Corto nema to veze. Čisto sumnjam da načelnici opštine potpisuju građevinske dozvole , već neko iz urbanizma a taj neko iz urbanizma , porijeklom može biti i iz svemira. Utjecaj načelnika sigurno postoji ali nikako nije presudan bilo pozitivno bilo negativno.Corto Maltese wrote:bomba wrote:Ciglane sam naveo samo kao primjer... Poenta je da su SDA lobiji u ovom gradu do sada bili previse jaki i zbog toga su bili i vise nego bahati i zato je vrijeme da odu...Corto Maltese wrote: Ciglane, Opština Centar Sarajevo? SDP načelnik od 2000. na ovamo?
Lobiji ne potpisuju građevinske dozvole.
Lobiji se ne biraju na izborima.
Načelnici, da.
Dakle bez obzira na sve SDP-ove aljkavosti i nedosljednosti ne bi im prišila ovu etiketu.
Lobiji uistinu jesu jaki , a taj problem se ne ogleda samo ovdje a zelenih površina je sve manje i manje i da nije Vilsonovog Šetališta Sarajevo bi bilo..katastrofa...drva smo morali isjeći u ratu da bi preživjeli a ova postratna eko-razaranja prevazilaze sve granice ma kakvi objekti (religijski ili trgovački) da su u pitanju.
A to je ipak naš problem , jer mi vidimo kopanje temelja ili neku pripremu. Da ljudima to smeta napravili bi protest ili neku peticiju pa pokušali spriječiti gradnju. Ovako , što većina želi to i dobije
Nemam ništa protiv izgradnje vjerskih objekata no primjetila sam jednu "sitnicu". U lokalne vjerske objekte , ponajmanje dolaze ljudi iz "lokale" tj. iz mjesne zajednice ili par mjesnih zajednica okolo. U vjerski objekat koji mi je najbliži , 99% ljudi dolazi sa automobilima i sve su mi nepoznate face a opet moji susjedi vjernici više vole posjećivati druge vjerske objekte dok za naš mnogo i ne haju ! Koliko sam svatila - ovo je pravilo