gdje si je uzela?sitno wrote:109KM, ja je sinoc kupilaMichun wrote:100 KM ja mislim.drekalica28 wrote:Koja bi cijena one Rowentine rotirajuće četke?![]()
Ne mogu vam opisati kako me je ucinila sretnom![]()
![]()
![]()
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
-
hocunecu
#1801 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
- Pasiflora
#1802 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Tehnomarket, onaj kad se izadje i Dobrinje i krene prema RS-u (jbg, nisam sigurna kako bolje da ti objasnim...sorry)
- Michun
#1803 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma.Le.Na wrote:jel ona ispravlja ili uvija kosu?drekalica28 wrote:Koja bi cijena one Rowentine rotirajuće četke?
- Ma.Le.Na
#1804 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
hvala Michun 
ne mogu pogledati video ali pretpostavljam da ispravlja
meni bi to odgovaralo da mi je duza koa...ovako bi dobila gljivu
za sad..pegla
ne mogu pogledati video ali pretpostavljam da ispravlja
meni bi to odgovaralo da mi je duza koa...ovako bi dobila gljivu
za sad..pegla
- Michun
#1805 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
moze oboje
i ispraviti i uviti, ima i veliku i malu cetku i okrece se na obje strane. e sad, kolko je ko spretan. na reklami izgleda pis of kejk
i ispraviti i uviti, ima i veliku i malu cetku i okrece se na obje strane. e sad, kolko je ko spretan. na reklami izgleda pis of kejk
- Zelena Carapa
#1806 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
koliko je teska ova cetka, bole li ruke od nje? 
- Ma.Le.Na
#1807 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ih reklamaMichun wrote:moze oboje
meni i kod moje frizerke sve izgleda pis of kejs
prodje mi zena prstima kroz kosu..i voila frizura
..ja sjedim sat ispred ogledala...i...kao da sam se samo pocesljala
- Michun
#1808 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
lahkaZelena Carapa wrote:koliko je teska ova cetka, bole li ruke od nje?
ne bolu
-
Mariella
#1809 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Meni je kosa preko ramena, i imam je dosta ali je tanka dlaka, to mi je svaka frizerka rekla i mogu se normalno isfenirati sa rowenta cetkom. Prije sam samo ravnala (prirodno mi je valovita), al sam nedavno skontala da mogu i uviti - zahvaljujuci forumasicama 
- Partizzanka
#1810 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
e hajde sad preporuke (znam kasnim za svima gooodinama hahahah)
za fin kolor sampon, ili bilo sto od cega necu imati izrastak za 10 dana ... nego sto ce se fino ispirati vremenom
i da li ti kolor samponi pokrivaju sijede ono tu i tamo sijeda
e hvala gdje cule i gdje ne cule
za fin kolor sampon, ili bilo sto od cega necu imati izrastak za 10 dana ... nego sto ce se fino ispirati vremenom
- Allenass
#1811 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Koja pegla za kosu je najbolja, da je keramicka a da brzo i potpuno ispravlja kosu?
Imam prilično frčkavu kosu, i treba mi ponekad da je ispravim. Koristila sam Braunovu do sad ali nije mi se pokazala baš najboljom. Dakle, neka preporuka, iskustva?
Imam prilično frčkavu kosu, i treba mi ponekad da je ispravim. Koristila sam Braunovu do sad ali nije mi se pokazala baš najboljom. Dakle, neka preporuka, iskustva?
- ladyada
#1812 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Partizzanka wrote:e hajde sad preporuke (znam kasnim za svima gooodinama hahahah)
- Partizzanka
-
zamzija
#1814 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma kolor šampon ti se brzo ispire i ne pokriva toliko sijede, najbolja ti je farba ili stavi pramenove za početak tu gdje su ti sijede...Partizzanka wrote:a zasto farba???
- alica.k
#1815 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ja sam skontala da ona hoce da se brzo ispere, tak da kad joj krene izrastak da se ne razlikuje puno :Szamzija wrote:Ma kolor šampon ti se brzo ispire i ne pokriva toliko sijede, najbolja ti je farba ili stavi pramenove za početak tu gdje su ti sijede...Partizzanka wrote:a zasto farba???
- moonlight7
- Partizzanka
#1817 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ama zene drage, ne farba mi se kosa mi tako raste brzo da se moram svakih 15 dana maltene sisati (ovdje trebam valjda reci hvala Bogu)
fazon je da imam pokoju sijedu, mogla bih ja to cupati (zamzi nemoj me sad kamenovati) ali mi je mrsko ...
druga stvar je sto je moja kosa nekako od ovog nesunca dosta potamnila pa mi sada vise ide na tamno smedju haman crnu nego sto je smedja (prije je bila kesten smedja)
eh sad posto ja NEMAM POOOOOJMA kako se farba, a da ne govoorim kako NE ZELIM NI U SNU da imam izrastak (mrsko mi se natjerati i kosu svaki drugi dan prati kako moram, a nekamoli da se farbam svakih ... koliko se to mora farbati???)
kontala sam uzeti taj kakav samponcic eto da probam kako to ide MAKAR nije pravo farbanje
i da malo vidim i te boje ... ja pored tih standova prodjem ko pored turskog groblja sto se ono kaze u narodu
to me tako ne dotice NIMALO BAR NIJE do sada ...
de vi meni onda marku kakvog finog kolor sampona ili necega bilo cega sto ce se ispirati jednako a nece izrastati onako kao kod recimo jennifer da imam izrastak ili kod nekih cura kad vidim ono crvena kosa crn izrastak oooooj nececmo o tome
fazon je da imam pokoju sijedu, mogla bih ja to cupati (zamzi nemoj me sad kamenovati) ali mi je mrsko ...
druga stvar je sto je moja kosa nekako od ovog nesunca dosta potamnila pa mi sada vise ide na tamno smedju haman crnu nego sto je smedja (prije je bila kesten smedja)
eh sad posto ja NEMAM POOOOOJMA kako se farba, a da ne govoorim kako NE ZELIM NI U SNU da imam izrastak (mrsko mi se natjerati i kosu svaki drugi dan prati kako moram, a nekamoli da se farbam svakih ... koliko se to mora farbati???)
kontala sam uzeti taj kakav samponcic eto da probam kako to ide MAKAR nije pravo farbanje
i da malo vidim i te boje ... ja pored tih standova prodjem ko pored turskog groblja sto se ono kaze u narodu
to me tako ne dotice NIMALO BAR NIJE do sada ...
de vi meni onda marku kakvog finog kolor sampona ili necega bilo cega sto ce se ispirati jednako a nece izrastati onako kao kod recimo jennifer da imam izrastak ili kod nekih cura kad vidim ono crvena kosa crn izrastak oooooj nececmo o tome
- alica.k
#1818 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
elem, bio je onaj palette preliv, sto se drzi 20tak minuta, i relativno se brzo ispere. a sto se tice color sampona :S kod nas u sarajevu nisam odavno to vidjela.
znam da palette ima nesto. imaju i samponi koji imaju kane u sebi al ne znam ni gdje ni sta, samo sam cula to.
loreal ima nekakav sampon, zove se nesto cacao...to sam gledala na feelunique. tvrde da daje nijansu smedje. al nije da farba.
btw ne znam koliko je to do nesunca, al kosa kad izgubi sjaj to je do vitamina 100% (a kad izgubi sjaj izgleda tamnija no sto jeste).
imas kupiti u lushu masku za kosu, pogledacu ti kasnije kako se zove, ali je stvarno nesto savrseno, kosa odmah ozivi od nje
ugl, prvo joj probaj vratit sjaj prije nego budes ove gluposti po njoj stavljala...
znam da palette ima nesto. imaju i samponi koji imaju kane u sebi al ne znam ni gdje ni sta, samo sam cula to.
loreal ima nekakav sampon, zove se nesto cacao...to sam gledala na feelunique. tvrde da daje nijansu smedje. al nije da farba.
btw ne znam koliko je to do nesunca, al kosa kad izgubi sjaj to je do vitamina 100% (a kad izgubi sjaj izgleda tamnija no sto jeste).
imas kupiti u lushu masku za kosu, pogledacu ti kasnije kako se zove, ali je stvarno nesto savrseno, kosa odmah ozivi od nje
- kakav nered
#1819 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ja sam koristila lorealov casting preljev i bio mi je super... nemaš izrastka i ispere se skroz nakon otprilike 3 mjeseca... ali sijede ti pokrije tek kad ga staviš i svaki put kad opereš kosu sve su vidljivije...možda ne baš odmah s prvim pranjem, ali pojavit će se ubrzo... znači to nije rješenje ako želiš potpuno prekriti sijede... vjerujem da tu pomaže samo farba... ali s farbom ide i izrastak... jbg, ne može i jedno i drugo...
ja imam puno sijedih, ali mi ne smetaju... ofarbam se tek kad me prijateljice izgnjave kako je grozno što sam sijeda...i stavim ovaj lorealov preljev koji se po moju sreću skroz spere nakon par mjeseci
i opet imam svoju kosu i svoje sijede, a njih ućutkam na neko vrijeme...
(znam da ćete sve reći da sam luda, ali ja ih volim
)
ja imam puno sijedih, ali mi ne smetaju... ofarbam se tek kad me prijateljice izgnjave kako je grozno što sam sijeda...i stavim ovaj lorealov preljev koji se po moju sreću skroz spere nakon par mjeseci
- Partizzanka
#1820 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
kosa mi je tamnija nije manje sjajna ... kao da je promjenila boju totalno
vise nije smedja nego vise je crna
ali je sjajna tu nema promjene i uzimam vitamine - vise nego dok sam zivjela u bih
ali je sjajna tu nema promjene i uzimam vitamine - vise nego dok sam zivjela u bih
- Zelena Carapa
#1821 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Da ti nisi expecting?Partizzanka wrote:kosa mi je tamnija nije manje sjajna ... kao da je promjenila boju totalno
Cure moje a Boga mi i zene, nemojte sebi dozvoliti da vam se vide sijede - nista vam ne dodaje godine kao bijela kosa. Bolje malo promjeniti zivotne navike. Bar ja tako mislim.
- alica.k
#1822 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma treba imat dobre geneZelena Carapa wrote:Cure moje a Boga mi i zene, nemojte sebi dozvoliti da vam se vide sijede - nista vam ne dodaje godine kao bijela kosa. Bolje malo promjeniti zivotne navike. Bar ja tako mislim.
al u pravu si. meni nema nista gore nego sijede kad se vide na mladoj djevojci.
- Partizzanka
#1823 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
jesam
vec 2,5godine hahahhaa
ovdje kod mene nema dovoljno sunca nema sunca maltene nikako dobro nije bas tako ali nema ono da izadjem i hodam po cicvari po gradu po cijeli dan i kosa mi svjetlija bude
ovdje u godini imas mjesec dana sunca
kad je jaaako svjetlo vidim da jeste moja boja tu ali vecinom je tamnija
znaci da trazim loreal i to
nemam bas ono puno da mi se vide na sve strane mozda na cijeloj glavi 20tak samo mi je tamna kosa pa se vide kada izvire odozdo odnekud crkle da bog da!
ovdje kod mene nema dovoljno sunca nema sunca maltene nikako dobro nije bas tako ali nema ono da izadjem i hodam po cicvari po gradu po cijeli dan i kosa mi svjetlija bude
ovdje u godini imas mjesec dana sunca
nemam bas ono puno da mi se vide na sve strane mozda na cijeloj glavi 20tak samo mi je tamna kosa pa se vide kada izvire odozdo odnekud crkle da bog da!
- Zelena Carapa
#1824 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja se farbam od 16te godine, ono fola radi u sve nijanse crvene - ali od 23 su mi pocele sijede i od tada nemam vise izbora- a sad se moram farbati svakih 15-20tak dana. Nije to tako komplikovano kako se cini / ne znam samo kako bih bez farbe. Izgledala bih sigurno 15 godina starije nego sto sad izgledam.alica.k wrote:ma treba imat dobre geneZelena Carapa wrote:Cure moje a Boga mi i zene, nemojte sebi dozvoliti da vam se vide sijede - nista vam ne dodaje godine kao bijela kosa. Bolje malo promjeniti zivotne navike. Bar ja tako mislim.
al u pravu si. meni nema nista gore nego sijede kad se vide na mladoj djevojci.
U nasim frizerskim salonima je nanosenje boje 10 KM ako ti doneses boju sa sobom. Znam da je na zapadu to puno skuplje ali mozda partizanka ima neku jaranicu koja joj to moze uraditi.
- Zelena Carapa
#1825 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Po toj logici bi svi svedjani bili crnokosiPartizzanka wrote:jesamvec 2,5godine hahahhaa
ovdje u godini imas mjesec dana sunca![]()