Apple Mac - All about
Moderator: Benq
-
hairlija_sa
#1801 Re: Apple MAC all about
Nisam mislio na laptop, nego na mac mini, ali hvala u svakom slucaju. A nemam nikog u americi, pa me zato interesuje kupovina na rate
Sent from my iPhone using Tapatalk
- xamp
#1802 Re: Apple MAC all about
Skontao sam da mislis na mac mini, ja ti samo kazem sta je bolje...
-
hairlija_sa
#1803 Re: Apple MAC all about
Aha....hehehe
Oki hvala, eto znaci ako znate koga da daje na rate javite
Oki hvala, eto znaci ako znate koga da daje na rate javite
-
Ali_G
#1804 Re: Apple MAC all about
Ima jedna firma u Sa, samo da me ubijes ne mogu se sjetiti imena. Prije 2-3 mjeseca sam naletio na njihov reklamni letak. Bilo je placanje na rate, samo su im cijene bile bas zestoke, kao uostalom i svuda osim u USA. pokusat cu se sjetiti pa ti postam
-
hairlija_sa
#1805 Re: Apple MAC all about
Oki, hvala
-
hairlija_sa
#1806 Re: Apple MAC all about
Ne volim da poslujem sa bankama, ako bas ne moram:)
- bogumila
#1807 Re: Apple MAC all about
ako negdje radis, vidi s racunovodstvom da sklope ugovor sa mekline da vasi radnici mogu tamo platiti na rate
-
hairlija_sa
#1808 Re: Apple MAC all about
Mozes li mi pojasniti kako to ide sa racunovodstvom? Ili ako moze sa sindikatom?
- bogumila
#1809 Re: Apple MAC all about
Jos bolje sa sindikatom
onda sindikat ode u racunovodstvo i trazi da to odrade. Ne znam kako tacno izgleda proces sa "finansijske" strane, ali laicki znam da sef(ica) racunovodstva ode u bilo koju firmu, trazi direktora marketinga ili vlasnika ili ko je vec ovlasten da nesto dogovara, i sklope nekakav ugovor medjusobno. Sef(ica) se obaveze da ce verificirat da neko radi/ne radi kod vas, da je zaposlen stalno/na taj-i-taj period, i sl., a oni da ce ti u skladu s tim omoguciti kupovinu na rate sukladno platnim mogucnostima koje on(a) podastre (i za firmu i za pojedince). Neko od njih sve to "ovjeri" i sa nadleznom bankom (ako je ista u obje firme, skoro je automatski, ako nije dogovore se koja ce biti), i ti u roku jedno 7 dana mozes tamo kupovati na karticu bez rata. Obicno racunovodstvo dostavi spisak zaposlenih, ili se dogovore da ce radnja svaki put zvati njega/nju da provjeri. Ako je drzavna firma, sve ide jedno 10 puta brze jer si na budzetu pa si "siguran", nemaju rizika da neces placati.
- Haris033
#1810 Re: Apple MAC all about
http://www.iservice.ba/Ali_G wrote:Ima jedna firma u Sa, samo da me ubijes ne mogu se sjetiti imena. Prije 2-3 mjeseca sam naletio na njihov reklamni letak. Bilo je placanje na rate, samo su im cijene bile bas zestoke, kao uostalom i svuda osim u USA. pokusat cu se sjetiti pa ti postam
- xamp
#1811 Re: Apple MAC all about
A ovo je onaj lik sto je radio u mekline servisu napravio svoj servis i otisao da za normalne pare radji popravlja apple stvariHaris033 wrote:http://www.iservice.ba/Ali_G wrote:Ima jedna firma u Sa, samo da me ubijes ne mogu se sjetiti imena. Prije 2-3 mjeseca sam naletio na njihov reklamni letak. Bilo je placanje na rate, samo su im cijene bile bas zestoke, kao uostalom i svuda osim u USA. pokusat cu se sjetiti pa ti postam
-
Ali_G
#1812 Re: Apple MAC all about
Eh, to je ta stranica:)
-
hairlija_sa
#1813 Re: Apple MAC all about
Pitanje jedno.... Koja je razlika izmedju ipad-a3 wi-fi i ipad3 cellular osim mogucnosti data paketa? Da li se moze koristiti facetime sa iphonom i razmjenjivati poruke preko wi-fi? Ako neko moze da objasni jos sta o ipadu. Hvala
- amidzazeher
#1814 Re: Apple MAC all about
Facetime iskljucivo ide sad za sad preko wifi a poruke mogu i jedno i drugo. Sada ce se naci oni koji kazu moze i preko 3g ali naravno ako napravis jailbrake i instaliras sa cidya aplikaciju! Kvalitet je onda slab tako da nije vrijedno.hairlija_sa wrote:Pitanje jedno.... Koja je razlika izmedju ipad-a3 wi-fi i ipad3 cellular osim mogucnosti data paketa? Da li se moze koristiti facetime sa iphonom i razmjenjivati poruke preko wi-fi? Ako neko moze da objasni jos sta o ipadu. Hvala
Ja npr. koristim telefon da uparim sa iPadom i onda mogu surfati komotno iako je iPad wifi verzija, i ne znam sta te jos interesuje? Vidim koristis iPhone, ne znam da li imas neki data paket ali u mom slucaju je totalno beskorisno bilo da uzmem 3g verziju posto vec placam paket za iPhone. Vidis jedino nisam nikada probao facetime na iPadu dok je uparen sa iPhone-om
-
hairlija_sa
#1815 Re: Apple MAC all about
Imam data paket....ako ti nije frka da mi to detaljnije objasnis preko privatnih poruka....i jos jedno pitanje, da li za novi ipad ima jb?
- amidzazeher
#1816 Re: Apple MAC all about
Za jailbrake nisam uopste zainteresovan ali evo vidim ima
http://m.iclarified.com/entry/index2.php?enid=22648 tako da smo to rijesili
Nema potrebe na pp nije nikakva nauka samo ukljucis na iPhoneu u setingsima internet tethering i uparis ga jednostavno Ili preko wifi ili bluetooth nema tu puno logike, jedino ne znam da li ti provajder to dozvoljava, posto je prije bilo neke price oko toga da neki provajderi tu opciju nemaju
http://www.wikihow.com/Activate-Interne ... the-iPhone
http://m.iclarified.com/entry/index2.php?enid=22648 tako da smo to rijesili
Nema potrebe na pp nije nikakva nauka samo ukljucis na iPhoneu u setingsima internet tethering i uparis ga jednostavno Ili preko wifi ili bluetooth nema tu puno logike, jedino ne znam da li ti provajder to dozvoljava, posto je prije bilo neke price oko toga da neki provajderi tu opciju nemaju
http://www.wikihow.com/Activate-Interne ... the-iPhone
Last edited by amidzazeher on 06/09/2012 22:05, edited 1 time in total.
-
hairlija_sa
#1817 Re: Apple MAC all about
Aha hvala.... Na BHT-u sam pa ne znam da li ima opcija. Vidjecu sutra kada kupim. Hvala, ako jos sta bude nejasno pitacu
- amidzazeher
#1818 Re: Apple MAC all about
Slobodno pitaj, a ako imas ovu opciju 
Znaci internet tethering na iPhoneu onda je sve ok

Znaci internet tethering na iPhoneu onda je sve ok
-
hairlija_sa
#1820 Re: Apple MAC all about
Evo kako je kod mene
http://i1063.photobucket.com/albums/t50 ... 83d1b8.jpg
http://i1063.photobucket.com/albums/t50 ... b7b7ae.jpg
pa me zanima kako da podesim ovo
http://i1063.photobucket.com/albums/t50 ... 83d1b8.jpg
http://i1063.photobucket.com/albums/t50 ... b7b7ae.jpg
pa me zanima kako da podesim ovo
- amidzazeher
#1821 Re: Apple MAC all about
E *ebiga ovo je stimanje apn-a kod tebe, to ti je najbolje da pitas ove na iPhone temi, kod mene nema uopste tog stimanja, jednostavno kad upalim tethering na iPhoneu, na iPadu mi se prikaze nova mreza (iPhone kao hotspot) i uparim isto kao sto uparujes sa kompjuterom obicni telefon preko bluetootha.
Postavi pitanje na iPhone temi vjerujem da ce ti neko vec opisati postupak. Sorry
Postavi pitanje na iPhone temi vjerujem da ce ti neko vec opisati postupak. Sorry
- Mr.Sojic
#1822 Re: Apple MAC all about
Jedno pitanjce
Isplati li se dati 1250 eura za Mac Book Air je vec duuuuuuugooooo planiram da ga kupim (verzija 13") i konacno je dosao na red?
Nakon sto sam nabavio iPhon 4s moja odluka oko Apple proizvoda je puno laksa
Naravno da se konsultujem i sa vama koji ga vec imate
Isplati li se dati 1250 eura za Mac Book Air je vec duuuuuuugooooo planiram da ga kupim (verzija 13") i konacno je dosao na red?
Nakon sto sam nabavio iPhon 4s moja odluka oko Apple proizvoda je puno laksa
- shiljak
#1823 Re: Apple MAC all about
kradja ipad-a na aerodromu
-
senty
#1824 Re: Apple MAC all about
Nemam Air, ali imam MacBook Pro 13-inčni i mogu ti reći da mi je to za sada najbolja investicija u životu. Mislila sam da se nikad neću naviknuti na Mac, bila sam bijesna prva dva dana i stalno vikala "što je ovo, gdje je ovo, gdje je ono", ali sad, godinu i pol nakon uzimanja, ne bih ga mijenjala za Windows računalo nikad. Trebala su mi 2 mjeseca da skontam da nema Puttyja za Mac-a, već je sve integrirano u Terminal. Ima sve. Nema instalacija, nemam ni antivirusni program, nema apdejta drajvera (osim što te s vremena na vrijeme upita da apdejta neki softver već instaliran, i to ide poprilično brzo, a i ne mora se obaviti).Mr.Sojic wrote:Jedno pitanjce![]()
Nakon sto sam nabavio iPhon 4s moja odluka oko Apple proizvoda je puno laksa![]()
Male stvari, sitnice na koje paze su najbolja stvar kod Appla. Primjerice, kabel za struju na magnet. Ne mogu ti nabrojati koliko puta sam zapela za kabel, prije bi to bilo ili moj pad ili bi laptop tresnuo. Sad se samo odvoji taj magnet. Ili recimo činjenica da su tipke odvojene, da mrvice ne mogu u njih upasti jer je unibody između. Olakša život 10%
Eh, nema otvora za ventil, nema ventilatora uopće, hladi se pasivno preko aluminijskog casea. I ne pregrijava se, ne čuješ iz njega nikakav zvuk, osim ako upališ nešto što jako troši, npr. ja ako igram World of Warcraft duže od sat vremena pođe se čuti nešto poput ventilatora, vjerojatno grafička. To je jedini put da iz njega zvuk izađe.
Mislim da ćeš biti zadovoljan, veličina od 13 inča je sasvim dovoljna (a prije toga sam imala 17-inčni, prelazak je bio šok
Ne znam što još, što te zanima, upitaj
Eh da - nema HDMI utora, što je šteta, pa ga ne mogu direkt na LCD televizor priključiti. Onda moram prebacivati stvari na neki mini laptop 11 inčni koji sam morala zbog toga kupiti. I nakon godinu i po, na rubu gdje položim desni dlan da mogu po touchpadu lupati mi se malo aluminij izlizao, sad mi je žao zbog toga. Pa ako budeš uzimao, uzmi odmah i case za njega ili miša za doma, šteta je kad se jedna takva ljubav kompromitira ogrebotinom
-
CrazyDiablo
#1825 Re: Apple MAC all about
Sta rece i osta zivasenty wrote:Nemam Air, ali imam MacBook Pro 13-inčni i mogu ti reći da mi je to za sada najbolja investicija u životu. Mislila sam da se nikad neću naviknuti na Mac, bila sam bijesna prva dva dana i stalno vikala "što je ovo, gdje je ovo, gdje je ono", ali sad, godinu i pol nakon uzimanja, ne bih ga mijenjala za Windows računalo nikad. Trebala su mi 2 mjeseca da skontam da nema Puttyja za Mac-a, već je sve integrirano u Terminal. Ima sve. Nema instalacija, nemam ni antivirusni program, nema apdejta drajvera (osim što te s vremena na vrijeme upita da apdejta neki softver već instaliran, i to ide poprilično brzo, a i ne mora se obaviti).Mr.Sojic wrote:Jedno pitanjce![]()
Nakon sto sam nabavio iPhon 4s moja odluka oko Apple proizvoda je puno laksa![]()
Male stvari, sitnice na koje paze su najbolja stvar kod Appla. Primjerice, kabel za struju na magnet. Ne mogu ti nabrojati koliko puta sam zapela za kabel, prije bi to bilo ili moj pad ili bi laptop tresnuo. Sad se samo odvoji taj magnet. Ili recimo činjenica da su tipke odvojene, da mrvice ne mogu u njih upasti jer je unibody između. Olakša život 10%Pa npr. automatsko podešavanje osvijetljenosti ekrana. Pa sinkronizacija kalendara s iphoneom, sinkronizacija adressbooka s iphoneom... Male stvari koje čine ogromnu razliku.
Eh, nema otvora za ventil, nema ventilatora uopće, hladi se pasivno preko aluminijskog casea. I ne pregrijava se, ne čuješ iz njega nikakav zvuk, osim ako upališ nešto što jako troši, npr. ja ako igram World of Warcraft duže od sat vremena pođe se čuti nešto poput ventilatora, vjerojatno grafička. To je jedini put da iz njega zvuk izađe.
Mislim da ćeš biti zadovoljan, veličina od 13 inča je sasvim dovoljna (a prije toga sam imala 17-inčni, prelazak je bio šok), no mobilnost je s 13-inčim odlična, ne umara nimalo, naprotiv. Air je sigurno mobilniji nego MacBook Pro, ne znam gubiš li njime išta na konfiguraciji, ali ne izbacuje Apple proizvod kojim ćeš biti nezadovoljan, to je sigurno.
Ne znam što još, što te zanima, upitaj
Eh da - nema HDMI utora, što je šteta, pa ga ne mogu direkt na LCD televizor priključiti. Onda moram prebacivati stvari na neki mini laptop 11 inčni koji sam morala zbog toga kupiti. I nakon godinu i po, na rubu gdje položim desni dlan da mogu po touchpadu lupati mi se malo aluminij izlizao, sad mi je žao zbog toga. Pa ako budeš uzimao, uzmi odmah i case za njega ili miša za doma, šteta je kad se jedna takva ljubav kompromitira ogrebotinom