Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Alfons Kauders

#1801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Pedja Kojovic wrote:alfons kauders

Nisam gledao pa ne znam sta su oni rekli.

Ono sto se sutra dogadja u Banjaluci je potpisivanje deklaracije o zajednickom nastupu na izborima izmedju partije Zdravka Krsmanovica NSP i Nase stranke. Slicna potpisivanja sa jos nekim pokretima u RS_u i udruzenjima i nevladinim sektorom ce uslijediti vrlo brzo.(kao i slicni potezi u FBiH-ali nije sad tema).
Ja se nadam da cu sutra ovdje postaviti tekst koji je potpisati Bojan i Zdravko pa onda mozemo vise o tome.

p.k.
Ok, bili su malo dvosmisleni u prilogu, vjerovatno nenamjerno (citaj nesposobni su, a ne zlonamjerni)

Ja sam mislio da ce i Cavic s vama, al' eto... Nekako mi se cini da bez njeg koaliciji nece ici u zapadnoj RS, vec samo u gornjem toku Drine.
Pedja Kojovic

#1802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

alfons kauders

I meni je zao za Cavica, ali...Kome je draza vlast od principa zbog kojih je usao u politiku....
Nama je vazno da je koalicija bazirana na principima koje smo predlozili.
Ko god misli uraditi to sto smo ponudili nek dodje s nama, a ko ne misli, sretno mu.
Mislim da su Miljevic, Zivanovic i Vesna Banovic odlicni i da mogu puno uraditi u RS-u.
Generalno.
Principijelni i hrabri potezi i nova vrsta politike ce uvuci u politicki proces apstinente koji su sada ispod radara agencija koje rade istrazivanja javnog mijenja.
Ne treba donositi ocjene prerano. Sjetite se price o Davidu i Golijatu.

p.k.
Realist-idealist

#1803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Realist-idealist »

Realist-idealist wrote:
Pedja Kojovic wrote:
Vase je pravo da o Nasoj stranci mislite sta god zelite i ako vam je ova tema pomogla da shvatite da Nasa stranka nije za vas onda je cilj postignut. Nama je naravno zao svakog glasa kojeg izgubimo, ali bi, po nama, jos gore bilo da ljudi glasaju za nas u zabludi. Cilj ove teme i jeste da glasacima pruzi informaciju o Nasoj stranci.
Jedna preporuka i savjet ako ga zelite prihvatiti u NS-u od jednog zabrinutog forumasa i gradjanina:

neka NS nas obavijesti o zvaincnom stavu o karakteru rata u Bosni i Hercegovini i neka nas obavijesti da medju stranackim kadrom ima i onih koji smatraju da je u Bosni i Hercegovini bio gradjanski rat, da su tome pridonijeli islamski fundamentalisti tj. strani borci arapskog porijekla, da Srbija nije odgovrna na agresiju niti genocid (jer jelda nije je optuzio ni Medjunarodni sud) vec da su medjunacionalne tenzije proizvele "sukob".

Na taj nacin cete se odmah osloboditi nezeljenih glasova ako je vec iskrena misoa da bi po vama "jos gore bilo da ljudi glasaju za nas u zabludi." Ali bi mozda to djelo bilo ravno politickom samoubistvu pa ne ocekujem da cemo vidjeti jedan takav korak. Desice se klasicna stvar koja se uvijek desava sa strankama u BiH, prvo ce se mudro izbjegavati odgovori na skakljiva pitanja, potom ce se uzeti glasovi a onda cemo vidjeti Bojana Bajica na TV ekranima kako optuzuje onako usput islamski fundamentalizam za "gradjanski" rat u Bosni i Hercegovini na ocitu zbunjenost, nevjericu i gadjenje NS glasaca koji vec u toj fazi nece moci izbaciti NS iz pozicije vec ce morati cekati slijedece izbore.
Pedja, da li ces prenijeti moju preporuku glavnom odboru NS?
felipe kajetano

#1804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by felipe kajetano »

Neka Živanovic nagovori i svog brata da se prikljuci...eto glasova svih bivsih studenata Pravnog fakulteta BL :dance:
no_pasaran

#1805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

Šta možemo očekivati u ovosedmičnom broju vašeg stranačkog biltena?

Fotoreviju režisera, hvalospjev predsjedniku ili pokušaj reperćića da u 3 rečenice riješi situaciju u BiH?

Ja bih rekao da će po običaju biti svetroje, i mnoooogooo više :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Mislis na "60 minuta" i "Oslobodjenje" ?
Petit_Beurre

#1807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

-LIBERO- wrote:Mislis na "60 minuta" i "Oslobodjenje" ?
Elem Avaz
Abacija

#1808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Nije me dugo bilo pa ne znam je li neko izbacio slican zakljucak ali evo sta je mislim.

Cilj nase stranke je da pucanstvo u pc-u privoli da ostanu u BiH a da pucanstvo u pederaciji prihvati pc kao stalnu i nepromjenjivu politicku jedinicu. Igraju se identicnom politikom koju vodi OHR tako da nije nista cudno ako bi covjek pomislio da ima neka tajna veza izmedju OHR-a i NS-a. Glavni junak ove teme se ponasa kao klon koji ne zeli da otkrije svoj bivsi forumski identitet. On ne odgovara na pitanja koja bi ga razotkrila i ne ucestvuje u diskusiji kako forumska kultura to nalaze.
Bosnolog

#1809 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

Abacija wrote:Nije me dugo bilo pa ne znam je li neko izbacio slican zakljucak ali evo sta je mislim.

Cilj nase stranke je da pucanstvo u pc-u privoli da ostanu u BiH a da pucanstvo u pederaciji prihvati pc kao stalnu i nepromjenjivu politicku jedinicu. Igraju se identicnom politikom koju vodi OHR tako da nije nista cudno ako bi covjek pomislio da ima neka tajna veza izmedju OHR-a i NS-a. Glavni junak ove teme se ponasa kao klon koji ne zeli da otkrije svoj bivsi forumski identitet. On ne odgovara na pitanja koja bi ga razotkrila i ne ucestvuje u diskusiji kako forumska kultura to nalaze.
:thumbup: ;-)
jeza u ledja

#1810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

Abacija wrote:Nije me dugo bilo pa ne znam je li neko izbacio slican zakljucak ali evo sta je mislim.

Mislis ne ponasa se na forumu kao anonimni stranacki propagandisti?
ahuseino

#1811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

Nek' si ti sad tu pa cemo lako dalje... :mrgreen:

Do sada mi se cini da se slazem sa ovim podebljanim... ostalo su licne dedukcije koje ja jos uvijek ne dijelim. Pomno posmatram ne bih li i ja skont'o... :P

Ima li ko pametan da kaze sta je alternativa ovome podebljanom... i kako - ali realno, ne one price, zapravo, naivne - a pod velom iskustva...

Ja stvarno ne mogu da skontam kako ici dalje u istom camcu a da bude drugacije... bolje... :angry:

P.S. Koji mu je bivsi nick? :P :P
Pedja Kojovic

#1812 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

realist idealist

GO se ne bavi tim pitanjima.
Zapravo stranka se ne bavi tim pitanjima ukoliko nemaju pravne posljedice.
(Vec smo pricali o tome i slozili se da se vlast treba baviti onim sto je danas i sto ce biti sutra).

Istorijom se trebaju baviti istoricari, kao sto se generalno kod nas svako treba poceti baviti onim sto mu je struka.
(Osim u fudbalu gdje svi - s punim pravom - pretendujemo na radno mjesto nacionalnog selektora)

p.k.
bosanski

#1813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bosanski »

Ja bi se učlanio u Našu stranku, samo me zanima može li se kod vas šta zaraditi? Ako je odgovor trenutno ne, imate li ikakavih planova da se članstvo u narednom periodu obogati? Hvala
p.s.
odgovor može i na private.
Last edited by bosanski on 05/05/2010 13:31, edited 1 time in total.
h_poaro

#1814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by h_poaro »

Gsp. Kojović,

Ako na sliojedećim izborima ovojite većinu, ili bar koalicionu prednost u Skupštini KS, kako ćete riješiti dugogodišnji problem s gradskim javnim prevozom u Sarajevu?

Da li ćete pokrenuti privatizaciju GRAS-a, odnosno njegove opreme i infrastrukture? Kako ćete se odnositi sa zatečenom upravom i nagomilanim dugovima i nerealiziranim potraživanjima te firme, itd.

Ako pronađete kriminalne aktivnosti u radu uprave GRAS-a, da li ćete pokrenuti odgovornost?
Pedja Kojovic

#1815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

h poaro

Nas kantonalni odbor je u svom saopstenju povodom situacije sa GRAS-om i Centrotransom izdao saopstenje u kome predlaze da se privatizaciji javnog prevoza pristupi po uputstvima koji je izradila EU za sve svoje clanice.
Dakle, topla voda je tu , ne treba je izmisljati.

Gdje god postoji osnova za odgovornost ona ce i biti pokrenuta.
Ukoliko se radi o korupciji ili zloupotrebi budzetskih sredstava nas prijedlog zakona o borbi protiv korupcije predvidja oduzimanje imovine koja je stecena na taj nacin i zabranu rada u javnom sektoru i na pozicijama koje raspolazu sredstvima gradjana.

Da bi bila kakva reforma, pa i u ovom sektoru, bila moguca prvo je neophodno promjeniti zakon o drzavnim sluzbenicima.

p.k.
Real Khan

#1816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Pedja Kojovic wrote: Da bi bila kakva reforma, pa i u ovom sektoru, bila moguca prvo je neophodno promjeniti zakon o drzavnim sluzbenicima.
...ili prevedeno na pokušaj reforme u državi (kao cjelini), da bi tako nešto bilo moguće neophodno je mijenjati...ŠTA?

Mogući odgovori (molim zaokružiti):

a) ljude (stanovnike države)
b) pogrešan sistem (Ustav)
c) ne dirati ništa (samo će se promijeniti, samo treba glasati za Peđu Kojovića :D )
MufljuzMali

#1817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MufljuzMali »

Pedja Kojovic wrote:h poaro

Nas kantonalni odbor je u svom saopstenju povodom situacije sa GRAS-om i Centrotransom izdao saopstenje u kome predlaze da se privatizaciji javnog prevoza pristupi po uputstvima koji je izradila EU za sve svoje clanice.
Dakle, topla voda je tu , ne treba je izmisljati.

Gdje god postoji osnova za odgovornost ona ce i biti pokrenuta.
Ukoliko se radi o korupciji ili zloupotrebi budzetskih sredstava nas prijedlog zakona o borbi protiv korupcije predvidja oduzimanje imovine koja je stecena na taj nacin i zabranu rada u javnom sektoru i na pozicijama koje raspolazu sredstvima gradjana.

Da bi bila kakva reforma, pa i u ovom sektoru, bila moguca prvo je neophodno promjeniti zakon o drzavnim sluzbenicima.

p.k.
privatizacija javnog saobracaja je po mome misljenju veoma losa opcija. naravno to je mac sa dvije ostrice. ne treba bjezati od drzave kao vlasnika, ali treba bjezati od pragmatizovanih sluzbenika i notorno neefikasnih firmi. nije svaki monopol neminovno los. vlasnik drzava (grad) ne znaci da ta firma nemoze raditi po trzisnim ili priblizno trzisnim uslovima. "samo" se mora dozvoliti ljudima koji znaju svoj posao da to i rade. nadzorni odbor su naravno politicke funkcije, ali sve ispod toga moraju biti ljudi od zvanja.

posto zivim u becu koji ima vjerovatno najbolji javni saobracaj u evropi koji je vlasnistvo grada i redovno pravi gubitke, ali je odluka vlade da je to okay jer je strateski cilj razvoja grada dobar i jeftin javni prevoz, tvrdim da takav sistem moze funkcionisati.

Engleska je najbolji primjer sta se desi kad privatizujes zeljeznice. profit postaje najbitnija stavka i tu trpi sigurnost. "nevidljiva ruka" trzista nije uvijek optimalna opcija, a odlican javni saobracaj je jedna od stavki koja ce uvijek biti neprofitabilna. uvijek postoje linije i vremena dana kad se realno ne isplati imati aktivan saobracaj ili su intervali tramvaja (buseva etc) po pola sata. zasto centrotrans ne nudi i autobuse za neka granicna podrucja na kojima ce imati 15 putnika na sat :D ?

ista ta EU nek vam objavi listu uspjesni gradski saobracaja koji nisu u drzavnom vlasnistvu.

@ real kahn

kakve veze ima zakon o drzavnim sluzbenicima sa ustavom? i gdje to PK kaze da ce se stvari same desiti?

postajes pomalo dosadan sa svojom ekspertizom cinika koji kao zna sve bolje. we got your point, ako nemas nista novo da dodas :run:
nosara

#1818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

MufljuzMali wrote:
@ real kahn

kakve veze ima zakon o drzavnim sluzbenicima sa ustavom? i gdje to PK kaze da ce se stvari same desiti?

postajes pomalo dosadan sa svojom ekspertizom cinika koji kao zna sve bolje. we got your point, ako nemas nista novo da dodas :run:
Pazi...! Ti ne znas ko je sahbaz...? On ce te zzzzzzzzzzzzzzzk, zzzzzzzzzzzzzzzk...!
tabloid

#1819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tabloid »

Pitanje za Pedju:

Slazelite se sa izjavom Bojana Bajica da su Srbi ugrozeni prevelikim brojem Bosnjaka?
klixober

#1820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

h_poaro wrote:Gsp. Kojović,

Ako na sliojedećim izborima ovojite većinu, ili bar koalicionu prednost u Skupštini KS, kako ćete riješiti dugogodišnji problem s gradskim javnim prevozom u Sarajevu?

Da li ćete pokrenuti privatizaciju GRAS-a, odnosno njegove opreme i infrastrukture? Kako ćete se odnositi sa zatečenom upravom i nagomilanim dugovima i nerealiziranim potraživanjima te firme, itd.

Ako pronađete kriminalne aktivnosti u radu uprave GRAS-a, da li ćete pokrenuti odgovornost?
Izvinjavam se,stvarno ne mogu da se ne nasmijem ovom dijelu pitanja :D Ne znam koji bi to politicar odgovorio "ne,stiticemo kriminalce" :D Ovako jos samo Dodikovi novinari vodji postavljaju pitanje.Izvinjavam se na upadu...
7cokanja

#1821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 7cokanja »

Cirkus se nastavlja
Sjednica IO NS
BiH odgođena, došlo pet članova
Za danas zakazana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH nije održana, jer su se pojavila samo petorica članova, dok je za kvorum
..hahahaah..ja sto se ismijah..procitah s'vrha NS.. :lol: :lol: ..jes' da si mi pedja, "demokratski podviknuo" da ti se "NE" obracam, al' ovo ne mmogu masiti.. :lol: :lol:
Pedja Kojovic

#1822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

tabloid

To nije izjava Bojana Bajica.
Bojan Bajic o toj temi pise u svom tekstu u kojem ukazuje na pogubnost politike koju vodi Milorad Dodik.
Analiziranje pojedinih recenica iz tog teksta - a ova koju ste napisali nije u tekstu, nego je to necija interpretacija - je objektivno nemoguce, a i nije fer prema autoru.

p.k.
Pedja Kojovic

#1823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

7cokanja

I ja se trznem svaki put kad krajem oka u novinama vidim neki naslov - skandal oko NS-a, nogometnog saveza.

p.k.
Pedja Kojovic

#1824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

inhibitor

"Zaobilazenje principijelnosti u interesu gradjana2???
Ja zaista ne znam sta ovo znaci.
"Zaobilazenje" kojeg principa u ime kojeg interesa gradjana?

p.k.
7cokanja

#1825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 7cokanja »

Pitanje za Pedju.
Imamo 4 nivoa vlasti, opcinski, kantonalni, federalni, drzavni.

Da li cete traziti izgovore za nenamjensko trosenje budzeta u tome sto je u nekom visem nivou neko drugi vlasti? Kako cete rjesavat
..pitaj ga, kako ce rjesavati institucionalnu diskriminaciju na 49% teritorije BiH, koja je pretvorena u crkvenu opstinu.. zadovoljenje uslova iz povelje o ljudskim pravima je jedan od glavnih potulata po kojima funkcionise moderna EU..Sejdic i Finci nisu jedini koji su institucionalno diskriminisani u BiH..institucionalna diskriminacija se provodi protiv svih nesrba na 49% teritorije drzave, pocev od imena entiteta, preko obrazovanja, licnih dokumenata itd..itd..propagirati napredak, a zadrzavati tu institucionalnu diskriminaciju je samo bacanje prasine u oci i istovremeno obavljanje prljavih poslova u legalizaciji te diskriminacije ..
Locked