Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BHF_Manijak

#1801 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by BHF_Manijak »

Baudelaire wrote:
BHF_Manijak wrote:Dakle nama ovo ne igra neku ulogu jer imamo taj kiks sa Albancima na strani i eventualno da smo Rumuniji bod uzeli onda bi mogli pucati na prvo mjesto ove tabele, no ipak je nasa grupa teza od Norveske tako da i nije bilo realno, no i da uzmemo tih 6 bodova sto je preostalo onda nam nece ni biti potrebno da budemo prvi na tabeli drugoplasirani jer sa dvije pobjede protiv Bjelorusa i Francuza 99,99% idemo direktno kao prvi na prvenstvo, dakle jednostavno je, ili baraz ili prvi! :mrgreen:
Da smo mi uzeli to u Albaniji, i bod protiv Rumunije, mi bi bili prvi na tabeli naše grupe, ne bi nam baraž ni trebao :D
:lol: :mrgreen: I to sto kazes...Ma to govori koliko nam je grupa izjednacena, po nasu srecu ni Francuzi nisu sto su bili prije 4-5 godina, da jesu sad bi ovo bilo ko u Njemackoj ili Holandskoj grupi... :mrgreen: Borila bi se sitna buranija za drugo mjesto, ovako jos mozemo prvi biti...
Baudelaire

#1802 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baudelaire »

Iskren da budem, ja molim Boga da mi sad uzmemo Bjelorusiju, o ostalom ćemo kasnije razmišljati. Francuzi su klasa za sebe, a s obzirom da smo mi taktički relativno limitirani, ne vidim kako možemo uzeti tri boda koja nam trebaju za prvo mjesto na njihovom terenu.
todd_smith

#1803 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by todd_smith »

Baudelaire wrote:Iskren da budem, ja molim Boga da mi sad uzmemo Bjelorusiju, o ostalom ćemo kasnije razmišljati. Francuzi su klasa za sebe, a s obzirom da smo mi taktički relativno limitirani, ne vidim kako možemo uzeti tri boda koja nam trebaju za prvo mjesto na njihovom terenu.
ovo...
campa_xxx

#1804 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by campa_xxx »

..
Last edited by campa_xxx on 04/09/2011 00:25, edited 3 times in total.
Richard Wagner

#1805 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Richard Wagner »

todd_smith wrote:
Baudelaire wrote:Iskren da budem, ja molim Boga da mi sad uzmemo Bjelorusiju, o ostalom ćemo kasnije razmišljati. Francuzi su klasa za sebe, a s obzirom da smo mi taktički relativno limitirani, ne vidim kako možemo uzeti tri boda koja nam trebaju za prvo mjesto na njihovom terenu.
ovo...
Ja znam kako. Na sreću. Džamijski. Guravo. A i nije tačno da smo limitirani: možemo i mi tri dobra napada napraviti. Onda sve u odbranu. Izbij, nabij. Pa nek ga primimo u devedeset devetoj.
Baudelaire

#1806 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baudelaire »

Ma uvijek je dirigovani žrijeb, odnosno ne uvijek, ali u zadnjih nekoliko kvalifikacionih ciklusa jeste. Problem je što ne objave na početku kvalifikacija kako će biti, mada se može očekivati da neće mijenjati to pravilo. Što se ovih kvalifikacija tiče, već je na početku objavljeno da će biti određeni nosioci i nenosioci, i to po Fifinoj rang listi reprezentacija.
udrch

#1807 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by udrch »

Šta bi radili drugo ako ne bi kalkulirali..zato i postoje forumi..da se nadjebavamo..
campa_xxx

#1808 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by campa_xxx »

todd_smith wrote:kako odlucuju ko igra u barazu? svi u jedan sesir? ili jaci timovi u jedan, slabiji u drugi kao za SP 2010?
E to se nikad ne zna tacno (lopovska posla) Uvjek sacekaju da vide ko ce igrati u barazu pa tek onda stimaju kako im odgovara! Uglavnom je do sad bilo da se kvalifikovani timovi stavljaju u dva sesira prema rankingu UEFA-e, tako da nas slijedi taj drugi sesir vjerovatno.

Image

Recimo da su zavrsene kvalifikacije i ovo je zvanicna tabela drugoplasiranih ovako bi izgledao baraz...(prema FIFA zonal rankingu)

POT 1
Croatia (7)
Sweden (12)
Montenegro (13)
Slovenia (15)

POT 2

Turkey (16)
Republic of Ireland (20)
Bosnia and Herzegovina (23)
Czech Republic (25)
Baltazar_khan

#1809 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baltazar_khan »

izgleda da norvežani imaju ipak sreće. prošle kvalifikacije za svjetsko prvenstvo su završili kao najgora drugoplasirana i otpali su iz kombinacija za baraž. evo, sad imaju priliku kao najbolja drugoplasirana da izbore direktno euro.
campa_xxx

#1810 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by campa_xxx »

Baltazar_khan wrote:izgleda da norvežani imaju ipak sreće. prošle kvalifikacije za svjetsko prvenstvo su završili kao najgora drugoplasirana i otpali su iz kombinacija za baraž. evo, sad imaju priliku kao najbolja drugoplasirana da izbore direktno euro.
Ma prije da ce Danci u toj grupi zavrsiti na 2. mjestu nego Norvezani. Danci imaju utakmicu manje a sad u utorak docekuju bas Norvezane... (Danci u Norveskoj uzeli bod 1:1)

Portugal 6 4 1 1 15 7 +8 13
Norway 6 4 1 1 7 4 +3 13
Denmark 5 3 1 1 7 4 +3 10
Cyprus 5 0 2 3 5 12 −7 2
Iceland 6 0 1 5 2 9 −7 1

6 September 2011
Denmark - Norway
Iceland - Cyprus

7 October 2011
Cyprus - Denmark
Portugal - Iceland

11 October 2011
Norway - Cyprus
Denmark - Portugal

Mogli bi mi sa Dancima igrati baraz pa da im se osvetimo :D Kako bi to bilo mocno ...
BHF_Manijak

#1811 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by BHF_Manijak »

Ma neizvjesna je ta grupa do samog kraja, postoje cakl kalukalcije gdje npr idu Norveska i Danska a da Portugal otpadne skroz, i ne znam sto svi guraju Portugal na prvo mjesto ko da bjeze 100 bodova ispred...Zeznuta grupa gdje su tri ekipa u pet deka, Portugal jako mrljavo igra ko i dosad sto je igro! :roll:
campa_xxx

#1812 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by campa_xxx »

BHF_Manijak wrote:Ma neizvjesna je ta grupa do samog kraja, postoje cakl kalukalcije gdje npr idu Norveska i Danska a da Portugal otpadne skroz, i ne znam sto svi guraju Portugal na prvo mjesto ko da bjeze 100 bodova ispred...Zeznuta grupa gdje su tri ekipa u pet deka, Portugal jako mrljavo igra ko i dosad sto je igro! :roll:
Vrlo vjerovatno da ce Danska i Portugal zadnju utakmicu igrati za prvo mjesto u grupi
Baudelaire

#1813 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baudelaire »

BHF_Manijak wrote:Ma neizvjesna je ta grupa do samog kraja, postoje cakl kalukalcije gdje npr idu Norveska i Danska a da Portugal otpadne skroz, i ne znam sto svi guraju Portugal na prvo mjesto ko da bjeze 100 bodova ispred...Zeznuta grupa gdje su tri ekipa u pet deka, Portugal jako mrljavo igra ko i dosad sto je igro! :roll:
Naprotiv, Portugal je pod vodstvom ovog novog selektora beton, gaze sve u ovoj grupi i mislim da su među pet ekipa u Evropi trenutno. Nedavno su razbili Španiju u prijateljskoj 4 ili 5-0, tako nešto, i mada prijateljska nije mjerilo, kad je tako lahko nabiti Špance što ih svi ne nabiju :D Portugal je prvi, ja sam siguran u to, i fala Bogu da je tako, ne d'o Bog u baražu opet na njih :D
Baltazar_khan

#1814 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baltazar_khan »

a i ronaldo dominira u reprezentaciji, ko u realu. portugal osvaja prvo mjesto sto posto!

pod uslovom da mlatnemo bjeloruse, moja želja je slovenija u baražu.
BHF_Manijak

#1815 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by BHF_Manijak »

Baudelaire wrote:
Naprotiv, Portugal je pod vodstvom ovog novog selektora beton, gaze sve u ovoj grupi i mislim da su među pet ekipa u Evropi trenutno. Nedavno su razbili Španiju u prijateljskoj 4 ili 5-0, tako nešto, i mada prijateljska nije mjerilo, kad je tako lahko nabiti Špance što ih svi ne nabiju :D Portugal je prvi, ja sam siguran u to, i fala Bogu da je tako, ne d'o Bog u baražu opet na njih :D
Onda ih odavno nisam gledo... :mrgreen: Prosle kvalifikacije tanki ko sirat, bas ono...
campa_xxx

#1816 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by campa_xxx »

Baudelaire wrote:
Gaze, kako da ne... sa Kiprom na svom terenu 4:4 a u Norveskoj zijanili 1:0
todd_smith

#1817 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by todd_smith »

Baltazar_khan wrote:a i ronaldo dominira u reprezentaciji, ko u realu. portugal osvaja prvo mjesto sto posto!

pod uslovom da mlatnemo bjeloruse, moja želja je slovenija u baražu.
protiv Crne Gore mozemo lakse, Svedsku ne bih nikako volio, iskreno radije bih opet Portugal nego njih
Baudelaire

#1818 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baudelaire »

I ove su počeli tako, što neko ranije napisa, tanki ko rizla bili :D Onda su skontali gdje je problem, otjerali Quieroza i otčepilo im je, naredali su 4 ili 5 pobjeda u kvalifikacijama, pluš još koju u prijateljskim, uključujući i rasturanje Španije. Fala Bogu pa je tako, njih u baražu nikako ne bi valjalo dobiti.
jeza u ledja

#1819 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by jeza u ledja »

Danas sam gledao Skotska - Ceska (jao nepravde :roll: ) i engleski komentatori su u jednom trenutku rekli kako bi i Skotska i Ceska zbog trenutno slabog FIFA rankinga bili u slabijem sesiru u barazu.

Tako da...nama je da se nadamo da ce i Ceska i Turska i Irska u stvari biti u nasem sesiru, a iz prvog sesira nadati se Crnoj Gori, Sloveniji, Norveskoj, eventualno Svedskoj, jer ispade prvi sesir slabiji.
Edge

#1820 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Edge »

Mi ćemo biti prvi u grupi samo ako Rumuni i Francuzi odigraju neriješeno u utorak a mi dobijemo Bjeloruse.
BHanibal

#1821 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by BHanibal »

udrch wrote:Kako stvari stoje svi idemo u baraž..mi, srbija, htvatska i crna gora..neko će se potrefiti..

13tog oktobra izlazi fifa-na rang lista sa zavrsenim kvalifikacijama i prema listi prva cetiri tima ce biti nosioci u playoff-u. Znaci necemo biti sigurno nosioci!!!!
Baudelaire

#1822 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baudelaire »

Edge wrote:Mi ćemo biti prvi u grupi samo ako Rumuni i Francuzi odigraju neriješeno u utorak a mi dobijemo Bjeloruse.
Ma ja, samo to da nam se poklopi, a Francuze je u Parizu sitnica mlatnuti. Kad može mrtva Bjelorusija, što ne bi i mi, upravu si :dance:
Baltazar_khan

#1823 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baltazar_khan »

mene hastra da rumuni ne mlatnu francuze.
Bosanski_kralj

#1824 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Bosanski_kralj »

Baltazar_khan wrote:mene hastra da rumuni ne mlatnu francuze.
:thumbup:

Ja sam živ isprepadan. Te se bojim kako ćemo mi odigrati protiv Bjelorusa, pa kako će Rumuni odigrati protibv Francuza...moraću sebi ići kod kakve nane "preliti strahu" :D
Richard Wagner

#1825 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Richard Wagner »

Kad dođu Francuzi u onim svemirskim dresovima, Rumunija će odmah predati meč.
Locked