Izrael je opet pocinio zlocin!
-
ld
#1801 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
UN izjavio da u 3 skole koje je izrael bombardovao nije bilo hamasovh boraca
i da je od sadasnjih 660 zrtava,oko 50% su zene i dijeca
citav problem je u tome sto izraelci se boje da posalju spacijalne snage i pjesadiju i da se direktno bore protiv hamasovih boraca
i uglavnom udaraju sa daljine tenkovima i artiljerijom,pri tome i avijacija i mornarica takodje intenzivno otvaraju vatru
jednostavno oni su se usrali ko grlice
moje misljenje je da ce iz ovog sukoba definitivno hamas izaci kao pobjednik,ali da ce biti jos dosta civilnih zrtava
da im Bog dragi pomogne i olaksa
i da je od sadasnjih 660 zrtava,oko 50% su zene i dijeca
citav problem je u tome sto izraelci se boje da posalju spacijalne snage i pjesadiju i da se direktno bore protiv hamasovih boraca
i uglavnom udaraju sa daljine tenkovima i artiljerijom,pri tome i avijacija i mornarica takodje intenzivno otvaraju vatru
jednostavno oni su se usrali ko grlice
moje misljenje je da ce iz ovog sukoba definitivno hamas izaci kao pobjednik,ali da ce biti jos dosta civilnih zrtava
da im Bog dragi pomogne i olaksa
- jeza u ledja
#1802 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
ld, sta mislis hoce li se ovo zavrsiti do 20. januara?
- scooter21ba
#1803 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
ma ovo se nece zavrsiti za 20 godina
mozda 20 januara bude primirje
mozda 20 januara bude primirje
-
me_and_mr_jones
#1804 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Stvarno je sramota sto smo medju zadnjim drzavama koje su izdrzale biti ignorantne do zadnjeg.
A super su i parole:" Svijet je sutio dok su i nas ubijali!" ccc- tuznije nego sto su Izraelci postali nacisti!!!!
Svi govore da je svijet gledao genocid u Bosni, pa sad ne trebamo ni mi pomoci Palestincima, a mi bi prvi trebali dici glas protiv ove agresije, jer znamo kako je stajati goloruk ispred tenkova.
Narod u Belgiji, Venecueli, Turskoj itd. ocito vise suosjeca sa djecom Gaze, nego mi. Zalosno!
Ako je iko vidio snimke iz Gaze i zeli da pomogne organizovati prekid sutnje, bilo kakav vid protesta, neka mi se pridruzi.
A super su i parole:" Svijet je sutio dok su i nas ubijali!" ccc- tuznije nego sto su Izraelci postali nacisti!!!!
Svi govore da je svijet gledao genocid u Bosni, pa sad ne trebamo ni mi pomoci Palestincima, a mi bi prvi trebali dici glas protiv ove agresije, jer znamo kako je stajati goloruk ispred tenkova.
Narod u Belgiji, Venecueli, Turskoj itd. ocito vise suosjeca sa djecom Gaze, nego mi. Zalosno!
Ako je iko vidio snimke iz Gaze i zeli da pomogne organizovati prekid sutnje, bilo kakav vid protesta, neka mi se pridruzi.
- zambaklija
#1805 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Upravo me sustigao email sa pozivom da se pridružim peticiji,i hajd rekoh i radim,potom listam ko se sve upisao,i ja jedini iz BiH,nu nađoh još par iz SiCG
zat ta država još postoji
ali nije me to iznenadilo već upisnik pod brojem 7362,nevjerovatno zar imaju i internet u ćuzama

ps.na ovom linku je peticija:
http://www.thepetitionsite.com/campaign ... 380652/148
-
ld
#1806 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
daj Boze da hocejeza u ledja wrote:ld, sta mislis hoce li se ovo zavrsiti do 20. januara?
problem je kompleksan
izraelu treba pobjeda pod svaku cijenu,jer nakon neuspjeha 2006 u libanonu,ova pobjeda nad hamasom im samo tako treba
s druge strane imas olmerta i livni kojima takodje treba pobjeda u gazi,da bi dobili izbore 10 februara,ako ih ne odgode
tako da su moje pretpostavke da ce narediti ubrzanje operacije do maksimuma,a to je da posalju trupe u urbane sredine
kako dolaze informacije sa terena zasad su jos na otvorenim povrsinama i tuku artiljerijom,tenkovima i avijacijom
i time oni gube rat,jer nema sanse da likvidiraju hamas,sve dok ne pocnu slati pjesadiju i specijalne jedinice u gazu
a bas to hamas citavo vrijeme i ceka
jer oni nemaju neko naoruzanje za protu-tenkovsku borbu sa vece distance,a pogotovo nemaju odgovor na avijaciju i artiljeriju
tako da sam ubjedjen da je hamas svu svoju odbranu koncepirao da doceka idf u predgradjima gradova,gdje oklop,avijacija i artiljerija znatno gube na znacaju,jer ce doci do okrsaja na jako malim razdaljinama od 10m-50m
a i u hamasu su dobro svjesni da vrijeme radi za njih,jer svaki dan ispale po par desetina raketa na izrael,nije neka steta,ali je strasan psiholoski efekat
i cekaju idf na ziceru da pocnu sa gradskim borbama
jedino amerika moze narediti obustavu borbenih dejstava i ako to obama uradi nakon 20 januara,to ce i okoncati borbe
ja mislim da ce ipak idf pokusati da udje u gradove sto prije,bas radi 20 januara i zelje da sto prije dodju do pobjede i da okoncaju operaciju,a taj njihov potez ce samo pogorsati situaciju,dovseti do vise civilnih zrtava i idf-ovih vojnika,te ce doci do pritiska i iznutra i izvana i neminovno da ce doci do povlacenja idf i neuspjeha operacije i to ce dugorocno imati jako los efekat na idf i izrael
najveci problem je u tome sto je borbena strategija idf totalno pogresna
u zelji da sacuvaju zivote vojnika,u izraelu su na to strasno osjetljivi,sav primat na bojnom polju su prebacili na oklop,avijaciju i artiljeriju
a to definitivno nije nacin za borbu protiv hamasa
- jeza u ledja
#1807 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Cisto sumnjam. (Ne da hoce, nego da moze.)ld wrote: jedino amerika moze narediti obustavu borbenih dejstava
- krivorijek
#1808 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Pratio sam malo medije i nacin na koji izvjestavaju o trenutnim dogadajima u Gazi. Npr. BBC (kojeg ja inace jako cijenim i postujem) izvjestava o nastavku 'borbi' (fightings) u Gazi, dok za mene ta rijec nije uopste prihvatljiva, ako se uopce, mrvicu realno, hoce opisati ta situacija na terenu tamo.
Ja bih to nazvao nastavkom klanja (slaughtering).
Naravno da se oni nece usuditi okarakterisati zbivanja u Gazi tako, ali, na kraju krajeva, cemu ta politicka korektnost!? Pa niko nije slijep da ne vidi da se radi o obicnoj, arogantnoj, svojevoljnoj i neproporcionalnoj primjeni sile, od strane jedne drzave za koju, u biti, nedostaje (a ne smije se niko usudit, pogotovo u medijima, cccc...) jedan jaci izraz i nacin karakterizacije od izraza 'apartheid'.
Mnogi ljudi mijesaju sve ovo sa antisemitizmom, sto nema stvarno nikakve veze, i sto je pogresno. U Izraelu vlada trenutno (moze bit jednog dana nesto drugo) jedan fasisticki rezim, koji se ne libi (i nije ga sramota) srati u medijima o 'borbi' protiv 'radikalnog Hamasa', dok brojke zrtava govore nesto sasvim drugo.
Ne treba meni ministrica spoljnih poslova Izraela reci u drugoj recenici u izjavi za javnost da oni izbjegavaju civilne zrtve: pa vidim i ja to, brojke govore.
Naravno da se oni nece usuditi okarakterisati zbivanja u Gazi tako, ali, na kraju krajeva, cemu ta politicka korektnost!? Pa niko nije slijep da ne vidi da se radi o obicnoj, arogantnoj, svojevoljnoj i neproporcionalnoj primjeni sile, od strane jedne drzave za koju, u biti, nedostaje (a ne smije se niko usudit, pogotovo u medijima, cccc...) jedan jaci izraz i nacin karakterizacije od izraza 'apartheid'.
Mnogi ljudi mijesaju sve ovo sa antisemitizmom, sto nema stvarno nikakve veze, i sto je pogresno. U Izraelu vlada trenutno (moze bit jednog dana nesto drugo) jedan fasisticki rezim, koji se ne libi (i nije ga sramota) srati u medijima o 'borbi' protiv 'radikalnog Hamasa', dok brojke zrtava govore nesto sasvim drugo.
Ne treba meni ministrica spoljnih poslova Izraela reci u drugoj recenici u izjavi za javnost da oni izbjegavaju civilne zrtve: pa vidim i ja to, brojke govore.
- _veleposlanik
#1809 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
u tom i jeste problem, sto transparentnost nije niti ce ikada postojati kroz ovakve medije. ti cijenis i vjerujes BBC-u, neko drugi SKY-u, CNN, Deutsche Welle, FOX ili NBC... i svi mislimo da je jedna od tih (a ima ih mnogo vise) ona prava koja je realna, objektivna i na usluzi narodu (koji je, jeli, krajnji potrosac njihovog smecha - bar cu se ja izraziti kako treba). jos dodati cinjenicu, koju svak moze provjeriti, da cionisti upravljaju tim medijima, pretezno kao vlasnici, ili neposredno putem svoje svestrane imperije - dok mi ocekujemo objektivnost, i da ce Obama donijeti promjene... a sve sto ne govore ovi mediji su "teorije zavjere"... a govornici su antisemiti... i tako zivimo u zacaranom krugu gdje se svijet okrece zahvaljujuci ovoj panorami, svakako oblikovanoj "vjerodostojnim, realnim i objektivnim" medijima - i TV poslasticama...krivorijek wrote:Pratio sam malo medije i nacin na koji izvjestavaju o trenutnim dogadajima u Gazi. Npr. BBC (kojeg ja inace jako cijenim i postujem) izvjestava o nastavku 'borbi' (fightings) u Gazi, dok za mene ta rijec nije uopste prihvatljiva, ako se uopce, mrvicu realno, hoce opisati ta situacija na terenu tamo.
- sheilak
#1810 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
potpisanozambaklija wrote:Upravo me sustigao email sa pozivom da se pridružim peticiji,i hajd rekoh i radim,potom listam ko se sve upisao,i ja jedini iz BiH,nu nađoh još par iz SiCGzat ta država još postoji
![]()
ali nije me to iznenadilo već upisnik pod brojem 7362,nevjerovatno zar imaju i internet u ćuzama
![]()
Ali, zasto je tako malo potpisa?
- _veleposlanik
#1811 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Dr Mads Gilbert, norveski doktor u Gazi govori o situaciji.....
- jeza u ledja
#1812 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
To sto neko isprazno upotrebljava taj izraz 'antisemita' ne znaci da ti to veleposlanice nisi.
krivorijek, ja se dobro sjecam izvjestavanja raznoraznih CNNova i BBCjeva za vrijeme rata u Bosni. Na isti nacin prenose vijesti od svugdje u svijetu. Siguran sam i kad je padala Srebrenica da su govorili o 'sukobu' i 'gradjanskom ratu'.
Malo je mi je smijesno sto se isti izvori info navode kada se govori o stradanju civila i humanitarnoj katastrofi, kad se kritikuje Izrael i nereagovanje zapadnih zemalja, a onda poslije kada se ti isti izvori postave na izraelsku stranu ili bivaju neutralni onda su u sluzbi cionista?!!
Ja iskreno slabo u zadnje vrijeme gledam TV. Jednom sto sam otvorio CNN u zadnjih 10ak dana u vezi Gaze bila je Christian Amanpour, a poslije neki lik Arapin i zena voditeljka (mescini britanskog naglaska) komentarisu besmislenost ove akcije Izraela.
Ostale vijesti citam po novinama. Isti New York Times ili Guardian ce u jednom broju imati naslove poput "Izrael agresor" ili "Hamas je kriv za humanitarnu katastrofu". (da ne govorim da su pola clanaka koji kritikuju Izrael napisani od strane jevreja).
krivorijek, ja se dobro sjecam izvjestavanja raznoraznih CNNova i BBCjeva za vrijeme rata u Bosni. Na isti nacin prenose vijesti od svugdje u svijetu. Siguran sam i kad je padala Srebrenica da su govorili o 'sukobu' i 'gradjanskom ratu'.
Malo je mi je smijesno sto se isti izvori info navode kada se govori o stradanju civila i humanitarnoj katastrofi, kad se kritikuje Izrael i nereagovanje zapadnih zemalja, a onda poslije kada se ti isti izvori postave na izraelsku stranu ili bivaju neutralni onda su u sluzbi cionista?!!
Ja iskreno slabo u zadnje vrijeme gledam TV. Jednom sto sam otvorio CNN u zadnjih 10ak dana u vezi Gaze bila je Christian Amanpour, a poslije neki lik Arapin i zena voditeljka (mescini britanskog naglaska) komentarisu besmislenost ove akcije Izraela.
Ostale vijesti citam po novinama. Isti New York Times ili Guardian ce u jednom broju imati naslove poput "Izrael agresor" ili "Hamas je kriv za humanitarnu katastrofu". (da ne govorim da su pola clanaka koji kritikuju Izrael napisani od strane jevreja).
- krivorijek
#1813 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nemoj bolan poredit BBC sa TV-poslasticarima i FOX-om, nema smisla. Razumijem ja tvoju frustraciju, razumi i ti moju._veleposlanik wrote:u tom i jeste problem, sto transparentnost nije niti ce ikada postojati kroz ovakve medije. ti cijenis i vjerujes BBC-u, neko drugi SKY-u, CNN, Deutsche Welle, FOX ili NBC... i svi mislimo da je jedna od tih (a ima ih mnogo vise) ona prava koja je realna, objektivna i na usluzi narodu (koji je, jeli, krajnji potrosac njihovog smecha - bar cu se ja izraziti kako treba). jos dodati cinjenicu, koju svak moze provjeriti, da cionisti upravljaju tim medijima, pretezno kao vlasnici, ili neposredno putem svoje svestrane imperije - dok mi ocekujemo objektivnost, i da ce Obama donijeti promjene... a sve sto ne govore ovi mediji su "teorije zavjere"... a govornici su antisemiti... i tako zivimo u zacaranom krugu gdje se svijet okrece zahvaljujuci ovoj panorami, svakako oblikovanoj "vjerodostojnim, realnim i objektivnim" medijima - i TV poslasticama...krivorijek wrote:Pratio sam malo medije i nacin na koji izvjestavaju o trenutnim dogadajima u Gazi. Npr. BBC (kojeg ja inace jako cijenim i postujem) izvjestava o nastavku 'borbi' (fightings) u Gazi, dok za mene ta rijec nije uopste prihvatljiva, ako se uopce, mrvicu realno, hoce opisati ta situacija na terenu tamo.
-
ld
#1814 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
jos jedan ratni zlocin su izraelci ucinili danas
hitna pomoc je krenula da spasi covjeka ranjenog na ulici
kad je bolnicar prisao,izraelski snajper ga je ranio i zatim pogodio u glavu i drugog ranjenika koji je vec lezao na ulici
kamera je citavo vrijeme snimala iz ambulante
ovi cionisticki zlocini su u istoj ravni sa onim zlocinima sto nacisiti uradili jevrejima u varsavskom getu
kad je bolnicar prisao,izraelski snajper ga je ranio i zatim pogodio u glavu i drugog ranjenika koji je vec lezao na ulici
ovi cionisticki zlocini su u istoj ravni sa onim zlocinima sto nacisiti uradili jevrejima u varsavskom getu
- RIZVA
#1815 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Najsvježiji izraelski zločin: u Bejt Lahiji masakrirano troje djece i njihov otac, koji je bio civilni medicinski radnik.
Izraelski zločinci su danas prvo izbacili letke iznad Refaha u kojima zahtijevaju da se stanovništvo iseli u roku od pola sata, a zatim su ultimatum produžili do 18:00 GMT. Gdje da se isele, da skoče u more? Nakon masakara u toku noći, pravdaće se s tim da su na vrijeme upozorili stanovništvo. Možda je najbolje da napišu letke: "Pažnja, ubijamo vas!"
U Refahu je jutros bombardovanjem srušeno 25 kuća! Vjerovatno kao odgovor na pogibiju od ukupno 7 izraelskih vojnika (po izraelskim izvorima)
Izraelski zločinci su danas prvo izbacili letke iznad Refaha u kojima zahtijevaju da se stanovništvo iseli u roku od pola sata, a zatim su ultimatum produžili do 18:00 GMT. Gdje da se isele, da skoče u more? Nakon masakara u toku noći, pravdaće se s tim da su na vrijeme upozorili stanovništvo. Možda je najbolje da napišu letke: "Pažnja, ubijamo vas!"
U Refahu je jutros bombardovanjem srušeno 25 kuća! Vjerovatno kao odgovor na pogibiju od ukupno 7 izraelskih vojnika (po izraelskim izvorima)
-
salihh
#1816 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
veoma dobar tekst, doduse na engleskom...
kopirano s portala ruske pravde...
1) In the Middle East it is always the Arabs who attack first and always Israel that is defending themselves. This defense is called a reprisal.
2) The Arabs, Palestinian or Lebanese have no right to kill civilians. That is called “terrorism.”
3) Israel has the right to kill civilians. That is called “legitimate defense.”
4) When Israel kills civilians en masse, the western powers claim that it is more measured. This is called “reaction of the international community.”
5) The Palestinians and the Lebanese have no right to capture soldiers of Israel inside military installations with sentries and combat posts. This is called, “Kidnapping of defenseless people.”
6) Israel has the right to kidnap anytime and anywhere as many Lebanese and Palestinians as they want. Currently there are more than 10 thousand, 300 of whom are children and a thousand are women. No proof of guilt is needed. Israel has the right to keep kidnapped prisoners indefinitely, even if they are authorities democratically elected by the Palestinians. This is called "terrorist prisoners.”
7) When the word Hezbollah is mentioned, it is compulsory in the same sentence to contain the words “supported and financed by Syria and by Iran.”
When you mention "Israel" it is forbidden to make any mention of the words "supported and financed by the U.S." This may give the impression that the conflict is uneven and that Israel’s existence is not in danger.
9) When referring to Israel, expressions that are prohibited: "Occupied Territories," "UN resolutions," "Violations of human rights" or "Geneva Convention.”
10) Both the Palestinians and the Lebanese are always “cowardly,” they are hidden among the civilian population, which does not want them. If they sleep in their homes, with their families, that gives them the name of “cowards.“ Israel has a right to destroy with bombs and missiles the neighborhoods where they are sleeping. This is called a “precision surgical action.”
11) The Israelis speak better English, French, Spanish or Portuguese than the Arabs. Therefore they and those who support them must be interviewed more and have more opportunities than the Arabs to explain the present Rules of the Editorial Staff (from 1 to 10) to the general public. That is called “journalistic neutrality.”
12) All those who are not in accordance with the Rules of Writing above are "highly dangerous anti-Semitic terrorists."
kopirano s portala ruske pravde...
1) In the Middle East it is always the Arabs who attack first and always Israel that is defending themselves. This defense is called a reprisal.
2) The Arabs, Palestinian or Lebanese have no right to kill civilians. That is called “terrorism.”
3) Israel has the right to kill civilians. That is called “legitimate defense.”
4) When Israel kills civilians en masse, the western powers claim that it is more measured. This is called “reaction of the international community.”
5) The Palestinians and the Lebanese have no right to capture soldiers of Israel inside military installations with sentries and combat posts. This is called, “Kidnapping of defenseless people.”
6) Israel has the right to kidnap anytime and anywhere as many Lebanese and Palestinians as they want. Currently there are more than 10 thousand, 300 of whom are children and a thousand are women. No proof of guilt is needed. Israel has the right to keep kidnapped prisoners indefinitely, even if they are authorities democratically elected by the Palestinians. This is called "terrorist prisoners.”
7) When the word Hezbollah is mentioned, it is compulsory in the same sentence to contain the words “supported and financed by Syria and by Iran.”
9) When referring to Israel, expressions that are prohibited: "Occupied Territories," "UN resolutions," "Violations of human rights" or "Geneva Convention.”
10) Both the Palestinians and the Lebanese are always “cowardly,” they are hidden among the civilian population, which does not want them. If they sleep in their homes, with their families, that gives them the name of “cowards.“ Israel has a right to destroy with bombs and missiles the neighborhoods where they are sleeping. This is called a “precision surgical action.”
11) The Israelis speak better English, French, Spanish or Portuguese than the Arabs. Therefore they and those who support them must be interviewed more and have more opportunities than the Arabs to explain the present Rules of the Editorial Staff (from 1 to 10) to the general public. That is called “journalistic neutrality.”
12) All those who are not in accordance with the Rules of Writing above are "highly dangerous anti-Semitic terrorists."
- Soul_Sista
#1817 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
..bas sam htjela napisati da sve vise lici na Hitlerov projekat, ili nastavak istog...ld wrote:jos jedan ratni zlocin su izraelci ucinili danas
-
salihh
#1818 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
upravo na cnn, pogodjena je dzamija, najmanje troje mrtvih 
- zaratustra
#1819 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ovo govori, i više nego dovoljno, kakva je situacija i namjera. Nego ne skontah koja je TV mreža???_veleposlanik wrote:Dr Mads Gilbert, norveski doktor u Gazi govori o situaciji.....
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#1820 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Precisely.krivorijek wrote: Ja bih to nazvao nastavkom klanja (slaughtering).
Naravno, ne znam jesi li primijetio, ali ljudi na you-tube i stranim forumima to otvoreno govore. Izrael je usao u veoma nezgodnu fazu vlastite povijesti; osjecaju se svemocnim, a to je uvijek i za bilo koga veoma opasno, prije svega zato sto su izgubili osjecaj za realnost. Zarista postoje i drugdje, u Somaliji npr rat traje vec punih 19 godina sa eskalacijom u posljednje 2 godine - sve bolnice i sve skole su zatvorene, polovicu svih prodavnica cine prodavnice oruzja, u Zimbabveu trenutno - masovni pomor od kolere. Situacija nije dobra na globalnom planu, ali nigdje odnos snaga nije ovako drasticno u korist jedne strane i ovo se mora zaustaviti.Naravno da se oni nece usuditi okarakterisati zbivanja u Gazi tako, ali, na kraju krajeva, cemu ta politicka korektnost!? Pa niko nije slijep da ne vidi da se radi o obicnoj, arogantnoj, svojevoljnoj i neproporcionalnoj primjeni sile, od strane jedne drzave za koju, u biti, nedostaje (a ne smije se niko usudit, pogotovo u medijima, cccc...) jedan jaci izraz i nacin karakterizacije od izraza 'apartheid'.
- Latina
#1821 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
To je diskutabilno, a uz to je i irelevantno. Sustina je u tome da izraelski vojnici potezu oruzje na goloruke osobe i uz sva ostala krsenja ljudskih prava, taj video na frapantan nacin pokazuje svu bizarnost ekstremog sado-mazohistickog odnosa ovih "suprotstavljenih strana". Ova 2 naroda se bukvalno moraju razdvojiti za dobro i jednih i drugih.madner wrote:Vojnik pokusava da gadja nekog iza, a ona se postavlja izmedju.
- Latina
#1822 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Pazi sta pises. Je li smatras da Dr koji govori sa lica mjesta i kaze citiram : This is an all out war against civilian population in Gaza and we can prove that - mozda laze ? Ako Izrael uskoro ne prestane ( pa i ako prestane ) sa indiskriminativnim ubijanjem Palestinaca zatocenih u Gazi, velike sanse su da ce epilog biti u nekakvom ekvivalentu Hagu. Mislim da su ovaj put precijenili vlastitu propagandnu masineriju.Malo je mi je smijesno sto se isti izvori info navode kada se govori o stradanju civila i humanitarnoj katastrofi, kad se kritikuje Izrael i nereagovanje zapadnih zemalja, a onda poslije kada se ti isti izvori postave na izraelsku stranu ili bivaju neutralni onda su u sluzbi cionista?!!
Jesi li vidio oca koji ljubi mrtvu bebu ? Je li i to propaganda ?
Last edited by Latina on 08/01/2009 11:50, edited 1 time in total.
- bogoljub
#1823 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
- Palestinski izvori izvještavaju o uništenju još jednog cionističkog tenka u pojasu Gaze.
Vojni ogranak Hamasa javlja da su palestinski borci u zasjedi uništili još jedan tenk tipa ''Merkava''.Prije ove akcije cionistička vojska je izvodila manevar povlačenja sa istoka grada Gaze.
U proteklim danima kopnene invazije na Gazu uništeno je 9 tenkova te jedan helikopter i špijunski avion cionističkog režima, dok je ubijeno 36 okupatorskih vojnika.
U nastavku raketnih napada vojnih helikoptera cionista na regione Džebalije, Zejtuna i Han Junusa palo je 6 palestinskih šehida dok je veliki broj ranjenih.
Medincinski izvori javljaju da je tokom 12-dnevne agresije na pojas Gaze palo 680 palestinskih šehida, od čega je 340 žena i djece
Jos sam cuo da su pogodili neki neprijateljski brod, neznam kolko je to tacno?
Izgleda, ipak da Hamasovci imaju dobru strategiju!
Izjava Olmerta francuskom predsjedniku Sarkoziju: "Danas Hamas, a sutra Hizbullah" je bila provokacija Hizbullahu, na sto su Hizbullahovci odgovorili: "O ti porazeni Olmerte, o ti strasivi Olmerte, nemozes ti, izgleda pobijediti ni Hamasa, a Hizbulllah mozes samo sanjati o nekoj pobjedi", jos su dodoali; "Mi smo ovdje, i spremni smo"!!!
Zaista cini mi se da je Izrael poljuljan i u medijskom smislu. Jos uvijek misli da ako izvuce tenkove i zaprijeti rijecima da ce se svi povuci ko misevi u rupe.
Proslo je vrijeme prijetnji. Ako se vrate iz Gaze ,podvijenog repa,(a sve mi se cini da hoce),onda ce bas pokazat cijelom svijetu da su nikakvi borci.
Vojni ogranak Hamasa javlja da su palestinski borci u zasjedi uništili još jedan tenk tipa ''Merkava''.Prije ove akcije cionistička vojska je izvodila manevar povlačenja sa istoka grada Gaze.
U proteklim danima kopnene invazije na Gazu uništeno je 9 tenkova te jedan helikopter i špijunski avion cionističkog režima, dok je ubijeno 36 okupatorskih vojnika.
U nastavku raketnih napada vojnih helikoptera cionista na regione Džebalije, Zejtuna i Han Junusa palo je 6 palestinskih šehida dok je veliki broj ranjenih.
Medincinski izvori javljaju da je tokom 12-dnevne agresije na pojas Gaze palo 680 palestinskih šehida, od čega je 340 žena i djece
Jos sam cuo da su pogodili neki neprijateljski brod, neznam kolko je to tacno?
Izgleda, ipak da Hamasovci imaju dobru strategiju!
Izjava Olmerta francuskom predsjedniku Sarkoziju: "Danas Hamas, a sutra Hizbullah" je bila provokacija Hizbullahu, na sto su Hizbullahovci odgovorili: "O ti porazeni Olmerte, o ti strasivi Olmerte, nemozes ti, izgleda pobijediti ni Hamasa, a Hizbulllah mozes samo sanjati o nekoj pobjedi", jos su dodoali; "Mi smo ovdje, i spremni smo"!!!
Zaista cini mi se da je Izrael poljuljan i u medijskom smislu. Jos uvijek misli da ako izvuce tenkove i zaprijeti rijecima da ce se svi povuci ko misevi u rupe.
Proslo je vrijeme prijetnji. Ako se vrate iz Gaze ,podvijenog repa,(a sve mi se cini da hoce),onda ce bas pokazat cijelom svijetu da su nikakvi borci.
- hik--meta
#1824 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
hag ne vazi za jevreje. nema nikoga u svijetu ko bi na neki nacin sankcionirao nasilje i zlocine izraela.
sto se tice iseljavanja rafe, to je bilo ocekivano, jer su kuce skoro do same granice sa egiptom. mislim da ce izraelci napraviti buffer zonu na granici i ozivjeti onu staru vojnu bazu na granici sto su je unistili i minirali prilikom povlacenja prije par godina.
eh sad, sta ce sa gazom, da li primjeniti mladicevu taktiku iz potocara uz sopstvene velike zrtve, ili nastaviti iscrpljivati i bombardovati bez opipljivijih sopstvenih zrtava, ostaje da se vidi. mislim da ih ni u slucaju mladiceve taktike ne ocekuje nesto slicno hagu.
sto se tice iseljavanja rafe, to je bilo ocekivano, jer su kuce skoro do same granice sa egiptom. mislim da ce izraelci napraviti buffer zonu na granici i ozivjeti onu staru vojnu bazu na granici sto su je unistili i minirali prilikom povlacenja prije par godina.
eh sad, sta ce sa gazom, da li primjeniti mladicevu taktiku iz potocara uz sopstvene velike zrtve, ili nastaviti iscrpljivati i bombardovati bez opipljivijih sopstvenih zrtava, ostaje da se vidi. mislim da ih ni u slucaju mladiceve taktike ne ocekuje nesto slicno hagu.
- bogoljub
#1825 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
- Predstavnik UN-ove agencije za koordinaciju humanitarnih aktivnosti u Gazzi je odbacio tvrdnju cionističkog režima da su u palestinskoj školi bile prisutne naoružane osobe, te naglasio: «Mi smo u potpunosti ubijdjeni da u navedenoj školi nije postojao nijedna naoružana osoba.» Mi smo gotovo stoprocentno ubijedjeni da su u navedenoj školi bile samo civilne osobe. Zvaničnici UN-a su saopštili da su cionističkom režimu predali listu sa imenima i lokacijama 20 obrazovnih institucija i škola u kojima je sklonnište potražilo palestinsko civilno stanovništvo, većinom žene i djeca i od izraelske armije tražilo da ne granatira navedena podrućja jer su oni pod direktnom upravom agencija Ujedinjenih nacija. Cionistički režim je tvrdio da se u navedenim školama kriju naoružani palestinski borci, što je demantirao Džon King, predstavnik UN-a za humanitarne aktivnosti u Pojasu Gazze i putem video linka sa sjedištem UN-a u Nju Jorku rekao da su u drugoj napadnutoj školi, osim tri ubijena starca, kao šehidi pali samo palestinske žene i djeca. King je rekao da su njihove prostorije poretvorene u skloništa i da su svi pravilno označeni, ali je postalo jasno da palestinsko stanovništvo pojasa Gazze više nije sigurno nigdje, čak ni u džamijama, školama ili lokalitetima pod zaštitom UN-a.