BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zilog

#1801 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

iceman2010 wrote:
zilog wrote:@sonic

Moj gornji post je bio odgovor na neistine iznesene u ovoj temi.
Kada si toliko savjestan i smatras se normalnim, molim te da tako reagujes i kada se ovde pocnu pisati klevete i lazi o Logosoftu (ili bilo kome drugom).
Zelja da se odgovori na klevete nije stvar nerviranja drugih korisnika. To je stvar osnovnih moralnih principa. Ako ih zelis primjenjivati podji od posta koji sam citirao.

Nemam namjeru pisati u ovoj temi ako dokazani pobornici BHT-a ne budu spominjali LOL. I tada cu prvo ostaviti vama, normalnim, da reagujete kao sto si sada reagovao.
Moj posljednji komentar vezan za ovu raspravu napisan je 14.02.2011 na 49.strani ove teme. Cijelo vrijeme ne odgovaram na vase komentare. Mislio sam da je ta rasprava prestala. Barem ja ne ucestvujem u njoj. Interesantno je da na temi o LOL-u ja ne mogu da napisem ni afirmativan komentar a da ne zagalame na mene. Na ovoj temi LOL-ovci nesto "nabijaju na nos" svako malo. Ja necu odstupiti od svoje odluke da ne komentarisem ovakve postove, ali bih zamoli sve LOL-ovce da principe koje traze na svojoj temi postuju i na ovoj.
Ja cu se drzati toga dok, od vas nesankcionisano, ne pocne pljuvanje po Logosoft-u.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1802 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Entropio »

Mustafapasa wrote:Ja bih samo da savjetujem kako sadasnje tako i buduce MojaTV korisnike, a to je da za prenos slike sa STB na TV koriste HDMI kabal umjesto scarta i da rezoluciju stave na max...e tek onda se dobije slika ko mlijeko,pune rezolucije...
Jest, ko ima HDMI... :D
_sonic_

#1803 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

zilog wrote:@sonic

Moj gornji post je bio odgovor na neistine iznesene u ovoj temi.
Kada si toliko savjestan i smatras se normalnim, molim te da tako reagujes i kada se ovde pocnu pisati klevete i lazi o Logosoftu (ili bilo kome drugom).
Zelja da se odgovori na klevete nije stvar nerviranja drugih korisnika. To je stvar osnovnih moralnih principa. Ako ih zelis primjenjivati podji od posta koji sam citirao.

Nemam namjeru pisati u ovoj temi ako dokazani pobornici BHT-a ne budu spominjali LOL. I tada cu prvo ostaviti vama, normalnim, da reagujete kao sto si sada reagovao.
Ako si razuman imalo ovo nije tema Logosofta.. Ne uzimam "usta" (ne govorim) ne pisem nista o logosoftu na ovoj temi..Zadovoljan sam uslugom BHT-a a i drago mi je da cujem da postoji dosta zadovoljnih korisnika Logosofta.. Idemo napokon korak naprijed sto se tice interneta u ovoj napacenoj drzavi koja se zove Bosna i Hercegovina, ne kao evropa i ostali svijet ali.. ipak je to druga prica..

A sto se tice "kleveta" sto ti spominjes.. slazem se.. jednostavno nije dobro lagati ljude koji su neodlucni po pitanju odabira ISP-a i koji traze realne odgovore,stanje i isplativost postanka korisnika datog operatera..a takvih je mnogo na forumu..
A ti ako vidis da neko pise off topic ili neke lazi imas opciju da prijavis taj post.. nije tesko,u par slucajeva sam to radio..
Nadam se da nece biti izbrisan ovaj post..jer je off topic poprilicno..
rossoner

#1804 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by rossoner »

_sonic_ wrote:
motachjointa wrote:da sve arene u dodatnom paketu od 10 km :-D
ukinuli su to sa paketima..bilo je na pocetku.. ne vjerujem da ce i sad biti ponovo... mnogi kanali poput eurosporta 1,2 ,Nat geo wild,Disc. sc.,extreme itd kod ostalih provajdera je u paketima.. logicno bi bilo ako su oni u standardnoj programskoj semi da ce i ta arena 1,2,3,4 i hbo biti..
cak mi je tehnicar rekao nedavno da ce uskoro na mojatv 100 kanala biti.. ne bacam bombe na forumu,nisam od tog posla da izmisljam, za arenu sam cuo i vidio na arenasport web portalu,neko od korisnika je pitao oni su odgovorili (postoji link bas sam objavio nedavno,par stranica unazad) a za hbo sam veceras saznao,receno mi je i za arenasport.. nadajmo se najboljem, nekad i optimisticno pogledati bolju stranu telecoma.. :)
Ako su jednom ukinuli, ne mora značiti da neće opet uvesti. Cigani su to. A ja sam bio ozbiljan kandidat za MojaTV, međutim mnogo sam ohladio. Razmišljam o DreamBoxu. A što se tiče razloga, prvo mi je bez veze da može samo na jedan TV što je kod mene u kući nezamislivo, a dodatni STB plaća se 8 kermi što mi se također ne da. Druga stvar je što sam čuo (ispravite me ako griješim) da imaš samo jedan router i možeš spojiti samo jedan računar i da taj ruter bude blizu TV-a, da ne može u drugu sobu što je opet za mene nezamislivo. Vidim mogućnost kupovanja wirelles t linka ali to je opet dodatni trošak. Povrh toga, čuo sam od prvog komšije da često telefon zeza i da ima mnogo kablova ni oni ne znaju šta je sve spojeno. Ako griješim u nečemu navedenom, izvolite.
zateznistub

#1805 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zateznistub »

Sto se tice arena kanala i hbo takodje, zelje su jedno stvarnost sasvim drugo. Koliko ja znam oba kanala su dodatna opcija kod svih kuca koje nude cabtv uslugu, u naboljem slucaju se radi o probnih mjesec-dva. Tako da je za ocekivati arena1 u osnovnoj ponudi a ostale kao dodatni paket.
iceman2010

#1806 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

zateznistub wrote:Sto se tice arena kanala i hbo takodje, zelje su jedno stvarnost sasvim drugo. Koliko ja znam oba kanala su dodatna opcija kod svih kuca koje nude cabtv uslugu, u naboljem slucaju se radi o probnih mjesec-dva. Tako da je za ocekivati arena1 u osnovnoj ponudi a ostale kao dodatni paket.
Za arenu ne znam, ali znam da je HBO uzasno skup program i niko to ne nudi u osnovnoj ponudi jer se jednostavno ne isplati.
neo7

#1807 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

Druga stvar je što sam čuo (ispravite me ako griješim) da imaš samo jedan router i možeš spojiti samo jedan računar i da taj ruter bude blizu TV-a, da ne može u drugu sobu što je opet za mene nezamislivo.
Je li ovo tacno ? Hvala..
zateznistub

#1808 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zateznistub »

neo7 wrote:
Druga stvar je što sam čuo (ispravite me ako griješim) da imaš samo jedan router i možeš spojiti samo jedan računar i da taj ruter bude blizu TV-a, da ne može u drugu sobu što je opet za mene nezamislivo.
Ni jedan provajder usluga digitalne tv (bilo koja vrsta) ne nudi opciju da na jedan STB prikljucis vise od jedne tv.
Sto se tice mojaTV u ponudi je moden/router sa 4 porta od kojih su 2 rezervisana za tv (uz dodatni STB) te dva za internet.
_sonic_

#1809 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

neo7 wrote:
ispravno je ovo sto je naveo @rossoner u vezi rutera koji bi trebao biti blizu TV-a jer je kratak mrezni kabal(sto dobijes u pakovanju stb-a) sto spaja stb i ruter sto ne znaci da ti ne mozes kupiti sebi mrezni kabal od recimo 5m,10m itd da spojis.. TP link wireless ruter su mi oni donijeli.. spojio sam jedan racunar preko mreznog kabla a drugi wireless.. 3/4 izlaza su zauzeta (adsl,stb i telefon) .. imam jos jedan slobodan ukoliko bi i treci racunar ili drugi stb kopcao na ruter...

slazem se sa @zateznistub ..nisam vidio taj digitalni resiver na koji mozes skopcati vise televizora (nek me ispravi neko ako grijesim,mozda postoji a ne znam) .. nije analogni prikljucak ko na kablovskoj da mozes spliterom dijeliti signal na 50 televizora ako treba.. :)
casper_

#1810 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by casper_ »

link wrote:nova je vec tu, uskoro se uvode sve arene

uvode ali ces da placas plus 10 km
kakaljin

#1811 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kakaljin »

casper_ wrote:

Pa nece ih djaba dati

u mtelu su 3,5 KM tako da se nadam da ce slicna cijena biti i u BHT-u
BarbaDue

#1812 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by BarbaDue »

cuo sam od tipa koji radi u telekomu (tip nije sitna buranija) da od 1 marta u mojoj tv pustaju Arena 1,2 i 3...
kao nije 100% siguran ali veliki su izgledi da ce to biti.
Entropio

#1813 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

BarbaDue wrote:cuo sam od tipa koji radi u telekomu (tip nije sitna buranija) da od 1 marta u mojoj tv pustaju Arena 1,2 i 3...
kao nije 100% siguran ali veliki su izgledi da ce to biti.
Uh, prvog marta ce se izgleda puno toga desiti. Ali čisto sumnjam... jer se taj dan ne radi. :lol:
neo7

#1814 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

_sonic_ hvala na odgovoru. Znaci i ja cu dobiti taj TP link router jer sam uzeo full paket ? Fino onda..de mi jos reci da li cu dobiti ja taj kabal ili moram kupiti ? :) Moze slika routera ili tacan naziv ? Thanks in advance... :sax:
rossoner

#1815 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by rossoner »

kakaljin wrote:
casper_ wrote:

Pa nece ih djaba dati

u mtelu su 3,5 KM tako da se nadam da ce slicna cijena biti i u BHT-u
nadaj se...
rossoner

#1816 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by rossoner »

_sonic_ wrote:
neo7 wrote:
ispravno je ovo sto je naveo @rossoner u vezi rutera koji bi trebao biti blizu TV-a jer je kratak mrezni kabal(sto dobijes u pakovanju stb-a) sto spaja stb i ruter sto ne znaci da ti ne mozes kupiti sebi mrezni kabal od recimo 5m,10m itd da spojis.. TP link wireless ruter su mi oni donijeli.. spojio sam jedan racunar preko mreznog kabla a drugi wireless.. 3/4 izlaza su zauzeta (adsl,stb i telefon) .. imam jos jedan slobodan ukoliko bi i treci racunar ili drugi stb kopcao na ruter...

slazem se sa @zateznistub ..nisam vidio taj digitalni resiver na koji mozes skopcati vise televizora (nek me ispravi neko ako grijesim,mozda postoji a ne znam) .. nije analogni prikljucak ko na kablovskoj da mozes spliterom dijeliti signal na 50 televizora ako treba.. :)

Ma znam jarane da ne može više od jednog, da to nije suštinska stvar za koju je odgovoran telekom već jednostavno taj princip, taj način rada ove vrste usluge me totalno ohladio od prijave na Moja TV uslugu. Imam laptop u svojoj sobu za koju mi ne bi bio baš neki problem provući kablo, ali do spavaće sobe i sestrinog PC-a imaju 3 zida tako da bi to bile komplikacije. Još mogu da zamislim kako bi ta usluga fercerala kad se sva 4 porta popune... Iako mi je kablovska nula, radije cu ostati neko vrijeme jer bez problema gledamo na oba TV-a a uskoro ću kupiti Dream Box (2 komada) i preći na to čudo što se televizije tiče, najvjerovatnije. A što se tiče Arene i HBO, to sam siguran da će lijepo naplatiti, ipak je to naš telekom. I za ovaj dodatni STB, cijena od 8 KM je čisti bezobrazluk. Lijep pozdrav narodima i narodnostima!
_sonic_

#1817 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

neo7 wrote:_sonic_ hvala na odgovoru. Znaci i ja cu dobiti taj TP link router jer sam uzeo full paket ? Fino onda..de mi jos reci da li cu dobiti ja taj kabal ili moram kupiti ? :) Moze slika routera ili tacan naziv ? Thanks in advance... :sax:
Zavisi koji imaju na stanju ali vjerovatno ces dobiti TP Link W8901G evo link:http://www.tp-link.com/products/product ... =TD-W8901G .. I ja sam na Full paketu.. uredno sve radi.. tv,telefon,dva racunara prikopcana (jedan mreznim kablom,drugi wirelessom) jest da ponavaljam vise puta objasnjenje ovo al eto tu sam da pomognem..

Meni je bio potreban tad duzi mrezni kabal do racunara jer sa ruterom dobijes kratak kabal,a onaj od stb-a je taman jer mi je odma ruter pored tv-a.. uticnica od telefona,struje sve tu.. stvarno,izasli su mi u susret i bukvalno poklonili 20m mreznog kabla koliko mi je i trebalo do racunara (kroz buzir, na tavan pa sa tavana u sobu), cak sam sa njima otisao po kabal u postu, prevoz njihov :-D .. nazovi tehnicare i zamoli (napomeni) da ti ponesu tebi potrebne duzine kabal..
Toliko od mene :)
Entropio

#1818 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Entropio »

Ja se nadam da će biti besplatno. :lol:
kakaljin

#1819 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kakaljin »

Entropio wrote:Ja se nadam da će biti besplatno. :lol:

to nece sigurno :-D
neo7

#1820 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

Nakon pocetnog dobrog utiska o BHTelecom supportu, i nadi da ce doci ubrzo do prikljucka MOJA TV FULL paketa doslo je ovo :shock: :shock: :shock: . Zovem ih da vidim sta je sa mojim nalogom, te me prebace sa supporta na support. Neka teta kojoj je mrsko da radi rece mi da je moj zahtjev u procesiranju ?! Hajd dobro,pitam ja nju kada mogu ocekivati da mi dodju jer moram odjaviti postojeci internet na sto ona odgovara: "Pa dobro,ova usluga se ceka MINIMALNO 2 mjeseca" :shock: :shock: ????!

Neka probaju doci za 2 mjeseca :) Lagano cu ih odjebati i uzeti Dream Box i rijeseno....

PS: ima li nacin da ubrzam ovo ? :D
_sonic_

#1821 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

neo7 wrote:Nakon pocetnog dobrog utiska o BHTelecom supportu, i nadi da ce doci ubrzo do prikljucka MOJA TV FULL paketa doslo je ovo :shock: :shock: :shock: . Zovem ih da vidim sta je sa mojim nalogom, te me prebace sa supporta na support. Neka teta kojoj je mrsko da radi rece mi da je moj zahtjev u procesiranju ?! Hajd dobro,pitam ja nju kada mogu ocekivati da mi dodju jer moram odjaviti postojeci internet na sto ona odgovara: "Pa dobro,ova usluga se ceka MINIMALNO 2 mjeseca" :shock: :shock: ????!

Neka probaju doci za 2 mjeseca :) Lagano cu ih odjebati i uzeti Dream Box i rijeseno....

PS: ima li nacin da ubrzam ovo ? :D
Dreambox nije lose rijesenje ako si dobro informisan kako sta.. Cak sam prije MojaTv razmisljao o tome..najvise me interesovao internet,stabilnost konekcije pa onda tv i telefon jer sam imao losa iskustva sa bezicnim pristupom internetu.. (2,4 GHz oprema ISP Zona.ba - da Bog sacuva ni najvecem neprijatelju nebi preporucio)... nebi da uticem na tvoju odluku .. probaj kontaktirati tehnicare na terenu, podrska ti moze dati broj njihov.. i ja sam cekao 3 mjeseca jer je navala bila tokom septembra ono za 1KM prikljucak.. a i jos nestalo rutera i stb-ova pa belaj zivi.. kad su trebali doci dogvorili smo termin kad meni odgovara i tako je i bilo..

ubrzaces tako sto im spomenes sifru "janjetina" ,tako mi je receno :D :D :P
neo7

#1822 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

EEE drug na tom zona.ba sam ja kuci :D trenutno imam CS preko SS2 kartice i radi super cak i na zoni, mozes li vjerovati ? hehe Nista, cuti cu se sa tehnicarima mozda sta mognu ubrzati :)

Hvala na odgovorima
Mustang1

#1823 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Pa zar je uopste potrebno razmisljati izmedju njihove tv i dreamboxa ? :-)
minist@r

#1824 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by minist@r »

Aaaaaa, sto ovaj neo hoce na silu preko reda :) ... Jos sam se prije tebe prijavio i jos ih nema. Da, i ja sam uzeo moju TV da ne bude zabune, telemach sam odjebao u svim segmentima :) ... Eto bolan samo da ti se javim da jos camim cekajuci, ulazio sam neki dan na ogame, bilo je svasta, kako je sad nemam pojma. Na hattricku me deru, sutra mi tekma, nista nemogu, ma hej. Danas mi dosO cumur pa i to filjo, sjetim se luga, hajd odem i lug izbaciti. Cistio malo oko kuce cadz, ne valja mi nesto dimnjak, ma ljepota covjece ;)...

Da malo udjem u temu, BH telekom, RESPECT. Al sam i uso xD.

Pozdrav.
neo7

#1825 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: To ostalo si mog'o na pvt poslati. Ne moraju svi citati :D
[spiler]
Jesi i ti uzeo FULL ? Ako jesi trazi stelu kod rodice inace cekat ces 2 mjeseca a mislim da ces poluditi bez neta u tom periodu. Vidim da ti fali vec net, inace se zabavljas fizickim aktivnostima i to nece na dobro :lol: :lol: . Na ogameu je bilo svasta jer si inaktivan i ljudi te napadaju i deru ko zeca :D......[/spiler] :D

Hajd da ne chatamo vise ovako vidimo se u pon...

@Bubalo1

Pa vidis DreamBox jeste u svakom segmenut bolji MENI i Tebi, ali mome ocu koji hoce par informativnih programa, mami koja hoce par zabavni (Nova Tv, Obn, RTL, Hayat) je dosta MojaTV iz vise razloga. Ne moraju strahovati hoce li prestati raditi jer je server opterecen, hoce li slika lediti, hoce li trebati podesavati box, ko ce jer ja nisam tu po 30 dana....nije legalno :). Ovako imaju sve na dohvat ruke, ne radi MojaTV, nazovu i ljudi podese..eto zasto cekam njih.... pihhh...
Locked