MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
harisaga

#1801 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by harisaga »

ne kontam ovo?kome je upuceno i sta si htio reci?
plagijator1975

#1802 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by plagijator1975 »

A jest ga prebio, braćo mila. Tako mu i treba kad se kurci

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Last edited by plagijator1975 on 31/12/2012 00:54, edited 1 time in total.
cikaBosanac

#1803 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cikaBosanac »

ima li kakav link za ovu mirkovu borbu protiv ovog Shinichija Suzukawe :?
medjutim

#1804 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

Mirko se bori sutra ujutro oko 10 po nasem vremenu.
A inace jel mi se cini il je Overeem malo ofalio?
Image
vinnie_jones

#1805 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

Popustila ga "konjetina", trebao bi ići na Ćaleta-tv ovaj novogodišnji program.
semma wrote: Image
Image
cikaBosanac

#1806 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cikaBosanac »

medjutim wrote:Mirko se bori sutra ujutro oko 10 po nasem vremenu.
znam nego reko ima li gdje link da se pogleda, ne znam ko prenosi ?
novi.dan.nova.nafaka

#1807 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by novi.dan.nova.nafaka »

harisaga wrote:ne kontam ovo?kome je upuceno i sta si htio reci?
Upućeno je onome čiji je post citiran, tj. tebi. Dakle, JDS je mrtav-umoran već nakon prve runde, tako da ti priča o 5 rundi hrvanja ne pije vode...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1808 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

4m3l wrote:ma bit ce stream ja uvijek nadjem neki free :D Mozda ovo Cain na bodove dobije...
Svaka cast druze ... ko bi ovo pogodio ...kapa dole :)
BiH34

#1809 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by BiH34 »

Ok nisam neki poznavalac ovog sporta ali jedno je sigurno. Cain Velasquez je vrhunski borac koji ima sve..ali bukvalno. Sta se moglo vidjeti jucer je to da je on masina koja radi bez korak nazad. Onda kada prestane sa sakama nabija protivnika na mrezu i mrcvari ga. Jednostavo njega ce tesko biti pobjediti. Ako neko misli da ce Alistar Overeem dobti Caina vara se grdno. Ko je gledao Overeema sinoc je mogao vidjeti kako ce i on zavrsiti. Overeem je previse ukocen borac, ima za jednog borca preveliku misicnu masu i nema sanse da parira kondicijom Cainu. Vjerovatno ako i dodje to te borbe Oveerem ce krenuti svom snagom silovito i popiti skolski stos kao i JDS sinoc. Cain Velasquez je jednostavno borac koji nema straha i tehnicki je nema dalje ( uz to kako se kod nas kaze "seljacka snaga" koja nije nastala u teretani ). JDS mi je drag borac podjednako ali Velasquez jednostavno ima i stas i glas za ovo sto radi.
vazna

#1810 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vazna »

Zna li neko gdje mogu pogledati borbu Jim Miller vs Joe Lauzon
UnscarD

#1811 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Prvo zajebancija sa torentima...neki saljivdzija je uplodovao torrent sa SIR.Paul u imenu a ti torretni su uvijek ok...stavim skidanje u 6 ujutro da me doceka kada se probudim i onda skontam da sam skinuo nista...stavim novi...skine se navece u 20h...u medjuvremnu nema FB, Googla a nisam odgovorao ni na sumnjive pozive ljudi koji bi mi mogli u prvoj recenici ispaliti rezultat :) prije nego sto im objasnim da ne zelim da znam :)
Iz preliminarnih mi je drago da se Todd Duffy vraca...expresan nokaut.
Costa Philippou me odusevio jer covijek nije prosao ni preliminarne borbe za ulazak u TUF kucu a u svojoj drugoj UFC borbi je pobjedio pobjednika tog istog TUF-a (Riveru) nakon sto je prihvatio borbu sa 5 dana najavom. Isto pravo krvava borba a Costa je bio totalni underdog ... pravo je bio simpatican kada u najavi kaze pun odusevljanja " Ako pobjedim Boetcha , ljudi ce se pitati ... ko je ovaj momak" :)
Zna li se jeli Boechu stvarno bila slomljena ruka ? Pita ga trener na pauzi " hoces da prekinemo - Hell no....svaka cast.

Okami se vidi da radi sa Sonnenom...ono kao da je bila losija verzija Sonnena ... takedown, GnP, takedown , GnP.

Miller-Lauzon - fight of the night bez dileme...Lauzon srce kao trebevic (sto neko rece ranije)... volio bih da je prosao onaj pokusaj submissiona na kraju...

I sta reci za JDS - Cain. Ja sam mislio da JDS nece prezivjeti ni prvu rundu...on je jedva stajao na nogama na pocetku druge runde...cini mi se da je bolji bio u petoj kondicijski nego u drugoj. Stvarno dobar takedown defence ...dok ima snage. Ali Cain ne odustaje...masina. Pravo mi bilo zao JDS-a na kraju kada Joe Rogan pocinje razgovor sa njim a komplet sala zvizdi a on kao malo dijete pita Joe Rogana .. zasto mi zvizde?
Imao sam tu nesrecu da budem na jednom UFC eventu ispred gomile amerikanaca koji navijaju i takvu stoku nisam sreo nigdje a mislim da je bolja i kulturnija ekipa 100 puta i na Cevljanskoj Koridi...volio bih da JDS ukapira tu razliku u mentalitetu i da ga takve stvari ne doticu.
U svakom slucaju, interesantna bi trebala da bude 2013 godina sa Cormierom, Alistairom (licno misliom da bez "konjetine" nema puno sansi protiv Caina). Jones nece preci u HW 100% ... nije lud.
UnscarD

#1812 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

vazna wrote:Zna li neko gdje mogu pogledati borbu Jim Miller vs Joe Lauzon
http://www.mma-core.com/videos/fights/J ... 4/10048119
UnscarD

#1813 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Cain odbio mogucnost da se bori protiv Daniela Cormiera...
http://www.sherdog.com/news/news/Cain-V ... -Win-48647

JDS ipak nema slomljenu vilicu :
http://www.mmalinker.com/i.php?url=http ... 7WNGXOkwY/
vazna

#1814 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vazna »

UnscarD wrote:
vazna wrote:Zna li neko gdje mogu pogledati borbu Jim Miller vs Joe Lauzon
http://www.mma-core.com/videos/fights/J ... 4/10048119
Hvala puno,fenomenalna borba
stari_rastafari

#1815 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by stari_rastafari »

A gdje se moze pogledati JDS vs Cain ?
stari_rastafari

#1816 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by stari_rastafari »

Nista, skonto :) torrent :))
muhafuca

#1817 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

E nek ga je Cain razvalio
jest se bio JDS i kurcio prije meca

"Yeah znam da volite knocOut-e , bice jedan veceras ponovo"

i slicne gluposti k'o da ulazi u mec sa Peljtom :-)

Nadam se da ce povuci pouku iz ovoga i dosta se
uozbiljiti u buducnosti , ulaziti propremljeniji u meceve ,
i svakog protivnika sa respektom uzimati
enisss

#1818 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

muhafuca wrote:E nek ga je Cain razvalio
jest se bio JDS i kurcio prije meca

"Yeah znam da volite knocOut-e , bice jedan veceras ponovo"

i slicne gluposti k'o da ulazi u mec sa Peljtom :-)

Nadam se da ce povuci pouku iz ovoga i dosta se
uozbiljiti u buducnosti , ulaziti propremljeniji u meceve ,
i svakog protivnika sa respektom uzimati
Santos se pripremio...to je sigurno..no onaj tempo je nemoguce pratiti a i jako bitan faktor je bio trenutak kad ga je Cain uhvatio sa onim desnim kroseom
enisss

#1819 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

bingov buraz wrote:Pade sampion bez opaljenog metka :?

Image

Kakvu bradu ima Cigano da je ostao na nogama poslije ovog udarca :shock:
Mislim da mu je tu slomljena vilica.
Od prije je poznato da Santos ima jako dobru bradu..Mirko ga je uhvatio sa nekoliko zadnjih direkata koje on ima izuzetno jake..no Santos kao da nije ni udaren :)
takodje ga je i Nelson uhvatio par puta...
Cracked

#1820 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

@eniss
istina 99% boraca poslije ovog udarca nebi vise ni ustala. Jedino nelson bi samo potresao glavu i nastavio kao da nije nista :)
enisss

#1821 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

rida1976 wrote:
enisss wrote:
rida1976 wrote:I cain i jds imaju katastrofa kardio, sta je ovo
pogledaj borbu od pocetka..pa vidi koji je tempo bio...ovo ne bi izdrzali li LW borci.....
nemoj zaj....... Enise, ako je ono vrhunski kardio...svi znamo da cain isto jako udara, ali ni on nije mogao zavrsiti borbu ranije zato sto je prerano bio ispuhao..jds necu da komentarisem, katastrofa..kad je u pitanju kardio u HW, jedan je randy..
Nakon sinocnje odgledane borbe, mislim da alistar ima velike sanse da uzme pojas
Jesi ikad udarao vrecu?..ili sparingovao?...jesi radio onako malo grapling?...vjeruj mi...onaj tempo na pocetku koji je nametnuo Cain...to ne bi izdrzali ni borci znatno nizih kategorija...
Pricas o Cardiu i onda spominjes Overeema :D...mislim :D
rida1976

#1822 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by rida1976 »

Ja nikad nisam nisa trenirao, samo onako pomalo pricam..a volio bih fa se vi strucnjaci ovdje potpisete imenom i prezimenom da vide forumasi s kojim to borcima imaju cast razmijenjivati misljenje na forumu, da vidimo koja su imena u pitanja i vas skor u karijeri..da jednom otkrijemo s kim imamo cast
medjutim

#1823 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

rida1976 wrote:Ja nikad nisam nisa trenirao, samo onako pomalo pricam..a volio bih fa se vi strucnjaci ovdje potpisete imenom i prezimenom da vide forumasi s kojim to borcima imaju cast razmijenjivati misljenje na forumu, da vidimo koja su imena u pitanja i vas skor u karijeri..da jednom otkrijemo s kim imamo cast
12 godina boksa i kik boksa,preko 70 meceva sto amaterskih,sto profi(aktivan sam borac i dalje), mislim je dovoljno da mogu s punim pravom komentarisati neke stvari,kao i ti naravno.Svoj identitet ti mogu otkriti na pp ako te to toliko zanima.
Ovo je forum i mi svi razmjenjujemo misljenja,neke kolege forumasi su mozda rekreativci,neki takmicari i naravno da nikome nije zabranjeno da kaze ono sto misli,zbog toga forum i sluzi.
To sto se ja dugo bavim ovim sportom ne znaci da su moje tvrdnje 100% ispravne,daleko od toga.Da je to tako dobio bih na kladionici ovaj vikend :D .Nemoj uzimati k srcu to ako se neko ne slaze s tobom.
Pozz
enisss

#1824 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

rida1976 wrote:Ja nikad nisam nisa trenirao, samo onako pomalo pricam..a volio bih fa se vi strucnjaci ovdje potpisete imenom i prezimenom da vide forumasi s kojim to borcima imaju cast razmijenjivati misljenje na forumu, da vidimo koja su imena u pitanja i vas skor u karijeri..da jednom otkrijemo s kim imamo cast
ja sam zapravo Mirko Filipovic..a harisaga je ja mislim Poturak..pa eto...jel sad znas sa kim pises?....
Prijatelju..da si trenirao bilo koji sport..znao bi o cemu ti pricam...ne moras biti na nekom vrhunskom nivou da bi znao kako je tesko raditi u jako visokom tempu...kad pogledas Cain-a..on prkosi i nauci..jer je nemoguce 25 minuta drzati onaj intenzitet..jeste kasnije sve to malo splasnulo..ali...prva runda..pa cijelu rundu je covjek bio u anaerobnoj fazi...to ti je otprilike isto kao sto bi neki atleticar koji trci 400 metara ispod 50 sec..u tom istom tempu nastavio jos 5 krugova..
amra67

#1825 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

ja ne treniram ali imam trojicu ovdje koji treniraju. Cesto idem na njihove treninge pa znam sta sve prezivljvaju na njihovim treninzima odricanjima ..a to samo mozes ako stvarno volis ovaj sport.. Gledajuci njih i ljude oko njih zavolila sam ovaj sport. Pogotovo sto se izmedju sebe toliko postuju kao ljudi a onda kao borci. U kojem drugom sportu mogu dva protivnika zajedno sjediti poslije meca i ponasati se kao da nista nije bilo i pored svega toga postovati jednog drugog? A postuju se samo iz jednog razloga a to je sto znaju koliko svaki od njih ulaze sebe kroz treninge i odricanja i disciplinu..kad znas kroz sta ti kao borac prolazis i to cijenis onda normalmo je da cijenis druge..i sto je najvznije ovo postovanje nije lazno ! Govoreci o kondiciji na treninzima ti uzimaju dusu a ko nikad nije bio na treningu i vidio ili sam to dozivio ne moze se to opisati.. Sto se tice jds on mi je izgledao vise misicav tj.suv pa mozda je i to malo bio problem jer misicna masa guta kiseonik ko muscle car benzin :) a cain je prirodno onakav i nema neku misicnu masu zato i ima bolji kardio..
Post Reply