Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
živ je jutros
i ispala su mu dva zuba... vjerovatno zato grize mačka non stop po krznu...
svrbi ga sigurno
ako je rođen krajem 8.
ja ga imam od početka 10. mjeseca
to je to sve se slaže
neki dan sam ga vidio kako jede kupus koji je neko izbacio vani
Black swan wrote:živ je jutros
i ispala su mu dva zuba... vjerovatno zato grize mačka non stop po krznu...
svrbi ga sigurno
ako je rođen krajem 8.
ja ga imam od početka 10. mjeseca
to je to sve se slaže
neki dan sam ga vidio kako jede kupus koji je neko izbacio vani
list kupusa jede
sta inace jede? cime ga hranis? daji mu krekere, oni ce pospijesit ispadanje zubova i daj mu neke igracke da zvace, inace ce ti izjest kucicu, sve u njoj i tebe skupa zajedno sa svim tim
a sto se tice kupusa, moja avlijanerka jede SVE, pa i limun, tako da nemoj da se ibretis ova moja je tek oko godine skontala da ne mora jesti sve, jer ce redovno biti hranjena nek' te nista ne iznenadjuje kad su mali
jede svašta... samo neće krompir i mrkvu maloprije donese rogove od neke životinje
a jučer malu lobanju to je ono što nađe...
krekere mu dajemo te simbu pomiješanu s kruhom
ponekad kolač ako se ne pojede te mlijeko
salame ako otme od mačka što mu uvijek uspije
ima neku igračku gumenu što zvoni platio je 3 marke u tušu ali je neće
uzima drvo priglavke rukavice i to žvače
sve naopako
Black swan wrote:jede svašta... samo neće krompir i mrkvu maloprije donese rogove od neke životinje
a jučer malu lobanju to je ono što nađe...
krekere mu dajemo te simbu pomiješanu s kruhom
ponekad kolač ako se ne pojede te mlijeko
salame ako otme od mačka što mu uvijek uspije
ima neku igračku gumenu što zvoni platio je 3 marke u tušu ali je neće
uzima drvo priglavke rukavice i to žvače
sve naopako
i ne voli povodac ukopa se u mjestu i stoji
ako nece ogrlicu, probaj prsnik.. imas ih finih u agricomu, a cijene su manje nego po pet shopovima i lakse ga je s tim povuci da skonta sta trazis od njega.. ili mu ostavi ogrlicu s povodcem na njemu dok se igrate, da ne stekne dojam da je povodac nesto lose.. beba je jos, naucit ce
vidim da jede ono sto klasicni bosnjacki pas jede jer je simba smece, al' hajde, eto, svi dajemo svojima ono sto mislimo da valja.. kolace mu ne daj ziv bio.. secer i kerovi- no no! i ta gumena igracka mu vjerovatno nije dovoljno zanimljiva pa mu je uzmi i ti se igraj pred njim tako ja svoje zainteresujem za igracke- igram se ja s tim 5-10 minuta i njima fol da mi otmu, pa se onda igraju
a mozes mu dati i onu kost od presovane govedje koze, samo ga nemoj samog ostavljat s tim ako otkine povelik komad, da ne zakrklja a i drvo mu je ok za zvakat, sve dok ga ne jede
Eh ljudi, može li ovakva brnjica spriječiti psa da brsti sve što liči na hranu?
Ovo moje šĆene (od skoro 14 godina ) me izludi u zadnje vrijeme. Što je starija to je mahnitija. Pojede SVE što je iole jestivo vani. Od koski koje su već oglodale vrane i lutalice, do starog zaleđenog hljeba
U zadnje vrijeme, u toku svake šetnje nešto stavi u usta i trči kući odmah, da na miru jede.
Pošto ne smijemo barkat hranu kad joj je u ustima, a odvići je ne mogu... najradije bih nešto na ovaj fol. Ovo mi recimo nekako baš nije za malog blentavog kokera
ova prva ne moze jer im je ta dovoljno siroka da zinu ta se samo stavlja sminke radi cak i kad je zakacena na predvidjeno mjesto, ako imalo ili ti ili cuko olabavite povodac, moci ce zinuti i pojesti sta hoce
i nazdravlje tih 14 godina, da bude jos toliko
Da mi je da može disat normalno... jezik izbacit ako joj je vruće... ali ako može to, može onda i jesti
Čovjek bi rekao da je u kući nikako ne hranimo, ccc
Ili da potražim ovu neku kao sa te druge slike gore? Fakat me strah više zbog sranja koja jede, poživjet će ono meni još dugo samo da prestane to jesti
moj je navikao mačka da ne smije dirati hranu dok je on tu i dok ne pojede sve ( a obojici dam hrane sve pas pojede)
zato mačku dajem skrivene komade mesa kad pas ne vidi
i mačak onda jedva uzme i zdimi dok ne pojede
saga wrote:Čovjek bi rekao da je u kući nikako ne hranimo, ccc
Pseća posla. Moja otima uličarima svoje ostatke koje im ponesemo, samo da njima manje ostane... Na silu jede ono što u kući nije htjela..
o ovome sam razmišljao...često se kaže kako jedino čovjek nanosi čovjeku bol ili mu uskraćuje hranu
a životinja otima samo kad je gladna
u smislu ljudi su gori od životinja
ali vidim dosta ljudi kaže kako im kućni ljubimci jedu i na silu samo da drugome ne ostane ništa
shvaćam da životinje nemaju svijet kad su takve stvari u pitanju ali zašto se onda govori kako su ljudi gori od životinja
Da mi je da može disat normalno... jezik izbacit ako joj je vruće... ali ako može to, može onda i jesti
Čovjek bi rekao da je u kući nikako ne hranimo, ccc
Ili da potražim ovu neku kao sa te druge slike gore? Fakat me strah više zbog sranja koja jede, poživjet će ono meni još dugo samo da prestane to jesti
ma nista ni ova jedino ce imat efekta ako je stisnes do balcaka, al' onda ne moze izbacit jezik i sta si postigla ja ovu moju hajtu ha raskacim u parku, ona se prvo zalaufa prema mjestu gdje se lutalicama ostavlja hrana (fasovala je zbog toga milion puta, dzaba, opet ono prokleto i trci prema tamo kol'ko god brzo moze.. dva dana poslije fasunge nece, treci je vec tamo i zdere) i onda dodje da se igra.. ja kontam od cega mi se pasce pocelo debljat.. sad je na snazi: nano, hamo copa pite! neka copa, ku*ac ce za veceru.. e to i ona dobije za veceru, jer je krme pravo
kad jedes u parku, sad jedi u parku, kuci neces dobit!
saga wrote:
Pošto ne smijemo barkat hranu kad joj je u ustima, a odvići je ne mogu... najradije bih nešto na ovaj fol. Ovo mi recimo nekako baš nije za malog blentavog kokera
Jedino ce ti ova sprijeciti da zdere sve od reda. Ja vani sta radim derem se fuj i pljuni I jedno i drugo jedu ono sto ni vrane nece, otimaju im suh komad hljeba, prestrasno
Ja sam Carliju stavljala par puta ovkavu i radi svoj posao, medjutim problem mi je kad mu je stavim nece nista da obavi, samo se setka i nista
Cholina_Lokica wrote:Ja znam zasto moji rade... Mjesanci labradora Samo daj sta za jesti
moja je mjesanac Bog zna cega djaba, ne mozes im izbit gen "lutalitis" iz njih da si pita.. basta prodje pored mesa, kostiju, kontejnera i svega toga k'o da ih Bog dao nije, a nala.. ona bi mogla jest dok ne umre..
Pozdrav, s obzirom da sam nova sa psima (dosta sam naucila od avlijanera o kojim se svakodnevno brinem) ali prvi put sam udomila psa sa ulice. Našla sam je na sred ulice izgubljenu,prestrašenu, samu, ma mrva božija...i tako je ponijela kući razmišljajući da ću je nahraniti, dati tableticu protiv parazita i opet ostaviti vani, međutim ljubav se desila na prvi pogled i sad je s nama u stanu već skoro mjesec dana. Vakcinisana, očišćena od parazita itd.
S obzirom da imam mačka starog 2,5 godine koji nikad kako smo ga unijeli u stan nije više povirio vani, boji se svih mogućih bića (osim nas ukućana), prvi dan kad sam donijela psa mislila sam da će ga fraz strefiti, ali eto prošlo je i to, polako se navikava, prestao je napuhavati rep, ali i dalje bježi od psa i reži.
Prvo, ako neko ima sličnu situaciju zamolila bih za savjet kako mačka prilagoditi psu, što se tiče psa, ona ga već obožava i satra se mašući repom kad je on u blizini tako da mislim da s njom neće biti problema.
Drugo, kako smo je doveli odmah smo je počeli učiti da nuždu obavlja vani, svako sat vremena smo je u početku iznosili, bilo je vodenih bombica po kući, ali za ovih mjesec sam zadovoljna, međutim postoji problem jer ne voli ostajati sama, kao da misli da ćemo je ostaviti, niko od ukućana ne može otići ni u toalet, a da ga ona ne prati u stopu, i čim je ostavimo i na kratko odmah se upiški u kući, bez obzira što je prije par minuta već piškila.
Ne znam šta da radim, ali savki put kad je ostavimo i na par minuta ona odmah u znak protesta obavi nuždu na sred stana. Sad za sad je nismo duži period ostavljali samu, ali doći će vrijeme kada će i par sati morati provesti sama, ne znam kako će to podnijeti.
Imala bih ja još pisati cijeli roman o njoj, ali za početak toliko...svaki savjet će mi dobro doći.
Ma moj je brljao sa hranom od kada se ostenio (sve dok nismo pronasli ovu koju jede unazad neke 2 godine), ali zato vani pojede doslovno sve na sta naiđe!
Kad je bio stene jeo je i prljave papirne maramice, bljaaaaak!!!!!! Doduse, brzo je skonato da to nije za jelo, ali kad dusu nisam ispovracala prvi put kad sam vidjela sta zvace...
A od brnjice smo odustali upravo iz razloga:
Cholina_Lokica wrote:... medjutim problem mi je kad mu je stavim nece nista da obavi, sam o se setka i nista
doduse nekada u njegovoj prvoj godini zivota, s tim da moj nije htio ni hodati.
@_elle_ za relaciju sa macom ne brini - u komsiluku je bila slicna situacija (stariji macak i novopristiglo stene). Nakon sto je macak par dana snimao situaciju odlucio je da je sve ok. Sada se igraju i ganjaju po stanu - doduse kada je macak raspolozen . Stene je sada vec odrastao pas malo stariji od godine i sve je ok.
Za drugi problem, sacekaj da ti se neko drugi javi - ja nemam savjet
Carli kuci nista ne trazi za jelo, dobije svoje i to je to, moze ostati na stolu sta bilo, mi jesti on ne trazi, medjutim vani pozdera sve na sta naidje
Dok Happy samo gleda sta ce pojesti gdje god da makne, samo trazi sta za prezalogajit, imam osjecaj da bi jela dok ne crkne
Cholina_Lokica wrote:Carli kuci nista ne trazi za jelo, dobije svoje i to je to, moze ostati na stolu sta bilo, mi jesti on ne trazi, medjutim vani pozdera sve na sta naidje
Dok Happy samo gleda sta ce pojesti gdje god da makne, samo trazi sta za prezalogajit, imam osjecaj da bi jela dok ne crkne
znaci nije samo kod mene takva situacija bastinjo svoje pojede i uredno se zabije u svoj cosak, a njoj hoce oci ispast kad je hrana u pitanju.. ne crkla! nikad joj nije dosta!
elle- mala je jos, skontat ce biti mirna kad odete.. tako da bi ona taj svoj sikluk trebala brzo prerasti.. eventualno, ako bas ne mogne, onda je zatvori u onaj boks za stana, kad se popisa 2x unutra, treci put nece garant
a na macku ce se naviknuti, to se ne sekiraj.. tacnije, macka ce se naviknuti na nju
Luda paščad
Ništa, hvala ljudi, danas idemo u potragu za brnjicom Mada me strah da će nju toliko to nervirati da neće htjeti ništa obaviti vani, ali vidjet ćemo
A deranje fuj i pljuni ne pali kod moje, jer je gluha
A sjećam se nedavno brat šetao s ovom, i nalete na lika isto sa kokerom. I upita ga ovaj lik, kaže: Ima li tvoja problema sa kostima? Konta brat, kaže pa nema, malo je jedno uho zeza, ali kosti su ok Kaže lik, ma mislio sam je l' jede kosti vani
Edit: danas smo prošetale do jednog pet shopa (ona naravno fino zamezila usput ) ali tamo nije bilo ovih brnjica. Sutra ćemo do onog na mojmilu, na okretaljci, zna li neko je l' ih tamo ima?