koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
burek_in_space

#1801 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by burek_in_space »

Pitanje za mushkarce-je li iko koristio Dior homme, poshto imam jedan hajmo reci problem sa tim parfemom?!
Dobio sam prije mjesec dana, i odushevio me, poprilichno je jak a volim takve parfeme. Medjutim, sad kada stavim, ne osjetim ga uopshte kao prije, shto bih mogao donekle i opravdati zasicenoshcu njime, ali i drugi kazhu da se ne osjeti kao prije. O chemu bi se moglo raditi?! Na slichnu stvar mi je ukazivao i jaran koji je isti takav koristio. Zna li neko neshto o ovome mozhda?!
Michun

#1802 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

burece, jes da nisam musko ali...parfem moye promjeniti miris ukoliko je na svjetlu ili u pretoplom i vlaznom. znaci jok kupatilo, jok pored prozora.
ako nije to, onda nemam pojma sta je.
burek_in_space

#1803 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by burek_in_space »

Michun wrote:burece, jes da nisam musko ali...parfem moye promjeniti miris ukoliko je na svjetlu ili u pretoplom i vlaznom. znaci jok kupatilo, jok pored prozora.
ako nije to, onda nemam pojma sta je.
Ni na pretoplom ni na nekom vele svjetlu. U sobi, nishta oko njega nema da bi ga ugrijalo (znam kako ovo zvuchi :mrgreen: ).
Hmm..hvala na pokushaju, sachekacu da vidim ima li josh neko kakvu ideju shta bi moglo biti.
Not My Idea

#1804 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Not My Idea »

pa svaki parfem se prestane "cut" nakon mjesec dana svakodnevnog koristenje.
osoba koja ga koristi se navikne i ne cuje ga vise dok ljudi oko njega normalno cuju :D

ja sam stvarno imala dosta parfema i sa svakim mi se ovo desava...zato onda povremeno promjenim, na dan-dva stavim neki drugi i tako...

bureche, nije do tebe ni do tvog Diora :D
Industrialyzer

#1805 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Industrialyzer »

burek_in_space wrote:Pitanje za mushkarce-je li iko koristio Dior homme, poshto imam jedan hajmo reci problem sa tim parfemom?!
Dobio sam prije mjesec dana, i odushevio me, poprilichno je jak a volim takve parfeme. Medjutim, sad kada stavim, ne osjetim ga uopshte kao prije, shto bih mogao donekle i opravdati zasicenoshcu njime, ali i drugi kazhu da se ne osjeti kao prije. O chemu bi se moglo raditi?! Na slichnu stvar mi je ukazivao i jaran koji je isti takav koristio. Zna li neko neshto o ovome mozhda?!

u nosu postoje receptori koji se adaptiraju na svaki miris , tako da ako si cesto sa tim prijateljima i njihovi su se receptori adaptirali pa zato slabije osjete :)
burek_in_space

#1806 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by burek_in_space »

Nema druge, nego da mijenjam prijatelje. :mrgreen:

Hvala oboma! :thumbup:
Not My Idea

#1807 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Not My Idea »

simple as that...sta ce ti prijatelji koji ne cuju kako mirises...bezze onda kupujes parfeme :D

samo probaj povremeno na dan-dva stavit neki drugi parfem i ponovo ces cut svoj dior ;-)
spreca

#1808 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by spreca »

burek_in_space wrote:Nema druge, nego da mijenjam prijatelje. :mrgreen:

Hvala oboma! :thumbup:
Nemoj se kupat jedan mjesec...primjetice :lol: :lol: :lol:
Gospoda Ministarka

#1809 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Gospoda Ministarka »

Ne znam ko mi ga je preporucio, moguce da je Michun, jer izgleda volimo iste stvari ali ovo je :thumbup: citavo jutro sama sebe njusim :D
Image
Michun

#1810 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

jesam bona :) jel de jes dobar. :D
ja imam zabranu na kupovinu parfema jer imam i previse...ali ovaj i ysl elle bi sad popila :) :lol:
Gospoda Ministarka

#1811 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Gospoda Ministarka »

Michun wrote:jesam bona :) jelde jes dobar.
ja imam zabranu na kupovinu parfema jer imam i previse...ali ovaj i ysl elle bi sad popila :) :lol:
Strasan :thumbup:

:lol:

Ne znam za taj YSL?
Michun

#1812 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

Gospoda Ministarka wrote:
Michun wrote:jesam bona :) jelde jes dobar.
Strasan :thumbup:

:lol:

Ne znam za taj YSL?
evo da ne kazes da ne znas :D
Image
Deep red

#1813 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Deep red »

Evo koje ja trenutno koristim
ImageImageImageImageImageImageImageImage
Imate li neki prijedlog, koji jos da probam? Sinoc sam probala Dior Midnight i Pure poison, love it, love it. Oba mi se bas dopadaju :thumbup:
Sad sam u fazi kad mi se trenutno dopadaju jaci parfemi, valjda zbog zime, sta li je :-D
Michun

#1814 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

90% si pokrala od mene :lol: sram te bilo.
probaj alien i elle...vidjeces i sama.
Deep red

#1815 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Deep red »

A joj Alien mi je na wish listi, dobar, dobar! Zelim ga! Elle me nikad nije privlacio da ga probam, ne znam zasto, bas cu ga testirati. Addict mi se ponekad svidja,nisam jos sigurna, moram ga jos koji put probati.
Deep red

#1816 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Deep red »

Interesuje me da li je neko narucivao parfeme sa CheapSmells-a? Imaju uvijek nekih akcija. Koja je procedura sa carinom, isplati li se? Narucujem redovno sa eBay-a,ali kozmetiku nisam.
Da li ce cariniti ako je ispod 50km, s obzirom da su parfemi :-) Imate li iskustva sa ovim sajtom?
Deep red

#1817 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Deep red »

Hvala sigmabh, odustajem onda od CheapSmells-a :sad:
Probala sam taj Gucci i svidja mi se pravo, ali mi djeluje nepostojan, mozda se varam.
E odoh danas da probam Elle, i michun ga hvali. Imam osjecaj da ce mi se svidjeti.
Zna li neko razliku izmedju Pure poison-a i Elixir Pure poison-a? Da li je samo u jacini?
Toffee karamela

#1818 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Toffee karamela »

Penelopy wrote:Zna li neko ima li gdje u Sarajevu za kupiti Blue Grass od Elisabeth Arden ?
Ma kakav "Blue Grass", to je nešto prastaro za ovdašnje kriterije, od E.Arden u Sa može se naći samo Red Door, Pretty, 5th Avenue....Nego fino na strani neki sajt, na cheapsmellsu taj miris košta oko 10 eura, s poštarinom zajedno doći će te oko 20 km uvrh glave!
Last edited by Toffee karamela on 25/12/2011 18:00, edited 1 time in total.
Toffee karamela

#1819 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Deep red wrote:Interesuje me da li je neko narucivao parfeme sa CheapSmells-a? Imaju uvijek nekih akcija. Koja je procedura sa carinom, isplati li se? Narucujem redovno sa eBay-a,ali kozmetiku nisam.
Da li ce cariniti ako je ispod 50km, s obzirom da su parfemi :-) Imate li iskustva sa ovim sajtom?
Najbolje je naručivati komad po komad, e sad ako kupuješ jeftinije neke neće te ocariniti, dakle ako je kupovina ispod 50 km (ili eura nisam sigurna sad). Sve ostalo je na udaru carine, pogotovo ako naručuješ više stvari i trpaš ih u isti paket. Onda te samo vile mogu pronosati pored carinika.
Spajz

#1820 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Spajz »

Hoce li biti u Sarajevu kakvih snizenja pred Novu ?!?!?! :D :D
Toffee karamela

#1821 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Spajz wrote:Hoce li biti u Sarajevu kakvih snizenja pred Novu ?!?!?! :D :D
Ja sutra odoh u inspekciju, ako šta bude javljam imobilnima :D
Industrialyzer

#1822 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Industrialyzer »

Toffee karamela wrote:
Spajz wrote:Hoce li biti u Sarajevu kakvih snizenja pred Novu ?!?!?! :D :D
Ja sutra odoh u inspekciju, ako šta bude javljam imobilnima :D
Image

Ako slucajno naletis negdje na ovaj vidi koliko je , da ne narucujem preko neta ako bude dobro snizenje :)
Toffee karamela

#1823 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Industrialyzer wrote:

Ako slucajno naletis negdje na ovaj vidi koliko je , da ne narucujem preko neta ako bude dobro snizenje :)
Dogovoreno, garantujem za inspekciju svega od Marijin Dvora do Vijećnice, ostale opštine neka preuzme neko drugi :D
Deep red

#1824 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Deep red »

Toffee karamela wrote:Najbolje je naručivati komad po komad, e sad ako kupuješ jeftinije neke neće te ocariniti, dakle ako je kupovina ispod 50 km (ili eura nisam sigurna sad). Sve ostalo je na udaru carine, pogotovo ako naručuješ više stvari i trpaš ih u isti paket. Onda te samo vile mogu pronosati pored carinika.
Jesi li sigurna za to? Cini mi se da sam negdje procitala da se kozmetika i parfemi carine, bez obzira na cijenu. Htjela sam naruciti Tigi sampon i balzam (duplo je jeftiniji nego u salonu gdje sam uzimala), i mozda neki parfemcic. Sad kontam ako me budu carinili i sve te zezancije sa carinom, onda ce me izaci i skuplje nego u salonu :sad:
Industrialyzer, sa kog sajta narucujes? Iskustva sa internet kupovinom parfema?
Michune, probala sam Elle, nisam odusevljena, nazalost. Ne bih se bunila da ga dobijem na poklon, ali ne bih ga kupila.
Industrialyzer

#1825 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Industrialyzer »

Deep red wrote:
Toffee karamela wrote:Najbolje je naručivati komad po komad, e sad ako kupuješ jeftinije neke neće te ocariniti, dakle ako je kupovina ispod 50 km (ili eura nisam sigurna sad). Sve ostalo je na udaru carine, pogotovo ako naručuješ više stvari i trpaš ih u isti paket. Onda te samo vile mogu pronosati pored carinika.
Jesi li sigurna za to? Cini mi se da sam negdje procitala da se kozmetika i parfemi carine, bez obzira na cijenu. Htjela sam naruciti Tigi sampon i balzam (duplo je jeftiniji nego u salonu gdje sam uzimala), i mozda neki parfemcic. Sad kontam ako me budu carinili i sve te zezancije sa carinom, onda ce me izaci i skuplje nego u salonu :sad:
Industrialyzer, sa kog sajta narucujes? Iskustva sa internet kupovinom parfema?
Michune, probala sam Elle, nisam odusevljena, nazalost. Ne bih se bunila da ga dobijem na poklon, ali ne bih ga kupila.

Ma nisam dosad narucivao , imam neke prijatelje preko kojih to radim ali na njih ne mogu racunati do kraja januara a meni se bas toliko i ne ceka ...
Post Reply