VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
easy

#1801 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

perfekcionista1 wrote: @easy
Cudno je kako se slijepo protivite necemu o cemu se prica u cijelom svijetu stiteci zvanicnu medicinu parolom "valjda doktori bolje znaju", a u isto vrijeme mnogi poput tebe vode kampanju za legalizaciju marihuane jer je kako kazu lijek a sto se protivi zvanicnoj medicini. To samo pokazuje disfunkcionalnost civilizacije.
Jesam li ja ijednom rekao da sam za slijepu legalizaciju marihuane? Cak stavise, nemam neko specijalno misljenje o marihuani u medicinske svrhe. Ukoliko se pokaze da se moze koristiti i da imamo benefite, sto da ne.
perfekcionista1 wrote: Mnogi se vec odavno bore protiv ovih problema, cudno mi da nista o tome ne znate, svakoga ko spomene bilo sta u vezi ovoga lincujete i tretirate kao nekakvog zombija. Nevladine organizacije, nezavisni doktori i mnogi drugi u BiH su odavno poveli kampanju da se proces vakcinacije radi transparentnije. Sokantno mi je da me pitas u kojem DZ roditelj nema pristup lijeku i upustvu za upotrebu prije no sto dijete bude vakcinisano. Kao da ne zivis u Bosni. Ni u jednom Domu Zdravlja. Eto da ti olaksam, mozda se negdje i pronadje iznimka ali sumnjam
Ja vjerujem naucinim istrazivanjima i radovima. Nalazim ih u vidu knjiga, publikacija, clanaka, itd. Ne vjerujem pricama, a ti tvoji doktori koji vode kampanje, samo znaju da pricaju. Ne postoji niti jedan rad tih nasih doktora koje ti spominjes na ovu temu. Sve se svodi na spiku. Postoji jedno jedino "naucno" istrazivanje na temu autizma i vakcina, koje je kao rezultat pokazalo da MMR vakcina izaziva autizam. Kada je to istrazivanje izaslo u javnost, pokazalo se da je imalo mnogo logicnih, etickih i drugih raznih gresaka u metodama koje su koristene. Ako te interesuju detalji, evo ti naucni clanak na tu temu: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3136032/

Takodjer, ja ostavljam mogucnost da sam u krivu, i dajem ti evo mogucnost da podijelis naucnu literaturu i istrazivanja koja ce potkrijepiti tvoje tvrdnje. Ali stavljam naglasak na naucne. Molim te bez youtube klipova sumnjivih kanala i mamaIbeba web stranica. To za mene nisu relevantni izvori informacija.
perfekcionista1 wrote: U vecini zapadnih zemalja vakcinacija jeste stvar izbora i roditelj ako je odbije ne podlijeze pravnim sankcijama, a kod nas bi krezavi obicni smrtnici koji bi igrali ulogu diktatora cak i oduzimali dijete roditeljima, toliko ih je neko dresirao da misle da smo danas zivi i udisemo zrak samo zato sto smo vakcinisani. Uzas.
To sto neko pise na forumu da bi ti trebalo oduzeti djecu, naci ces i na zapadnim forumima na ovu temu, to ti garantujem. I to ne predstavlja stav nasih institucija. I opet ti kazem da se varas da su u zapadnim zemljama liberalniji po ovom pitanju. Cak su rigorozniji. Kod nas te niko pravno ne goni. Platis kaznu i to je to.
perfekcionista1 wrote: Eto vidis, ti kazes nebi slijepo optuzio vakcinu za uzrok autizma a u isto vrijeme slijepo branis tu istu. Na samom lijeku pise da je moguca posljedica autizam u rijetkim slucajevima, i to oni nisu stavili tek tako jer ima slucajeva da dijete oboli od autizma odmah sutradan nakon primljene vakcine. Takvih slucajeva ima i u BiH i sirom svijeta. Vjerovati da je to slucajnost je stvarno nesto zbog cega treba staviti prst na glavu i razmisliti na sta smo doveli stanje nase svijesti.
Evo ja cu ovdje izlistati sva upustva poznatih MMR vakcina koja sam nasao na internetu. Nadji u kojoj je napisano da je nus pojava autizam. Takodjer ako sam neku fulio, molio bih te da je imenujes. Tj, eto molim te nam napisi ovdje o kojoj se vakcini radi.

https://www.merck.com/product/usa/pi_ci ... _ii_pi.pdf
https://www.medicines.org.uk/emc/product/1159/smpc
http://www.vaxinpoint.in/wp-content/upl ... -India.pdf
http://www.meppo.com/pdf/drugs/1748-TRI ... 626758.pdf
perfekcionista1

#1802 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by perfekcionista1 »

Zasto najednom nemas specijalno misljenje o tome a imas kada je u pitanju vakcinacija? Ne mozes subjektivno malo vjerovati zvanicnoj medicini a malo "nemati specijalno misljenje." Vrtimo se u krug i ovako mozemo beskonacno. Ti drzis stranu koja slijepo vjeruje u zvanicne stavove generalno a ja nisam od onih koji vjeruju da je sve onako kako oni "sa vrha" kazu. U vremenu gdje se vjeruje da je 11.9. najsigurnija zemlja na svijetu bacena na koljena od strane covjeka iz pecine, u vremenu gdje jedan od najpoznatijih sampona za djecu i odrasle Johnson's plati milione dolara ostecenima jer su sastojci iz njihovog sampona uzrokovali rak kod konzumenata, u vremenu gdje Apple biva uhvacen kako namjerno oslabljuje bateriju na uredjajima da bi ovce kupile novi, nije ni cudo sto je prosjecnom mozgu tesko pojmiti da vakcine nisu nesto bezazleno.

Ni ranije se nije moglo ni pretpostaviti da djeciji sampon uzrokuje rak pa se dokazalo da jeste, pitanje je vremena samo kad ce vecina ljekara skupiti hrabrost i dici glas protiv danasnjih vakcina. Onaj ko ima srecu i poznaje nekog specijalistu doktora privatno u diskretnom razgovoru ce i sam otkriti da tu nije sve cisto, srecom jedan sam od njih.

Sto se tice dokaza koje trazis njih ima hiljade. Naucni radovi, knjige, istrazivanja...sve je uradjeno i objavljeno, ali da bi bilo zvanicno mora zvanicna medicina to prihvatiti, a ona to nikada nece uraditi jer kako priznati da su godinama djeci davane vakcine koje uzrokuju opasna oboljenja, krenulo bi se tuzbama i potrazivanjem milijardi dolara stete.

Stvarno mi se ne da tragati za clancima i knjigama o stetnosti vakcina, svako to moze provjeriti, dovoljno je da ukuca na googlu tagove vaccine, autism i procitat ce mnoga istrazivanja. Npr Predsjednik jedne od najvecih farmaceutskih firmi GlaxoSmithKline je potpisao dokument gdje se navodi da vakcina moze uzrokovati autizam. Na ovom klipu mozes vidjeti taj dokument zajedno sa potpisom

Procitaj i ovo

http://static.elitesecurity.org/uploads ... tokoli.jpg

https://vijesti.ba/clanak/293733/sudovi ... je-autizam

O ovome bih mogao nasiroko pisati ali vec sam jednom pokusao na ovom istom forumu otvoriti oci narodu ali nije islo, dovoljno je samo reci za kraj da je jedan od glavnih sastojaka mmr vakcine dijelovi uzeti iz fetusa abortirane djece! Nije ni cudo sto je napredna zemlja kao sto je Japan zabranila vakcine. Pa ti dalje sam vidi.
easy

#1803 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

perfekcionista1 wrote:Zasto najednom nemas specijalno misljenje o tome a imas kada je u pitanju vakcinacija? Ne mozes subjektivno malo vjerovati zvanicnoj medicini a malo "nemati specijalno misljenje." Vrtimo se u krug i ovako mozemo beskonacno. Ti drzis stranu koja slijepo vjeruje u zvanicne stavove generalno a ja nisam od onih koji vjeruju da je sve onako kako oni "sa vrha" kazu. U vremenu gdje se vjeruje da je 11.9. najsigurnija zemlja na svijetu bacena na koljena od strane covjeka iz pecine, u vremenu gdje jedan od najpoznatijih sampona za djecu i odrasle Johnson's plati milione dolara ostecenima jer su sastojci iz njihovog sampona uzrokovali rak kod konzumenata, u vremenu gdje Apple biva uhvacen kako namjerno oslabljuje bateriju na uredjajima da bi ovce kupile novi, nije ni cudo sto je prosjecnom mozgu tesko pojmiti da vakcine nisu nesto bezazleno.

Ni ranije se nije moglo ni pretpostaviti da djeciji sampon uzrokuje rak pa se dokazalo da jeste, pitanje je vremena samo kad ce vecina ljekara skupiti hrabrost i dici glas protiv danasnjih vakcina. Onaj ko ima srecu i poznaje nekog specijalistu doktora privatno u diskretnom razgovoru ce i sam otkriti da tu nije sve cisto, srecom jedan sam od njih.

Sto se tice dokaza koje trazis njih ima hiljade. Naucni radovi, knjige, istrazivanja...sve je uradjeno i objavljeno, ali da bi bilo zvanicno mora zvanicna medicina to prihvatiti, a ona to nikada nece uraditi jer kako priznati da su godinama djeci davane vakcine koje uzrokuju opasna oboljenja, krenulo bi se tuzbama i potrazivanjem milijardi dolara stete.

Stvarno mi se ne da tragati za clancima i knjigama o stetnosti vakcina, svako to moze provjeriti, dovoljno je da ukuca na googlu tagove vaccine, autism i procitat ce mnoga istrazivanja. Npr Predsjednik jedne od najvecih farmaceutskih firmi GlaxoSmithKline je potpisao dokument gdje se navodi da vakcina moze uzrokovati autizam. Na ovom klipu mozes vidjeti taj dokument zajedno sa potpisom

Procitaj i ovo

http://static.elitesecurity.org/uploads ... tokoli.jpg

https://vijesti.ba/clanak/293733/sudovi ... je-autizam

O ovome bih mogao nasiroko pisati ali vec sam jednom pokusao na ovom istom forumu otvoriti oci narodu ali nije islo, dovoljno je samo reci za kraj da je jedan od glavnih sastojaka mmr vakcine dijelovi uzeti iz fetusa abortirane djece! Nije ni cudo sto je napredna zemlja kao sto je Japan zabranila vakcine. Pa ti dalje sam vidi.
nemam specijalno misljenje u vezi marihuane u medicinske svrhe, jer se jednostavno nisam dovoljno informisao na tu temu. Kada bih sa ovim nivoom znanja stvorio misljenje, bilo bi neodgovorno. Mislim da je to fer i jedino pravilno. Tema mi nije toliko interesantna iskreno. Svaki dan se nalaze nove stvari koje nam pomazu u zivotu, ako je marihuana jedna od njih, so be it.

ja te fino zamolih da mi ne saljes, linkove na teorije zavjere i chem trail kanale nego nesto naucno, ali eto nisi ni to shvatio. To samo govori na osnovu kojih izvora ti formiras misljenje.

A znaci svaka ti je informacija koju si dao je ili polovicna ili pogresna. Evo neke od njih:
- Nisi naveo ime vakcine kod koje u upustvu stoji da izaziva autizam.
- Japan nije zabranio vakcine, vec je razlozio MMR na tri vakcine.
- Johnson Johnson je izgubio proces u kojem se ustanovilo da puder sadrzi azbest. Nije rijec o samponu.
- Naucnih radova kazes ima hiljade, evo daj molim te bar jedan koji si ti procitao ili koji ce potkrijepiti te tvoje tvrdnje. Ne mora dva, moze jedan.
- MMR ne sadrzi dijelove fetusa, vec se celije legalno abortiranih fetusa koriste da bi se kultivirao virus koji se koristi za vakcinu. U mmru nema sastojka koji je ljudskog porijekla: https://www.verywellhealth.com/do-vacci ... sue-260337
- Cegao je ovo screenshot http://static.elitesecurity.org/uploads ... tokoli.jpg?
- Zadnji clanak je obicna bljuvotina koja se ne moze nazvati novinarstvom. Izmedju ostalog, evo sta je tacno rekla ta doktorica koja se spominje u clanku:
"JULIE GERBERDING, DR., CDC DIRECTOR: Well, you know, I don’t have all the facts because I still haven’t been able to review the case files myself. But my understanding is that the child has a — what we think is a rare mitochondrial disorder. And children that have this disease, anything that stresses them creates a situation where their cells just can’t make enough energy to keep their brains functioning normally. Now, we all know that vaccines can occasionally cause fevers in kids. So if a child was immunized, got a fever, had other complications from the vaccines. And if you’re predisposed with the mitochondrial disorder, it can certainly set off some damage. Some of the symptoms can be symptoms that have characteristics of autism."

Sto znaci, da to dijete koji ima taj poremecaj moze oboliti od autizma i od obicnog virusa koji ce izazvati temperaturu. Jel onda i virus prehlade izaziva autizam?
perfekcionista1

#1804 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Suvisno je raspravljati s tobom o necemu za sta si rekao da neces promjeniti misljenje makar ti rodjeno dijete nakon vakcine dobilo autizam. Znaci nema dalje, ne postoji taj link i naucni rad koji ce taj mentalni sklop promjeniti. Dzaba trosim energiju i vrijeme.

Preporucujem knjigu Vakcina-Novi genocid koja se moze kupiti u knjizarama.
Za kraj hajmo sad svi zajedno Beeeeee beeee, jer kakve smo mi ovce to nigdje nema. Lijep pozdrav
easy

#1805 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

perfekcionista1 wrote:Suvisno je raspravljati s tobom o necemu za sta si rekao da neces promjeniti misljenje makar ti rodjeno dijete nakon vakcine dobilo autizam. Znaci nema dalje, ne postoji taj link i naucni rad koji ce taj mentalni sklop promjeniti. Dzaba trosim energiju i vrijeme.

Preporucujem knjigu Vakcina-Novi genocid koja se moze kupiti u knjizarama.
Za kraj hajmo sad svi zajedno Beeeeee beeee, jer kakve smo mi ovce to nigdje nema. Lijep pozdrav
haha, dobro si me nasmijao. suvisno je raspravljati sa mnom, jer te ubijam argumentima i cinjenicama, dok se ti hranis tabloidima i mahalskim pricama. evo sam te pobio u svakoj stavci koju si naveo. nisi mi dao niti jedan argument da potvrdis svoje tvrdnje. kako te bolan nije strah da sa tim nivoom informacija uopce vakcinises ili ne vakcinises svoje dijete? kako mozes uopste da napravis bilo kakvu odluku kada baratas sa informacijama koje su apsolutno netacne, kojima te je neko nafilovao? jel ti stvarno mislis da je to sto radis odgovorno naspram svoje djece i okoline?

I btw ja sam rekao da ne bih optuzio slijepo vakcinu i ne vidim sta je problem. Kako ja mogu da znam da je vakcina kriva 100% za to, samo zato sto se nakon toga to desilo? Isto tako mogu okriviti 1000 drugih stvari koje su se desile neposredno prije toga po istom principu - logika zakljucivanja je apsolutno ista. Ali bih naravno dao sve od sebe da se ustanovi sta je uzrok.
perfekcionista1

#1806 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Da si se potrudio prouciti materiju i podatke koje sam naveo onoliko koliko si se fokusirao da "pobijas" moje argumente sad bi vjerovatno imao otvoreniji razum.

To sto je tebi nemoguce objasniti neke osnove nije moj problem. Na onom klipu se vidi lijepo uslikan dokument sa potpisom podpredajednika svjetske farmaceutske kuce koji priznaje autizam kao nus pojavu ali tebi to nije argument jer se nalazi na video klipu ili jer je objavio neki portal. Pa portali objave i da je npr Dzeko dao gol za Romu pa ne znaci da je laz samo zato sto se nalazi na portalu ta vijest. Ko ne vjeruje uzme i provjeri je li dao gol. Isto i za ovo. Mogao sam se potruditi i naci originalni dokument pa postaviti link ali nije mi se dalo jer nema fajde, tebi to nista i ne znaci tako da fino uzmi i istrazuj, ja sam ti dao tragove a ti se raspitaj malo dublje.
perfekcionista1

#1807 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

easy wrote:
I btw ja sam rekao da ne bih optuzio slijepo vakcinu i ne vidim sta je problem. Kako ja mogu da znam da je vakcina kriva 100% za to, samo zato sto se nakon toga to desilo? Isto tako mogu okriviti 1000 drugih stvari koje su se desile neposredno prije toga po istom principu - logika zakljucivanja je apsolutno ista. Ali bih naravno dao sve od sebe da se ustanovi sta je uzrok.
Moram se na ovo vratiti jos jednom jer sam frapiran da ovako plitko mozes razmisljati. Znaci dijete zdravo i nasmijano bez ikakvih problema ode i primi vakcinu za koju se i navodi autizam kao moguca nus pojava i dijete neposresno nakom toga dobije autizam i ti nebi kao odmah okrivio vakcinu. Ma garant je Bakir kriv treba ispitati i tu opciju. De malo ukljuci mozak jeste li stvarno tolike ovce u picku materinu koji nam je vise, boli me kad ovo citam jer volim djecu i dusa me boli kad vidim autisticno dijete pa samo pomislim sta da je moje...Znaci dokazano da su sve vakcine potencijalno opasne a najpasnije su ove nase koje smo dobili iz kina i koreja kao donacije ciji je rok i kvalitet upitan do tih mjera da oci iskolace kad im zatrazis da pogledas bocicu.

Ukljucite mozgove visee citajteee maloooo radi djece. Ne budite ovce cijeli zivot. Vakcine koje su iskorijenile neke bolesti su 1000 puta bile kvalitetnije od ovih koje danas imamo. Ovo sto imamo je kontaminirani otrov koji ubrizgavamo dijeci u mozak.

Optuzivati mene da sam neodgovoran roditelj a u isto vrijeme cesati se po jajima dok te ovcom prave i netransparentno vakcinisu tvoje dijete je teski idiotizam.
easy

#1808 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

Ti bi se trebao vratiti vise puta na sve sto sam ti napisao jer ocigledno ta tvoja informisanost je kao sto smo pokazali veoma suplja. Nego jos uvijek ne napisa u upustvu koje vakcine stoji da izaziva autuzam. Ha informisani?
perfekcionista1

#1809 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

easy wrote:Ti bi se trebao vratiti vise puta na sve sto sam ti napisao jer ocigledno ta tvoja informisanost je kao sto smo pokazali veoma suplja. Nego jos uvijek ne napisa u upustvu koje vakcine stoji da izaziva autuzam. Ha informisani?
Nevjerovatno da me pitas za to a radi se o opcepoznatom faktu, cak sam ti i ostavio vec jedan link sa tim. A osim toga sam ti pokazao da postoji dokument kojeg je farmaceutska kuca potpisala kojim priznaju autizam kao mogucu nus pojavu,. Sta ti hoces vise??
Inace neki proizvodjaci bjeze od toga da napisu Autizam kao nus pojavu pa to umotaju u jedan generalniji pojam Poremecaj nervnog sistema, upala mozga i slicno. Sad cu ti zalijepiti nekoliko slika na brzinu koje sam pronasao pa citaj a to si mogao i ti sam da si htio, i s tim cu zavrsiti raspravu s tobom. Ovo na slici je sa upustva za upotrebu lijeka da mi ne trazis kasnije opet gdje to pise. I da ne zaboravimo, autizam nije najveca nus pojava, paraliza i smrt su takodje moguci nus efekti

evo npr na ovom upustvu mozes lijepo vidjeti da pise kao nus pojava trajno ostecenje mozga a u to izmedju ostalog spada i u autizam

http://creationliberty.com/images/vac19.jpg

Na ovom upustvu jedan od simptoma je tzv guillain bareov sindrom, proguglaj sta je to, porecemaj nervnog sistema, opasnije i od samog autzima

http://madscientists.exposed/lab/wp-con ... el-pg1.jpg

Javni dokument, priznato od onih "sa vrha" da je autizam moguc kao nus pojava ali ipak to minimiziraju cak i u samom upustvu za primjenu lijeka

https://www.acsh.org/sites/default/files/autism.jpg

Ovako mogu do sutra ali sta to tebi vrijedi. Sve je to Bakir kriv.
Bloo
Globalna šefica

#1810 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Bloo »

easy

#1811 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

Interesantno kako se iz svega sto je napisano procita samo ono sto ti se svidja. Znaci fino ljudi napisali, da su te nus pojave toliko rijetke, da uopste nije moguce reci da li su uzrokovane vakcinom. A to sto je procjena da je u 17 godina sprijeceno vise od 20 miliona smrtnih slucajeva kroz vakcinaciju protiv morbila, to ovakvim tipovima kao sto je perfekcionista1 je apsolutno svejedno. Cak i sada godisnje u svijetu umire vise od 100.000 ljudi, primarno djece, od posljedica morbila.

http://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/measles
Alhemicarkaa

#1812 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Alhemicarkaa »

easy wrote:
Ja vjerujem naucinim istrazivanjima i radovima. Nalazim ih u vidu knjiga, publikacija, clanaka, itd. Ne vjerujem pricama, a ti tvoji doktori koji vode kampanje, samo znaju da pricaju. Ne postoji niti jedan rad tih nasih doktora koje ti spominjes na ovu temu. Sve se svodi na spiku. Postoji jedno jedino "naucno" istrazivanje na temu autizma i vakcina, koje je kao rezultat pokazalo da MMR vakcina izaziva autizam. Kada je to istrazivanje izaslo u javnost, pokazalo se da je imalo mnogo logicnih, etickih i drugih raznih gresaka u metodama koje su koristene. Ako te interesuju detalji, evo ti naucni clanak na tu temu: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3136032/
I ni to istrazivanje ne dovodi u vezu autizam i MMR vakcinu. Iz clanka se vade djelovi koji mogu dovesti u zabludu, ali na kraju clanka stoji jasan zakljucak koji kaze: nije nadjena veza izmedju MMR vakcine i autizma. Ali poznato je da teoreticari zavjere i avaxi vade iz konteksta i cuju samo ono sto zele da cuju i vide.
easy

#1813 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

Alhemicarkaa wrote:
easy wrote:
I ni to istrazivanje ne dovodi u vezu autizam i MMR vakcinu. Iz clanka se vade djelovi koji mogu dovesti u zabludu, ali na kraju clanka stoji jasan zakljucak koji kaze: nije nadjena veza izmedju MMR vakcine i autizma. Ali poznato je da teoreticari zavjere i avaxi vade iz konteksta i cuju samo ono sto zele da cuju i vide.
Mislis na originalno Wakefieldovo istrazivanje?
ozdrlje_donje

#1814 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by ozdrlje_donje »

perfekcionista1 wrote:
easy wrote:Ti bi se trebao vratiti vise puta na sve sto sam ti napisao jer ocigledno ta tvoja informisanost je kao sto smo pokazali veoma suplja. Nego jos uvijek ne napisa u upustvu koje vakcine stoji da izaziva autuzam. Ha informisani?
Nevjerovatno da me pitas za to a radi se o opcepoznatom faktu, cak sam ti i ostavio vec jedan link sa tim. A osim toga sam ti pokazao da postoji dokument kojeg je farmaceutska kuca potpisala kojim priznaju autizam kao mogucu nus pojavu,. Sta ti hoces vise??
Inace neki proizvodjaci bjeze od toga da napisu Autizam kao nus pojavu pa to umotaju u jedan generalniji pojam Poremecaj nervnog sistema, upala mozga i slicno. Sad cu ti zalijepiti nekoliko slika na brzinu koje sam pronasao pa citaj a to si mogao i ti sam da si htio, i s tim cu zavrsiti raspravu s tobom. Ovo na slici je sa upustva za upotrebu lijeka da mi ne trazis kasnije opet gdje to pise. I da ne zaboravimo, autizam nije najveca nus pojava, paraliza i smrt su takodje moguci nus efekti

evo npr na ovom upustvu mozes lijepo vidjeti da pise kao nus pojava trajno ostecenje mozga a u to izmedju ostalog spada i u autizam

http://creationliberty.com/images/vac19.jpg

Na ovom upustvu jedan od simptoma je tzv guillain bareov sindrom, proguglaj sta je to, porecemaj nervnog sistema, opasnije i od samog autzima

http://madscientists.exposed/lab/wp-con ... el-pg1.jpg

Javni dokument, priznato od onih "sa vrha" da je autizam moguc kao nus pojava ali ipak to minimiziraju cak i u samom upustvu za primjenu lijeka

https://www.acsh.org/sites/default/files/autism.jpg

Ovako mogu do sutra ali sta to tebi vrijedi. Sve je to Bakir kriv.
Teze su ti, malo je rec, smijesne. Hajde onda zadaj se u nauku i napravi prefektnu vakcinu koja ce biti bez nusa pojava, koja se ne mora injecirati i zaobidji sve to sto vama teoreticarima zavjere smeta. Ili izmisli nesto skroz novo sto ce biti naprednije i efikasnije od vakcine i spasi covjecanstvo od zaraznih bolesti. I kako uvijek tako imate pristup s te strane gdje vam je sve napisano crno na bijelo u uputstvu o nus pojavama i vi opet tvrdite da se informacije skrivaju? Pa ko je ovdje lud? Ljudi su fino napisalo da vakcina moze imati stetne ucinke a to je mahom kod imunodeficijentnih jedinki a ti postavi proporciju koliko se zivota spasi u odnosu na taj postotak koji fasuje od tih nus pojava.
perfekcionista1

#1815 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Alhemicarkaa wrote:[

Naravno da je nadjena veza. Vakcina moze biti okidac za autizam i to je podpredsjednik najvece farmaceutske kuce potpisao.

I pustimo autizam, pise li i da nije nadjena veza sa trajnim ostecenjem mozga ili paralizi, ili komi, ili bareovim sindromom...za sve te nus pojave nemate komentara a navedene su kao moguce nus pojave bez bilo kakve nedvosmislenosti. Za autizam nece da priznaju da je moguc vec kazu da je tesko reci da li je uzrok(pazi, ne kazu da nije vec da je tesko reci) a trajno ostecenje mozga preskocite kao da se radi o aknama. Trajno ostecenje mozga moze znaciti i gore belaje od autizma.

Al bitno je reci ma vi ste teoreticari zavjere. Tako i amerikance koji ne vjeruju u zvanicnu verziju rusenja tornjeva etiketiraju i lincuju a svi dokazi upucuju na umijesanost americke vlade ali sta da se radi, nema zvanicnih dokaza kao ni za stetnost mmr vakcine.

Uzas!
Brus Lee

#1816 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Brus Lee »

perfekcionista1 wrote:

Naravno da je nadjena veza. Vakcina moze biti okidac za autizam i to je podpredsjednik najvece farmaceutske kuce potpisao.

I pustimo autizam, pise li i da nije nadjena veza sa trajnim ostecenjem mozga ili paralizi, ili komi, ili bareovim sindromom...za sve te nus pojave nemate komentara a navedene su kao moguce nus pojave bez bilo kakve nedvosmislenosti. Za autizam nece da priznaju da je moguc vec kazu da je tesko reci da li je uzrok(pazi, ne kazu da nije vec da je tesko reci) a trajno ostecenje mozga preskocite kao da se radi o aknama. Trajno ostecenje mozga moze znaciti i gore belaje od autizma.

Al bitno je reci ma vi ste teoreticari zavjere. Tako i amerikance koji ne vjeruju u zvanicnu verziju rusenja tornjeva etiketiraju i lincuju a svi dokazi upucuju na umijesanost americke vlade ali sta da se radi, nema zvanicnih dokaza kao ni za stetnost mmr vakcine.

Uzas!
https://mojedijete.blogspot.com/2016/03 ... i.html?m=1
Ako ne vjerujes u kolektivni imunitet /na to ce te inspekcija podsjecati / , mislis li da je rubeola bezazlena u trudnoci.
easy

#1817 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

Da ima vakcina protiv ovakvih kao sto je perfekcionista... gdje bi nam kraj bio :run: Mora da je i flat earther... jer i to su nam, jelte servirali kao informaciju...

Da ih hoce stici chemtrails tito dragi
Brus Lee

#1818 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Brus Lee »

perfekcionista1 wrote:

Uzas!
The World Health Organizationrecommends all children be fully vaccinated against polio.[1] The two vaccines have eliminated polio from most of the world,[2][3]and reduced the number of cases reported each year from an estimated 350,000 in 1988 to 22 in 2017.[4]
Malo li je za 10-tak godina reducirati poliomielitis na 22 slucaja. Momce, citaj i pamti.
Brus Lee

#1819 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Brus Lee »

easy wrote:Da ima vakcina protiv ovakvih kao sto je perfekcionista... gdje bi nam kraj bio :run: Mora da je i flat earther... jer i to su nam, jelte servirali kao informaciju...

Salk i Sabin na aparatima :D
easy

#1820 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

Brus Lee wrote:
easy wrote:Da ima vakcina protiv ovakvih kao sto je perfekcionista... gdje bi nam kraj bio :run: Mora da je i flat earther... jer i to su nam, jelte servirali kao informaciju...

Salk i Sabin na aparatima :D
Ljudi se okrecu u grobu
perfekcionista1

#1821 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Brus Lee wrote: The World Health Organizationrecommends all children be fully vaccinated against polio.[1] The two vaccines have eliminated polio from most of the world,[2][3]and reduced the number of cases reported each year from an estimated 350,000 in 1988 to 22 in 2017.[4]
Malo li je za 10-tak godina reducirati poliomielitis na 22 slucaja. Momce, citaj i pamti.
Bosna je ovo dzaba pricati. Sami proizvodjaci vakcina pisu ovakve stvari. Ovo je kao kad wash&go napravi reklamu "uklanja i do 100% peruti nakon jednog pranja". Tako su i vakcine uklonile sve zarazne bolesti

Zarazne bolesti su iskorijenjene prije svega boljim sanitarnim uslovima i to je cinjenica. I kao sto sam rekao, vakcine koje su pomogle borbi protiv zaraznih bolesti su bile daleko kvalitetnije od ovih koje mi imamo. Kod nas se vakcine prevoze u obicnom kombiju bez hladnjaka.
perfekcionista1

#1822 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

https://giphy.com/gifs/eating-humor-sheep-Txun6ahh9auWs
Alhemicarkaa

#1823 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Alhemicarkaa »

easy wrote:
Alhemicarkaa wrote:
easy wrote:
Mislis na originalno Wakefieldovo istrazivanje?
Da, citala sam original.
cendlerbing

#1824 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by cendlerbing »

Super vam je rasprava, al nije izjednačeno nikako: perfekcionisti samo ovca ostala ko argument. :D
Maxxtro

#1825 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Maxxtro »

perfekcionista1 wrote: Zarazne bolesti su iskorijenjene prije svega boljim sanitarnim uslovima i to je cinjenica. I kao sto sam rekao, vakcine koje su pomogle borbi protiv zaraznih bolesti su bile daleko kvalitetnije od ovih koje mi imamo. Kod nas se vakcine prevoze u obicnom kombiju bez hladnjaka.
Da, evo recimo bas gledam ovaj grafik sa registriranim slucajevima djecije paralize u Americi:

Image

Vidis, interesantno je to kako su se sanitarni uslovi naglo popravili u 50tim godinama. Nisam znao da su krajem 40tih ljudi u americkim gradovima jos srali po ulicama i kupali se u rijekama. Fascinantno kako se u samo 10 godina to naglo popravilo. Jos fascinantnije je kako je sasvim slucajno i totalno nepovezano u to doba razvijena i vakcina protiv djecije paralize.
Post Reply