Zna se koliko treba dnevno unijeti grama proteina,to se naravno donosi na covjeka koji trenira,protein i kreatin uzimaju samo ljudi,t.j. vecinom djecurlija,koja hoce da se napuse za mjesec-dva,nakon toga,cim prestane postane mlohav ko mlohava kita ehheh,da neualizimo u dalju raspravu,moje misljenje je da je puno bolje trenirati bez tih sranja,bar meni,fantasticno izgledam,tako se i osjecam,zdravo se hranim,piletina,ribe,jaja,mlijeko,jogurt,grah,riza,kostunjavo voce,ljesnajci,bademi.... Svak ima svoje i nek radi kako misli da je njemu najbolje2407 wrote:Super je kada se daju komentari ali jako je lose kada isti nemaju blage veze stvarnoscu. ProteJini i kreatini nisu SteroJidi i barem do danas im nije nadjen niti jedan negativan efekt, a i sto bi kada se te stvari nalaze regularno u redovnoj ishraniultra@rajvosa wrote:Raja neuzimajte te proteine,kreatine,to je sranje,hemija,sjebat ce te jetru,sto vam to treba,trenirajte redovno,jedite hranu bogatu prirodnim proteinima,ta sranje proteine i kreatin,cim prestanes uzimati,pocnes da opadas ko da nista nisi uzimao i poslije raja izgubi volju,plus jos nije zdravo nikako,izvinjavam se ako sam bio naporan,samo dajem svoj komentar ovim mladjim momcima sto misle poceti ici u teretanu,pozz![]()
Jedina mana s moje strane vezana za suplementaciju je zara cijena. Za 2,25KG Whey proteina u kojem ima oko 2KG cistog proteina se moze uzeti 15 kila pilecih filea u kojim ima oko 3,5KG cistih proteina. Racunica je jednostavna. O jajima i siru da ne pricamo
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
ultra@rajvosa
#1801 Re: Teretana
- ramiral
#1802 Re: Teretana
Da li iko ide gore u teretanu na Koševu (Atletski centar), kakve su cijene i kakva je raja sad gore??
2006 dok sam bio u Sa išao sam gore, bilo je ok.
2006 dok sam bio u Sa išao sam gore, bilo je ok.
-
sarajev_o
#1803 Re: Teretana
Iko ista?sarajev_o wrote:sta znate o TWISTER-U iz sci mentora raja ga fali uzasno
- ramiral
#1804 Re: Teretana
Ovdje sve naturalci burazsarajev_o wrote:Iko ista?sarajev_o wrote:sta znate o TWISTER-U iz sci mentora raja ga fali uzasno
Ma samo primakni sofru i jedi, piletina, povrće, meso, riba, krompir (domaće
Nećeš izgledati kao Mister Universum ili prvak inih takmičenja u bodybuildingu, ali biti ćeš jak, imaćeš zavidnu muskulaturu, dobru građu (mace će da uzdišu
-
sarajev_o
#1805 Re: Teretana
ne nismo ima dosta ljudi koji uzimaju suplemente
hvala na preporukama vec se hranim kako treba interesovale su me informacije ili iskustva sa ovim.
hvala na preporukama vec se hranim kako treba interesovale su me informacije ili iskustva sa ovim.
- ramiral
#1806 Re: Teretana
Zaboravih spomenuti suplemente - Whey Excell je sasvim ok, jest malo skup ali ko voli nije...
Koliko treniraš buraz? Od kada si počeo?
-
Vernes_AMG
#1807 Re: Teretana
Ko ima priliku da jede 5 puta dnevno ( kvalitetni obroci ) Whey mu nije potreban 
-
sarajev_o
#1808 Re: Teretana
trenirao 2.5 godine pa imao duzu pauzu poceo opet lagano hocu da se isplaniram za par mjeseci imam neke love pa da narucim stvari neka stoje.ramiral wrote:Zaboravih spomenuti suplemente - Whey Excell je sasvim ok, jest malo skup ali ko voli nije...
hebe me i trening ne odgovara mi stari
- ramiral
#1809 Re: Teretana
Ali kvalitetno... Meni se uvijek omakne čupavac koji ili baklava 'bem mu...Vernes_AMG wrote:Ko ima priliku da jede 5 puta dnevno ( kvalitetni obroci ) Whey mu nije potreban
-
Vernes_AMG
#1810 Re: Teretana
ramiral wrote:Ali kvalitetno... Meni se uvijek omakne čupavac koji ili baklava 'bem mu...Vernes_AMG wrote:Ko ima priliku da jede 5 puta dnevno ( kvalitetni obroci ) Whey mu nije potreban![]()
![]()
![]()
![]()
Nema veze , samo nemoj smanjivati , izmedju glavnih obroka jedi bilo sta , samo nemoj petjerivati
-
sarajev_o
#1811 Re: Teretana
:/ ja jedem 3-4 maximalno ubise me predavanja jos poceo da radim
- ramiral
#1812 Re: Teretana
Sad je nezgodno početi sa treninzima, ove vrućine i sparno vrijeme donose loš kvalitet rasploženjasarajev_o wrote:trenirao 2.5 godine pa imao duzu pauzu poceo opet lagano hocu da se isplaniram za par mjeseci imam neke love pa da narucim stvari neka stoje.ramiral wrote:Zaboravih spomenuti suplemente - Whey Excell je sasvim ok, jest malo skup ali ko voli nije...
hebe me i trening ne odgovara mi stari
Neki dan radim čučanj ma to je ubistvo, na ovu sparinu litri znoja odoše, mora se popiti duplo više tečnosti nego inače a onda samo optereti želudac. Imam dosta likova koji treniraju zajedno samnom, neki od njih su medicinski radnici, žale se na nakav novi kreatin što su uzimali, mučnine, neugodnost, još kad se pridoda ova sparina - mora
- ramiral
#1813 Re: Teretana
Hehe nekad nakon treninga mogao bih mes'čini vola na koridi živog pojesti, zajedno sa rogovimaVernes_AMG wrote:ramiral wrote:Ali kvalitetno... Meni se uvijek omakne čupavac koji ili baklava 'bem mu...Vernes_AMG wrote:Ko ima priliku da jede 5 puta dnevno ( kvalitetni obroci ) Whey mu nije potreban![]()
![]()
![]()
![]()
Nema veze , samo nemoj smanjivati , izmedju glavnih obroka jedi bilo sta , samo nemoj petjerivati
Poslije treninga nas par odemo kući, hanume nam naprave štogod večerice, pa se ibrete kad navalimo na sofru
- ledeni_caj
#1814 Re: Teretana
Gdje kupiti bucice?
Znam da sam vidjao negdje, ali nikad mi nije trebalo da kupim pa fakat pojma nemam gdje sam vidio. A i koliko to uopste kosta?
Znam da sam vidjao negdje, ali nikad mi nije trebalo da kupim pa fakat pojma nemam gdje sam vidio. A i koliko to uopste kosta?
-
nova_korisnica
#1815 Re: Teretana
intersport...
30 KM za 2x1,5 kg
30 KM za 2x1,5 kg
-
buzzkiller
#1816 Re: Teretana
Molim za pomoć, savjet....
Krenula prije tri mjeseca u Importane. Totalni početnik. Idem tri puta sedmično i još jednom sednično na neki aerobni (taebo, aerobik...).
Uglavnom ja prvo odem na orbitrack 15 min, traku 10 min, i "odveslam" oko 1000 m. Interesuje me da li mi neko može pomoći sa savjetom kako da kombinujem sprave, koje grupe mišića da radim na spravama za tri puta sedmično.
Ne želim da se nešto sad zbildam niti smršam, čisto radi zdravlja, kondicije...
Hvala unaprijed.
Krenula prije tri mjeseca u Importane. Totalni početnik. Idem tri puta sedmično i još jednom sednično na neki aerobni (taebo, aerobik...).
Uglavnom ja prvo odem na orbitrack 15 min, traku 10 min, i "odveslam" oko 1000 m. Interesuje me da li mi neko može pomoći sa savjetom kako da kombinujem sprave, koje grupe mišića da radim na spravama za tri puta sedmično.
Ne želim da se nešto sad zbildam niti smršam, čisto radi zdravlja, kondicije...
Hvala unaprijed.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1817 Re: Teretana
penny plus, ista takva bucica + tegovi, oko 50kmledeni_caj wrote:Gdje kupiti bucice?
-
aldm
#1818 Re: Teretana
Koje su najbolje vjezbe za skidanje sala sa butina? Pokusavao sam raditi defniciju za noge (presa 15 ponavljanja), ali
cini mi se da su jos vise porasle od toga. To mi pocinje predstavljati problem i zbog pantola, listovi su normala, a
butine malo veceg obima, pa je pravo tesko naci tole.
hvala unaprijed
cini mi se da su jos vise porasle od toga. To mi pocinje predstavljati problem i zbog pantola, listovi su normala, a
hvala unaprijed
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1819 Re: Teretana
prob'o trcanje i biciklo ?
- Lucazode
#1820 Re: Teretana
Moraju ti porasti kada vježbe vjerovatno radiš do otkaza i pritom ne drziš ishranu, a to nije ni blizu definicije.aldm wrote:Koje su najbolje vjezbe za skidanje sala sa butina? Pokusavao sam raditi defniciju za noge (presa 15 ponavljanja), ali
hvala unaprijed
Definicija zahtjeva kontrolisano izgladnjivanje da smanjiš naslage sala. I nećeš ih izgubiti samo na butinama već na čitavom tijelu.
Počni od ishrane.
Butine prestani raditi, ubaci listove ili nešto drugo (sa 4-6 ponavljanja do otkaza). Na kraju treninga (s'tegovima) popi carnitin uzmi steper ili traku pola sata "brzog hodanja" onda opet carnitin. Sve ukupno da (maksimalno) traje 90 Minuta.
Tih 200 do 600 ponavljanja za definiciju su mitovi. Mišić se vidi jedino kada salo izgubiš.
Last edited by Lucazode on 16/06/2011 08:54, edited 1 time in total.
-
sarajev_o
#1821 Re: Teretana
Mjesec u teretani fitness universe je 50?
Interesuje me cijene onih pojedinacnih stvari tipa yoga i toga?
Interesuje me cijene onih pojedinacnih stvari tipa yoga i toga?
-
aldm
#1822 Re: Teretana
Trcanje sam radio prije, nije bilo nekog narocitog efekta. Cini mi se da je biciklo dosta bolje, ali fazon je sto je meni mrsko radit biciklo
, mozda 15ak min na kraju treninga i to je to (i to rijetko).
Sto se tice ishrane, vec 2 mjeseca sam modifikovao ishranu, tako da ne jedem nista 3 sata pred spavanje i dosta smanjio sve vrste masnoca u obrocima (posto imam i malo stomaka). Probat cu se natjerat na kraju treninga da radim cardio.
Sta mislite o onom HIIT treningu (stalne promjene ritma pri trcanju)? Nekada sam (kad sam intenzivno trcao) upraznjavao to par puta i bilo je pravo zaebano, al govori se da su rezultati puno brzi nego obicno trcanje
Sto se tice ishrane, vec 2 mjeseca sam modifikovao ishranu, tako da ne jedem nista 3 sata pred spavanje i dosta smanjio sve vrste masnoca u obrocima (posto imam i malo stomaka). Probat cu se natjerat na kraju treninga da radim cardio.
Sta mislite o onom HIIT treningu (stalne promjene ritma pri trcanju)? Nekada sam (kad sam intenzivno trcao) upraznjavao to par puta i bilo je pravo zaebano, al govori se da su rezultati puno brzi nego obicno trcanje
- Industrialyzer
#1823 Re: Teretana
jedes vise nego sto trosis - masa
trosis vise nego sto jedes - definicija
trosis vise nego sto jedes - definicija
- Lucazode
#1824 Re: Teretana
@HIIT: Karakterističan je po dužem sagorijevanju masnoće nakon treninga i nemoraš ga raditi pola sata kao obični kardio. Dovoljno je 15 do 20 min. Ako imaš problema sa srcem ili sa disanjem konsultuj se sa doktorom prije istog.aldm wrote:Trcanje sam radio prije, nije bilo nekog narocitog efekta. Cini mi se da je biciklo dosta bolje, ali fazon je sto je meni mrsko radit biciklo, mozda 15ak min na kraju treninga i to je to (i to rijetko).
-
Jokericious
#1825 Re: Teretana
Moze li mi neko reci koje su teretane dobre a da nisu skupe i koje su najbolje vjezbe za pocetnika?