haj'd dobro,ne moras sve ni kontatiholowey wrote:pise pise, ali sada vlada r srbije zvanicno govori o tome...ljubav_aha wrote:dobar jutarholowey wrote:veseeeelooooooo
http://www.smedia.rs/biznis/detalji.php?id=17615
ovi turci postali pravo za*ebani...mozda poslije ovog svane i bh airlinesu i bude vise uvezanih letova preko beograda...o ovome se pise godinama
Avio kompanije all about
- ljubav_aha
#1801 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
-
akcija007
#1802 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Objavili su reklamu na web stranici do Amsterdama i nazad vec od 135 eur sa svim taxama. 3 puta sedmicno airbus A 319 utorkom cetvrtkom i subotom let traje 2h i 10min; polijece iz SA u 10:15h u AMS je u 12:25h
Jel se moze uvezati u jednu kartu s KLM-om i Deltom ka svim drugim odresistima ili ce se za takvu kartu i dalje morati via ZAG s CA ?
Jel se moze uvezati u jednu kartu s KLM-om i Deltom ka svim drugim odresistima ili ce se za takvu kartu i dalje morati via ZAG s CA ?
-
jefferson
#1803 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Uvezivanje karata za BH Airlines je jos uvijek nepoznat pojam!akcija007 wrote:Objavili su reklamu na web stranici do Amsterdama i nazad vec od 135 eur sa svim taxama. 3 puta sedmicno airbus A 319 utorkom cetvrtkom i subotom let traje 2h i 10min; polijece iz SA u 10:15h u AMS je u 12:25h
- jutarnji
#1804 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Biejch what???jefferson wrote:Uvezivanje karata za BH Airlines je jos uvijek nepoznat pojam!
Mogu oni to i povezati al` mene u onaj dvokriloac mogu samo mrtvog...ziv sam se skenjo, kakav je ono avion
u pm?
-
akcija007
#1805 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ČSA Czech Airlines je danas sletila iz Kopenhagena u Sarajevo i poletila za Prague .
Šta je ovo ?
Šta je ovo ?
-
jefferson
#1806 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
preko Expidije Amsterdam-Sarajevo u decembru 341 dolar, preko Austriana.
naravno, BH Airlinesa nema u ponudi!
naravno, BH Airlinesa nema u ponudi!
- drndalo
#1807 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Za veceras pise da dolazi iz Praga, a odlazi za Rim... Da nije neki sportski charter u pitanju ? Igraju li kakvi Cesi rukomet, kosarku, fudbal u SA ili u nekom drugom gradu ???akcija007 wrote:ČSA Czech Airlines je danas sletila iz Kopenhagena u Sarajevo i poletila za Prague .
Šta je ovo ?
-
jefferson
#1808 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jel se BH Airlines sprema za ukidanje viza, ili cekaju nafaku?
-
manki
#1809 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
I mene ovo zanima! JAT je npr imao akcije 19€ za sve evropske destinacije one sedmice kad su im vize bile ukinute, ili tokom decembra, nisam siguran... To bi bio odličan potez!jefferson wrote:Jel se BH Airlines sprema za ukidanje viza, ili cekaju nafaku?
- Gorštak
#1810 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Znal ko ima li za Tripoli iz Sa direktni i pošto je karta? Hvala 
-
jefferson
#1811 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Tako to ide kod onih koji grade klijentelu!manki wrote:I mene ovo zanima! JAT je npr imao akcije 19€ za sve evropske destinacije one sedmice kad su im vize bile ukinute, ili tokom decembra, nisam siguran... To bi bio odličan potez!jefferson wrote:Jel se BH Airlines sprema za ukidanje viza, ili cekaju nafaku?
- drndalo
#1812 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koliko ja znam, bio je i mislim da jos ima 1x sedmicno direktno za Tripoli... Cijenu ne znam, kao ni ko prodaje karte za tu liniju (ako je 1x sedmicno, onda je vjerovatno vodjena kao redovni charter)... Kompanija koja leti je Libijska i letjeli su B737...Gorštak wrote:Znal ko ima li za Tripoli iz Sa direktni i pošto je karta? Hvala
Nazovi aerodrom Sarajevo, oni bi to morali znati... Prodaju ili oni ili neka agencija...
Nisi u pravu, Jat je isti onaj stari Jat, navikao biti na drzavnim jaslama, kao sto je i BH Airlines, a bogami i Croatia Airlines... Sve su to ljudi iz istih skola... Ja koliko znam, to Jatova akcija je bila odmah po dobijanju bijele Schengen liste, i siguran sam da je bilo naredjeno iz Vlade Srbije (koja svakako placa sva sranja koja Uprava Jata pravi), da se tako nesto napravi, da se ljudima omoguci da najzad jeftinije putuju, sto im u buducim izborima nije nevazno... Jedna od rijetkih stvari kojima ce se moci pohvaliti u ovim vremenima ekonomske i politicke krize...jefferson wrote:Tako to ide kod onih koji grade klijentelu!manki wrote:I mene ovo zanima! JAT je npr imao akcije 19€ za sve evropske destinacije one sedmice kad su im vize bile ukinute, ili tokom decembra, nisam siguran... To bi bio odličan potez!jefferson wrote:Jel se BH Airlines sprema za ukidanje viza, ili cekaju nafaku?
-
realna do boli
#1813 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Opet ja o taksama 
U jednoj turistickoj agenciji u BiH citam:
Madrid - cijena + 381 KM aerodromske takse
London - cijena + 452 KM "
Cairo - cijena + 381 KM "
Istambul- " + 234 KM "
Maroko - " + 361 KM "
s mogusnoscu promijene na dan putovanja ???? Polazci iz Sarajeva.
Od cega zavise takse na sarajevskom aerodromu ?
U jednoj turistickoj agenciji u BiH citam:
Madrid - cijena + 381 KM aerodromske takse
London - cijena + 452 KM "
Cairo - cijena + 381 KM "
Istambul- " + 234 KM "
Maroko - " + 361 KM "
s mogusnoscu promijene na dan putovanja ???? Polazci iz Sarajeva.
Od cega zavise takse na sarajevskom aerodromu ?
- drndalo
#1814 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Takse ti zavise od svih aerodroma na koje letis... U takse na redovnim linijama trpaju i "doplatu" za gorivo, odkad je gorivo skocilo prije par godina...
To je super prostor i za agencije da ti naplate nesto vise nego sto moraju... Trazi specifikaciju tih troskova.
To je super prostor i za agencije da ti naplate nesto vise nego sto moraju... Trazi specifikaciju tih troskova.
-
akcija007
#1815 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
JAT je objavio akciju povodim ukidanja viza za Srbiju 19 eur+TAX za sve sengenske destinacije iz Beograda tek onda kada je EU odredila i zvanicni datum ukidanja viza za Srbiju i ta je akcija vrijedila od 19.12. do 12.01.
Za Tripoli ti prodaje karte ona agencija na Socijalnom prekputa Elektropivrede sto je imala aferu s charterom s navijacima za Lisabon za tekmu baraza.
Za Tripoli ti prodaje karte ona agencija na Socijalnom prekputa Elektropivrede sto je imala aferu s charterom s navijacima za Lisabon za tekmu baraza.
-
sarajevsko_pivo
#1816 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kupio sam jucer kartu za Amsterdam-Sarajevo-Amsterdam na cheaptickets.nl sa BH airlines.
Karta kosta 196 eura, samo 30 eura skuplja od autobuske ka BiH.

Karta kosta 196 eura, samo 30 eura skuplja od autobuske ka BiH.
-
jefferson
#1817 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Eh sad pitanje je koliko je od ovih 60,000 putnika iz Beograda otislo za BiH? Koliko hiljada putnika leti Croatiom i Adriom, kao i ostalim avio kompanijama a ne BH Airlinesom jer jos nisu uveli code sharing i ugovore o preuzimanju putnika?B92 Biz Vesti Srbija
Jat uskoro ponovo leti za SAD?
12. oktobar 2010. | 13:42 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Srpska dijaspora zainteresovana je za uvođenje direktnih letova Srbije i SAD, a uskoro će se stvoriti i pravni okvir da Jat tu liniju i uvede, navode u Jatu.
Usvajanjem novog Zakona o vazdušnom saobraćaju, o kome se trenutno raspravlja u parlamentu, biće stvoren pravni okvir za realizaciju direktnih letova Jat ervejza ka Sjedinjenim Američkim Državama, saopšteno je nacionalnog avioprevoznika.
Kako ističu, time bi se udovoljilo zahtevima sve većeg broja naših ljudi u Americi da se obezbedi direktna veza sa Srbijom.
Na sastanku koji je u ponedeljak održan u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo, razgovarano je o mogućnostima za uvođenje direktne vazdušne linije između Srbije i SAD i neophodnim koracima da bi taj projekat mogao da se realizuje, navedeno je u saopštenju.
Sastanku su prisustvovali generalni direktor Direktorata Nebojša Starčević, državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu Miodrag Miljković, generalni direktor Jat ervejza Srđan Radovanović i generalni konzul Srbije u Čikagu Desko Nikitović.
Radovanović se prošlog meseca sastao sa srpskim konzulom u Čikagu i konstatovano je da za uvođenje direktne aviolinije vlada veliko interesovanje među našim ljudima, koji žive u SAD.
Tom prilikom je istaknuto da se sve veći broj njih obraća srpskim vlastima sa zahtevom da se obezbedi direktna veza sa Beogradom.
Samo u toku prošle godine Jat ervejz je prevezao čak 60.000 putnika, koji su sa presedanjem doputovali iz SAD, a prihodi od prevoza tih putnika svakako bi bili mnogo veći kada bi srpski avioprevoznik imao direktnu liniju do SAD, navedeno je u saopštenju
-
melb26sa
#1818 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja sam jedna od tih 60,000 mislim da je bilo Chicago, Minhen, BG, SJJ - i nema sanse da taj let ponovim. Fino vise platim Lufthansi/Unitedu i idem direktno preko Minhena. Dosta sjedenja po BG aerodromu koji je iz 70tih godina, vrlo neudobne stolice, hladno i nikakvih pravih radnji na aerodromu.jefferson wrote:
Eh sad pitanje je koliko je od ovih 60,000 putnika iz Beograda otislo za BiH? Koliko hiljada putnika leti Croatiom i Adriom, kao i ostalim avio kompanijama a ne BH Airlinesom jer jos nisu uveli code sharing i ugovore o preuzimanju putnika?
Sumnjam da je i moj let bio potpuno uvezan jer sam imala jednu kartu do Minhena a drugu do SJ iz BG.
-
jefferson
#1819 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ne govorim o tome, govorim o preuzimanju putnika od strane BH Airlinesa? Kompanija postoji evo vec sestu godinu a imaju code sharing samo sa THY!melb26sa wrote:Ja sam jedna od tih 60,000 mislim da je bilo Chicago, Minhen, BG, SJJ - i nema sanse da taj let ponovim. Fino vise platim Lufthansi/Unitedu i idem direktno preko Minhena. Dosta sjedenja po BG aerodromu koji je iz 70tih godina, vrlo neudobne stolice, hladno i nikakvih pravih radnji na aerodromu.jefferson wrote:
Eh sad pitanje je koliko je od ovih 60,000 putnika iz Beograda otislo za BiH? Koliko hiljada putnika leti Croatiom i Adriom, kao i ostalim avio kompanijama a ne BH Airlinesom jer jos nisu uveli code sharing i ugovore o preuzimanju putnika?
Sumnjam da je i moj let bio potpuno uvezan jer sam imala jednu kartu do Minhena a drugu do SJ iz BG.
-
sarayewo
#1820 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja JEDVA ugrabih kartu iz Istanbula za Sarajevo za 12. novembar... Ne znam da li je zbog Bajrama ili sta je u pitanju ali je BH airlinesov let bio pun, uhvatio sam zadnje mjesto na onom Turkishovom i to za 450 EURa (sreca firma placha
). Jedina druga opcija je bila preko austriana ili croatie sa presjedanjem u Becu/Zagrebu i ta je bila oko 800 EUR...
Da covjek ne povjeruje, bas nisam mislio da je ta konekcija i pored dva leta dnevno toliko popunjena...
Da covjek ne povjeruje, bas nisam mislio da je ta konekcija i pored dva leta dnevno toliko popunjena...
- drndalo
#1821 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Imaju i s Jatom... Jutarnji Jatov let za BEG ima i BH Airlinesov broj, tako da prodaju karte i za njega...
-
jefferson
#1822 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Da, ali emaju sa Unitedom, Deltom, US Airways itd, kao sto jat ima. JAT ima sa deltom i ostalim kompanijama iz Sky teama, dok BH Airlines ima samo sa THY iz Star Alliancea. Tu je problem!drndalo wrote:Imaju i s Jatom... Jutarnji Jatov let za BEG ima i BH Airlinesov broj, tako da prodaju karte i za njega...
- Gorštak
#1823 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
akcija007 wrote:Za Tripoli ti prodaje karte ona agencija na Socijalnom prekputa Elektropivrede sto je imala aferu s charterom s navijacima za Lisabon za tekmu baraza.
Još kad bi neko znao ime "one agencije na Socijalnom preko puta Elektroprivrede" da ih nazovem i pitam za cijenu... (nisam iz Sa).
- karanana
#1824 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
pa cime bi JAT letio direktno Beograd-Chicago?
sta imaju od flote da moze tu daljinu preletiti?
- ljubav_aha
#1825 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
karanana wrote:pa cime bi JAT letio direktno Beograd-Chicago?
turkish code share partners