Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fixer

#1801 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

cestitam :D
Royal Arsenal

#1802 Re: Real Madrid C.F.

Post by Royal Arsenal »

Tako je, kraljevski klub je zasluzio titulu.
fatality

#1803 Re: Real Madrid C.F.

Post by fatality »

Royal Arsenal wrote:Tako je, kraljevski klub je zasluzio titulu.
ma nista oni zasluzili nisu, napad ne moze dati golova koliko mogu primiti u odbrani, evo gledao sam zadnjih 5 minuta i drama kako grijese u odbrani

edit: a ovi igraci ossasune se nalozili kao da je finale lige sampiona, cime se oni dopinguju, valjda im niko nije rekao da se ne mogu popraviti na tabeli
missko

#1804 Re: Real Madrid C.F.

Post by missko »

Nisam fan Reala a uz ManU gledam svaki vikend i tekmu Reala jer igraju mi prije svega extra dopadljivo. Barca Liverpul, Bayern, mogu sve osvojit al to mi nije uopste gledljivo. Jebes posjed lopte 75 posto po tekmi kad imas pasova s golmanom preko 30 po tekmi. Puko dodavanje i ziherastvo.
kory

#1805 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

missko wrote:Nisam fan Reala a uz ManU gledam svaki vikend i tekmu Reala jer igraju mi prije svega extra dopadljivo. Barca Liverpul, Bayern, mogu sve osvojit al to mi nije uopste gledljivo. Jebes posjed lopte 75 posto po tekmi kad imas pasova s golmanom preko 30 po tekmi. Puko dodavanje i ziherastvo.
care vsvaka ti cast za ovo...prije svega zbog ovog vezano za posjed lopte..barsa igra lijepo,ljudi su sila i svaka im cast za to..ali ovo za posjed uvijek imaju imaju preo 65%..al pola toga je dodavanje xavi-pique,pique-puyol
Charuga
Globalni moderator

#1806 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

kory wrote:
missko wrote:Nisam fan Reala a uz ManU gledam svaki vikend i tekmu Reala jer igraju mi prije svega extra dopadljivo. Barca Liverpul, Bayern, mogu sve osvojit al to mi nije uopste gledljivo. Jebes posjed lopte 75 posto po tekmi kad imas pasova s golmanom preko 30 po tekmi. Puko dodavanje i ziherastvo.
care vsvaka ti cast za ovo...prije svega zbog ovog vezano za posjed lopte..barsa igra lijepo,ljudi su sila i svaka im cast za to..ali ovo za posjed uvijek imaju imaju preo 65%..al pola toga je dodavanje xavi-pique,pique-puyol
I uz svo to dodavanje postigli su 87 golova do sada u Primeri .. 8-)

Cudi me kako ih Real sa tom "extra dopadljivom" igrom ni jednom u sezoni nije mogao dobiti. Da ne pricam da im gola nije mogao dati. Manite se suplje price i poredjenja igre Liverpoola, Bayerna i Barse. Treba u zivotu biti barem malo realan ..
missko

#1807 Re: Real Madrid C.F.

Post by missko »

Plavih_11 wrote:
kory wrote:

Cudi me kako ih Real sa tom "extra dopadljivom" igrom ni jednom u sezoni nije mogao dobiti. Da ne pricam da im gola nije mogao dati. Manite se suplje price i poredjenja igre Liverpoola, Bayerna i Barse. Treba u zivotu biti barem malo realan ..
Ma nemam tu sta realan bit. Ne navijam al znam da mi je ljepse gledat tekmu npr. Real-Valensija nego Barca protiv bilo koga ili Werder-Leverkuzen nego Bajerna
mrtva kokoš

#1808 Re: Real Madrid C.F.

Post by mrtva kokoš »

missko wrote:
Plavih_11 wrote:
kory wrote: care vsvaka ti cast za ovo...prije svega zbog ovog vezano za posjed lopte..barsa igra lijepo,ljudi su sila i svaka im cast za to..ali ovo za posjed uvijek imaju imaju preo 65%..al pola toga je dodavanje xavi-pique,pique-puyol

Ma nemam tu sta realan bit. Ne navijam al znam da mi je ljepse gledat tekmu npr. Real-Valensija nego Barca protiv bilo koga ili Werder-Leverkuzen nego Bajerna
zato sto kad barca igra zna se kakav je ishod, dok u utakmicama reala postoji ona neizvjesnost cak i kad igraju sa timom kao sto je osasuna, tako da te shvatam... 8-)
salle_eh1986

#1809 Re: Real Madrid C.F.

Post by salle_eh1986 »

Nikad mi draža nije bila pobjeda Reala, slavio sam kao da je to moj najomiljeniji klub a ne jedan od mržih (iskreno :D )
Dobih na kladionici 233 KM, živio CR 8-)
ultima_palabra

#1810 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Splinter wrote:zato sto kad barca igra zna se kakav je ishod, dok u utakmicama reala postoji ona neizvjesnost cak i kad igraju sa timom kao sto je osasuna, tako da te shvatam...
Pa ima i toga...bar 10 minuta puste i onom drugom timu da ima loptu...kod Barce toga nema.
Druga stvar, volim napdački fudbal, ali malo direktniji, ne mora se svaka lopta stoperima vratiti 8-)
Ipak, Madrid nema ni blizu izgrađen svoj stil kao Barca...često se to svodi na individualno peljanje par igrača...mada je Pellegrini napravio pomake, treba kontinuitet :)
Današnja utakmica, vrlo slabo, ali eto ova ekipa ima naviku da pobjeđuje slabije ekipe u Primeri, kako god da igraju :roll: Cristiano ima mentalitet Madrida, frajer se rodio da igra na Bernabeu :thumbup: Nikad zadovoljan, uvijek traži više od sebe i od drugih.
Ko je pitao za Osasunu, očigledno ih je Camacho naložio, garant zamjera Florentinu neke stvari :D
fatality

#1811 Re: Real Madrid C.F.

Post by fatality »

ne znam, ali covjek kad ih gleda ima osjecaj kao da razmisljaju "ma pobijedit cemo mi,ne moramo se ni truditi" (valjda jer imaju christiana u ekipiti)
mislim, evo gledam ovaj prvi gol ( a bome i drugi) dramaticno ponasanje u odbrani, pa olimpik ima bolju odbranu, a ovi kao da se i ne trude sacuvati svoj gol, ono parola "ne mozemo primiti koliko mozemo dati"
ove sezone im je sreca sto imaju ronalda koji je zvijer od igraca, a da njega nije bilo vjerovaatno bi kvalifikacije za ligu prvaka igrali a ne se sa barcom borili za prvo mjesto . . .
Eweleen

#1812 Re: Real Madrid C.F.

Post by Eweleen »

da barca nema messia borila bi se za kup uefa, ako ćemo tako bombat

čeka se kiks u sevilli :mrgreen:
fatality

#1813 Re: Real Madrid C.F.

Post by fatality »

Eweleen wrote:da barca nema messia borila bi se za kup uefa, ako ćemo tako bombat

pa ne bih se bas slozio, barca ima i xavija i iniestu i henry-ja (dobro nije onaj stari ali da nema messija mozda bi igrao vise :D)
mislim slazem se da je mesi vazan faktor za barcu, ali ovdje je tema real i ja sam spomenuo samo kako mi izgleda da razmisljaju igraci (prvenstveno u odbrani) reala
Eweleen

#1814 Re: Real Madrid C.F.

Post by Eweleen »

fatality wrote:
Eweleen wrote:da barca nema messia borila bi se za kup uefa, ako ćemo tako bombat

pa ne bih se bas slozio, barca ima i xavija i iniestu i henry-ja (dobro nije onaj stari ali da nema messija mozda bi igrao vise :D)
mislim slazem se da je mesi vazan faktor za barcu, ali ovdje je tema real i ja sam spomenuo samo kako mi izgleda da razmisljaju igraci (prvenstveno u odbrani) reala
real ima kaku, higuaina i raula (jest da nije onaj stari al je dingospo)

real je od početka sezone do sad u konstantnom napretku. u početku je bio nabacan i nov tim, ali sad sve bolje igraju
mada ja mislim da real treba pravog trenera za uspjeh kakvog nisu imali od del bosquea ...
salle_eh1986

#1815 Re: Real Madrid C.F.

Post by salle_eh1986 »

Eweleen wrote:
fatality wrote:

real je od početka sezone do sad u konstantnom napretku. u početku je bio nabacan i nov tim, ali sad sve bolje igraju
mada ja mislim da real treba pravog trenera za uspjeh kakvog nisu imali od del bosquea ...
Jose Mourinho
Royal Arsenal

#1816 Re: Real Madrid C.F.

Post by Royal Arsenal »

Pelegrini je najbolji trener koji trenutno radi u Spaniji!
ultima_palabra

#1817 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Royal Arsenal wrote:Pelegrini je najbolji trener koji trenutno radi u Spaniji!
Jel to što izgledom podsjeća na Velikog Vođu? :D
Last edited by ultima_palabra on 03/05/2010 00:56, edited 1 time in total.
Eweleen

#1818 Re: Real Madrid C.F.

Post by Eweleen »

to bi bila prava stvar

mada kad bi Mourinho došao u Real, fudbal bi postao konkurencijski nezanimljiv :-D
salle_eh1986

#1819 Re: Real Madrid C.F.

Post by salle_eh1986 »

Eweleen wrote:to bi bila prava stvar

mada kad bi Mourinho došao u Real, fudbal bi postao konkurencijski nezanimljiv :-D
Ja kažem da kad bi Special One došao u Real, tad bi Galaktikosi postali tek ozbiljna ekipa, i možda i favorit br.1 za osvajanje LŠ, ovako do tad mogu samo o tome maštati, te moliti Boga da im u osmini finale dođe neko kao CSKA :D
fatality

#1820 Re: Real Madrid C.F.

Post by fatality »

Eweleen wrote:
fatality wrote:

ne razumijes sta hocu reci, da pokusam drugacije :)
u realu imam osjecaj kao da igraju kako bi zabili vise golova od protivnika ali da protivnika pri tome ne sprjecavaju ( sad ce se neki filozof javiti da ovo izanalizira,ali u biti se nadam da je jasno sta hocu reci )
prva stvar znaci, uopste primiti gol protiv osasune ( i to jos kakve golove, pa zeljo bi ih pregazio da ovako igraju :D) i onda se ovako patiti sa njima, a da su normala igrali u odbrani uzeli bi ih hladno 2-3 :0
i sto je isto zanimljivo, njima je izgleda potrebno da prime gol, jer kad gube onda tek pocnu igrati na onom stupnju na kojem mogu (a i trebaju)
vjerovatno ce i kladionice vremenom upratit ovaj fenomen pa ce kod njih smanjiti one kvote iz 1 u 2 i obratno :D
Last edited by fatality on 03/05/2010 01:09, edited 1 time in total.
salle_eh1986

#1821 Re: Real Madrid C.F.

Post by salle_eh1986 »

fatality wrote:ne razumijes sta hocu reci, da pokusam drugacije :)
u realu imam osjecaj kao da igraju kako bi zabili vise golova od protivnika ali da protivnika pri tome ne sprjecavaju ( sad ce se neki filozof javiti da ovo izanalizira,ali u biti se nadam da je jasno sta hocu reci )
prva stvar znaci, uopste primiti gol protiv osasune ( i to jos kakve golove, pa zeljo bi ih pregazio da ovako igraju :D) i onda se ovako patiti sa njima, a da su normala igrali u odbrani uzeli bi bih hladno 2-3 :0
i sto je isto zanimljivo, njima je izgleda potrebno da prime gol, jer kad gube onda tek pocnu igrati na onom stupnju na kojem mogu (a i trebaju)
vjerovatno ce i kladionice vremenom upratit ovaj fenomen pa ce kod njih smanjiti one kvote iz 1 u 2 i obratno :D
na real postalo sigurica na kladionici odigrati više od 3 gola
ultima_palabra

#1822 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Kada osvojiš 89 od mogućih 105 bodova i igraš sa Osasunom kući, razumljivo je da može doći do opuštanja :D
Valjda znaju da u Mallorci ne smiju tako igrati...
Royal Arsenal

#1823 Re: Real Madrid C.F.

Post by Royal Arsenal »

ultima_palabra wrote:
Royal Arsenal wrote:Pelegrini je najbolji trener koji trenutno radi u Spaniji!
Jel to što izgledom podsjeća na Velikog Vođu? :D
Jok, covjek je izvrstan, samo ga treba pustiti da radi svoj posao, a ne da mu igrace dovode neki bankari.
Eweleen

#1824 Re: Real Madrid C.F.

Post by Eweleen »

Ja bi to ovako

.............benzema higuain
kaka.............................ronaldo
...........guti............................
...................alonso.................
arbeloa.........................ramos...
........garay(pepe)..albiol..............
..................casillas..................

mislim da je najpotrebniji dobar lijevi bek, i da bi guti trebao igrat u prvom timu i ne dat mu da ide :mrgreen:

a marcela formirat za budućnost pošto je još uvijek nekompletan igrač, najviše sam živaca ove sezone zbog njeg izgubio :x
missko

#1825 Re: Real Madrid C.F.

Post by missko »

ultima_palabra wrote:
Splinter wrote:zato sto kad barca igra zna se kakav je ishod, dok u utakmicama reala postoji ona neizvjesnost cak i kad igraju sa timom kao sto je osasuna, tako da te shvatam...
Pa ima i toga...bar 10 minuta puste i onom drugom timu da ima loptu...kod Barce toga nema.
Druga stvar, volim napdački fudbal, ali malo direktniji, ne mora se svaka lopta stoperima vratiti 8-)
Ipak, Madrid nema ni blizu izgrađen svoj stil kao Barca...često se to svodi na individualno peljanje par igrača...mada je Pellegrini napravio pomake, treba kontinuitet :)
Današnja utakmica, vrlo slabo, ali eto ova ekipa ima naviku da pobjeđuje slabije ekipe u Primeri, kako god da igraju :roll: Cristiano ima mentalitet Madrida, frajer se rodio da igra na Bernabeu :thumbup: Nikad zadovoljan, uvijek traži više od sebe i od drugih.
Ko je pitao za Osasunu, očigledno ih je Camacho naložio, garant zamjera Florentinu neke stvari :D
Pa vjerovatno u tome i lezi ta cinjenica da mi nisu gledljivi. Bas u toj njihovoj opstrukciji igre protivnicke momcadi, puno presinga na sredini terena i faula samo da bi se isjeckala igra protivnika i preuzeo posjed lopte ili kad se to nad njima radi milion padavicara imaju kojima sudije lakse sviraju kad padnu nego protivnicima(svjez primjer Mottin crveni ). Ne kazem da nisu najuigranija ekipa i mozda medju najboljima al gledati Reala ili ManU donosi mi sve sto mi treba za jednu tekmu, neizvjesnost ,ljepotu igre, i golove .
Post Reply