Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#1801 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

pa pise ti shipping na ebayu pored svakog proizvoda :-)
Lacrosse

#1802 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Lacrosse »

robert treniro wrote:zadnji update od prosle sedmice kaze da je:

Depart USPS Sort Facility
October 06, 2012
HAZELWOOD, MO 63042
Nije to Montana nego Missuri (MO), Montana je MT. Inace, ovisno gdje iz Illinoisa ti covjek salje paket, nekad je Saint Louis blizi tom dijelu nego Chicago. Inace, Hazelwood je dio Saint Louisa, gdje ima 70 hiljada Bosnja pa se ja ne bih puno sekirao za tvoj paket, vjerovatno znaju te adrese i od prije. Moguce cak da ti je neki Bosnjo kamiondzija vozio paket od do i izmedju.

Sto se tice Americke poste, nikad se pismo nije zagubilo, pare poslati nije problem, stvarno je efikasno i tu se ne treba plasiti. Jedino sto trebate pitati prodavca je kolika je postarina, ono sto pise na americkom ebay je isporuka za ameriku, nekad i pise da ne salju internacionalno a nekad imaju zemlje u koje ne salju zbog prijasnjih losih iskustava. Sve je lako provjeriti ako upitate onog ko prodaje, a on ako ne zna, mozete ga pitati za tezinu pisma i sami online otici na usps (us postal service) pa na calculate postage, pa fino tu ispunite formu odaberete nacin slanja i dobijete negdje tu cijenu okvirno koliko kosta...

http://ircalc.usps.com/?country=10041
Ray

#1803 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ray »

Baya90 wrote:Onaj ko je dostavlja? Da li u cijenu proizvida to uracunato, ili se naknadno plati kad se preuzima proizvod?
Jedino sto mozes platiti,ako je free shipping,jeste carina,ako narucis neki veci paket :D
Mustang1

#1804 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Mustang1 »

Stojadin wrote:Ko mi moze rec, koliko bi me dosla carina za nesto sto je kostalo 150 maraka? Da budem precizan, kupio sam RAM preko ebaya, mala kutijica znaci (tj. nije ni kutijica nego nesto vako: http://www.slcentral.com/ddr-ram-compar ... %20Box.JPG, moze u kovertu stat bukvalno). Pa eto, sta mislite :D?

Vidim svi govore drukcije.. Jedni govore preko 50 maraka se naplacuje carina, drugi preko 100, treci preko 200..
Koliko te izasao ram i je'l jeftinije nego kod nas ili si uzimao nesto divlje sto nema kod nas ? :D
Stojadin

#1805 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Stojadin »

Nesto divlje sto nema kod nas :D

Izaslo me 140 km + 66 km carine
P307

#1806 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by P307 »

U zadnje vrijeme pravo dugo cekam na posiljke s eBaya (cak i po mjesec i po). Problem je sto eBay pokriva 60 dana od narucivanja, a meni se desi da bas toliko (ili malo vise) treba da posiljka stigne, pa ne znam sta da radim :/
Sumnjam na neazurnost nase poste... jel moguce otici u postu (Sarajevo, posta kod zeljeznicke stanice) i provjeriti da li je stigao paket na ime? Desavalo mi se kada narucim nesto s trackingom da u BiH dodje za 2-4 dana (iz Amerike recimo), a nasima treba i preko 20 dana da to meni dostave
quarterback

#1807 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

paypal pokriva 45 dana, ti mozes pri kraju tog roka otvoriti case za svaki slucaj, to ce trajati jos oko 20 dana cime produzavas rok za zalbu, ako za to vrijeme posiljka dodje samo obrisi case i sve ok, ako ne dodje i ako ti prodavac vrati novac a posiljka dodje nakon toga opet mu mozes poslati novac preko paypala, obavijesti ga da je posiljka dosla i da mu zelis platiti
skafiskafsnjak

#1808 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by skafiskafsnjak »

A sta u slucaju ako mi je pare vratio, a ja kupio kod drugog prodavca isti proizvod. U medjuvremenu mi dosao ovaj prvi ... imam opcije da naknadno platim ili mu vratim?
adis.p

#1809 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by adis.p »

L00d wrote:A sta u slucaju ako mi je pare vratio, a ja kupio kod drugog prodavca isti proizvod. U medjuvremenu mi dosao ovaj prvi ... imam opcije da naknadno platim ili mu vratim?
Eh, i ja se ovo isto pitam? I ovako, kad prođe 45 dana, koliko je sigurno da će taj isti proizvod doć kod za neko neodređeno vrijeme poslije isteka tog toka? ;-)
burekodsira

#1810 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by burekodsira »

adis.p wrote:
L00d wrote:A sta u slucaju ako mi je pare vratio, a ja kupio kod drugog prodavca isti proizvod. U medjuvremenu mi dosao ovaj prvi ... imam opcije da naknadno platim ili mu vratim?
Eh, i ja se ovo isto pitam? I ovako, kad prođe 45 dana, koliko je sigurno da će taj isti proizvod doć kod za neko neodređeno vrijeme poslije isteka tog toka? ;-)
cekas max tih 45ak dana (ili malo manje) i otvoris slucaj, pa ako dodje lahko je zatvoriti a ako ne dodje naknadno imas osnovu po kojoj mozes dalje ganjati
anestezija123

#1811 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by anestezija123 »

Dosla mi je neka stvarcica sa e-baya, medjutim nisam bila zadovoljna, tj. nije uopste odgovarala slikama i napisala sam to prodavcu i on mi je sam refundirao to.
Posto nisam to nikad radila, da li trebam da ostavim feedback za taj proizvod svejedno ili?
S tim da sam dobila 3 proizvoda odjednom od tog prodavca, sa druga dvas sam bila zadovoljna i to sam i napisala za oba ta proizvoda.
Pozzz.
skafiskafsnjak

#1812 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by skafiskafsnjak »

anestezija123 wrote:Dosla mi je neka stvarcica sa e-baya, medjutim nisam bila zadovoljna, tj. nije uopste odgovarala slikama i napisala sam to prodavcu i on mi je sam refundirao to.
Posto nisam to nikad radila, da li trebam da ostavim feedback za taj proizvod svejedno ili?
S tim da sam dobila 3 proizvoda odjednom od tog prodavca, sa druga dvas sam bila zadovoljna i to sam i napisala za oba ta proizvoda.
Pozzz.
Ja vjerujem da, kada vratis ono sto si kupila, ne moras ostavljati feedback. Uglavnom, on voli da ne ostavis, nego da negativan ostavljas :P
A ja bih u tom slucaju ostavio pozitivan... ipak je posten i vratio ti pare.
quarterback

#1813 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

anestezija123 wrote:Dosla mi je neka stvarcica sa e-baya, medjutim nisam bila zadovoljna, tj. nije uopste odgovarala slikama i napisala sam to prodavcu i on mi je sam refundirao to.
Pozzz.
ako je refundirao mislim da i ne mozes ostaviti dojam jer se dojam automatski ukloni
anestezija123

#1814 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by anestezija123 »

L00d wrote:
Pozzz.
Ja vjerujem da, kada vratis ono sto si kupila, ne moras ostavljati feedback. Uglavnom, on voli da ne ostavis, nego da negativan ostavljas :P
A ja bih u tom slucaju ostavio pozitivan... ipak je posten i vratio ti pare.
Ne bih negativan ni ostavila. :D
Nego, kako ide to kod vracanja? Neki mi kazu da ne vracam proizvod osim ako ne zatraze nazad, ali malo mi je to bezveze, ako su mi vracene pare.
Da li placam neku postarinu kod vracanja?

P.S. Ovo su mi napisali:
hi. my friend.
so sorry you not love it.
we have return back your money solved the problem.
if you like other items in our store , you can use the money buy them
thanks
quarterback

#1815 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

naravno da placas i vidjeces da je to malo poveci iznos, vrlo cesto preko vrijednosti onoga sto si narucila

u principu nikada se ne isplati slati nazad, i ako dodje neispravan proizvod pokusaj slikati ili dokazati na drugi nacin da je neispravan i zamoli da ti posalju drugi bez toga da ga ti saljes nazad
anestezija123

#1816 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by anestezija123 »

Ugh, nisam to znala.. Radije bih onda ostavila to kod sebe i da mi ne refundiraju, ako moram vracati i placati shipping.. Ali nisu me nista ni pitali, samo poslali novac... :roll:
quarterback

#1817 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

anestezija123 wrote:Ugh, nisam to znala.. Radije bih onda ostavila to kod sebe i da mi ne refundiraju, ako moram vracati i placati shipping.. Ali nisu me nista ni pitali, samo poslali novac... :roll:
onda je sve super, zahvali im se i reci im da ih puno volis i eto
anestezija123

#1818 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by anestezija123 »

Huh, dobro je... :D Hvala vam a i vas puno volim. :D
quarterback

#1819 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

:lol:
starii

#1820 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by starii »

jel neko nesto prodavao preko ebaya, pokusavam da postavim oglasim ali mi trazi broj bankovnog racuna..nece da prihvati paypal
DJe_Nana

#1821 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by DJe_Nana »

Pitao sam i tamo na temi o paypalu pa da probam i ovdje mozda vise ljudi navraca, a bliska je tema,
zanima me da li se paypal moze povezati sa onom najjednostavnijom "Sparkasse Visa Electron debitnom karticom" koju mogu izvaditi svi bez stalnog zaposlenja, ili nekom slicnom karticom iz Unicredit banke, koja se moze dobiti bez stalnog zaposlenja?
Skupio sam nekih novaca na paypalu pa kontam prebaciti na karticu u skorije vrijeme a paypal nikada do sada nisam povezao sa karticom.
quarterback

#1822 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

moze na unicreditovu, sa sparkasse nisam probao
bob sap

#1823 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by bob sap »

slucajno sam 2 puta kliknuo na istu stvar i jednu sam platio, a ovu drugu ne zelim... medjutim ono mi stoji tamo da platim i kad narucim nesto novo i ovo mi usput izbaci da i njega platim. jel mogu nekako obrisati ovaj predmet da se ne pojavlju vise, platicu ga slucajno pa i taj belaj treba :-D
quarterback

#1824 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

javi se prodavcu, reci da si pogrijesio i zamoli da ga ponisti narudzbu
Melami

#1825 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

bob sap wrote:slucajno sam 2 puta kliknuo na istu stvar i jednu sam platio, a ovu drugu ne zelim... medjutim ono mi stoji tamo da platim i kad narucim nesto novo i ovo mi usput izbaci da i njega platim. jel mogu nekako obrisati ovaj predmet da se ne pojavlju vise, platicu ga slucajno pa i taj belaj treba :-D
ma mozes ponistiti, ima ti negdje opcija smao trebas naci.
Post Reply