Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
fadill

#1801 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by fadill »

mjesec dana poslije
stigo aparat iz NL 8-)
300 slika 2,5G valja to pregledat sad :-)

evo nekih

kombi nam je bio totalni hit! sve zebra iznutra redneck inspired thing :) ...mali isus pored GPS-a hha, kockice.. full oprema
Image

ako kad dodjete u Den Haag odma na glavni trg i u cocktail bar Vavoom svi konobari zalizani rockabilly dere sve je uredjeno bas kako treba ;)
Image
jao sta mi uradi rockabilly gal :P
Image
music shopara
Image
stotinu mu gretsch-eva! ri-Mu i Lucky samo boli glava od cjena :run:
Image
da sam mogo mazno bi ovaj ogromni plakat al...
Image
u Amsterdamu mi nisu dali da popijem jednu za Murija 8-)
Image
ja tuchem bubanj (ono sto je ostalo od njega, al super zvuchi i dalje! Ludwig!) od Andrew-a iz Dead Moon-a (zipa naljepnice na vrhu bas bubnja prednja strana ) :)
Image
oci u oci sa kingom (ili ochi u nos ipak haha)
Image
svirka Doetinchem...
Image
savijanje u Amsterdamu u legendarnom klubu Maloe Melo http://www.maloemelo.com...u ovom klubu su svirali The Blasters-i, Patti Smith i jos milion bendova cjeli klub je u plakatima nevjerovatno mjesto i gazda Jerry oko 60 godina reze se na rockabilly jos uvjek
Image
No Rules & Jerry ...vidi se ja vec na tabletama umirem od gripe :P
Image
i jedna pozerska za kraj ;)
Image

ima jos puno slika uskoro ih kacim na fejsbuk i spejs http://www.myspace.com/norulestz

sjecate se T. Tex Edwards-a iz ranijih postova kacio sam njegove albume?
e overite ovaj link
http://www.myspace.com/ttexoutonparole pogledajte u lijevom djelu pod influences zadnju sliku u dnu :wink:

cho
luckystrike

#1802 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by luckystrike »

Hehe....umjesto ovih Gretscheva ipak bih ja radije pogledao slike ljepotica kojih je bilo u izobilju,siguran sam u to. :-D
Nice Guy Eddie

#1803 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

fadill wrote: jao sta mi uradi rockabilly gal :P
Image
Ćuti Fadille...tvoje ruke se ne vide na slici....a vidi joj osmeh... :mrgreen: :mrgreen:
fadill

#1804 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by fadill »

:D daaa pogodio sam ;) :lol:
lab3352

#1805 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Image

Image

Pozdrav ekipi ... evo je napokon ... Ovo su slike prve majice da vidim da li je sve OK i jeste, samo sto zadnja strana <slike macke> ide malo vise i desno, da bude bas na ramenu. Kako Vam se cini? Ja se nadam da ce majice doci do kraja sedmice, pa onda saljem ekipi.

Inace mali odmor od svega, iskreno. Nisam bio na netu nikako preko vikenda, odmarao, slusao muziku, a evo vidim slike od Fadilla su stigle. Odlicne su, a spremam se za Medulin itekako ...

Cujemo se kasnije

Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba
Nice Guy Eddie

#1806 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

....me like it mucho :thumbup:
fadill

#1807 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by fadill »

do mojega!
samo da su slova WHERE ROCKABILLY LIVES skroz crna bila bi jasnija
inache maja izuva! :D
Last edited by fadill on 14/04/2009 11:51, edited 1 time in total.
Don Karlos

#1808 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Hmmm...majica je cool(mislim da slova i jesu crna ali su pokupila odsjaj flasha).Jesi li možda razmišljao kako bi bilo da se zamjene prednja i zadnja strana?Mačkica "na srce",a objašnjenje na leđima...?
sun56

#1809 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

svaka čast Lab, majca je super
Nice Guy Eddie

#1810 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Don Karlos wrote:Hmmm...majica je cool(mislim da slova i jesu crna ali su pokupila odsjaj flasha).Jesi li možda razmišljao kako bi bilo da se zamjene prednja i zadnja strana?Mačkica "na srce",a objašnjenje na leđima...?
Ja bih je rado imao i u ovoj varijanti

p.s. money is no object ;-)
lab3352

#1811 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Iskreno jesam razmisljao, Don, i o toj varijanti, ali mi je na kraju bilo nekako stereotipno, pa je prevagnula ova ideja *pomalo drugacija od ostalih, a opet upecatljiva). Sto se tice slova, vjerujte mi da se sve veoma dobro vidi, ove slike sam dobio ovakve i vjerovatno je od blica malo losije vidljivo, a font je potpuno isti, kao na prethodnoj majici. I nije ispala lose ovako, bar mislim ... :?

Lab3352
Don Karlos

#1812 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Pazi sad...
Postoji mogućnost za "Balkaniše tour" M.Queena sredinom 10 mj.Rezervirao sam Axela za ta dva vikenda i sada bi trebalo vidjeti u vašim sredinama dali ima interesa za svirku.Pada mi na pamet,Subotica,Novi Sad,Beograd,za Bosnu bi izbor prepustio Labu,a za Hercegovinu LuckyStrikeu...U svakom slučaju ne treba se "silovati" neki prostor,već angažman pokušati organizirati u Jazz,Blues ili Rock orijentiranim lokalima...
Evo moj privat mail,pa bi cijenio sve korisne informacije i kontakte s takvim klubovima... [email protected]

NA POS'O!!!!!!!!! :D
sun56

#1813 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Don Karlos wrote:Hmmm...majica je cool(mislim da slova i jesu crna ali su pokupila odsjaj flasha).Jesi li možda razmišljao kako bi bilo da se zamjene prednja i zadnja strana?Mačkica "na srce",a objašnjenje na leđima...?
Carlosov savjet nije loš, ima tu smisla
makar, meni je draže ovako jer sam stalno u kožnom prsluku, pa bi mi, kod Carlosove varijante, sve bilo pokriveno

a jesi razmišljal da prednju sliku spustiš malo niže da se kod nas sa trbušinama bolje istakne poruka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
šala mala - da se nisi usudio, mislim se dovest u formu do ljeta, tako da žena bude ljubomorna kad me duplo mlađe od nje odmjeravaju :wink:
fadill

#1814 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by fadill »

lab3352 wrote:Iskreno jesam razmisljao, Don, i o toj varijanti, ali mi je na kraju bilo nekako stereotipno, pa je prevagnula ova ideja *pomalo drugacija od ostalih, a opet upecatljiva). Sto se tice slova, vjerujte mi da se sve veoma dobro vidi, ove slike sam dobio ovakve i vjerovatno je od blica malo losije vidljivo, a font je potpuno isti, kao na prethodnoj majici. I nije ispala lose ovako, bar mislim ... :?

Lab3352
ma nije lose kakvi daleko od toga samo
ovo kao da je neki damaged font izhrndan sav tako da vec sa par metara ovo ce izgledat kao bjela crta samo
takav dojam imam gledajuci ovu fotku :cry:
ja sam za sto jasnije i jednostavnije
ako je zbog blica OK, al' ako je uzivo ovakva kao na slici ja bi samo tu promjenu napravio nish vishe
ako nije kasno
svidja mi se sto je macan na ledjima bas je drugacije :thumbup:
Nice Guy Eddie

#1815 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

sun56 wrote:....a jesi razmišljal da prednju sliku spustiš malo niže da se kod nas sa trbušinama bolje istakne poruka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
šala mala - da se nisi usudio, mislim se dovest u formu do ljeta, tako da žena bude ljubomorna kad me duplo mlađe od nje odmjeravaju :wink:
Dakle i ti si rešio da se na leto skineš u belu majcu s tregerima...popularno zvanu "siledžijka".

p.s. ja spuc'o 5kg za mesec i po...još 5 do Medulina i onda...cica-mace čuvajte se :mrgreen: :mrgreen:
jedino što nemam tetove da mi idu uz obnaženo telo :-?
sun56

#1816 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Nice Guy Eddie wrote:Dakle i ti si rešio da se na leto skineš u belu majcu s tregerima...popularno zvanu "siledžijka".
Ma kakva siledžijka, još malo pa će mi trebati tačke (ručna kolica) za kretanje, a nije mi prtljažnik tak veliki da i to stane unutra :-D
Nice Guy Eddie

#1817 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

HE,HE,HE...doći će ti glave Elvisovi sendviči *

* tost sa puterom od kikirikija, sa slaninom i bananom pa sve to zaprženo u tavi :shock:

http://en.wikipedia.org/wiki/Elvis_sandwich
lab3352

#1818 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

@ Don Karlos
Odlicna informacija, imamo vremena da to fino spremimo i uradimo. Da li je cijena ona koju si mi slao prije ili imas neki drugi deal u planu? Koliko ljudi na putu?

@ Lucky Strike
Cestitam na novom topicu, ima dobrog materijala

@ OSTALI :lol: (last but not least)
Majice ostaju kakve jesu, jer se meni sviđaju :D ... saljem cim dođu ...

Jucer mi je stigla narudžba s Drunkabilly records, posljednja cetiri albuma, pa ako koga interesuje, neka se javi, da to ripujem i posaljem link ili ako se slazete da napravim neku kompilaciju s ovim albumima. Majica s Raucous Records ("Billy The Kid design "Go Cat Go") mi treba doci svaki dan, a narucio sam King Kats DVD "Live", mada iskreno nisam cuo za njih, ali vidim da su ih dobro nahvalili, pa hajde da vidimo ...

Lab3352
Don Karlos

#1819 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Znači...Troje ljudi,sa svojim ozvučenjem(za manje prostore!)...Klupska cijena 300 Eura + put,znači cca 350-400 eura...Mislim da je to zbilja fer cijena,ipak čovjek dolazi iz Berlina zbog toga...
Krenimo s tim planiranjem što prije,jer nemogu dugo zavlačit Axela i Juricu...Ljudi su vrlo rasprodani,a volio bi da se pojavimo u najjačem sastavu... :)
fadill

#1820 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by fadill »

lab3352 wrote:Majice ostaju kakve jesu, jer se meni sviđaju :D ... saljem cim dođu ...

Jucer mi je stigla narudžba s Drunkabilly records, posljednja cetiri albuma, pa ako koga interesuje, neka se javi, da to ripujem i posaljem link ili ako se slazete da napravim neku kompilaciju s ovim albumima.

Lab3352
najbolje tako kakve su sad dobre suuu

moze kompilacija good idea :thumbup:
sun56

#1821 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

za one koji još nemaju
meni najseksipilniji glas rockabillyja
na albumu se nalazi jedna od (meni) najboljih rockabilly stvari ikad: 'I Need A Man' (i uz 'Slow Down' Jack Earlsa najbolje snimljeni slap bass 50-ih)
Image

Johnny One-Note's Blog
http://wurlitzer1900.blogspot.com/2009/ ... -time.html
sun56

#1822 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Fadille, skini si Rayburn Anthonyja (imaš malo više linkove)
ak tak ponosno nosiš Cashovu majcu, ni on ti neće biti loš :)

by the way, slike su mrak, osobito ona di si pogodil mjesto :lol:
luckystrike

#1823 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by luckystrike »

Don Karlos wrote:Znači...Troje ljudi,sa svojim ozvučenjem(za manje prostore!)...Klupska cijena 300 Eura + put,znači cca 350-400 eura...Mislim da je to zbilja fer cijena,ipak čovjek dolazi iz Berlina zbog toga...
Krenimo s tim planiranjem što prije,jer nemogu dugo zavlačit Axela i Juricu...Ljudi su vrlo rasprodani,a volio bi da se pojavimo u najjačem sastavu... :)
Drago mi je čuti da imate u planu napraviti jednu takvu balkaniše turnejicu i iskreno se nadam da ćete zasvirati u Livnu.Nedavno je otvoreno jedno mjesto gdje bi se mogla napraviti takva svirka a i cijena je jako prihvatljiva pa mislim da ne bi bio problem srediti svirku,samo bih trebao znati točan datum kad ste slobodni pa da se dogovorimo.Prošlu subotu je mom bendu ponuđena svirka ali pošto smo još nespremni (i veliko je pitanje hoćemo li ikada biti :lol: ) za takvo što nazvao Sergia pa Rockabilly Catsima ponudio da dođu ali sam izgleda i ja njih zatekao nespremne kao još nekoliko bendova sa Glazbenog Foruma i je sve je na kraju otkazano. :wink:

@ Lucky Strike
Cestitam na novom topicu, ima dobrog materijala

@lab
Heheeh.....izgleda da je taj topic već mrtav a nisam ga ja otvorio :roll: nego sam samo pozdravio ideju da se i o country glazbi priča malo i ostavi nekakav dobar link ili preporuka za skinuti i poslušati ili pogledati dobar album ili koncert ali kao što već rekoh izgleda da to neće ići. :lol:
sun56

#1824 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Stray Cats fanovi:
na http://straycats.shop.musictoday.com/De ... =707_15170 imate akciju sve po 10$, majce koje su bile 30 sada su 10, pa ko voli ....
Don Karlos

#1825 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Dakle,to su vikendi (četvrtak-ponedjeljak) 15.-19. i 20.-26. u desetom mjesecu...Ali mogu i dani između ta dva termina...
Post Reply