Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
probook

#1801 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by probook »

Meni je najjace kada ljudi vozaju auta sa 6 kramar naljepnica svukuda + na registraciji jos dvije. To je besplatna reklama i bas pametno od strane kramara. Ja da kupim auto prvo bi trazio da skinu naljepnice, ako nece onda odmah skidanje cim kuci dodjem :) Ili neka plati reklamu :D
Ned071

#1802 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Ned071 »

konektovan wrote:
Grad je pun vozila koja su kupljena kod kramara, i imaju hejbet naljepnica na sebi, tako da, mozda ljudi koji su kupili kod njih, odrzavaju auta u klima centru?!
Ne. Sva su bila na colkama
Optimist

#1803 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Optimist »

probook wrote:Meni je najjace kada ljudi vozaju auta sa 6 kramar naljepnica svukuda + na registraciji jos dvije. To je besplatna reklama i bas pametno od strane kramara. Ja da kupim auto prvo bi trazio da skinu naljepnice, ako nece onda odmah skidanje cim kuci dodjem :) Ili neka plati reklamu :D
Tacno tako, reklama na mom vozilu se placa.
Isto sam primijetio da rade u ASi, sadasnjem PORSHE salonu, tj da vozilima koja dodju na servis mijenjaju okvir tablica sa njihovim logom. E vala ih kod mene ne bi postavili.
condy

#1804 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Ne bih ni ja u ASA-i servisirao auto.

U vezi naljepnica bolje ih sam skidati nego oni, jer ih treba pazljivo skidati toplom vodom i dodati ono sredstvo protiv komaraca, onda ide, lagano svuci svako slovo, inace izgreba lim
Ned071

#1805 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Ned071 »

Te se naljepnice lako skinu nakon sto ih zagrijes fenom...
condy

#1806 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Nisam pokušavao sa fenom. Probaću tako skinuti vinjete, i one zapeknu ako ih ne skineš na vrijeme
ranger

#1807 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ranger »

condy wrote:Nisam pokušavao sa fenom. Probaću tako skinuti vinjete, i one zapeknu ako ih ne skineš na vrijeme
vinjete mozes acetonom. skines ono sto mozes noktom, ostatke sitne i ljepilo idu acetonom
Optimist

#1808 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Optimist »

emko1234 wrote:@mali milojica

A eto meni se više nešto sviđa F10. Nedavno sam bio na putu i rentao sam to auto. I to 525d sa 4 cilindra i bez xdrivea. Ma auto je odličan.
Potrošnja je u gradu sa start/stopom oko 8litara. Na autoputu do 160 troši oko 7.5-8 litara. Nije imao neku opremu, al kako vozi i kakav je osjećaj, baš me impresionirao.
Zato potajno navijam za bmw-a s tim što ne bih bježao ni od šestice ako se sve posloži kako treba.

Koliko sam para ispušio na novim, nikad više.
Audi je otišao za 25k keša i quad yamaha raptor 700ccm zamjena 2013 godište.
Otvorih pik i izbaci mi par zanimljivih ponuda, pa pogledaj ako vec nisi.

http://www.olx.ba/artikal/19847292/bmw-525d-xdrive/
http://www.olx.ba/artikal/15197787/bmw-x5-4-0d-x-drive/
http://www.olx.ba/artikal/19013017/bmw- ... 13-godina/
http://www.olx.ba/artikal/20430577/bmw-525xd/

Zadnja dva linka su nesto na sta bih ja obratio paznju. :wink:
condy

#1809 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Vezano za zadnji oglas prodaje novog BMW-a :D
U rubrici pitanja
sabanadzovic
04.02.2016. u 22:33
DZESI KUME
BILMI PRODO HAUBU I DESNI FAR OD OTOG AUTA?
FALA KUME
0342erhan
06.02.2016. u 11:09
postovanje mozete lı molım vas ostavıt vas br u poruci
:lol:
ado-šampion

#1810 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Dobro izgleda ova 530d iz 2013. Samo ne znam ima li u njemu opreme za ovu cijenu. 3 godine star, ako racunamo da je izgubio prosjecnih 40%, znaci da je nov trebao biti oko 140 k. Cisto sumnjam, posebno kod nas. 535d s ovnovnom opremom je oko 120 k, i to vani, sto znaci da bi u ovom trebalo biti 25-30 k opreme da bi bio 140, sto mislim da nema. Cudan izbor opreme, uzeo drvo, kozu, a ostavio obicna sjedala. :? Comfort sjedala u seriji 5 su vrh vrhova.

Emko, hajde molim te elaboriraj zasto u obzir ne dolazi E klasa. Stvarno me zanima misljenje. Ja ne gledam petice, to je daleko van mog ranga, a i da nije nemam ekonomskog opravdanja za toliko auto, nego eto kad gledam ispod ove klase Mercedes ne bi dosao u obzir jer mislim da ne vrijedi u odnosu na Audi i BMW (moje misljenje), s izuzetkom ove zadnje C klase i to mozda. Medjutim, u ovoj klasi, onako kako je vidim BMW, a vozio sam se u novoj petici, tako reci zavolio BMW preko stare petice, petica je vec onako vise luksuz, za razliku od 1 i 3 koji su za dinamicnije i mladje ljude. Stoga bi kod mene ovako grubo razmisljajuci da biram u obzir u ovoj klasi definitivno usla i E klasa. Logicki gledajuci, previse su to velika i teska auta da bi razlika u dinamici kod BMWa toliko dosla od izrazaja. Hvala ti.
Sodom1

#1811 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Sodom1 »

Optimist wrote:

A eto meni se više nešto sviđa F10. Nedavno sam bio na putu i rentao sam to auto. I to 525d sa 4 cilindra i bez xdrivea. Ma auto je odličan.
Potrošnja je u gradu sa start/stopom oko 8litara. Na autoputu do 160 troši oko 7.5-8 litara. Nije imao neku opremu, al kako vozi i kakav je osjećaj, baš me impresionirao.
Zato potajno navijam za bmw-a s tim što ne bih bježao ni od šestice ako se sve posloži kako treba.

Kako se prodaju ova auta polovna kod nas, da li dodjes s koferom punim para i oni onda broje i dobijes auto
Ili ides u banku pa uplatis pa dodjes s nekom potvrdom da si uplatio i onda ti oni dadnu kljuceve?
Kataklinger

#1812 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Kataklinger »

Optimist wrote:

Ovaj zadnji oglas, slika 5. Ovaj facelift je već nešto. Iako je okolo skoro pa isti kao i non-FL, ovaj volan daje skroz novi look interijeru. A "stari" BMW-ov volan se već poprilično ukiselio.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1813 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

Ovaj volan o kojem govoris je meni najljepsi koji se nudi u ovim "obicnim" autima. Nema dalje.
dado_

#1814 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by dado_ »

Ned071 wrote:
konektovan wrote:
Grad je pun vozila koja su kupljena kod kramara, i imaju hejbet naljepnica na sebi, tako da, mozda ljudi koji su kupili kod njih, odrzavaju auta u klima centru?!
Kakvim colkama kramarova auta, u klima servisu? kramar dovlaci auta na colkama jel? njihova auta dolaze na labudicama bez tablica... svakakvih gluposti i ovdje procitat
dado_

#1815 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by dado_ »

Sodom1 wrote:
Optimist wrote:

Kako se prodaju ova auta polovna kod nas, da li dodjes s koferom punim para i oni onda broje i dobijes auto
Ili ides u banku pa uplatis pa dodjes s nekom potvrdom da si uplatio i onda ti oni dadnu kljuceve?
Koliko ja znam po zakonu sve uplate iznad 20 000 maraka moraju ici preko racuna, mozes ti doci s koferom ali ce te uputit u banku i reci da uplatis na taj i taj racun, a u banci ti naravno traze porijeklo novca
Ned071

#1816 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Ned071 »

condy wrote:Nisam pokušavao sa fenom. Probaću tako skinuti vinjete, i one zapeknu ako ih ne skineš na vrijeme
nikakav problem. zagrijes dobro fenom i onda skines kovanicom... najlakse vjeruj mi
Ned071

#1817 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Ned071 »

dado_ wrote:
Ned071 wrote:
konektovan wrote:
Kakvim colkama kramarova auta, u klima servisu? kramar dovlaci auta na colkama jel? njihova auta dolaze na labudicama bez tablica... svakakvih gluposti i ovdje procitat
dakle, zadnji put. lik iz blazuja dolazi sa autom na kojem su col table. na servis u klima centar. celo ga zna, suradjuju svakodnevno. u cemu je probelm, u kramarovim autima ne fali freona ili?
ado-šampion

#1818 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Kataklinger wrote: Ovaj zadnji oglas, slika 5. Ovaj facelift je već nešto. Iako je okolo skoro pa isti kao i non-FL, ovaj volan daje skroz novi look interijeru. A "stari" BMW-ov volan se već poprilično ukiselio.
Nije ovo novi volan, ovaj je volan dostupan vec duze vrijeme kao doplata na svim BMW modelima, to je volan iz M paketa, dolazi standardno s M paketom, a moze se uzeti i posebno (M leather steering wheel). Ispod se vidi amblem M. Standardan je i dalje ovaj "trokutaski" volan. Mada se slazem, M volan je prelijep.

@Dado, ja nisam imao takvo iskustvo, bas kod Kramara, nisu me slali na banku. Ja sam digao s banke i donio mu.

Sto se tice col tabli, koliko ja znam, auta dobijaju col table na cini mi se 14 dana kad das kaparu. Prije toga se auta ne mogu voziti. Col table imaju ograniceno vrijeme trajanja i nema smisla da ste stavljaju da bi se auto odvezlo u servis, osim ako auto vec nema kupca.
Kataklinger

#1819 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Kataklinger »

F10 je lansiran krajem 2009. godine. U njemu je bio i ostao ovaj "standardni" trokutasti volan, samo je na M seriji bio "M" tag u podnožju volana. Ovaj "novi" volan se pojavio sa facelift verzijom 2014. godine, dakle nije bio dostupan za sve starije F10-ke. Svakako da je dio dodatne opreme, pa kad čojk već ima novac a krisno na F10-ku, možda bi bilo super da ide na FL verziju i da ganja ovaj volan. Jer fakat daje novi look, ono sve ispod je mainstream.

+ i meni nije jasno kad u F10 vidim automatski mjenjač, widescreen ekran, M karambolke a obična sjedišta. Ili, bio je jedan F10 na PiK-u, facelift (godište 2014), sve u full-u a ekran onaj mali kockasti.
ado-šampion

#1820 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Tacno, taj volan pojavio se negdje 2013. ili 2014., ali u svim modelima, zamijenio standardni volan s M amblemom u M paketu. Ali i taj standardni volan se pojavio s peticom F10, pa su ga kasnije dobili i novi modeli, 1/2 i 3/4, dakle bio je novi volan, zamijenio onaj stariji koji je slican.

Ja isto ne kontam u ovom 530d s jednog od oglasa, koza, drvo, professional navigacija, xdrive, automatika, i obicna sjedala.
condy

#1821 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

dado_ wrote: Koliko ja znam po zakonu sve uplate iznad 20 000 maraka moraju ici preko racuna, mozes ti doci s koferom ali ce te uputit u banku i reci da uplatis na taj i taj racun, a u banci ti naravno traze porijeklo novca
Ne moraju, isplate se mogu vršiti gotovinski ili virmanski, zavisno kako ko hoće. Mnogi svoju štednju ne drže u banci pa i ne mogu plaćati putem banke. U svemu tome, ne treba zanemariti proviziju kod banke, pogotovo kad nosiš gotov novac sa nalogom da se uplati na nečiji račun, koja na te visoke iznose nije mala.
Svaka firma ima blagajnu, i kad se kešira onda se vrši isplata u njihovu blagajnu.
tempuser

#1822 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

Svaka firma ima zakonsku mogucnost da ima blagajnu, a ne mora je nuzno imati, to je poslovna odluka. Firma u kojoj ja radim imacak i blagajnu koju koristimo za interne potrebe (za sitne troskove u gotovinu i sl), ali kupci placaju iskljucivo ziralno.
Ne moras drzati stednju u banci da bi placao preko banke, donesi kes na salter banke i plati ziralno na racun prodavca. Mislim da je max provizija banke 15 KM.
530i

#1823 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by 530i »

Ima se naći tzv. skidač tih naljepnica sa stakla, u principu žilet sa pogodnim nosačem...poslije samo prebrišeš vlažnom krpom eventualne ostatke ljepila i vozi dalje.
530i

#1824 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by 530i »

ado-šampion wrote:
Sto se tice col tabli, koliko ja znam, auta dobijaju col table na cini mi se 14 dana kad das kaparu. Prije toga se auta ne mogu voziti. Col table imaju ograniceno vrijeme trajanja i nema smisla da ste stavljaju da bi se auto odvezlo u servis, osim ako auto vec nema kupca.
Kod nas sigurno ne daju nikakve col table, to je naziv za njemačke izvozne tablice, kolokvijalno i za sve druge izvozne tablice. Ovdje dobiješ probne, poznate pod nazivom testne tablice.
tempuser

#1825 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

530i wrote:
ado-šampion wrote:
Kod nas sigurno ne daju nikakve col table, to je naziv za njemačke izvozne tablice, kolokvijalno i za sve druge izvozne tablice. Ovdje dobiješ probne, poznate pod nazivom testne tablice.
Koliko znam izdaju i kod nas za auta koja se izvoze, za uvezena eventualno probe ili col table koje jos uvijek vaze.
Locked