Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kapri wrote:A koja je fabricka kartica u se koliko giga?
N8 odustajem -mnogo je skuplji
pa skuplji je nekih 50-60km.
ipak bolji materijali izrade, malo veći ekran, najbolja kamera današnjice na telefonu, hdmi izlaz... ne može nikako biti tu negdje s cijenom kao ray.
Aluminij bolji? Pa zasto onda svako ko ga ima nosi neke gace na njemu? Ne smijes ga ni noktom zagrebati.
Za kameru respect, mada ni ove SE od 8MP nisu za bacit. Nije sve u pixelima.
u svakom slučaju je bolji od plastike. i uvijek sebi biram mobitel koji ima više metalnih dijelova, nego plastičnih.
a za kameru sam elaborirao na prethodnim stranicama. nema potrebe da se ponavljam
olensoner wrote:Nokia Lumia 800 ili Samsung Galaxy S2?
Sta preporucujete, kakva su iskustva? Moram reci da sam Nokia fan, ali S2 je stvarno dobar telefon, kamera je odlicna, sto mi je bitno jer cesto mi treba sto zbog posla, sto privatno, svidja mi se i to sto snima full HD. A ono sto me privaci kod Nokije jeste Windows OS i vrlo lijep dizajn, pogotovo u crnoj boji, takodjer iz mog nekog iskustva Nokia mi se pokazala dosta kvalitetnijom i izdrzljivijom u odnosu na Samsung.
teška dilema. meni je android trenutno bolji i privlačniji OS od WP7. ali mi je nokia uvijek ispred samsunga.
i sad ima još jedna caka, na gsm areni su u testu prijavili da lumia 800 ima probleme sa signalom. ako je to stvarno istina, onda S2.
eyesburn,uzela sam nov,450km,crno rozi.Tolika mu je cijena ja sam dala svoj telefon i 70km doplate.Baterija mu je bila izvadjena,i 4 gige kartica.Meni je presladak,pravi zenski.Neobicno mi ga bilo uzeti u ruke poslije ogomne nokije ali sta mogu.....Jos uvjek nista ne znam na njemu.Imam jedno pitanje.Posto sam totalni laik sta je u stvari andoid a sta simbrian?Ja nikada to nisam znala razlikovati.
Kapri wrote:eyesburn,uzela sam nov,450km,crno rozi.Tolika mu je cijena ja sam dala svoj telefon i 70km doplate.Baterija mu je bila izvadjena,i 4 gige kartica.Meni je presladak,pravi zenski.Neobicno mi ga bilo uzeti u ruke poslije ogomne nokije ali sta mogu.....Jos uvjek nista ne znam na njemu.Imam jedno pitanje.Posto sam totalni laik sta je u stvari andoid a sta simbrian?Ja nikada to nisam znala razlikovati.
a gdje si uzela, univerzalno, ćelo, pik.ba?
što se tiče androida i symbiana, samo fino ukucaj u wikipediji i sve ćeš saznati
Kaze da je to najniza cijena,jer je telefon iz BHTelekoma zakljucan na nase kartice.Kazem vam da su trazili i po 150.A na pik sam stavila cijenu 400km i NIKO mi se nije javio da kupi,samo su mi nudili zamjene.Eto sad sta je bilo bilo je,mozda jeste bolji telefon ali meni je bio tezak,glomazan i pravi muski.
Jesam zadovoljna,hvala na pomoci Samo dok se snadjem na njega jer nemam pojma nista.Nas je jezik ali za razliku od Nokije dosta komplikovan.E da,uzela sam na Carsiji-HusTel
Nek ti je sa srecom, ja kad sam uzeo E7 prvi put u ruke, jos vise sam zavolio nokiu, koja cvrstina, volim kad je tekefon malo tezi, sigurniji mi je u ruci, a to kazes da je e7 glomazan, sumnjivo mi to, ja jos imam n97 takodjer sa qwerty tastaturom, nit mu je sta bilo, nit je glomazan, imam ga od samog pocetka otkako je dosao u telekom
I na kraju se odlucim za sgs jer je jeftiniji bio za moj paket, 12 km mjesecno u odnosu na E7-23 km
Quaresma,za mene je glomazan,moje su ruke jako male....prave zenske Ipak svaka cast telefon je odlican ali pravi muski koji mi je bio tezak u Dzepu i cuvala sam ga sa dvije ruke
Dosao je u punom pakovanju,baterija izvadjena,tona nekih cepica i usb i punjac,slusalice,uputstva(nema naseg)i kartica 4 gige.E sada trazim uputstvo na nesem nemogu se snaci u dosta stvari ako neko moze pomoci.....
Ne tako davno stub industrije mobilnih telefona bila je finska kompanija Nokia, koja je 2007. ostvarivala oko 60 odsto zarade u industriji mobilnih telefona, ali je za samo četiri godine došlo do radikalnih promena.
Iako Nokia ostaje jedan od najvećih proizvođača telefona, u ukupnoj zaradi tržišta u četvtom kvartalu učestvovala je sa samo 1,8 procenata.
KvaziExpert,nisam vidjela prije.Hvala mnogooooo. zanima me jos nesto.Postoji li mogucnost da se kopiraju mailovi i prebace na mobitel gdje se mogu citati?Postoji li mogucnost za snimanje tel razgovora?Postoji li mogucnost skinuti na njega vrijeme i temperaturu u gradu?
KvaziExpert wrote:Kaze da ima najnoviji suite, a ipak mu trazi update.
Čini mi se da sam ja jednom poodavno imao problem sa onim programom za update (onaj zeleni sa strelicom ), nisam ga mogao pokrenuti, traži update, a kada pokušaš update, kaže već je najnovija verzija, i tako u krug.
Kako se sjećam, ni deinstalacija nije pomagala, pa sam morao koristiti drugi računar.
Ako imas Ccleaner probaj da ocistis registry. Dakle pokrenes Ccleaner, kliknes na desnom tabu Registry i dole na Scan for issues. Kada ti zavrsi skeniranje odaberes Fix all issues ili odaberes samo one probleme koje zelis da popravis (Fix slected issues). Obicno poslije deinstalacije programa u registryu bude ostataka od deinstalisanog programa koji mogu praviti probleme slicne tvom, pa ciscenje tih ostataka moze ih rijesiti.
Pazi, cackanje sa registryem moze ti dovesti racunar u stanje da moras ponovo instalisati sistem. Meni se to jos nije desilo, ali moram ti reci da svako cackanje registrya radis na svoju odgovornost. Ccleaner ti prije nego sto pokrene registry cleaner daje opciju da napravis backup registryja, pa mozda to nije losa ideja.
Ima i drugih registry cleaner i fixer programa, ali Ccleaner je besplatan i jedan od najcesce koristenih, ja ga koristim, pa zato o njemu pisem. Mozda ima i boljih ali ih ne koristim, pa ti ne mogu reci nista o njima.
Pozz svima, mozda che vam izgledat smjesno pitanje al laik sam sto se toga tiche pa ne zamjerite. Kontam sredit neki polovan htc smartphone mozda wildfire s il neki malo bolji e sad zanima me kad kaze ono wi fi internet i te cake, jel to znaci da cu moch bit konektovan na internet iako nemam kredita na sim kartici, ocul morat fatat i krast signal od komsije nekog koji ima wireless ili chu moch normala na net i bez da imam krede na sim kartici i bez da imam wireless net u sopstvenom stanu, halalite ako je glupo pitanje, thx unaprijed
-bosanac- wrote:Pozz svima, mozda che vam izgledat smjesno pitanje al laik sam sto se toga tiche pa ne zamjerite. Kontam sredit neki polovan htc smartphone mozda wildfire s il neki malo bolji e sad zanima me kad kaze ono wi fi internet i te cake, jel to znaci da cu moch bit konektovan na internet iako nemam kredita na sim kartici, ocul morat fatat i krast signal od komsije nekog koji ima wireless ili chu moch normala na net i bez da imam krede na sim kartici i bez da imam wireless net u sopstvenom stanu, halalite ako je glupo pitanje, thx unaprijed
za wi-fi,gps navigaciju, nema dodirnih tački sa sim karticom......
-bosanac- wrote:Pozz svima, mozda che vam izgledat smjesno pitanje al laik sam sto se toga tiche pa ne zamjerite. Kontam sredit neki polovan htc smartphone mozda wildfire s il neki malo bolji e sad zanima me kad kaze ono wi fi internet i te cake, jel to znaci da cu moch bit konektovan na internet iako nemam kredita na sim kartici, ocul morat fatat i krast signal od komsije nekog koji ima wireless ili chu moch normala na net i bez da imam krede na sim kartici i bez da imam wireless net u sopstvenom stanu, halalite ako je glupo pitanje, thx unaprijed
Sto se tice Wi-Fi tehnologije prenosa podataka moras ili ti ili komsija imati "obini internet na ciji se modem kaci wireless routet (ukoliko sam modem nema wi-fi). I da, nikakve veze sa tvojim kreditom nema. Znaci ukoliko ti je stanje kredita 0 KM moci ces bez problema na internet. Znaci, ti ili tvoj komsija imate internet fino se nakacis i juriiis. Jedini je problem ako komsija postavi sifru za pristup svojoj mrezi moraces da trazis istu da bi je mogao ukucati u svoj telefon inace neJma surfanja.
KvaziExpert wrote:Kaze da ima najnoviji suite, a ipak mu trazi update.
Čini mi se da sam ja jednom poodavno imao problem sa onim programom za update (onaj zeleni sa strelicom ), nisam ga mogao pokrenuti, traži update, a kada pokušaš update, kaže već je najnovija verzija, i tako u krug.
Kako se sjećam, ni deinstalacija nije pomagala, pa sam morao koristiti drugi računar.
ovo danas radi najnormalnije. mozda sto mi nije racunar bio konektovan na net pa nije ni izbacilo da radim update...
Upravo skidam zvanicni update za n8 Belle je stigla 287MB update tezak.
E bas me zanima kako ce to sve raditi na N8 Imao sam priliku da cackam Nokia 700 dok je jos Belle bila u alfa fazi, tj. ni Anna nije izasla zvanicno bila, i tada me odusevio OS. Pa kasnije Belle ne zvanicni za N8, pa onda 701 nokia zvanicni Belle, ali on ima duplo vise RAM-a i jaci proc. Sada cemo vidjeti sta je optimizacija, kazu da radi ko' po mlijeku na N8 (680MHz i 256MB RAM)...