Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Qler

#1801 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Qler »

Boga pitaj kad su mijenjani grijaci.... Ja ih nisam mijenjao a ne znam ni kad je prijasnji vlasnik. Kontao sam, pali iz prve, nema problema...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1802 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

bijeli dim = kondenz,mislim da te ne treba zabrinjavati

@ muha_sa nema tu ulicnih trkaca ,a taj s truHlim stojadinom je bio najsporiji....
bitanga_sa_otesa

#1803 Re: Pitamo Mehanicare ?

GileŠampion wrote:Pozdrav.

Juce je mati od trotoar malo zagreljila felgu parkirajuci se, dakle isla je jako sporo. E, tek onda je nastao problem, zamalo se do krvi ne posvadjah sa starim jer tvrdi da bi taj tocak trebalo ponovo izbalansirati u vulkanizera a ja vala ne vidim ni jedan razlog za to.

Nije bilo brzo da se sta moglo poremetiti na trapu, a ne vidim razlog zasto bi se felga koja je malo ogrebana ponovo balansirala a opet dajem bogdu sanse da je mozda i u pravu.

Sta vi kazete?
ako nije bio bas udarac ,nema potrebe za balansiranjem...
direstraits0078

#1804 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by direstraits0078 »

NediM17 wrote:
direstraits0078 wrote:
NediM17 wrote:
Na koje aftermarket marke mislis? Bosch? Beru? Denso? Champion? :oops: Ko proizvodi grijace za prvu ugradnju? :roll:
Na KIA/Hyundai vozilima je prva ugradnja Hyundai Mobis. Duraju oko 2 godine i vozdra. A svi ti aftermarket pa i BOSCH, Beru, tesko izdrze vise od godinu dana.

@Qler

Grijac moze biti i ispravan, ali da ne grije fino citavom duzinom, to je sasvim dovoljno da auto zadimi na paljenju a da ne dobijes nikakvu gresku na instrument tabli. Uglavnom, ako ti ne gubi vodu, prst u uho, ako te bas nervira promijeni grijace, 99% sam siguran da je do njih. :wink:

A sto hoces da repariras dizne?
Na Renault, VW, BMW, Toyota ili Citroen vozilima su prva ugradnja ovi gore navedeni proizvodjaci, i oni traju daleko dulje od 2 godine. Sta ti to govori o kvaliteti Mobis grijaca, koji po tebi traju 2 godine?
NediM17

#1805 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

direstraits0078 wrote: Na Renault, VW, BMW, Toyota ili Citroen vozilima su prva ugradnja ovi gore navedeni proizvodjaci, i oni traju daleko dulje od 2 godine. Sta ti to govori o kvaliteti Mobis grijaca, koji po tebi traju 2 godine?
Svi oni rade daleko vise od dvije godine, ali kako rade, griju li citavom duzinom? Ja kazem da Mobis posteno odradi dvije godine i onda nije to, to, BOSCH je vec nakon godine za zamjenu. Bas me zanima koje grijace je na ovog C4 stavio kolega @konektovan, pa nakon par mjeseci opet isto sranje.

Uostalo, ako je motor i sistem ubrizgavanja dobar, stavljam ruku u vatru da ce svaki CR dizel do -15, -20 upaliti bez ijednog ispravnog, cisto da stoje reda radi da ne puse kompresiju kroz njihove rupe. :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1806 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Ned071 wrote:aaaa hale od auta :mrgreen: pa to čak i dvičina ima
Ma ima lampica kad se gríjac upali,na temperaturama od -5 pa nanize,al' kad vrisne,ne upali se,i ne svjetli konstantno k'o kod nekih drugih kocija. :mrgreen:

Kod mene su bili iskra grijaci. Jedini su oni pasali za moj auto,pa smo njih stavíli.
Kataklinger

#1807 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Kataklinger »

Bio danas kod Dedovića (radio full mali servis, 262KM za Peugeot 308 1.6 HDi (112KS)) i usput provjerili stanje auta, kažu da je sve po ps-u. Međutim, kad je auto ugašeno ili na leru, na stisak kočnice se čuje šištanje zraka ispod papučice kočnice, kao da malo jače stajem na probijenu loptu. Kad vozim i kočim, opet se čuje samo malo blaže. U Dedoviću rekli da to tako mora bit, da su ga provozali sa uključenom dijagnostikom i da je sve ok. J*bem ga, vozio sam i bolja auta, nisam nikad im'o ovakvo iskustvo. Do čega bi ovo moglo biti? Inače kočenje radi savršeno...
Danguba

#1808 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Danguba »

bitanga_sa_otesa wrote:bijeli dim = kondenz,mislim da te ne treba zabrinjavati

@ muha_sa nema tu ulicnih trkaca ,a taj s truHlim stojadinom je bio najsporiji....
Kako se pokazao onaj Subaru?
bitanga_sa_otesa

#1809 Re: Pitamo Mehanicare ?

Danguba wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:bijeli dim = kondenz,mislim da te ne treba zabrinjavati

Kako se pokazao onaj Subaru?
jedan je bio prvi u generali :)
Danguba

#1810 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Danguba »

dobri su.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1811 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

Narode, desio mi se kurslus na autoputu. Naime guma mi je pukla, tacnije pokupio sam solidan ekser negdje usput i postepeno je izduvavala, da bi na kraju se u brzini skroz zguzvala.

Vozio sam tako dok se nisam uspio bezbjedno zaustaviti i sad da ne duljim, felga se iskrivila.

Uglavnom da li preporucujete peglanje felgi i ako da, kojeg majstora bi mi preporucili u Sa-Ze regiji? Znam za nekog iz Visokog i za onog u Rajlovcu, kod Kineskih prodavnica.

Unaprijed hvala :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#1812 Re: Pitamo Mehanicare ?

u visokom hake-naplatak,u sarajevu autoservis braća u rajlovcu
NediM17

#1813 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

bitanga_sa_otesa wrote:u visokom hake-naplatak,u sarajevu autoservis braća u rajlovcu
Gdje dodje Hake-naplatak? Prvi put cujem, a tu zivim.

Je li se covjek slucajno zove Senad?
Bakir1

#1814 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

sad Nedime znam kiju :D :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#1815 Re: Pitamo Mehanicare ?

bakir1 ce ti bolje objasniti,ja se bas ne snalazim po visokom :),a i bio sam 2 puta kod njega u zivotu....
HB_BHF

#1816 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by HB_BHF »

Zna li neko koliko otprilike košta komplet farbanje i lakiranje Passata B6? Nekoliko puta me zadesio led, i oštetio auto na par mjesta, pa se na tim mjestima uhvatila korozija i postepeno se širi. Ne znam ima li neka druga metoda da se ovo riješi jer pretpostavljam da je farbanje skupo?
lavic

#1817 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by lavic »

_BataZiv_0809 wrote:Narode, desio mi se kurslus na autoputu. Naime guma mi je pukla, tacnije pokupio sam solidan ekser negdje usput i postepeno je izduvavala, da bi na kraju se u brzini skroz zguzvala.

Vozio sam tako dok se nisam uspio bezbjedno zaustaviti i sad da ne duljim, felga se iskrivila.

Uglavnom da li preporucujete peglanje felgi i ako da, kojeg majstora bi mi preporucili u Sa-Ze regiji? Znam za nekog iz Visokog i za onog u Rajlovcu, kod Kineskih prodavnica.

Hake Visoko 061/755 961,
ili
u Lukavici kad ides preko Vracamislim da je prvi vulkanizer sa lijeve strane, mislim da je druga kuca poslije pumpe.

Bracu zaboravi, rade kako kad.
johntra

#1818 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by johntra »

Danas meni kolega friško od Brace, kaže da je zadovoljan...
Ned071

#1819 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

_BataZiv_0809 wrote:Narode, desio mi se kurslus na autoputu. Naime guma mi je pukla, tacnije pokupio sam solidan ekser negdje usput i postepeno je izduvavala, da bi na kraju se u brzini skroz zguzvala.

kaze se kurcšlus :mrgreen: ima ti bitanga nekog jarana za felne...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1820 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

bitanga_sa_otesa wrote:u visokom hake-naplatak,u sarajevu autoservis braća u rajlovcu
:thumbup:

Braca su mi bas usput.

Hvala bitango, po ko zna koji put :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1821 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

johntra wrote:Danas meni kolega friško od Brace, kaže da je zadovoljan...
Koliko je platio/čekao?

:thumbup:
bitanga_sa_otesa

#1822 Re: Pitamo Mehanicare ?

ja nosim kod braće redovno,a cijena ti zavisi da li treba variti ili samo ispravljati...25-50 maraka,zavisno koliko je ubijena i da li fali komada....
obicno bude isti dan gotovo...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1823 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

bitanga_sa_otesa wrote:ja nosim kod braće redovno,a cijena ti zavisi da li treba variti ili samo ispravljati...25-50 maraka,zavisno koliko je ubijena i da li fali komada....
Bitango, ako imas sa njima neku dogovorenu saradnju, procenat ili nesto, rado bih te spomenuo da si me ti poslao. Da ti na taj nacin zahvalim :thumbup:
direstraits0078

#1824 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by direstraits0078 »

_BataZiv_0809 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:ja nosim kod braće redovno,a cijena ti zavisi da li treba variti ili samo ispravljati...25-50 maraka,zavisno koliko je ubijena i da li fali komada....
Bitango, ako imas sa njima neku dogovorenu saradnju, procenat ili nesto, rado bih te spomenuo da si me ti poslao. Da ti na taj nacin zahvalim :thumbup:

Reci da sam te ja posl'o, da ti srede felNu, dobar si co'ek imas 00, pozdravlja te karaBitanga... :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1825 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

direstraits0078 wrote:

Reci da sam te ja posl'o, da ti srede felNu, dobar si co'ek imas 00, pozdravlja te karaBitanga... :mrgreen:
Ma nemoj :lol: pa da osjetim poglede na sebi i da primijetim da sam tu covjek vrlo stran-lajk a krme in teheran :P
Post Reply