sarajevo63 wrote:Sreća pa je eto čovek živ i zdrav! Šta da nije? Ko bi odgovarao? Niko!
Uostalom to je gosp. lijepo objasnio, dva su zakona........
Izvini Bellice, a i ostali, neću vam kvariti temu, koja je kao zakuhana???

no Gosp Ministar, o kako to gordo zvuči nije tu da pomaže, on je dobro plaćen kao i svi ostali za ono što radi, kao i za ono što ne radi.
Da li je iko ikog od foteljaša vidio na ulici s lopatom, a kamoli na krovu? Oni su tu da nam pomognu
Uživajte u temi, neću da vam je kvarim. Nek ste živi i zdravi.
Odogovarali bi etazni vlasnici koji su vlasnici te stambene zgrade, u ovom slucaju Biskupija u cijem je zgrada vlasnistvu. Ako padne snijeg sa tvoje zgrade ti i EV u tvojoj zgradi cete odgovarati i covjeku platiti stetu, ako je zgrada osigurana pokrit ce 20.000KM stete, ako nije, sve troskove odstete snosite vi EV.
Ja ne dozvoljavam ni svojim upraviteljima da lopataju ispred vrata, a pogotovo Ministru, jer svaka zgrada ima ili stambene ili poslovne prostore, a oni hvala Bogu imaju vlasnike, pa neka zagrnu rukave i neka lopataju. Ne, tesko izaci, evo i danas, nije hladno uopste, ali nece, pa kad se nesto onako desi kao juce, kriv upravitelj, Ministar PEV, Zeljko Majstorovic...svako, samo ne EV.
Svakako, i ti kao i svi mi imas pravo da izneses svoje misljenje, kad sam rekla da je zakuhano stavila sam zelenog smile-ija koji valjda simbolizira ironiju, ali nisi shvatila.
Meni je bilo smijesno traziti smjenu MInistra zato jer je snijeg s krova pao covjeku na auto i izazvao to sto je izazvao. Zao mi je covjeka svakako, hvala dragom Bogu dobro je, traumu je dozivio zasigurno, ali Ministar nije tome kriv i ne treba traziti njegovu ostavku. Slusam jutros covjeku neprijatno reci da su EV odgovorni jer snijeg s krova nije ociscen. A ko bi drugi bio odgovoran? Evo, zamisli imas kucu na Ilidzi, pored puta, nisi ocistila snijeg, pa je zavrsio na krovu necijeg automobila. Sta mislis ko bi bio kriv? Ministar prostornog uredjenja, Abid Jusic, Alija Tihic, nacelnik opstine...? Ne, bila bi odgovorna ti jer si vlasnik kuce. Eh, tako isto je i ovdje, samo sto je stambena zgrada privatizovana 1/broj EV (30 npr.) i svih 30 su odgovorni za nezgodu.
Po mom misljenju, to sam davno rekla, trebalo je proglasiti vanredno stanje 2-3 dana, mobilizirati sve radno sposobne gradjane, nabaviti opremu i materijal, pa ocistiti snijeg i s krovova i s trotoara, ulica, drveca... Pa bi onda radili i zivjeli u normalnom gradu, a ne bi pjesacili po 2,5 sata do posla, ja sam prva trazila dozovolu iz MUP-a da pocnem voziti jer vise nisam mogla ici gradskim prevozom niti pjeske. Nakon sto mi je taxi jednom uzeo 20KM, zaklela sam se da vise nikada necu prici jednom od njih. Vidi koliko dana djeca ne idu u skolu. Da su postupili po ovom mom prijedlogu nista od ovoga se ne bi desilo. Civilna zastita je ovo sve trebala organizovati, ali nije i zato je ovako kako je.