Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Obuca9

#1801 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Obuca9 »

Neelix wrote:povrijedjeni golman enke je biser komentatora na rts-u, jado.
Image
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 12/04/2015 11:41, edited 2 times in total.
luckylaka

#1803 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by luckylaka »

Jebo te niko ne cita Avaz a sve znaju sta u njemu pise :lol: :lol:
Neelix

#1804 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Neelix »

do mene, izvinjaJEm se :D
BSn

#1805 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by BSn »

ja kont'o avaz odron dok nisam procit'o sport.
pa, ljudi nemaju zareza nigdje. haman svaki citat otvaraju sa ž', umjesto sa ".
tabloid

#1806 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by tabloid »

Poslovna zgrada "Avaza" izabrana je između više od 140 građevina iz 70 zemalja svijeta. Fotografija „Avaz Twist Towera“ tako će se naći u godišnjem kalendaru međunarodne korporacije "Schuco" koji će biti štampan u 500.000 primjeraka.

„Twist Tower“, koji je u izbor ušao na osnovu svoje posebne kontrukcije, bit će na stranici arhitektonskog kalendara za juli 2010. godine, saopćio je Avaz-roto press.

U najelitnijem društvu novih svjetskih arhitektonskih i investitorskih remek djela osim sarajevskog tornja na kalendaru su se našli i najljepši novosagrađeni objekti u Kuvajtu, Herkulovi tornjevi u Kadizu u Španiji, spektakularni tornjevi i objekti u Šangaju, Moskvi, Bratislavi, Kelnu, Peskari i Berlinu.

U julu sunce ljepse sija u BiH,jer je „Twist Tower“ na kalendaru. :)

Image
ja.neron

#1807 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by ja.neron »

raspisa se ti o tvist taueru a slika hotela :P
semirsar

#1808 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by semirsar »

ja.neron wrote:raspisa se ti o tvist taueru a slika hotela :P
pa sta si ocekivao, vidis da mu je i nick u skladu :D
stochar

#1809 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by stochar »

"Spektakularni koncert Zdravka Čolića: Noć za pamćenje za više od 60.000 posjetilaca"
(naslov u Avazu)

Olimpijski Stadion "Koševo" čine glavni teren sa atletskom stazom, pomoćni teren 2 i pomoćni teren 3 sa umjetnom travom. Trenutno Stadion ima kapacitet od 36.500 sjedećih mjesta.
(sa sluzbene stranice Koseva)

da zakljucim: kada bi tribine bile pune do kraja, trebalo bi jos 23.500 ljudi stati na teren da bude ukupno 60.000. gdje bi onda bina stala? mislim da je na U2 bilo 45.000, ali je tad krcato bilo, i opet nije bilo ispunjeno do kraja.
Ridjobrki

#1810 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Ridjobrki »

Današnji profil poznatih (ako sam dobro upamtio)

"Lični profil šefa kabineta direktora KJKP Vodovod i kanalizacija"

:lol: :lol: :lol:
Better Man

#1811 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Better Man »

stochar wrote:"Spektakularni koncert Zdravka Čolića: Noć za pamćenje za više od 60.000 posjetilaca"
(naslov u Avazu)

Olimpijski Stadion "Koševo" čine glavni teren sa atletskom stazom, pomoćni teren 2 i pomoćni teren 3 sa umjetnom travom. Trenutno Stadion ima kapacitet od 36.500 sjedećih mjesta.
(sa sluzbene stranice Koseva)

da zakljucim: kada bi tribine bile pune do kraja, trebalo bi jos 23.500 ljudi stati na teren da bude ukupno 60.000. gdje bi onda bina stala? mislim da je na U2 bilo 45.000, ali je tad krcato bilo, i opet nije bilo ispunjeno do kraja.
Mislim da je bilo izmedju 40 i 50 hiljada ljudi. Ne znam koliko su karta ostampali prvobitno, ali sam cuo da su juce, tj. na dan koncerta pustili dodatnih 3500 karata. Bijelo dugme je bio najposjeceniji koncert na Kosevu. besplatni Dinin na Kosevu ne racunam.
StupskaBitanga

#1812 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

kako sada dobijamo pdf izdanje ne mogu a da ne kaze svoje zgrazanje o SRBIMA KAO ZRTVAMA HR VOJSKE
naslov sam govori

Navrsava se 15 godina od akcije Hrvatske vojske
Sjecanje na ubijene u „Oluji“
Teritorija koja je bila pod zastitom UN-a, napadnuta 4. avgusta 1995. Protjerano skoro
340.000 Srba Ucestvovalo 138.500 pripadnika Hrvatskih odbrambenih snaga

RADONCICU FUUJ
callmethebreeeze

#1813 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by callmethebreeeze »

StupskaBitanga wrote:kako sada dobijamo pdf izdanje ne mogu a da ne kaze svoje zgrazanje o SRBIMA KAO ZRTVAMA HR VOJSKE
naslov sam govori

Navrsava se 15 godina od akcije Hrvatske vojske
Sjecanje na ubijene u „Oluji“
Teritorija koja je bila pod zastitom UN-a, napadnuta 4. avgusta 1995. Protjerano skoro
340.000 Srba Ucestvovalo 138.500 pripadnika Hrvatskih odbrambenih snaga

RADONCICU FUUJ
zasto je fuj sjetiti se i tih zrtava?
Qler

#1814 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Qler »

Treba se sjetiti, ali i treba naglasiti da je HR branila svoju teritoriju, da su srbi napali, da su htjeli da naprave ono sto su napravili nama. Zao mi je zrtava, nije mi zao agresora.
StupskaBitanga

#1815 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

Qler wrote:Treba se sjetiti, ali i treba naglasiti da je HR branila svoju teritoriju, da su srbi napali, da su htjeli da naprave ono sto su napravili nama. Zao mi je zrtava, nije mi zao agresora.
a dodacu zasto u clanku nema o tomu a je zahvaljujuci oluji vracena krajina pod jurisdikciju vlasti BiH
dezurni_ucenik

#1816 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 12:52, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#1817 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

CVIKERASH wrote:danasnji clanak u avazu o tome kako je rafi greogrijan kupio kucu u americi za preko milion dolara....
clanak pocinje sa recenicom : bas je lijepo biti strani diplomata u bih...

moj clanak o fahri radoncicu bih zapoceo sa :bas je lijepo biti sandzaklija u sarajevu....
ogavno. ili clanak o tome da fahrA podrzava preko pedeset odsto od ukupno hiljadu i nesto ljudi koji su glasali na jednoj stranici na fejsbuku.
fixer

#1818 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by fixer »

Vjerovatno ste culi za onaj slucaj u UNITIC-u. Elem, mislim da bi bilo zanimljivo objaviti pismo dr. Cengica. :D Da li je moguce da je gore pomenuti doktor profesor? :D Presudite sami.

Danas je (06.08.2010.) u našu redakciju stigla reakcija dr. Čengića koju prenosimo u cjelosti, kako je i dr. Čengić zatražio, bez ikakvih korigovanja:

Poštovani,

Obzirom da sam prozvan na ediciji Vašeg portala od 05,08,2010 god.i proglašen "drugom stranom"nakon telefonskog kontakta sa dežurnom službom Eurofarm poliklinike,a ne direktno samnom,želim pojasniti nekoliko čini mi se važnih činjenica:

Dugo vremena Eurofarm Centar poliklinika u UNITIC-u,ima probleme sa incidentalnim zdravstvenim događajima nastalih u kancelarijama različitih kompacija smještenih u UNITIC-u. Menadžment Eurofarm poliklinike je u nekoliko navrata pokušao dogovoriti Ugovore sa rukovodstvima pomenutih kompanija koji bi omogućili ambijent za pružanje hitne pomoći onim kojim to treba,a u koje spada:

-Formiranje fonda za nabavku odgovarajuće medicinske opreme,obuku jedne medicinske sestre i jednog ljekara,te manjeg radnog prostora,
-Dobijanje dopunske saglasnosti kantonalnog ministarstva zdravlja,jer je po njihovom rješenju o formiranju ove Poliklinike u UNITIC-u,pomenuto ministarstvo NIJE DALO!!

Firme unutar UNITIC-a nisu prihvatile predložene ugovore i saradnju!!,o čemu postoji dokumentacija.

Svakako da je svaka intervencija po slobodnoj procijeni hitnog slučaja,profesionalni rizik koji se na kraju završi sa deklarisanom odgovornosti pojedinca koji je pristao,kao slobodni strijelac,bez zaštite poslodavca i odgovarajućih propisa da prima na svoja leđa sve moguće posljedice za odrađenu intervenciju(profesionalne,pravne,sudsko medicinske,itd),za koju nije imao uslove i licencu.

Vrijeme Hipokratove zakletve je prošlo-postala je formalnost i umjesto nje je svijet prihvatio pravnu regulativu koja postaje zakonska obaveza za profesionalni rad!!

U pomenutom slučaju Vašem novinaru se žurilo da bi sačuvao ekskluzivitet vijesti,istu je objavio isti dan,bez kontakta sa "drugom stranom"koja je zamjenjena telefonskim kontaktom sa poliklinikom.

Ujedno je to postalo pokriće za objavu informacije!!Novinaru je polovična vijest važnija od cijelog čovjeka!!,ali je bila dovoljna za objavu!podataka,među kojima ima i dezinformacija:

-Novinar se nije potrudio da dođe do drugog dijela istine.Očito je prva strana kod novinara imala prednost,bez obzira što nema "druge strane"!!
-Saradnicima bolesnika predložena je intervencija Hitne pomoći,koja je na vrijeme i korektno obavljena,
-Pomenuti bolesnik nije primljen na liječenje u bolnicu"Dr.A.Nakaš"
-Opšte zdravstveno stanje bolesnika nije mu ugrožavalo život,nego je objava teškog stanja procjena medicinskih laika,što novinaru odgovara,
-U momentu zahtijeva za intervenciju,u ordinaciji sam imao pacijenta koji je bio u toku medicinske obrade(registrovano u kompijuteru)
-I konačno,tako"teški bolesnik" je vraćen kući

Procjenu stepena hitnosti,procjenu težine bolesti i program pružanja pomoći dalo je nemedicinsko okruženje bolesnog,što je pravovremena intervencija Hitnepomoći demantovala.

Očekivati je da i nemedicinsko okruženje pruži pomoć ugroženom,ako je to tako procijenilo,i da sebi u tome nađe mjesto,a ne da odbijanje saradnje za formiranje službe Hitne pomoći i lični doprinos bolesnom prebaci na medicinara pojedinca,i tako skine sa sebe obaveze.

Očito da je nastala situacija isključivost koja je zajednički stav uposlenika kojoj pripada bolesnik i što stvara ambijent u kojem nema naznaka da će buduće zdravstvene krize pojedinaca u njihovom okruženju ostati zbrinute zahvaljujući njihovom razumjevanju problema.

Konačno,smatram da bi ovaj događaj trebao biti poticaj objema stranama da riješe problem na zadovoljstvo uposlenika u UNITIC-u i zdravstvenih radnika Poliklinike UNITIC-a,da bi se izbjegli nesporazumi i omogućilo pravilno zbrinjavanje kriznih zdravstvenih problema.

U suprotnom,i dalje će se javljati isti problemi,sa unaprijed poznatim posljedicama.Istovremeno sa objašnjenjem suštine problema,molim urednika da prekine iznošenje neistina koje prima od strane svoje publike a koje su nastale predhodnim dezinformacijama.

Uz nadu da će te tekst objaviti nekorigovan,cijeni Vas

Univ.Prof.Dr.MIdhat Čengić
callmethebreeeze

#1819 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

ovdje je avaz pravilno postupio. doktor je izgleda malo bolestan u glavu.
fixer

#1820 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by fixer »

callmethebreeeze wrote:ovdje je avaz pravilno postupio. doktor je izgleda malo bolestan u glavu.
Ma nije ovdje Avaz nista lose uradio, ovdje je akcenat na nepismenost doktora. :-)
Kako mozes biti doktor i ne znati jedan kratki, slobodni text napisati? I biti jos profesor?
callmethebreeeze

#1821 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

fixer wrote:
callmethebreeeze wrote:ovdje je avaz pravilno postupio. doktor je izgleda malo bolestan u glavu.
Ma nije ovdje Avaz nista lose uradio, ovdje je akcenat na nepismenost doktora. :-)
Kako mozes biti doktor i ne znati jedan kratki, slobodni text napisati? I biti jos profesor?
znam, zato sam i napisao da je bolestan u glavu. hajde sto ne zna pisati, ali sto nije svjestan da ne zna. bolje da je ovaj tekst dao sekretarici.
ja.neron

#1822 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by ja.neron »

Ridjobrki wrote:Današnji profil poznatih (ako sam dobro upamtio)

i ja sam oplakao kad sam to pročitao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ja.neron

#1823 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by ja.neron »

i jučer čitam kako našu bivšu sugrađanku zaustaviše na aerodromu u Beču gdje ona ispusti let za London usput joj nisu dozvolili da ode u hotel jer je imala sutradan slijedeći let jer nije imala šengensku vizu IAKO IMA BRITANSKI PASOŠ :shock: :P
e ko je fakat lud neka smisli bilo kakvu priču odmah avaz objavljuje
suspect_zero

#1824 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by suspect_zero »

ja.neron wrote:
Ridjobrki wrote:Današnji profil poznatih (ako sam dobro upamtio)

i ja sam oplakao kad sam to pročitao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:-) :-) :lol: :lol:
callmethebreeeze

#1825 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

ja.neron wrote:i jučer čitam kako našu bivšu sugrađanku zaustaviše na aerodromu u Beču gdje ona ispusti let za London usput joj nisu dozvolili da ode u hotel jer je imala sutradan slijedeći let jer nije imala šengensku vizu IAKO IMA BRITANSKI PASOŠ :shock: :P
e ko je fakat lud neka smisli bilo kakvu priču odmah avaz objavljuje
britanija nije u sengenu, ali jeste u eu. ima li britanaca da nam ovo razjasne.
Post Reply