BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- van Basten
#1801 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ja bih samo dušmanu (a da igra napadača) poželio da ode u Liverpool, Milan, Chelsea... i slične "napadačke" ekipe... gdje treći napadač po nekoj klupskoj nomenklaturi dobije šansu tek u kakvom kupu ili u meču protiv zadnjeg na tabeli i sl.
- and
#1802 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ili u ekipe koje igraju bez centarfora,kao man.utdvan Basten wrote:ja bih samo dušmanu (a da igra napadača) poželio da ode u Liverpool, Milan, Chelsea... i slične "napadačke" ekipe... gdje treći napadač po nekoj klupskoj nomenklaturi dobije šansu tek u kakvom kupu ili u meču protiv zadnjeg na tabeli i sl.
- abondanzieri
#1803 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Iako ne volim Bavarce,po meni je Bayern idealna opcija za Edina.
- bijelo_dugme
#1804 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Magath prelazi u Schalke 
- jeza u ledja
- burek_in_space
#1806 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Trazhio povecanje plate,sa 2.5 na 5 miliona eura,ovi odbili.Posht'o kupio,po to prod'o.bijelo_dugme wrote:Magath prelazi u Schalke
-
LongDong
#1807 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Klošar, malo mu 2,5 jebem ga stara. Pa valja mu leć u mezar, da ih neće ponijeti sa sobom.
-
Ripicipi
#1808 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Co'ek samo naplacuje svoje znanjeLongDong wrote:Klošar, malo mu 2,5 jebem ga stara. Pa valja mu leć u mezar, da ih neće ponijeti sa sobom.
- batigol
#1809 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Prema turskim izvorima Trabzonspor zeli da kupi Admira Aganovica koji trenutno igra u Denderu u Belgiji .
Jos kazu da je u 12 utakmica dao 5 golova i da se polaka priblizava reprezentativnom dresu. I cijena mu je pristupačno, kreće se oko 500 000 eura
Jos kazu da je u 12 utakmica dao 5 golova i da se polaka priblizava reprezentativnom dresu. I cijena mu je pristupačno, kreće se oko 500 000 eura
- and
#1810 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

nadam se da nece u schalke
- Bosanski_kralj
#1811 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
nedo Bog da ode u Šalke.. 
- Zwanziger
#1812 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ma to je zvanicno, Magath objavio da prelazi u Schalke. Ma ne moze biti uspjesan u svakom klubu da jebe mater.
- van Basten
#1813 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Schalke je jedna seljačka ekipa i zaista ne vidim šta će tu jedan gospodin kao Magath... ali eto, i njemu para draga valjda... drugi razlog za napustiti ekipu koja će igrati LP i preći u ekipu koja će igrati samo kup šljive iduće sezone, ne vidim.
Bilo ko od vukova ko bude slijedio svog trenera budala je, iskreno se nadam da naši neće pokazati bespotrebnu sentimentalnost (kako inače naši igrači to znaju) i poletiti za trenerom. radije ostati u Wolfsburgu.
Bilo ko od vukova ko bude slijedio svog trenera budala je, iskreno se nadam da naši neće pokazati bespotrebnu sentimentalnost (kako inače naši igrači to znaju) i poletiti za trenerom. radije ostati u Wolfsburgu.
-
dnaxy
#1814 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
pa dosad gdje god je sta uspio,pa kasnije mu nije islo ,izbacili su ga.. FFM,HSV,FCB... sad ce lijepo sa ovim osvojit prvenstvo i kad je najbolje otice..pametno..van Basten wrote:Schalke je jedna seljačka ekipa i zaista ne vidim šta će tu jedan gospodin kao Magath... ali eto, i njemu para draga valjda... drugi razlog za napustiti ekipu koja će igrati LP i preći u ekipu koja će igrati samo kup šljive iduće sezone, ne vidim.
mada odkud bas salke da nadje
a ne vjerujem da ce salke moc kupit novih igraca,posebno ne dzeku koji vrijedi sigurno neki 15 mill. €..vjerujem da ce sad nakon sto je olic zavrsio sa kriznim ligamentima otic u bayern..to bi mu bilo najpametnije..naravno moje misljenje..a sto se tice wolfsburga,mislim da ce se ekipa raspast...nebi me cudilo da se i misimovic vrati u bayern,posebno sad posto je vec sigurno da diego ode u juventus..
a wolfsburg ce se vratit tamo gdje i realno gledajuci pripada..a to je neko 8 do 10 mjesto..
- Ridjobrki
#1815 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Dajte ljudi nemojte svašta pisati, hem razvodnjavate temu jer ovo nije tema o njemačkim trenerima i S04 hem lupate stvarno teške provale. Čuj Schalke seljački klub? Čuj Schalke nema para? Eto najbolje bi bilo da ima samo Bayern u Njemačkoj i da sam igra ligu...
Schalke je jedna od ekipa koje se moraju poštovati, sviđali ti se ili ne. Ta ekipa je preko 100 godina jedna od najznačajnijih ekipa u Njemačkoj i uz Borussiju D. simbol jedne od najvažnijih regija Europe! Imaju skoro 80 000 registrovanih članova (samo Bayern ima više), imaju jedan od 10 najmodernijih stadiona na svijetu, imaju jednog od najmoćnijih sponzora na svijetu, deseti su na listi nabogatijih klubova na svijetu, redovan su i kvalitetan učesnik Lige prvaka i kupa UEFA i uvijek su "tu negdje". Imaju dobru klupsku politiku gdje ne rasipaju pare i dovode uvijek kvalitetne igrače a nikad razvikane zvijeze, znaju prepoznati mladog igrača (bili su nama super kad su kupili Bajramovića, Hrvatima zbog Rakitića), ukratko imaju svu infrastrukturu i sad im samo još "ono nešto" nedostaje da naprave završni iskorak.
Znači stadion je tu, ogromna baza fanova je tu, sponzor je tu, pare su na računu, skauti rade - fali još samo trener koji zna posao i ne jebe živu silu (a Magath je takav, nije to Mirko Slomka), nekoliko igrača da se to kompletira i par pobjeda u startu da se ekipa zahuka i počne graditi pobjednički mentalitet (ili žrtvovana sezona ciganluka uz puno povjerenje treneru za slaganje ekipe za dogodine). Još nešto jako bitno: nisu Hollywood poput Bayerna pa je i pritisak medija manji i može se mirnije raditi - Magathu je to idealno, u Bayernu nije ni dobio čestitu šansu.
Schalke je prava ekipa i primjer pametnog poslovanja u današnjem nogometu. Magath je od onih trenera koji rade kako oni znaju ili ne rade nikako, vjerovatno Wolfsburg ne može pratiti njegove zamisli i da zato ide (Wolfsburg je u 100% vlasništvu VW pa je možda i to razlog...).
Ukratko, da se vratim topicu: mislim da bi Džeko bez razmišljanja trebao sjesti u Magthov kofer i plakati dok ga ovaj ne ponese sa sobom.
Schalke je jedna od ekipa koje se moraju poštovati, sviđali ti se ili ne. Ta ekipa je preko 100 godina jedna od najznačajnijih ekipa u Njemačkoj i uz Borussiju D. simbol jedne od najvažnijih regija Europe! Imaju skoro 80 000 registrovanih članova (samo Bayern ima više), imaju jedan od 10 najmodernijih stadiona na svijetu, imaju jednog od najmoćnijih sponzora na svijetu, deseti su na listi nabogatijih klubova na svijetu, redovan su i kvalitetan učesnik Lige prvaka i kupa UEFA i uvijek su "tu negdje". Imaju dobru klupsku politiku gdje ne rasipaju pare i dovode uvijek kvalitetne igrače a nikad razvikane zvijeze, znaju prepoznati mladog igrača (bili su nama super kad su kupili Bajramovića, Hrvatima zbog Rakitića), ukratko imaju svu infrastrukturu i sad im samo još "ono nešto" nedostaje da naprave završni iskorak.
Znači stadion je tu, ogromna baza fanova je tu, sponzor je tu, pare su na računu, skauti rade - fali još samo trener koji zna posao i ne jebe živu silu (a Magath je takav, nije to Mirko Slomka), nekoliko igrača da se to kompletira i par pobjeda u startu da se ekipa zahuka i počne graditi pobjednički mentalitet (ili žrtvovana sezona ciganluka uz puno povjerenje treneru za slaganje ekipe za dogodine). Još nešto jako bitno: nisu Hollywood poput Bayerna pa je i pritisak medija manji i može se mirnije raditi - Magathu je to idealno, u Bayernu nije ni dobio čestitu šansu.
Schalke je prava ekipa i primjer pametnog poslovanja u današnjem nogometu. Magath je od onih trenera koji rade kako oni znaju ili ne rade nikako, vjerovatno Wolfsburg ne može pratiti njegove zamisli i da zato ide (Wolfsburg je u 100% vlasništvu VW pa je možda i to razlog...).
Ukratko, da se vratim topicu: mislim da bi Džeko bez razmišljanja trebao sjesti u Magthov kofer i plakati dok ga ovaj ne ponese sa sobom.
- Socijalista
#1816 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Tacno da! ali ako vec moze birati u bundesligi, najbolje bi mu rijesenje bilo da ode u Borusiju, imaju strasnog trenera, mladu ekipu perspektivnu, 6 pobjeda za redom i publiku koju nema niko na svijetu. Edine idi u BVB!Ridjobrki wrote:Dajte ljudi nemojte svašta pisati, hem razvodnjavate temu jer ovo nije tema o njemačkim trenerima i S04 hem lupate stvarno teške provale. Čuj Schalke seljački klub? Čuj Schalke nema para? Eto najbolje bi bilo da ima samo Bayern u Njemačkoj i da sam igra ligu...
- Ridjobrki
#1817 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Znaš i sam da to ne ide tako...Socijalista wrote: Tacno da! ali ako vec moze birati u bundesligi, najbolje bi mu rijesenje bilo da ode u Borusiju, imaju strasnog trenera, mladu ekipu perspektivnu, 6 pobjeda za redom i publiku koju nema niko na svijetu. Edine idi u BVB!
- Dobar dan.
- Dobar dan.
- Jeste li vi Borussija?
- Jesmo.
- Ja bih igrao za vas ako može...
Prvo, ja nisam čuo da ga BVB traži uopće, drugo pitanje je može li si ga BVB priuštiti. Trener jeste straha, meni se isto sviđa, ali Magath je ipak tata i njemu i Džeki. Magath ima 11 pobjeda za redom, šta sad?
Ja sam uvijek za neki kontinuitet i postepeno napredovanje a Schalke i Magath su i klub i trener koji tako rade. Nisam neki njihov fan, u Bundesligi mi je HSV nekako najdraži, ne znam zašto. U pravu si za navijače Borussije, ono nema stvarno nigdje!
Meni je Borussija isto drag klub ali mislim da je Džeksonu najbolje da se zasad drži Magatha i da ne ide nigdje iz Njemačke. Schalke bi mu bio logična stepenica više a budući da ga je trener doveo sa sobom bilo bi mu zagarantovana stabilnost i manji pritisak.
Za sve ove što bi ga voljeli vidjeti u Bayernu, ja mislim da bi to bio ubjedljivo NAJGORI potez. U klub koji je u velikim trzavicama zbog izostanka rezulatata u zadnjih par sezona, koji je promijenio par trenera u posljednjih par godina, koji je uvijek u fokusu medija, u kojem su navikli samo na najbolje... Ode li u Bayern propašće: dovode igrače a ne zna se ko će ih trenirati dogodine - niko ne zna na šta će klub ličiti za 6 mjeseci. Ne znaš ko će ti biti saigrači, ko trener...
Mislim da je za Džeksona izbor sužen. Dakle, samo Njemačka još sezonu-dvije, a možda i više. Njemački je nogomet u renesansi sve zahvaljujući pametnom sistemu vlasništva i poslovanja njihovih klubova, za par sezona se njemački klubovi vraćaju da drmaju Europom uz bok engleskim. Od klubova, samo dva-tri kluba dolaze u obzir: S04, Werder, HSV. Schalke dovodi Magatha i slaže ekipu, Werder prodaje Diega i da su pametni za te pare bi doveli Misketa i Džeku u paketu i još da im ostane za par šlepera pive (a da nastave igrati svoju napadačku i kreativnu igru, M&Dž su fakat materijal za Schaafa), HSV prodaje Olića i treba ga nečim zamijeniti... I BVB bi bila dobar izbor, samo što su u zadnjih par sezona hronično neuspješni...
- Socijalista
#1818 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
U pravu si, ali sam naveo samo BVB kad bi bili zainteresovani za njega, Watze je sam rekao da ce ukoliko budu ucestvovali ove sezone u Evropi potegnuti za malo vecim transferima. U posljednjih par godina je bilo ocito da BVB ne ucestvuje u kupovima, razlog tome su bile pare. Sve u svemu se je BVB rehabilitirao s dobrom ekipom i super trenerom, tako da jedan Dzeko ili Ibisevic ne bi bila losa ideja. Slazem se apsolutno s konstatacijom da Misketa i Dzeku treba u paketu dovesti, da i kao jedini klub trenutno u Bundesligi to moze uraditi Bayern.Ridjobrki wrote:Znaš i sam da to ne ide tako...Socijalista wrote: Tacno da! ali ako vec moze birati u bundesligi, najbolje bi mu rijesenje bilo da ode u Borusiju, imaju strasnog trenera, mladu ekipu perspektivnu, 6 pobjeda za redom i publiku koju nema niko na svijetu. Edine idi u BVB!
- Dobar dan.
- Dobar dan.
- Jeste li vi Borussija?
- Jesmo.
- Ja bih igrao za vas ako može...
Prvo, ja nisam čuo da ga BVB traži uopće, drugo pitanje je može li si ga BVB priuštiti. Trener jeste straha, meni se isto sviđa, ali Magath je ipak tata i njemu i Džeki. Magath ima 11 pobjeda za redom, šta sad?(koliko je tekmi prije tih 6 BVB bila bez pobjede?)
Ja sam uvijek za neki kontinuitet i postepeno napredovanje a Schalke i Magath su i klub i trener koji tako rade. Nisam neki njihov fan, u Bundesligi mi je HSV nekako najdraži, ne znam zašto. U pravu si za navijače Borussije, ono nema stvarno nigdje!Znaš li da je Matthäus rekao da mu je žao što u karijeri nije odigrao makar jednu utakmicu u žutom dresu samo da istrči pred one navijače...
Meni je Borussija isto drag klub ali mislim da je Džeksonu najbolje da se zasad drži Magatha i da ne ide nigdje iz Njemačke. Schalke bi mu bio logična stepenica više a budući da ga je trener doveo sa sobom bilo bi mu zagarantovana stabilnost i manji pritisak.
Za sve ove što bi ga voljeli vidjeti u Bayernu, ja mislim da bi to bio ubjedljivo NAJGORI potez. U klub koji je u velikim trzavicama zbog izostanka rezulatata u zadnjih par sezona, koji je promijenio par trenera u posljednjih par godina, koji je uvijek u fokusu medija, u kojem su navikli samo na najbolje... Ode li u Bayern propašće: dovode igrače a ne zna se ko će ih trenirati dogodine - niko ne zna na šta će klub ličiti za 6 mjeseci. Ne znaš ko će ti biti saigrači, ko trener...
Mislim da je za Džeksona izbor sužen. Dakle, samo Njemačka još sezonu-dvije, a možda i više. Njemački je nogomet u renesansi sve zahvaljujući pametnom sistemu vlasništva i poslovanja njihovih klubova, za par sezona se njemački klubovi vraćaju da drmaju Europom uz bok engleskim. Od klubova, samo dva-tri kluba dolaze u obzir: S04, Werder, HSV. Schalke dovodi Magatha i slaže ekipu, Werder prodaje Diega i da su pametni za te pare bi doveli Misketa i Džeku u paketu i još da im ostane za par šlepera pive (a da nastave igrati svoju napadačku i kreativnu igru, M&Dž su fakat materijal za Schaafa), HSV prodaje Olića i treba ga nečim zamijeniti... I BVB bi bila dobar izbor, samo što su u zadnjih par sezona hronično neuspješni...
- and
#1819 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
mislio sam na džeku,Zwanziger wrote:Ma to je zvanicno, Magath objavio da prelazi u Schalke. Ma ne moze biti uspjesan u svakom klubu da jebe mater.
najnovija nagađanja džeko u milan,miske u bayern?
- zalizani
#1820 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Mene nije strah gdje će da ode Edin Dzeko,iz razloga da on nije jedan od onih sto su uzeli pare te postali pjevaci,kladionicari i ostali probisvjeti.Momak je mlad,i njegova najveca zelja je da radi na unaprijeđivanju svog fudbalskog znanja,gdje god da ode,on ostaje momak sa talentom i zeljom da svaki naredni dan bude bolji od prethodnog.
Edin Dzeko
Edin Dzeko
- Socijalista
#1821 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Dzekoooooooooooooooooooooo 1:2 
- zalizani
- Socijalista
#1823 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Miske se povrijedio, izasao.
- drmadzija
#1824 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Gdje gledate Dzeku? Ima li kakav link?