na AndroidOS-u.
Porediti AndroidOS i CyanogenMod je isto kao kad bi za Linux rekao da je isto što i Minix, ili Apple Mac Leopard i Jaguar rekao da su BSD/OS, jer su utemeljeni na BSD-u.
A možda je AndroidOS tek samo jedan od običnih linux OSova za tablete i mobilne ? Šta misliš o tome ? Toliko o poređenju AndroidOS i CyanogenMod.
Koji ti je model? Na nekim CM7(i MIUI) kamera je slabija od stock kamere zbog različitog frameworka.
Ovako telefon je samsung galxy II danas se spojim na kies da skinem neke nadogradnje, i sad u pola tog skidanja mi se zezne nesto i ostanem ni tamo ni ovamo. Ima sad onaj postupak hitne nadogradnje al mi kies ne prepoznaje telefon i ne mogu nista a na telefonu mi samo stoji ikonica telefona i racunara sa uzvicnikom izmedju???