Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
orange

#1801 Re: Sarajevo shoping

Post by orange »

alica.k wrote:
orange wrote:Help!!
Gdje cu naci crnu satensku kosulju dugih rukava, fini uski strukirani kroj? Bez ikakvih karafeka naprijed, totalno jednostavna...
Obila sam juce pola grada i u svim radnjama me samo blijedo gledaju... ne mogu da vjerujem da nigdje ne mogu naci nesto tako klasicno :?
haj nam pliz stavi sliku ako mozes nac
Nadam se da cu uspjeti prikaciti sliku, posto prvi put ceprkam oko ovoga...

znaci nesto na fazon ovaj:

Image

Image
alica.k

#1802 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

jesi gledala u lindexu?> mescini da sam vidjela nesto slicno...mada nisam sigurna dal je od satena il je ko od sifona?
anelie

#1803 Re: Sarajevo shoping

Post by anelie »

Zovem se Zelena wrote:Gdje ima kupiti tola u boji? Ono, da nije neka standardna boja džinsa? Nešto sam se nafurala na crvene ili bordo :mrgreen: A opet da nije cijena od koje glava boli :-) Mogu sve vrste nogavica, uske, ravne, trapez :)
Hvala...
ja vidjela i u new yorkeru,boja maline.dobro su mi stajale,ali kontam da je puno dati 60 maraka za tole iz new yorkera.ajd da su neke kvalitetnije,pa dobro.a ta mi je boja najljepsa od svih crvenih koje sam vidjala po gradu.
Lipstick Jungle

#1804 Re: Sarajevo shoping

Post by Lipstick Jungle »

I u Mangu su bile crvene,
ja sam ih ugrabila na snizenju,
onako duzina do gleznja sa malim ziperima na dnu :thumbup:
zamzija

#1805 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

Mislim da tih tola u boji ima i u Tally Weil-u i u Terra Novi - ko tamo kupuje :)
I to su tole uglavnom uski model ...
Poskočica

#1806 Re: Sarajevo shoping

Post by Poskočica »

orange wrote:
alica.k wrote:
orange wrote:Help!!
Gdje cu naci crnu satensku kosulju dugih rukava, fini uski strukirani kroj? Bez ikakvih karafeka naprijed, totalno jednostavna...
Obila sam juce pola grada i u svim radnjama me samo blijedo gledaju... ne mogu da vjerujem da nigdje ne mogu naci nesto tako klasicno :?
haj nam pliz stavi sliku ako mozes nac
Nadam se da cu uspjeti prikaciti sliku, posto prvi put ceprkam oko ovoga...

znaci nesto na fazon ovaj:

Image

Image
Znam da je za starije osobe, ali ja sam pronašla par takvih svečanijih košulja u Sarajevo textilu preko puta Ekonomije.
dudu

#1807 Re: Sarajevo shoping

Post by dudu »

jao, kako sam ja jučer dobre rukavice vidjela u mangu... :-) predobre, ali poskupe! 75-99 KM. smeđe, kožne, s mašnom... ovakve, samo smeđe.
http://shop.mango.com/p/mango/accessori ... 3627453_03
shambho

#1808 Re: Sarajevo shoping

Post by shambho »

anelie wrote:
Zovem se Zelena wrote:Gdje ima kupiti tola u boji? Ono, da nije neka standardna boja džinsa? Nešto sam se nafurala na crvene ili bordo :mrgreen: A opet da nije cijena od koje glava boli :-) Mogu sve vrste nogavica, uske, ravne, trapez :)
Hvala...
ja vidjela i u new yorkeru,boja maline.dobro su mi stajale,ali kontam da je puno dati 60 maraka za tole iz new yorkera.ajd da su neke kvalitetnije,pa dobro.a ta mi je boja najljepsa od svih crvenih koje sam vidjala po gradu.
Ja sam vidjela i danas u frenchyju na Otoci u Merkuru, 10 KM.. :-D ..Jedini je fazon sto su sve trapez valjda je zato ta cijena..Izasle iz mode sta li :-D ..
Karen

#1809 Re: Sarajevo shoping

Post by Karen »

Kupila sam bodi na Siranu, bio je 15 km ali mi djeluje baš dobar. I koga zanima, u Skenderiji na ženske trenerke ima popust, ubola sam kappinu za 39 km :)
zonna

#1810 Re: Sarajevo shoping

Post by zonna »

zna li neko gdje je radnja avatar preselila iz bbi -a ?
jexy

#1811 Re: Sarajevo shoping

Post by jexy »

Negdje je već neko napisao, možda čak i na ovoj temi. Preselila se u Radićevu.
Ma.Le.Na

#1812 Re: Sarajevo shoping

Post by Ma.Le.Na »

zonna wrote:zna li neko gdje je radnja avatar preselila iz bbi -a ?
u radicevoj...na onoj strani gdje je Manuel kafic ..priroda i drustvo itd...
u zgradi je...prozori su im izlog
zonna

#1813 Re: Sarajevo shoping

Post by zonna »

ok :-D danke puno narode!
zamzija

#1814 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

zanimljivo :

"Sedam tajni koje prodavci ne odaju"

http://www.nezavisne.com/zivot-stil/lje ... 08916.html
alica.k

#1815 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

zamzija wrote:zanimljivo :

"Sedam tajni koje prodavci ne odaju"

http://www.nezavisne.com/zivot-stil/lje ... 08916.html
* Kada uđete u radnju, ne skrećite odmah desno!

Studije pokazuju da većina ljudi skreće desno. Znajući to, prodavci nove i najskuplje proizvode stavljaju baš sa te strane, odatle "gruva" muzika, a i taj dio radnje je odlično osvijetljen.
sta sam ja onda, izrod? ja uvjek lijevo prvo idem, al UVIJEK.
zamzija

#1816 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

Ja sam pročitala i zamislila se i skontala da idem stalno desno :) Pa svako pravilo ima izuzetke, postoje ljudi koji razmišljaju kad idu u šoping, a mislim da se članak odnosi na većinu koji idu po inerciji :)
Ovaj članak je istinit jer obuhvata psihologiju kupca - sve ono što vidimo po velikim tržnim centrima, na policama - počevši od hrane do ostalog ...kao i ono što vidimo po prodavaonicama odjeće - sve to nije bezveze uređeno ( od svjetla, muzike, do rasporeda polica ) , postavljeno, izdetaljisano - sve je to urađeno prema temeljitim istraživanjima, i psihološkim sugestijama za kupce :) Skenirani smo do kraja - samo to ne znamo :D
ema_

#1817 Re: Sarajevo shoping

Post by ema_ »

swirl wrote:
ema_ wrote:Gdje kupiti one rukavice do pola, crne? Dok nađem sliku stavit ću na šta mislim :mrgreen:
Pogledaj u Six u BBI, i u onoj djidjari u Alti, ne znam sad kako se zove, isto tako ima ona radnja na Titovoj sa djidjama, tu ih je isto bilo.

Našla u Kiki trgovini, 7 km, nisam gledala u tom Six, možda je tamo i skuplje ako ih ima :D
KiSSgirl

#1818 Re: Sarajevo shoping

Post by KiSSgirl »

* Filozofija promocije "dva po cijeni jednog"
To nije uvijek najbolje rješenje, kaže Anderhil: "Na taj način niste u dobitku jer zapravo trošite više nego što ste planirali".
Savjet: Zapitajte se da li su vam zaista potrebna dva džempera ili dva para pantalona.

naravno da su potrebna :D
alica.k

#1819 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

KiSSgirl wrote: Savjet: Zapitajte se da li su vam zaista potrebna dva džempera ili dva para pantalona.

naravno da su potrebna :D
d'oh
zamzija

#1820 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

ja ih kupim odma' 4 - različitih boja :D
kusur

#1821 Re: Sarajevo shoping

Post by kusur »

jel ima preporuka gdje ima kupiti onih tankih dzempera ispod kojih ide kosulja? al da su sto se kaze na V :)

gledao sam po gradu al sve oko 40 - 50 KM sto je mislim previse...mislim da je realna cijena oko 25 KM za takve dzempere, da pristojno izgledaju :) pa et ako neko zna preporucit...
beautyfool

#1822 Re: Sarajevo shoping

Post by beautyfool »

kusur wrote:jel ima preporuka gdje ima kupiti onih tankih dzempera ispod kojih ide kosulja? al da su sto se kaze na V :)

gledao sam po gradu al sve oko 40 - 50 KM sto je mislim previse...mislim da je realna cijena oko 25 KM za takve dzempere, da pristojno izgledaju :) pa et ako neko zna preporucit...
U LC Waikikiju uvijek imaju u ponudi tih finih pamucnih dzempera raznih boja, cini mi se da im je i cijena nesto tako pristupacna od 20-30 KM.
zamzija

#1823 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

Ima i u Alti u New Yorker-u takvih džempera, pogledaj za to i Terra Novu, samo mi je u terra novi lošiji kvalitet...
Pogledaj i na pijaci Sirano - ja sam kupovala po 25 KM prije tri četiri godine i još ih imam, ništa im ne fali :)
anelie

#1824 Re: Sarajevo shoping

Post by anelie »

ima i u tiffanyu uvijek takvih dzempera.ne znam za cijenu,mozda su skuplji od 25,ali bar se ne pojave one ruzne grudvice poslije prvog pranja.
lajk

#1825 Re: Sarajevo shoping

Post by lajk »

Da li u Sarajevu ima radnja Alpina Pro ? :)
Post Reply