Svakako da je dobro auto, ali moraš priznati da se dosta kupuje zato što se zna ko joj je gazda. Sve bitne vrline VW-a ima i današnja Škoda. Nije to više Felicija iz 1996. Dakle uz nedostatak nekih sitnica Oktavija ima sve što i Golf pluz limuzinski izgled sa velikim praktičnim gepekom i sve to sa ipak značajno nižom cijenom od VW-a.tempuser wrote:
Razumijem i slazem se, ali mislim da je poenta komentara @ado-sampion bila drugacija, da se Skoda ne prodaje dobro iskljucivo zato sto je povoljna cijenom, kako se nekad brzopleto zakljucivalo, nego da se prodaje dobro jer je dobar auto, a dokaz je rast prodaje sad kad i nije vise tako jeftina.
Ne znam da li sam u pravu, ali bez obzira na papir, auta prije su mi bila komotnija unutra. Razni bezbjednosni standardi su naduvali sjedišta, tapacirunge, instrument tabla sada za razliku od prije dolazi do pola kabine.... Dakle iako ima te dimenzije nije to baš tako komotno auto kao recimo onaj G3. Možda griješim, ali ja tako doživljavam kada prelazim iz novijih u starija auta i obratno.ado-šampion wrote:
Ne govorim ja da je Fabija donijela ista aman zaman, jer realno nije. Ovo sto sam boldovao, upravo tako, to je bila i moja poenta, i kad je bio Golf 3 postojala je klasa Fabije, ali sad je ta klasa Fabije dosegla velicinu klase Golfa od prije 23 godine, a da je cijenom i dalje ispod njega. I to kad se poredi cijena tad i sad, bez inflacije. Nije mi cilj bio porediti kompakt danas i B segment danas, naravno da je razlika. Govorim cisto zbog onog "malo gradsko auto" pa je preskupa. Naveo sam koliko je ista tako malo auto bilo prije 23 godine - jednako skupo ili skuplje.
Golf 7 dizel osnovni je oko 38 hiljada, isto tako dodje i P 308 usporedivi dizel npr. Dakle 10 hiljada vise od Fabije dizel. To sto se moze naci dizel u kompakt klasi za 30 k su modeli koji su stalno na akcijama. I cijena Fabije ce sigurno ici dole cim prodje neko vrijeme od predstavljanja.
Nego da ne dužim, Fbija jeste sasvim solidno auto koje se može itekako iskoristiti, ali ja ne bih davao 30 k KM za nju. Da razjasnimo ne bi ni za Clio, C3, P208, Polo.... da ne bude da pričam tako zato što ne volim Škodu.