Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BaileyS

#1801 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Alfa_Ze wrote:
BaileyS wrote:
Ma pusti, komentari nidje veze, kao npr porediti krilnog igraca Alispahica sa Stilicem koji krila nije vidio. Eto Susic ne zna kakvi mu igraci trebaju.
:shock: :-) :(
Nema argumenata znaci.

Ja tebi rekoh u kojoj utakmici i kako je odigrao na krilu Alispahic. Jos ostaje da ti i istomisljenici pomenete jednu utakmicu u kojoj ste gledali Stilica a da nije igrao playmakera.
jeza u ledja

#1802 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

komeba je nesto spominj'o prije da je Stilic znao igrati lijevog veznjaka, k'o Salihovic.
klixober

#1803 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

Da,znao je par puta igrati lijevog veznog,po potrebi.A da sad ne pretvaramo samo temu u Stilica,evo i ja sam malo gledao Jablonec i bas su lose igrali.Pape bi svakako trebao barem preko interneta pogledati nase igrace u Poljskoj i Ceskoj.
BaileyS

#1804 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

jeza u ledja wrote:komeba je nesto spominj'o prije da je Stilic znao igrati lijevog veznjaka, k'o Salihovic.
Ali je problem sto mi ne igramo ni klasicni 442 a ni 433. Kod Susica je 4231 i tu nema lijevog ili desnog veznjaka, ima playmaker Misimovic i dva krilna igraca.
Edin H.

#1805 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Sta li ce mu Dzemo :shock:

Svi ste se naklatili na muratovica zbog godina (istina s pravom), ali davno je i Dzemo svoje ispuh'o, premda mu je nekih 28, 29 godina :skoljka:
jeza u ledja

#1806 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Pa eto kao reko je Dzemi da ako ne nadje bolji klub dogodine da ne ocekuje poziv vise.
Topla voda

#1807 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Topla voda »

hajd ova je aktivnija tema,pa da nesto u vezi repke podijelim sa vama,mada je u pitanju u15 selekcija,za koju ni ja,iskreno,nisam znao do jucer da postoji.

od poznanika sin je pozvan da igra za taj sastav.neka tekma u gorazdu je bila.
odigrao i bio vise nego solidan,po pricama vise ljudi,ne samo njegovog oca.

nakon utakmice taj moj jaran kontaktiran,sin mu je 95 godiste,da ako zeli da mu sin nastavi igrati za repku,donira
5 milja maraka u dzep selektora U15,mislim da je japaur ,onaj bivsi igrac celika sada selektor.....i ko raspravljamo mi trebal il ne treba dati pare....

sta bi ste vi uradili?
luckylaka

#1808 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Topla voda wrote:hajd ova je aktivnija tema,pa da nesto u vezi repke podijelim sa vama,mada je u pitanju u15 selekcija,za koju ni ja,iskreno,nisam znao do jucer da postoji.

od poznanika sin je pozvan da igra za taj sastav.neka tekma u gorazdu je bila.
odigrao i bio vise nego solidan,po pricama vise ljudi,ne samo njegovog oca.

nakon utakmice taj moj jaran kontaktiran,sin mu je 95 godiste,da ako zeli da mu sin nastavi igrati za repku,donira
5 milja maraka u dzep selektora U15,mislim da je japaur ,onaj bivsi igrac celika sada selektor.....i ko raspravljamo mi trebal il ne treba dati pare....

sta bi ste vi uradili?
Ja ni uzeo tih 5 hiljada marona :D
luckylaka

#1809 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

A za druga,,Komebu,,I ja znam da Stilic zasluzuje bar poziv u repku ali reci mi molim te u slucaju poziva na koju poziciju ga staviti da igra osim na trebine.Stilic je u takvoj situaciji da u dogledno vrijeme nece imati mjesta u repki jer je konkurencija za njegovu poziciju izuzetno jaka.Mislim da mu svakako treba pruziti sansu jer je bar medju prvih jedanaest u ekipi u odnosu na Medu koji eto ne moze 5 min.sastaviti.Al jebi ga Susiceva je zadnja...
mejdanbl

#1810 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mejdanbl »

Svidja mi se ovo samopouzdanje "sta me briga gdje cemo igrati, mora bit puno gledalaca".
nellington

#1811 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nellington »

Topla voda wrote: nakon utakmice taj moj jaran kontaktiran,sin mu je 95 godiste,da ako zeli da mu sin nastavi igrati za repku,donira
znači nije više Šperac selektor U-15...
Alfa_Ze

#1812 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Alfa_Ze »

BaileyS wrote:
Alfa_Ze wrote:
BaileyS wrote:
Ma pusti, komentari nidje veze, kao npr porediti krilnog igraca Alispahica sa Stilicem koji krila nije vidio. Eto Susic ne zna kakvi mu igraci trebaju.
:shock: :-) :(
Nema argumenata znaci.

Ja tebi rekoh u kojoj utakmici i kako je odigrao na krilu Alispahic. Jos ostaje da ti i istomisljenici pomenete jednu utakmicu u kojoj ste gledali Stilica a da nije igrao playmakera.
Pored Šehića, novajlije u reprezentaciji su Mensur Mujdža i Mehmed Alispahić. Dvojio sam između Alispahića i Štilića, pa i Bekrića. No, na kraju sam se ipak odlučio za igrača Šibenika. Radi se o jednom od najkvalitetnijih veznih igrača u hrvatskoj ligi, čuo sam najbolje stvari o njemu i nadam se da će opravdati povjerenje, dodao je izbornik BiH.
[/quote]
klixober

#1813 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

luckylaka wrote:A za druga,,Komebu,,I ja znam da Stilic zasluzuje bar poziv u repku ali reci mi molim te u slucaju poziva na koju poziciju ga staviti da igra osim na trebine.Stilic je u takvoj situaciji da u dogledno vrijeme nece imati mjesta u repki jer je konkurencija za njegovu poziciju izuzetno jaka.Mislim da mu svakako treba pruziti sansu jer je bar medju prvih jedanaest u ekipi u odnosu na Medu koji eto ne moze 5 min.sastaviti.Al jebi ga Susiceva je zadnja...
Stavio bih ga na klupu,pa u 60. minuti pustio da igra umjesto Misketa.Prijateljska je utakmica i one i sluze da se probaju razni igraci.A ne kao sto je Ciro uradio,dao Medunjaninu da debituje u najvaznijoj utakmici kvalifikacija...
losmi

#1814 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by losmi »

cuj stilic u reprezentaciju :lol: :lol: :lol:
taj ima radijus kretanja ko brisac od fice :lol: :lol:
ne bi igro u poljskoj da valja :-)
Alfa_Ze

#1815 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Alfa_Ze »

BaileyS wrote:
Nema argumenata znaci.

Pokusavam ti reci da su Alispahic (Sibenik) i Stilic (Lech), igraci koji igraju iste pozicije u svojim klubovima. Ovaj puta sansu je dobio Alispahic ( po igrama zasluzeno), ali jedino sto zamjeram Susicu je to, da je mogao napraviti i izuzetak. Trebao je kao selektor biti malo mudriji i razmisljati malo kao pedagog, pa recimo pozvati Stilica kao 23 igraca, cisto radi stimulansa za buducnost ovom dvadesedvogodisnjaku, sto bi mu bila i nagrada za osvojeno prvenstvo Poljske.
Nesumnjivo da Stilic pored Misimovica i Pjanica NEmoze ozbiljno racunati na mjesto u repki, ali su kvalifikacije duge, usporedo idu i domaca prvenstva, utakmice u kupovima ( domaci / medjunarodni), a koji mogu dovesti do povredjivanja igraca. Zbog toga mislim da takav jedan poziv Susica nije nista kostao. OD VISKA GLAVA NE BOLI, makar Stilic ( uz ostale koji nece dobiti sansu) proveo oba meca na tribinamaI !!

Toliko od mene vezano za Stilica.
El_comadante

#1816 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by El_comadante »

mene interesuje što nezove koga u odbrani da proba jer ipak smo tu deficitarni?! a ovi što navode ove igrače ja mislim da ih je trebao njih zovnuti a ne ove standarne jer u priateljskim i trebamo probati igrače jer inače kada čemo dati šansu gore spomenutim igračima- ako ništa onda bar pola sata u jednoj utakmici. ali eto hajde de. a nama treba odbrana a ne sredina a i neznam šta zove Muratovića i Rahimića stari ko zna hpče li izdržati kraj ovih kvalifikacija treba zvati mlađe a imamo ih sasvim dobrih.
jeza u ledja

#1817 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

El_comadante wrote:mene interesuje što nezove koga u odbrani da proba jer ipak smo tu deficitarni?! a ovi što navode ove igrače ja mislim da ih je trebao njih zovnuti a ne ove standarne jer u priateljskim i trebamo probati igrače jer inače kada čemo dati šansu gore spomenutim igračima- ako ništa onda bar pola sata u jednoj utakmici. ali eto hajde de. a nama treba odbrana a ne sredina a i neznam šta zove Muratovića i Rahimića stari ko zna hpče li izdržati kraj ovih kvalifikacija treba zvati mlađe a imamo ih sasvim dobrih.
Pozvan je Mensur Mujdza, desni bek.

Mada evo sad citam da mu papirologija vjerovatno jos nece biti sredjena.
sistematski pregled

#1818 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sistematski pregled »

jeza u ledja wrote:
El_comadante wrote:mene interesuje što nezove koga u odbrani da proba jer ipak smo tu deficitarni?! a ovi što navode ove igrače ja mislim da ih je trebao njih zovnuti a ne ove standarne jer u priateljskim i trebamo probati igrače jer inače kada čemo dati šansu gore spomenutim igračima- ako ništa onda bar pola sata u jednoj utakmici. ali eto hajde de. a nama treba odbrana a ne sredina a i neznam šta zove Muratovića i Rahimića stari ko zna hpče li izdržati kraj ovih kvalifikacija treba zvati mlađe a imamo ih sasvim dobrih.
Pozvan je Mensur Mujdza, desni bek.

Mada evo sad citam da mu papirologija vjerovatno jos nece biti sredjena.
Može Bekrić odigrati desnog beka. Ili lijevog. A može i stopera. Centarfora može 100%. E moj Pape, kako da ga ne zovneš.
jeza u ledja

#1819 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

mozel golmana?

mujdza igra u frajburgu, bekric u zelji.
frajburg se koprca u bundesligi, a zeljo sampion. ee, bogati.
jutarnji

#1820 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jutarnji »

Kako god okrenes, sastavis, izmuljas....
Opet nam fali lijevi bek. Nevjerovatno, da nema ni jedan levat sa obe lijeve koji moze trcat 90 minuta i slozit
loptu u publiku kad mu se napenali. No dobro, ekipica izgleda pristojno, prijateljske su taman, za koji dan
vidjecemo na cemu smo.
HarnagaHarnaga

#1821 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Izgleda da me selektori citaju :D Ja okom oni skokom (osim onoga smote "sto je vjecito gorio do zelje da igra za BiH"). Vala, ko da je mene pito za Alispahica. Iako sam ga gledao samo 10-tak puta, mogo bi se opkladiti da ce daleko dogurati...
Inace osim Medjeda koji je u tri godine poceo dvije - tri utakmice u sada vec drugoligasu (hehehe, ja kad sam govorio da igra u losem klubu neki su jos i stavljali to u pitanje), skoro da je moj izbor. Muratovic jeste najavio povlacenje, Muratovic jesti BIO jedno vrijeme rezerva u svome timu, Muratovic ima 34 godine, Muratovic ne moze izdrzati cijelu utakmicu ALI Susic je izjavio da mu Muratovic treba bar dio utakmice, da ga je ZAMOLIO da promjeni svoje odluku JER JE POTREBAN reprezentaciji...Muratovic je jedan od najboljih nasih igraca iz proslih kvalifikacija, Muratovic je trcao, uklizavao, presjecao lopte, napadao, asistirao, izborio kljucne penale i slobodne udarce koji su nam donijeli drugo mjesto, i SRAM BILO SVAKOG onoga ko ga vrijedja i neprimjereno kritikuje. Stilic je tu i tamo igrac, nista specijalno da kazemo da cemo izgubiti ako on ne igra, sigurno losiji od Alispahica, Ibricica, Misimovica, Pjanica (hehehe kad se sjetim da je Komeba tvrdio da je Stilic bolji od Pjanica). To su igraci kojima bi Stilic mogao biti konkurent a tvrdim da ni Muratovic na toj poziciji (sto neki kazu ciste desetke) nije losiji od Stilica. Ko ne vjeruje neka pretrazi malo You Tube. Medjutim, kako svi znamo selektori Muratovica ne pozivaju da bi u reprezentaciji igrao tu poziciju vec nesto sasvim drugo i debilni su oni koji kazu "a sto nije pozvao Stilica umjesto Muratovica". Da izbaci jednog od rijetkih na poziciji na kojoj je zamisljeno da igra, a da ubaci nekoga na cijoj se poziciji vec guraju klase od igraca????
Dakle Cocalica umjesto Medjeda i "bravo Pape".
HarnagaHarnaga

#1822 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

komeba wrote:
luckylaka wrote:A za druga,,Komebu,,I ja znam da Stilic zasluzuje bar poziv u repku ali reci mi molim te u slucaju poziva na koju poziciju ga staviti da igra osim na trebine.Stilic je u takvoj situaciji da u dogledno vrijeme nece imati mjesta u repki jer je konkurencija za njegovu poziciju izuzetno jaka.Mislim da mu svakako treba pruziti sansu jer je bar medju prvih jedanaest u ekipi u odnosu na Medu koji eto ne moze 5 min.sastaviti.Al jebi ga Susiceva je zadnja...
Stavio bih ga na klupu,pa u 60. minuti pustio da igra umjesto Misketa.Prijateljska je utakmica i one i sluze da se probaju razni igraci.A ne kao sto je Ciro uradio,dao Medunjaninu da debituje u najvaznijoj utakmici kvalifikacija...
Pa uvesce Alispahica u 60 minuti, ne moze obojicu umjesto Misketa...jedino je Stilic mogao uci kad se Murat umori :D , mada kada ih vidim kako trce, pitam se koji ima 34 godine...
klixober

#1823 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

HarnagaHarnaga wrote:
komeba wrote:
Pa uvesce Alispahica u 60 minuti, ne moze obojicu umjesto Misketa...jedino je Stilic mogao uci kad se Murat umori :D , mada kada ih vidim kako trce, pitam se koji ima 34 godine...

"Ciro zna najbolje" rece Avdo sa nickom "ciro-zmaj" i ode za njim u Shanghai :bih:
nisam_ja

#1824 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nisam_ja »

Ciro zna najbolje" rece Avdo sa nickom "ciro-zmaj" i ode za njim u Shanghai :bih:
Ma Avdo je covjek za sve sisteme. :D Uvjek u prvom safu spreman da povede "sponatni aplauz" na govor Velikog Vodje (ma ko bio) Uzoran vojnik partije/saveza.

Pogle samo te zluradosti na Medunjaninovu situaciju. Zar tako zbori navijac reprezentacije? O lamentiranju nad Stilicem, kojeg je u zivotu gledao dvaput, i to na youtubeu, da ne govorim...

btw Izgleda da i mene Susic slusa. Kad sam napisao "sta se ceka sa Mujdzom" i napravio kraci osvrt o kvalitetima pomenutog igraca, sutri dan je otisla pozivnica za Frajburg.

Ejjj, covjece...avduka jos forsira rashodovanog Muratovica :shock: (kom treba napravit pristojan oprostaj i zahvalit se) mozes mislit koliko je to zaostalo u pluskvamperfektu i kako to razmislja progresivno. I s ovakima u Evropu, na Euro, bilo gdje? Neka hvala.
Last edited by nisam_ja on 20/05/2010 01:59, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#1825 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

Pape zovi Vuleta :thumbup:
Locked