60 MINUTA - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
wolf07

#1801 Re: 60 MINUTA - All about

Post by wolf07 »

A da li bi uopste postoji nacin da se u par recenica objasni o cemu se u stvari radi u onom prilogu A.Avdica? Po meni je ono skolski prilog kako NE TREBA praviti prilog o bilo cemu. Poceo je s dzamijama, nastavio s Izetom Nanicem, pa bolnica, pa radio...... Sta je poenta? Ako je vec htio da kaze kako SDA nista ne valja onda je bilo boljeg nacina da se to uradi a ne ono sa dzamijama i sa onim doktorom koji je i sam u SDA. Ovako, covjek moze samo ostati sludjen trapavom vlasc i jos trapavijim TV prilozima koji kao treba da nas osvijeste!
clav

#1802 Re: 60 MINUTA - All about

Post by clav »

samo se nadajmo da ce u ovoj skalameriji od drzave biti nesto vise od nelagodnog okretanja u krevetu zlocinaca, nakon ovog specijala.
felipe kajetano

#1803 Re: 60 MINUTA - All about

Post by felipe kajetano »

Sto bi se neko sikir'o i prevrtao u toplom krevetu, pa ti ljudi su u sistemu...mada mnogi ovdje kazu da nista sistemski nije bilo :roll:
Been

#1804 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Been »

juznije wrote:Pa primijeti li itko kako onaj zlocinac spomenu Amarilda Gutica kao covjeka koji se snimao njihove akcije.....Ha ha ha....nevjerojatno...jel ovo osveta za magazin Crta ......Sef ce uzeti tasnu....
a jes ih, da prostiš, zaje*ala trećerazredna, niskobudžetna i "sa svima fina" "Crta"... :lol: :lol:
milojicabrzi

#1805 Re: 60 MINUTA - All about

Post by milojicabrzi »

Magazin "Crta" je u mnogim prilozima profesionalniji i realniji od senzacionalistickih "60 minuta". Jedino se u "60 minuta" u svim redakcijama u BiH, moze napraviti prilog od 6 minuta, a da u njemu nema niti jednog ili govori jedan sugovornik...U svim drugim redakcijama, kada bi neko predlozio takav prilog, nabili bi ga nogom...

Vecerasnji specijal o ratnim zlocinima nad nemuslimanima u Zenici i Srednjoj Bosni, je primjer kako treba raditi, sa gomilom informacija, sagovornika itd. Ova emisija gubi sagovornike jer se u 3 od 5 priloga bavi zavaljivanjem, pa niko nece da svojim pojavljivanjem hrani njihova prepucavanja.

Opet kazem, specijal je bio dobrim dijelom OK i tako bi trebali sve priloge raditi...medjutim, gdje je Dzemo Merdan, gdje je Patkovic da progovori, da kaze svoju verziju...i tu se ocrtava jednostranost, sto je osobina, koju jedan novinar, nikako ne smije imati....
mrtva kokoš

#1806 Re: 60 MINUTA - All about

Post by mrtva kokoš »

milojicabrzi wrote:Magazin "Crta" je u mnogim prilozima profesionalniji i realniji od senzacionalistickih "60 minuta". Jedino se u "60 minuta" u svim redakcijama u BiH, moze napraviti prilog od 6 minuta, a da u njemu nema niti jednog ili govori jedan sugovornik...U svim drugim redakcijama, kada bi neko predlozio takav prilog, nabili bi ga nogom...

Vecerasnji specijal o ratnim zlocinima nad nemuslimanima u Zenici i Srednjoj Bosni, je primjer kako treba raditi, sa gomilom informacija, sagovornika itd. Ova emisija gubi sagovornike jer se u 3 od 5 priloga bavi zavaljivanjem, pa niko nece da svojim pojavljivanjem hrani njihova prepucavanja.

Opet kazem, specijal je bio dobrim dijelom OK i tako bi trebali sve priloge raditi...medjutim, gdje je Dzemo Merdan, gdje je Patkovic da progovori, da kaze svoju verziju...i tu se ocrtava jednostranost, sto je osobina, koju jedan novinar, nikako ne smije imati....
Been

#1807 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Been »

milojicabrzi wrote:Magazin "Crta" je u mnogim prilozima profesionalniji i realniji od senzacionalistickih "60 minuta". Jedino se u "60 minuta" u svim redakcijama u BiH, moze napraviti prilog od 6 minuta, a da u njemu nema niti jednog ili govori jedan sugovornik...U svim drugim redakcijama, kada bi neko predlozio takav prilog, nabili bi ga nogom...

ne griješi duše... rekli su koga su zvali, ali nije htio govoriti za njih....
clav

#1808 Re: 60 MINUTA - All about

Post by clav »

milojicabrzi wrote: Opet kazem, specijal je bio dobrim dijelom OK i tako bi trebali sve priloge raditi...medjutim, gdje je Dzemo Merdan, gdje je Patkovic da progovori, da kaze svoju verziju...i tu se ocrtava jednostranost, sto je osobina, koju jedan novinar, nikako ne smije imati....
njihova verzija i nije bitna, jer su oni u stvari predmet. optuzena strana je tuzilastvo, sud, cjelokupni sistem. poenta cijele price je da su se ubistva civila i zarobljenika dogodila, da nista nije rasvjetljeno, jer je tuzilastvo iz ovih ili onih razloga to trebalo da zamete pod tepih. ako ostane na prilogu nikom nista, prilog se brzo zaboravi. tu verziju price trebaju ispricati pred istraznim organima, jer je onaj zlocinac iznio mnogo ozbiljnije stvari od utaje poreza, sjece sume,sumnjive privatizacije i slicno.
Geronimo81

#1809 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Geronimo81 »

Golemo postojali logori po Zenici do neki dan su me ubjeđivali da se ovo nije desavalo u Zenici.
Ubjeđivali me da su to djela pojedinaca i da vlast u tome nije imala prstiju.
Jadan ovaj sto je propjevao kada je vidio da je jedini on optuzen mozda mu i dođe damir na đenazu.
Gdje mi je hercegovac reko ja njemu da gleda 60 minuta a bice jos toga kad sledeci put pokusaju da dirnu Zlaju.
Bakire kad ces malo juznije otići i napraviti emisiju o Muzeju u Jablanici.

"Zaklela se zemlja raju,da se sve tajne saznaju"

polako se sve sazna sporo ali bolje ikad neko nikad
joeaziz

#1810 Re: 60 MINUTA - All about

Post by joeaziz »

ima blata po zenici, a jos ih niko nije secirao. ni slobodna bosna , ni dani dok su valjali, a ni bakir.
bilo je premlacivanja, ubistava, sikaniranja, zavodjenja serijetskog morala, bilo je privatnih ili poluprivatnih zatvora, bilo je pojedinacnog terora. ima posla za sipu preko glave.
dakle, sipo, hapsi sve!
zonbirile

#1811 Re: 60 MINUTA - All about

Post by zonbirile »

najopasniji "četnik" je bio onaj,koji je ostao sam u četverosobnom stanu.
lemma

#1812 Re: 60 MINUTA - All about

Post by lemma »

wolf07 wrote:A da li bi uopste postoji nacin da se u par recenica objasni o cemu se u stvari radi u onom prilogu A.Avdica? Po meni je ono skolski prilog kako NE TREBA praviti prilog o bilo cemu. Poceo je s dzamijama, nastavio s Izetom Nanicem, pa bolnica, pa radio...... Sta je poenta? Ako je vec htio da kaze kako SDA nista ne valja onda je bilo boljeg nacina da se to uradi a ne ono sa dzamijama i sa onim doktorom koji je i sam u SDA. Ovako, covjek moze samo ostati sludjen trapavom vlasc i jos trapavijim TV prilozima koji kao treba da nas osvijeste!
dr.gog je objasnio suštinu...
Inače, (postaje bezze ponavljati) još jedan od naručenih "crvenih" priloga. Ovaj treba povezati sa proteklim izborima. Vidljivo je da je SDA jedino u općini Bužim u USK-u zadržala nivo sa prethodnih izbora, dok je u ostalim dozivjela veći ili manji pad. Vidljivo je i da je SDP tu zanemariv (500 glasova, izbori.ba). Pa je sad trebalo malo to "kritizirati" i narodu "otvoriti oči", ustvari reći im kako im nije dobro. A onaj doktor, koliko sam saznao, je vec ranije isključen iz SDA. Prilog kao prilog - uzhas, "zbrda zdola"...
snaga_znanja

#1813 Re: 60 MINUTA - All about

Post by snaga_znanja »

Sramota je uopste sto se cekalo 15 godina da se sazna istina o desavanjima u Zenici. Prije svega jer u redakciji 60 minuta radi nekoliko osoba iz Zenice. Ali eto bolje ikad nego nikad.

Teski su utisci nakon prospavane noci, ali mislim da je ogorcenje danas jos i jace. Zao mi je mojih sugradjana koji su morali trpiti izljeve idiotluka pojedinih zenickih papaka, kompleksasa, a Boga mi i ratnih zlocinaca.

Zenica je nazalost ostala bez dosta ljudi. I to ljudi u punom smislu rijeci koji su mnogo dali za ovaj grad i ovu drzavu. Otisli su sa ogorcenjem. Mnogi su se i vratili i to jos 96 godine ali bojim se da je steta ucinjena nepovratno.

Ubistvo doktora Sladojevica je pokrenulo je mnoge tockove ali bojim se da ce mnogi koji su uprljali ispravnost borbe ostati ne kaznjeno.

Jedino sto me raduje sto danas vidim u ovom gradu je grupa mladih ljudi koji su oslobodjeni nacionalizma i koji su sansa za svijetlu buducnost.
doktor78

#1814 Re: 60 MINUTA - All about

Post by doktor78 »

Tacno.
Za ubistvo Jadranka Bozanovica u Zavidovicima znam da su "Dani" pisali, i to odmah nakon sto se zlocin desio. Za ostale zlocine prikazane u specijalu tek sam sinoc saznao. Strasno...
Takvim postupcima bacena je mrlja na nasu borbu u proteklom ratu. I nemojte mi, molim vas, poceti opet sa brojkama...
breviar

#1815 Re: 60 MINUTA - All about

Post by breviar »

pitam se, da li, sto kritiziraju 60 minuta i smisljaju argumente da opravdaju ili ne komentarisu mnogo,
dogadjaje o kojima se sinoc pocelo pricati - pitam se da li oni uopste imaju osjecaja za te dogadjaje?
da li se mogu za tren uvuci pod kozu onih ljudi cije su porodice ponizene?
zaliboze, ako ni u jednom trenutku niste pomislili kako je bilo onim ljudima.
u svakom slucaju, raduje me da se konacno pocelo pricati o tome.
iako... reakcije na takve dogadjaje su od naroda jako kilave.
rimac

#1816 Re: 60 MINUTA - All about

Post by rimac »

Ne gledam više 60 minuta!
zonbirile

#1817 Re: 60 MINUTA - All about

Post by zonbirile »

breviar wrote:pitam se, da li, sto kritiziraju 60 minuta i smisljaju argumente da opravdaju ili ne komentarisu mnogo,
dogadjaje o kojima se sinoc pocelo pricati - pitam se da li oni uopste imaju osjecaja za te dogadjaje?
da li se mogu za tren uvuci pod kozu onih ljudi cije su porodice ponizene?
zaliboze, ako ni u jednom trenutku niste pomislili kako je bilo onim ljudima.
u svakom slucaju, raduje me da se konacno pocelo pricati o tome.
iako... reakcije na takve dogadjaje su od naroda jako kilave.
--------------------------------
pa onaj momak što dobrovoljno ode u Armiju bi ubijen.Doduše i Caco je ubijao svoje vojnike,doduše isto tako.nebošnjake.
sumirprimus

#1818 Re: 60 MINUTA - All about

Post by sumirprimus »

felipe kajetano wrote:Sto bi se neko sikir'o i prevrtao u toplom krevetu, pa ti ljudi su u sistemu...mada mnogi ovdje kazu da nista sistemski nije bilo :roll:

nije istina dosta toga je bilo sistematski odradjeno,nadam se da ce u jednoj od narednih emisija secirati doboj i zlocine nad nesrpskim stanovnistvom doboja :evil:
felipe kajetano

#1819 Re: 60 MINUTA - All about

Post by felipe kajetano »

sumirprimus wrote:
felipe kajetano wrote:Sto bi se neko sikir'o i prevrtao u toplom krevetu, pa ti ljudi su u sistemu...mada mnogi ovdje kazu da nista sistemski nije bilo :roll:

nije istina dosta toga je bilo sistematski odradjeno,nadam se da ce u jednoj od narednih emisija secirati doboj i zlocine nad nesrpskim stanovnistvom doboja :evil:
pa sta nije istina, i ti se slazes da je sistemski odradjeno..ne kontam zasto me citiras :-? ?

A Doboj...pa naravno...nemam nista protiv :-D
Been

#1820 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Been »

rimac wrote:Ne gledam više 60 minuta!
o zašto nam to učini, crni rimac ?!
NightSkyWalker

#1821 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

Sta ce sada, kuda ce sada, sa kime ce sada, ...da prostis, Bakir sa svojim magazinom, kad mu se sef tapse po ramenu sa Micom. Koga ce sada da pljuje... :-)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#1822 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Toto »

NightSkyWalker wrote:Sta ce sada, kuda ce sada, sa kime ce sada, ...da prostis, Bakir sa svojim magazinom, kad mu se sef tapse po ramenu sa Micom. Koga ce sada da pljuje... :-)
U Ambasadore - sa Ismetom Dervoz ...
Banksy

#1823 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Banksy »

Toto wrote:
NightSkyWalker wrote:Sta ce sada, kuda ce sada, sa kime ce sada, ...da prostis, Bakir sa svojim magazinom, kad mu se sef tapse po ramenu sa Micom. Koga ce sada da pljuje... :-)
U Ambasadore - sa Ismetom Dervoz ...
Neće, taj aranžman sa Silajdžićem je propao. :D

Još se čekaju upute ...
Tek kad se formira vlast, stiže direktiva koga pljunuti, a koga pritisnuti i ucijeniti.
Do tada idu samo intervjui ... s Inckom, Mesićem, možda i Švarc-Šilingom, Doris Pak ili nekim sličnim aktuelnim imenima ... :zzzz:
zonbirile

#1824 Re: 60 MINUTA - All about

Post by zonbirile »

[
jeli Hari živ,ja što mu uši navukoše...
Banksy

#1825 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Banksy »

Tako, tako mlada, lijepa i obijesna

KANTONALNI MUP KAO SLUŽBENU TAJNU TRETIRA PROCEDURU I TROŠKOVE JEDNOIPOGODIŠNJE POLICIJSKE ZAŠTITE „SAMOUGROŽENOG“ NOVINARA BAKIRA HADŽIOMEROVIĆA!?

Slobodna Bosna je prije nekoliko mjeseci, pozivajući se na izvore iz MUP-a Kantona Sarajevo, otkrila da jednomjesečna policijska zaštita Bakira Hadžiomerovića, urednika magazina Šezdeset minuta na Federalnoj televiziji, kantonalni MUP (odnosno porezne obeznike) košta oko 25 hiljada maraka. Budući da su mjere intenzivne policijske zaštite „štićenog lica“, ugroženog novinara Hadžiomerovića (u tri smjene na tim je poslovima svakodnevno angažirano 6 policajaca koji danonoćno bdiju nad njegovim stanom, njim osobno i članovima obitelji) počele u ljeto prošle godine, ispostavlja se da je za nepunih dvadeset mjeseci policijska zaštita urednika magazina „Šezdeset minuta“ koštala poreske obveznike blizu pola miliona maraka!?

Sve je počelo krajem ljeta 2010 godine kada je anonimni zatvorenik iz KPZ Zenica uputio pismo Upravi policije Federacije u kojem je tvrdio kako je bio na sastanku u hotelu Radon Plazza na kojem se nekolicina kriminalaca
(pomenuta su, pored ostalog, imena Fahrudina Radončića i Nasera Kellmendija) dogovarali da likvidiraju Bakira Hadžiomerovića.
Vrlo brzo na ovu informaciju je regiralo Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo (tužitelj Oleg Čavka), saslušalo sve vinovnike tog navodnog dogovora, ali i autora famoznog pisma i ustanovilo da je ova priča najobičnija konstrukcija bez ikakvog osnova.
U cijelu stvar se, međutim, umiješao i lider SDP BiH Zlatko Lagumdžija, koji je u jednoj televizijskoj emisiji poručio policiji da bi, umjesto što istražuje njegove partijske drugove (afera „reket“), ona trebala zaštiti život „jednog novinara kojem se prijeti likvidacijom“ (Hadžiomerovića). Tako se dotadašnja „diskretna“ policijska pratnja koju je Hadžiomerović prije toga imao pretvorila u sistematično organiziranu policijsku kampanju. Desetine policajaca u posljednjih godinu i pol zarađuju hljeb tako što u stopu prate „štićeno lice“ Hadžiomerovića, ali i njegovu suprugu i djecu, od kuće, posla, kafane, privatnih i javnih derneka, svadbi i sahrana, obilaska shopping centara, posjete zoološkom vrtu...

„Slobodna Bosna“ se početkom ove nedjelje obratila komesaru policije Kantona Sarajevo Vahidu Ćosiću sa nekoliko pitanja vezanih za angažman njegovih policajaca, zakonski osnov toga angažmana, novac koji se troši u svrhu zaštite novinara Hadžiomerovića. Iako nam je usmeno obećano da ćemo u dogovrenom roku dobiti odgovore, to se, nažalost, nije desilo. „Slučaj Hadžiomerović“ je, očito, svojevrsna tabu tema u sarajevskim policijskim strukturama.
Budući da „SB“, uprkos najboljoj volji, nije uspjela doći do traženih odgovora, za nadati se da će to iščeprkati neustrašivi novinari istraživači „najgledanijeg televizijskog magazina - 60 minuta“.
Slobodna Bosna
Locked