PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
- dječak sa šibicama
#1801 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
moje iskustvo sa citydealom, ne varaju bas bas, ali recimo platis masazu 20 km i dobijes otprilike takvu uslugu, mrve po podu, mesar te masira, sigurno ne dobijes Maab spa tretman
a ovo sa hotelom... pa moguce je samo nekako mislim da te oderu na necem drugom, neka taksa ili nesto tako
a ovo sa hotelom... pa moguce je samo nekako mislim da te oderu na necem drugom, neka taksa ili nesto tako
- perfect_guy
#1802 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
u ovim ponudama je suština da se leti pegasusovim redovnim linijama, ali se 2-3 dana prije iznenada jave "tehnički problemi". Uđeš na stranicu aerodroma, pegasus ide normalno.
-
DearJohn
#1803 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Pa i ja mislim da se u generacijama primjeti ta "plava krv". Bez nametanja, diskretno, ali sigurni u sebe i u ono sto imaju/posjeduju. Nose kvalitetne stvari ali uglavnom bez onog Dolce&Gabbana ili Armani sto skrici preko cijelih grudi ili ledja...I ne preseravaju se u restoranima i glume dzekove. Cijene kvalitet i imaju respekt prema drugim ljudima. Spremni su i da pomognu onima u nevolji. Kad dodje neki kreten i fukara i hoce da se nametne oni kazu "dobro, u pravu si...". I nastave svoj zivot.JThomas wrote:u tranziciji svi u prosjeku teže prikazati da imaju više nego što imaju. kokuz uzima na zajam i kredit telefon, a budžovan naručuje lupam novog kajena iz fabrike odmah poslije predstavljanja. odmjerenost dolazi tek dvije-tri faze ili generacije poslije.
- nepass1
#1804 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Uopste ne mora biti tako, mislim da svak daje pare za ono sto voli. Nekome je bitno da nosi levis tole, guess torbu, drugi vise voli dati za mob a treci ce kupiti tv od 2k ali nosi pantole iz azela.ovo_mi_je_nick wrote:Može biti glupa ali je istinita. Koliko puta u nekom objektu napucane djevojke od vrha do pete kasnije mole vlasnika da im stavi na crtu popijeno piće.
Koliko će ljudi uzeti telefon u vrijednosti od 1000> pa se grebat za kredit i za wi-fi na jade, ali samo da se vidi da ima novca za S9.
Ljudi koji zaista imaju nisu opterećeni dokazivanjem drugima da imaju. Oni koji nemaju, imaju kompleks niže vrijednosti pa nastoje prividno stvoriti sliku za druge, da oni imaju.
I tako dolazi do nervoze pri uslugama od strane radnika. Jedna glumi kraljicu koja je došla sa vozačem (a ustvari tramvaj aktivan), ova što prodaje svaki dan gleda kako druge štiklice hodaju a ona mora rintat za 6 stoja i smješkat se a prije 5 godina bila je glavna riba dok je tatko izdržavao.
Meni gojzerice i jakna kostaju kao sva ostala odjeca u ormaru
Sa druge strane mi je totalna glupost dati platu za rucni sat ili mobitel
-
azdralovic
#1805 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
zavisi sta vise koristis mobitel ili jaknunepass1 wrote:Uopste ne mora biti tako, mislim da svak daje pare za ono sto voli. Nekome je bitno da nosi levis tole, guess torbu, drugi vise voli dati za mob a treci ce kupiti tv od 2k ali nosi pantole iz azela.ovo_mi_je_nick wrote:Može biti glupa ali je istinita. Koliko puta u nekom objektu napucane djevojke od vrha do pete kasnije mole vlasnika da im stavi na crtu popijeno piće.
Koliko će ljudi uzeti telefon u vrijednosti od 1000> pa se grebat za kredit i za wi-fi na jade, ali samo da se vidi da ima novca za S9.
Ljudi koji zaista imaju nisu opterećeni dokazivanjem drugima da imaju. Oni koji nemaju, imaju kompleks niže vrijednosti pa nastoje prividno stvoriti sliku za druge, da oni imaju.
I tako dolazi do nervoze pri uslugama od strane radnika. Jedna glumi kraljicu koja je došla sa vozačem (a ustvari tramvaj aktivan), ova što prodaje svaki dan gleda kako druge štiklice hodaju a ona mora rintat za 6 stoja i smješkat se a prije 5 godina bila je glavna riba dok je tatko izdržavao.
Meni gojzerice i jakna kostaju kao sva ostala odjeca u ormaru![]()
Sa druge strane mi je totalna glupost dati platu za rucni sat ili mobitel
-
zdruzdjo
#1806 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Za telefon znam dati finu cifru. Ok ne radi pokazivanja istog u drustvu nego radi sebe i svog nekog cejfa. Telefon je spravica sa mnogo funkcija i ima siroku upotrebnu vrijednost osim pukog telefoniranja. Ne mora biti neki ultra brand new samsung S 10 ili sl. Nisam takav. Vazno mi je da ispod haube ima puno kubika i konja.nepass1 wrote:.......Sa druge strane mi je totalna glupost dati platu za rucni sat ili mobitel
Ali za sat mi nije nikako jasno.
Iz ove price iskljucujem bogatase kojima je u drustvenim krugovim, sat neka vrsta statusnog simbola. Ono bezveze je da nosis neki frlj.
Znaci pricam o obicnim smrtnicima.
Medjutim kad vidim da neko ima platu npr 1000 a kupi suunto sat od 800 km i sto je najbolje ne koristi nista na njemu. Znaci interakcija sa tim uredjajem tokom dana 24 sata moze trajati najvise 15 minuta. Pa ne kontam. Buraz pogledas koliko je sati i kraj. Isto ces vidjeti i na "pijacaru" od 10 km.
Ali furka je da budes vidjen sa "satom".
-
Nadzorna_ploca
#1807 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Eto recimo meni je glupo to za mobitele a sasvim opravdavam kupovinu sportskih satova sa gpsom koji ti visestruko koriste na tom polju.
-
zdruzdjo
#1808 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Znam. Imao sam dugo priliku da ih preprodajem(suunto) po znacajno nizoj cjeni nego sto se krecu kod nas i dobro sam zaradio na njima. I sada ponekad.Nadzorna_ploca wrote:Jaro znas li ti zasto se kupuju suunto ili garminovi satovi?
Ali vjeruj od 10 koje sam prodao sigurno 6 su bili pravi duduci koji pojma nisu imali o njima osim da pokazuju vrijeme.
-
Nadzorna_ploca
#1809 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Puno puno je manje takvih nego onih koji su kupili S9 i koriste ga samo za viber i face.zdruzdjo wrote:Znam. Imao sam dugo priliku da ih preprodajem(suunto) po znacajno nizoj cjeni nego sto se krecu kod nas i dobro sam zaradio na njima. I sada ponekad.Nadzorna_ploca wrote:Jaro znas li ti zasto se kupuju suunto ili garminovi satovi?
Ali vjeruj od 10 koje sam prodao sigurno 6 su bili pravi duduci koji pojma nisu imali o njima osim da pokazuju vrijeme.
Fenix2 je moja najbolja investicija u zadnjih 5 godina. Ne zalim niti 1km a u to vrijeme je cjenovno bio najjaci sat a a vjerovatno i po specifikacijama. A mobitel moze i J5 od 3 stoje, ima sve sto i drugi bolji.
-
zdruzdjo
#1810 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ako ima upotrebnu vrijednost, DA. Cak i preporucujem. Ali kupiti ga zato sto je to suunto i kosta 400-500 eura. Hmmmm.Nadzorna_ploca wrote:Eto recimo meni je glupo to za mobitele a sasvim opravdavam kupovinu sportskih satova sa gpsom koji ti visestruko koriste na tom polju.
Ali eto meni je drago da je bilo takvih. Inace bi otisla samo 4 umjesto 10.
-
azdralovic
#1811 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
ja recimo ne skidam sat s ruke nikada, navikao sam na njega, i naravno da uzmem neki kvalitetniji ofc u skladu sa svojim mogucnostima.zdruzdjo wrote:Za telefon znam dati finu cifru. Ok ne radi pokazivanja istog u drustvu nego radi sebe i svog nekog cejfa. Telefon je spravica sa mnogo funkcija i ima siroku upotrebnu vrijednost osim pukog telefoniranja. Ne mora biti neki ultra brand new samsung S 10 ili sl. Nisam takav. Vazno mi je da ispod haube ima puno kubika i konja.nepass1 wrote:.......Sa druge strane mi je totalna glupost dati platu za rucni sat ili mobitel
Ali za sat mi nije nikako jasno.
Iz ove price iskljucujem bogatase kojima je u drustvenim krugovim, sat neka vrsta statusnog simbola. Ono bezveze je da nosis neki frlj.
Znaci pricam o obicnim smrtnicima.
Medjutim kad vidim da neko ima platu npr 1000 a kupi suunto sat od 800 km i sto je najbolje ne koristi nista na njemu. Znaci interakcija sa tim uredjajem tokom dana 24 sata moze trajati najvise 15 minuta. Pa ne kontam. Buraz pogledas koliko je sati i kraj. Isto ces vidjeti i na "pijacaru" od 10 km.
Ali furka je da budes vidjen sa "satom".
Zato ga ne skidam na moru, ne gledam gdje cu ga udariti etc...
-
Nadzorna_ploca
#1812 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Svakako. Ali zato nemjerljivo vise je onih koji kupuju S9 samo zato sto je on Samsung i najnoviji je model i kosta 800 eura. I koriste ga za viber i face. Suunto satove uzimaju uglavnom zaljubljenici u sport, planinarenje i ostale aktivnosti. Mozda ima i onih koji uzimaju radi furke ali znam da je takvih puno manje.zdruzdjo wrote:Ako ima upotrebnu vrijednost, DA. Cak i preporucujem. Ali kupiti ga zato sto je to suunto i kosta 400-500 eura. Hmmmm.Nadzorna_ploca wrote:Eto recimo meni je glupo to za mobitele a sasvim opravdavam kupovinu sportskih satova sa gpsom koji ti visestruko koriste na tom polju.
Ali eto meni je drago da je bilo takvih. Inace bi otisla samo 4 umjesto 10.
-
baja
#1813 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
restoran Havana na Malti kod Jugokomerca.
Promjenio se konobar, havarija opšta. bruku neljubazan.
znao sam ponekad na hamburger otić, ovako sam završio s njima
Promjenio se konobar, havarija opšta. bruku neljubazan.
znao sam ponekad na hamburger otić, ovako sam završio s njima
-
zdruzdjo
#1814 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Oooooo kako se samo varas. Vjeruj da je takvih upravo najvise.Nadzorna_ploca wrote:
Puno puno je manje takvih nego onih koji su kupili S9 i koriste ga samo za viber i face....
Neki dan prolazim pored shisa bara u zgradama nova otoka. Izlazi frajer i fura ispred mene. Obojica ulazimo u samoposlugu 20-ak metara dalje. On ispred mene. Daj ultre koliko 2 km. Bib bib poruka mu dolazi. Vadi S9.
Vazno je da je s9 a sto se puni za dvicu.....
-
Nadzorna_ploca
#1815 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Procitaj jos jednom pomno sta sam napisao. Upravo si se slozio samnon.zdruzdjo wrote:Oooooo kako se samo varas. Vjeruj da je takvih upravo najvise.Nadzorna_ploca wrote:
Puno puno je manje takvih nego onih koji su kupili S9 i koriste ga samo za viber i face....
Neki dan prolazim pored shisa bara u zgradama nova otoka. Izlazi frajer i fura ispred mene. Obojica ulazimo u samoposlugu 20-ak metara dalje. On ispred mene. Daj ultre koliko 2 km. Bib bib poruka mu dolazi. Vadi S9.
Vazno je da je s9 a sto se puni za dvicu.....
-
zdruzdjo
#1816 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ili smo se pogrsno razumjeli ili....Nadzorna_ploca wrote:....Procitaj jos jednom pomno sta sam napisao. Upravo si se slozio samnon.
Sta ja hocu da kazem. Najvise je onih koji high sky telefone brand kupuju upravo kao wanabee statusni simbol a pojma nemaju o mogucnostima i snazi istih. Znaci: face, instagram, viber, poneko i watsup, selfie i to je to.
E sa tim sam se susretao sa suunto satovima. Samo je vazno da flash-a sa nabildane ruke. A sta sve moze, ma hajde ba.
- Kinaski
#1817 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
imas li ih joszdruzdjo wrote:Znam. Imao sam dugo priliku da ih preprodajem(suunto) po znacajno nizoj cjeni nego sto se krecu kod nas i dobro sam zaradio na njima. I sada ponekad.Nadzorna_ploca wrote:Jaro znas li ti zasto se kupuju suunto ili garminovi satovi?
-
zdruzdjo
#1818 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Kinaski wrote:imas li ih jos
Nemam.
Ali moze se nabaviti. Moras mi reci model koji te interesuje.
- Kinaski
#1819 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
moras mi reci koliko ispod cijene idezdruzdjo wrote:Kinaski wrote:imas li ih jos
Nemam.
Ali moze se nabaviti. Moras mi reci model koji te interesuje.
-
zdruzdjo
#1820 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Pa kad znam koji je model, onda vidim cjenu prodajnu i nadjem se. Nemam fiksan procenat.Kinaski wrote: moras mi reci koliko ispod cijene ide
-
zdruzdjo
#1821 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Sevilla u vilsonovom.
Dolazim sa zenom da popijemo kafu. Vrijeme 20:10. Maloj kcerki govorimo da cemo piti kafu da se ona voza na rolama ako hoce ili da sjedne sa nama.
Sjedamo u bastu. Nema nikoga. Unutra u kafani/restoranu jedan sto veliki setup sa rezervacijom. Dolazi konobar i kaze ne radimo znate sluzimo iftare.
Znaci nema nikoga, nema nikakvih rezervacija, nema niko da sjedi.......valjda ocekuju boost za 15 minuta. Mozda cu ja sjesti pa sacekati iftar ako postim. Ili ako je cjela kafana rezervisana onda nesto ogradis, stavis neki znak rezervacije....nesto. ali jok mozda dodje 30 ljudi pa nemogne hajrovati iftar na mom mjestu a cim sam dosao i rekao da cu kafu piti znaci ode iftar 10-20 km.
Dolazim sa zenom da popijemo kafu. Vrijeme 20:10. Maloj kcerki govorimo da cemo piti kafu da se ona voza na rolama ako hoce ili da sjedne sa nama.
Sjedamo u bastu. Nema nikoga. Unutra u kafani/restoranu jedan sto veliki setup sa rezervacijom. Dolazi konobar i kaze ne radimo znate sluzimo iftare.
Znaci nema nikoga, nema nikakvih rezervacija, nema niko da sjedi.......valjda ocekuju boost za 15 minuta. Mozda cu ja sjesti pa sacekati iftar ako postim. Ili ako je cjela kafana rezervisana onda nesto ogradis, stavis neki znak rezervacije....nesto. ali jok mozda dodje 30 ljudi pa nemogne hajrovati iftar na mom mjestu a cim sam dosao i rekao da cu kafu piti znaci ode iftar 10-20 km.
-
bumerangss
#1822 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Pa ne vidim kakava je tu prevara, najgora usluga?! Samo ti je fino receno da ljudi služe iftare sto je i zaocekivati u 20:10zdruzdjo wrote:Sevilla u vilsonovom.
tad da piješ kafu u sarajevu je sramota
-
zdruzdjo
#1823 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Fazon je da sam ja musterija koja dolazi da ostavi svoje pare. Musterija je UVIJEK U PRAVU. Zlatno pravilo ugostiteljstva.bumerangss wrote: Pa ne vidim kakava je tu prevara, najgora usluga?! Samo ti je fino receno da ljudi služe iftare sto je i zaocekivati u 20:10
Ako je kafana rezervisana komplet onda se to stavi na stolove znak rezervacije. Ako je otvorena u vrijeme iskljucivo iftara onda se na vrata stavi neka kanapa znak ili slicno.
Ali jokovdje je da li ce se na meni uzeti ukupno 5-10 km ili ce biti iftarski meni od 10-20 km po osobi. Dok sam siguran da u toj kafani i u ovom mjesecu ima u objektu desetine litara alkohola.
I nije me stid u sarajevu zbog sljedeceg:
-obzirom da sam ne-musliman
-zadnje cega se sjecam nemamo neko islamsko uredjenje u drzavi
-u ovom mjesecu mozes popiti pivu ili nesto drugo alkoholno u kafanama(da li cu ili ne je moj licni izbor postovanja prema nekome sa kim sjedim)
-tokom 12 mjeseci se moze u nekim mesarama kupiti i svinjetina.
Biti ce me stid kad budem zivio u rijadu, islamabadu, teheranu, bagdadu, istanbulu...i tad cu zivjeti po zakonima koji tu vladaju i tako se ponasati. Stara poslovica kaze: Kad si u rimu ponasaj se kao rimljanin.
Iako dodiku svaki put jebem mater kad kaze da je sarajevo kao teheran, ne migu se oteti utisku da smo sami nekako indirektno zasluzni za takve izjave.
- CPT
#1824 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Pored 100000 lokala forisati svoju "kafu" iako ti je konobar objasnio zasto to nije moguce je u najboljem slucaju, sebicno.zdruzdjo wrote:Fazon je da sam ja musterija koja dolazi da ostavi svoje pare. Musterija je UVIJEK U PRAVU. Zlatno pravilo ugostiteljstva.bumerangss wrote: Pa ne vidim kakava je tu prevara, najgora usluga?! Samo ti je fino receno da ljudi služe iftare sto je i zaocekivati u 20:10
Ako je kafana rezervisana komplet onda se to stavi na stolove znak rezervacije. Ako je otvorena u vrijeme iskljucivo iftara onda se na vrata stavi neka kanapa znak ili slicno.
Ali jokovdje je da li ce se na meni uzeti ukupno 5-10 km ili ce biti iftarski meni od 10-20 km po osobi. Dok sam siguran da u toj kafani i u ovom mjesecu ima u objektu desetine litara alkohola.
I nije me stid u sarajevu zbog sljedeceg:
-obzirom da sam ne-musliman
-zadnje cega se sjecam nemamo neko islamsko uredjenje u drzavi
-u ovom mjesecu mozes popiti pivu ili nesto drugo alkoholno u kafanama(da li cu ili ne je moj licni izbor postovanja prema nekome sa kim sjedim)
-tokom 12 mjeseci se moze u nekim mesarama kupiti i svinjetina.
Biti ce me stid kad budem zivio u rijadu, islamabadu, teheranu, bagdadu, istanbulu...i tad cu zivjeti po zakonima koji tu vladaju i tako se ponasati. Stara poslovica kaze: Kad si u rimu ponasaj se kao rimljanin.
Iako dodiku svaki put jebem mater kad kaze da je sarajevo kao teheran, ne migu se oteti utisku da smo sami nekako indirektno zasluzni za takve izjave.
- duminjo
#1825 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Slicne situacija nedavno. Ne u Sarajevu ali blizu. Sa burazom i snahom izaso na iftar. Dosli u 20:15, kaže Konobar sve rezervisano a nigdje rezervacije po stolovima. Nista. Okrenemo se i lagano u drugi Objekt na iftar. Život ide dalje